Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (55)
Raspunsuri - Pagina 11
tzitziri spune:
Babymom, te rog daca poti sa ma ajuti sa lamuresc niste treburi.
Vad ca unii doctori (cei pe care i-am consultat eu, dr Evei - dna dr Herdea - in filmuletul de pe f e m i n i s - , sotii Capraru in cartea lor) definesc diversificarea ca introducerea alimentelor solide. Adica sucurile de fructe nu ar reprezenta "diversificare propriu zisa"
Citez din definitia din cartea sotilor Capraru:
Prin "diversificare" se intelege introducerea in alimentatia sugarului pe langa lapte (la san sau din produse adaptate sau partial adaptate) a unor alimente de origine vegetala sau animala (cereale,zarzavaturi,fructe, carne, peste, galbenus de ou) sub forma solida"
Deci pana la urma diversificare inseamna orice in afara de lapte sau doar orice este solid?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
gaia.nevia spune:
Beeeyyyyy, ma scuzati ca intervin, dar "rea de musca" nu e ceva cu care sa te lauzi... Inca o data ma scuzati, dar stiu sigur ca nu-i nimeni rea de musca pe aici!!!![]()
Musca poate, dar rea de musca... hmmmm... NU. (no offence, please, please!)
Moni eu toale misto de gravi mi-am luat de la Debenhams, din Mall Vitan.
De serviciu am gasit doar la Mothercare (pantaloni de stofa, de costum).
Anamona, am fost in parc cu ptiticii, raportez cu mandrie. Am inghetat, dar asa soare fain a fost!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
tzitziri spune:
Acum revin...ca iar vad ca ajungem la discutii care oricum nu isi au sensul.
Poate ca nu e cazul dar vreau sa 'lamuresc' eu niste lucruri in ceea ce ma priveste (desi poate nu intereseaza pe nimeni
):
1.eu nu sunt genul care sa nominalizeze bebei minunati sau sa felicite pe cate o mamica pentru progresele bebelusului....ca nu sunt genul asta cred ca se vede si din faptul ca eu nu pun poze, nu prea spun bilanturile de sfarsit de luna (desi le-am pus in tabel), nu dau in fiecare zi raportul cu ce face Davidutu pentru ca nu cred ca are sensul....e un copil minunat si sunt mandra de el, dar toate sentimentele si trairile legate de el le trec in jurnalul lui...ceea ce nu inseamna ca judec pe nimeni care face asta.
Sunt sigura ca toti bebeii nostri sunt si o sa fie niste copiii minunati pentru ca pana la urma noi ne-am strans aici ca suntem fete destepte, care vrem sa invatam una de la alta...deci nu imi pun problema ca vreunul o sa ramana in urma!
2.sunt dati in care ma simt oarecum 'prost' pentru ca cineva mi-a urat multe lunite le aniversarile lui Davidut si eu nu am facut asta la randul meu din varii motive (nu am intrat pe forum in ziua respectiva, nu am scris, am omis)....nu o fac deliberat,acum oricum nu o sa mai urez decat la zile mari (cand o sa faca toti puiutii anul)....precizez asta pentru ca poate uneori daca noi facem ceva frumos pentru cineva (fie si o urare) asteptam sa fim tratate la fel.Sau cel putin asa se deduce din unele raspunsuri sau idei de genul "eu am raspuns dar mie nu mi-a raspuns nimeni".
3.Legat de cresterea copilului...nu stiu de ce, dar cred ca aproape pentru fiecare mod de a creste un copil exista o teorie care sa il sustina (nu vorbesc aici de situatii extreme, ci de cum isi creste fiecare din noi de aici copilul)
