Pepenasi iulie-august 2008 (87)
Raspunsuri - Pagina 13
M&M spune:
DUAMNA CRISTINA NU MAI are 26 de ani, desi si-ar dori!!!![]()
Am 28 de ani!!
Pica, FLori, Iriss multumesc de raspunsuri. Intr-adevar se por depune la sector actele pentru recalculare!!! Yupiii!!! Gini a pus capitolul trecut actele necesare pentru recalculare.
Maria, bebe elimina singur mucusorii , mai ales daca pui si ser fiziologic. Despre legume chiar nu stiu ce sa iti zic...Mihaita abia ieri a mancat cateva lingurite de piure de legume( morcov, pastarnac, cartof dulce )
Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008) 
ioana spune:
Irolf1: asa este, si la noi au inceput sa apara tot felul de improvizatii de gradinite, cu grupe amestecate, cu mancare in sistem catering etc. Eu vorbesc de gradinitele particulare serioase, cu bucatarie proprie, cu clase bine individualizate in care copiii au aproximativ aceeasi varsta, cu educatoare absolvente de liceu pedagogic. Cele aparute ca ciupercile dupa ploaie se vor elimina singure de pe piata, in cativa ani.
Nu stiu nimic despre diaree si nici despre constipatie, nu stiu sa raspund deci fetelor care intreaba.
Multumesc pentru discutia cu scaunele de masina, incep si eu sa ma informez, ca la primul copil nu am avut... nici masina, pana pe la 2,6 ani ai lui.
Iar am facut rost de oute proaspete, de la tara, iar imi incerc norocul, poate-poate mananca de data asta. Daca face figuri cred ca am sa-i dau ou cu banana si para, ca de astea mananca.
Numai bine va doresc.
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
Banu2268 spune:
mersi am fazut
eu ii dau si lass baby de 2 zile si abia a facut singur putin
acum suntem la repriza de urlete
daca mai are cineva ceva sfaturi...............
multumesc
Banu
foaaaarte fericita cu
Salih cel mai cuminte baietel din lume!!
madina71 spune:
Constipatia: si eu am probleme cu cel mare, de cand era mic si i-am bagat si formula a inceput sa faca la 2-3 zile... Acum nu mai mananca nici fructe, pana pe la 1 an manca... Nici legume nu mananca, nu stiu ce sa-i mai fac...
am incervat lass baby, l-am terminat, ii dau miere dimineata si am luat si Milkzucker... voi cum ii dati lactoza, cat si de cate ori pe zi? Eu am citit pe cutie si am inteles ca se da o data pe zi un anumit gramaj. Voi dati de mai multe ori [pe zi? Bujo si banu, voi folositi/ati folosit... Astept sa se vada rezultatele si la noi insa....
Al meu se screme cand face, ii mai crapa pielea pe la anus dar nu plange... Debridat nu i-am dat ca ma gandesc ca are efect numai cat timp ii dau si ca poate da dependenta... Ce sa ne mai facem cu copii astia constipati????????! Ca eu deja nu mai stiu!
mami de Lucian (05.07.2008) si Adrian (20.01.2007)
http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71
mcoca spune:
Banu, cred ca s-a cam facut turul cu sfaturile pentru constipatie
. Ai putea sa incerci, cum s-a mai sugerat, suc de porto poate chiar amestecat cu musetzel. POate nu ar fi rau sa-i faci o mini clisma la inceput (sunt niste geluri speciale pt bbi, si alea sunt mai ok decat supozitorul cu glicerina), ca sa se elimine ce are, ca poate s-a intarit si nu poate face, si mergi in continuare pe lactuloza. Doctorul ce zice?