Concret: o perioada destul de mare David a dormit (si) cu noi in pat.Sunt teorii care spun ca e total interzis...AP sustine co-sleeping-ul.Eu am gasit conceptul de "attachement parenting" cautand pe net cum as putea sa il dezvat pe David sa stea in brate...si am gasit pareri de genul "de ce sa il dezvat?".Desi bunul meu simt imi zicea ca poate e mai bine sa nu mai stea atat in brate, se pare ca sunt teorii care incurajeaza asta.
Pana la urma fiecare facem ce credem in legatura cu copiii nostri.Eu cred ca simplul fapt ca citim acest forum si invatam din experienta altora ne ajuta (chiar daca nu respectam intocmai ce fac altele).De exemplu eu acum sunt in dubiu legat de diversificare, dar o sa fac cum imi dicteaza instinctul si David...cei 3 doctori pe care i-am consultat sustin 5 luni ca idee de acomodare cu lingurita, ca ne permitem sa ne mai jucam acum, numai suc de mere (maxim morcov) si inclin sa cred ca poate o sa fac asa...desi David e alaptat exclusiv la san.Dar si aici ideile dr sunt impartite, pentru ca unii sustin ca sucurile de fructe nu inseamna diversificare si copilul ramane oricum alaptat exclusiv (nu il hranesc nici macar pentru o masa cele cateva lingurite de suc la care se ajunge).
Oricum trebuie sa ne pastram respectul una pentru alta.Nu imi place deloc la ce s-a ajuns....fiecare are modul ei de a gandi si ideile ei despre cum trebuie crescut un bebe....eu nu stiam de "attachement parenting" chiar daca il aplicam la greu (nici acum David nu adoarme altfel decat la san) dar am gasit o teorie care sa ma incurajeze cu argumente ca fac bine.
Pentru ca sunt mama prima data si pentru ca nu imi pot "proiecta" in viitor modul cum il cresc acum, pentru ca nu stiu ce urmari va avea - daca eu il tin in brate si dupa aia nu o sa se mai dezlipeasca de mine??!!- am cautat daca gresesc cu ceva.Si deocamdata se pare ca nu.Dar procedam fiecare cum ne spune instinctul si nu ne suparam daca uneia ii zice ceva si alteia altceva!
Asa ca va rog eu sa nu devenim ca alte odisee, sa nu ne jignim si sa pastram un ton echilibrat al discutiilor.
Si ca sa inchei:nici mie nu mi s-a raspuns la destule intrebari.Dar am pus intrebarea din nou sau am gasit alte surse de raspuns...deocamdata nu am luat-o personal si nici nu o sa o fac.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
musettepink spune:
Hello!!!!!!!!!!!!!!!
Ce zi superba,am fost si noi in Cismigiu......minunat!!!!!!!!
tuturor boboceilor care azi mai implinesc o lunita!
Eva la capitolul trecut intrebam de wrap,de unde ma apuca sa-mi fac unul,nu mi-a raspuns nimeni(si m-am suparat beyyyyyyyyyy da?!!!!!!!!!
)si tot asa cautand mi s-a luminat singurul neuron disponibil si mi-am amintit ca eu am pus semn de carte la postarea ta din dec cu wrapul,asa ca acu m-am luminat si i-am si facut lista lui mama sa se duca la Obor dupa in.Atunci nu ma pasiona ideea dar acum imi e tare de folos informatia,merci
Legat de plecat in cluburi,Noah se trezeste peste noapte?ca daca nu,il poti culca si pleca dupa aceea,noi asa am facut saptamana trecuta dar sincer iti spun abia asteptam sa ajung acasa la Luca,nu prea m-am mai simtit in largul meu in club,nu mi-am mai gasit locul....tot acasa cu tzizti e mai bine![]()
Cd distractie placuta maine.!!!!!!!!!
Babytza distractie placuta!
Simodina au trecut muciosii Marei?
va pup!!!!!!!!!
Minunea a venit!
de printisor Luca Nicolae
babytza spune:
Draga mea Maya ,te privesc 
, ma gandesc la cat esti de frumoasa 