Vicky si
Maya (27.06.2008)
Banu2268 spune:
chestia cu clisma...
m-a invatat o prietena asistenta
un betisor de urechi muiat in ulei de masline
i-am facut asa de mai multe ori dar ........ gata nu?
si apoi am citit ca stimularea anala nu e indicata ca poate perfora intestinul
apoi am trecut cu supozitoare dar cat si cu astea?
acum ii dau lactoza de 2 saptanmani 1 lingurita mi-a zis dr de 2 ori pe zi am pus-o in lapte muls dar nu sedizolva asa ca dintr-o lingurita nu stiu cat lua.
mai nou am inceput cu 2 lingurite de 2ori pe zi. Salih are 3 luni jumate.
aseara i-am dat baby calm si n-a mai fost asa balonat. azi dimineata i-am dat ceai de musetel ........
in final ...... tot asa e
nu face cum facea inainte de 3sau 4 ori pe zi............
]
v-am zis ca, colegei mele dr i-a recomandat debridat dublu fata de greutatea copilului. stiti ca se da 1 ml pe kg
miercuri intreb si eu daca pot sa ii dau
Banu
foaaaarte fericita cu
Kimmy spune:
Eu milschzuckeru il bag in 120 ml de ceai,4 lingurite rase,si il bea pe timpul zilei,nu o data.Desi ma gandeam si eu ca poate ar fi mai bine daca l-ar bea intr-un interval de timp mai mic.Intr-o zi i l-am pus in sucul de portocale,ca ala il bea o data cam 50-80 ml(jumi-juma suc,apa).
Timi a inceput sa pape putin mai bine legumele,de cand ii prepar dupa retete din cartea lui Annabel.Manca cam 40-50 gr(ochiometric).Sunt foarte entuziasmata,pentru ca vizibil ii place,simtind ca are ceva gust
.I-am preparat deja vreo 3 retete.Pana acum preferatul e ala cu peste,apoi ala cu rosie si conopida.Azi a papat praz cu mazare si cartof,bun si ala ![]()
Azi am fost harnicuta,observ ca sunt relaxata stand la calculator,am apucat sa spal,sa fac un pic de curat,am gatit si pentru Timi si pentru noi,am facut un pic de curat in dulap...sper ca nu e ceva sarbatoare
Altfel...sunt in butoi,adanc rau!
Complicatii...Nu ma intrebati ca e prea mult de scris...vroiam numai...sa va spun ca sunt in butoi cu putine sanse sa ies degraba 
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
Banu2268 spune:
aaa am uitat sa spun ca bebele colegewi mele dupa 2 zile de debridat facea de 3 sau 4 ori
i-a dat o saptamana si si-a revenit
eu ii dau de toate si tot nu-i ca inainte
i-am dat si debbri 5 zile si nimuic da nimic. dar o cantitate bormala pt kg lui
Banu
foaaaarte fericita cu
gallyb spune:
Nu am disparut inca de tot, dar s-ar putea pentru o perioada mai lunga sa dispar. Va anunt cand ca sa nu ne uitati.
Am pus poze noi pe picasa. BUJO am furat ideea de la tine cu strampii la o poza, a iesit haioasa....Sa nu te superi.....
BANU eu ti-am scris ca la fetita mea nu a functionat Debridat, Lass baby, ceaiuri etc pentru constipatie. A facut aproape 2 luni numai cu suozitor, salvarea a fost diversificarea. Fiecare copil reactioneaza in felul lui.
mcoca spune:
Banu, si daca face la 3-4 zile e ok la copiii alaptati la san. E rau ca se chinuie :(. Ce e sigur, e ca o sa se regleze cu diversificarea. La Maya mergea foarte bine sucul de porto si apa minerala de Hèpar. Dupa ce am diversificat-o s-a constipat o data, da rau, rau din cauza ca fructele si legumele aveau orez ca sa nu faca diaree :)). Ei eu am vazut ca nu a facut in prima zi, dar nu m-am impacientat,a doua i-am dat suc de porto, dar saraca nu reusea sa faca de tare ce era. Atunci i-am facut clisma, i-am dat lactuloza (o data decat) si piure de prune. S-a reglat. De atunci cum vad ca nu face o data, hop-tzop cu portocala sau prunele.
Vicky si
Maya (27.06.2008)