, balosesc cand te privesc
si dau totul pentru inima ta !!!!!! 

Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
babymom75 spune:
Lumi soacra ta e chiar draguta... ca toate soacrele dealtfel
. Chiar ma gandeam zilele trecute la voi si la prioritate nr. 1 a soacra-ti: ea trebuia sa calce hainele si de aceea ... a uitat sa le dea sa pape la bebei
. Si a mea e la fel - e proritar sa starga gresia, dar ACUM, nicio secunda mai tarziu, chiar daca Dragos urla din toti bojicii si eu fac dus sau sunt la toaleta. Asa ca mai nou il iau cu mine peste tot, inclusiv la baie si pe ea o las cu curatenia de care e atat de dependenta.
E pacat sa renunti de tot la ajutorul ei, zau asa... Fa si tu pe nesimtita, asa ca mine si chem-o sa te ajute, dar nu sa stea cu copiii, ci la treburile casince, gen calcat etc...
Iar faza cu "nu stiu care a zis mama" e super-tare!
Adevarul e ca seamana hunii tai intre ei ca doua picaturi de apa, insa eu privindu-i am gasit diferenta: nu le seamana urechile!
Gresesc?
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
cristineescu spune:
Musettepink, si noi am ajuns azi in cismigiu si am dat 2 ture, nu-mi mai venea sa plec. As fi vrut sa ne intalnim. Nu-i asa ca a fost superb? E drept ca eram cam surescitata ca am indraznit sa ma rasfat cu un capucino de la Mc care mi s-a urcat la cap instantaneu. Sper sa doarma a noapte piciu
.
Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN
felicic76 spune:
wow, rea de musca? eva , nu!!!! doar musca, fara rea
,nici daca as vrea nu as putea la patru luni de la nashtere
( decat cu vreun
si lipsit de simtul tactil), adik cu ambalaj arat super ok, fara ambalaj........
si fara ambalaj nu se poate sa fii rea de musca![]()
valentine day la noi in familie!
io cu maseaua cat casa (totusi, am inceput sa vad), am facut sarmalute
si l-am asteptat pe tati, care a venit asa: intr-o mana trandafiri si un box mic de pampers (nu am ajuns in nici un hypermarket iar fi-miu este kkkos rau
) si in cealalta mana, peste prajituri, ca deh cofetaria este langa farmacie, un pachet de servetele umede
Buuuun! Incepe fi-miu sa rada in hohote cand il vede pe ta-su, io rad de el si de comicul situatiei, iar tati ( "papagalul" dupa spusele lui) s-a parlit nitel la pene
.
Mai bine ieseam undeva!![]()
tzitziri:

Mamica de
VLAD 19.10.2008
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
musettepink spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristineescu Musettepink, si noi am ajuns azi in cismigiu si am dat 2 ture, nu-mi mai venea sa plec. As fi vrut sa ne intalnim. Nu-i asa ca a fost superb? E drept ca eram cam surescitata ca am indraznit sa ma rasfat cu un capucino de la Mc care mi s-a urcat la cap instantaneu. Sper sa doarma a noapte piciu ![]() Poze Harri Alexandru (10-sept-2008) http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN |
Ce rau imi pare ca nu ne-am intalnit,poate am si trecut una pe langa cealalta

Minunea a venit!

de printisor Luca Nicolae
Delphinas spune:
"musca"
si daca te mai aud ca iei pastele din alea...ti bat di nu ti veziii...si dute la un doftor ceva nus ta asa cu "falca" umflata...mai ia un
de aici sa treaca. sau poate vrei
si iti dau un croseu de stanga si gata...te dezumfli precum un balon de la guma turbo.
"beyyyyyy"
babytza nu ati plecat inca la "date"???
Din capitolul: "blonda vrea copii" sa va povestesc:
Toate va pitreceti, va iubiti , numai eu nu am voie sa fac nimic seara asta
...am husbandu operat ca dehh vrem si noi copii...trebuie sa rabd nu??? precum baba la frumusete...

rabd nu am incotro...
ia sa va
pe toate. stiti ceva...eu sunt z33 semne de niciun fel..nici de
nici de rusi...zero. test nu fac. nu are rost sa stric orzu pe gaste. si a meu cand a auzit ca mi-au intarziat a zis ofuscat:
El:adica eu m-am operat degeaba???
Eu: Aaaa...nuuuu!!! ca doar vrem 2 bb nu??
El: Si daca ar fi sa fii
si ai ramas asa fara operatie, celalalt ce are de nu poate veni si el fara operatie???
Ea: Pai e mai usor cu operatie....ca
sunt si eu mai vioi, nu mai sunt asa pleostiti.
Luminita super tare faza cu nenea ce te voia la cafea. iar soacra...ai perfecta dreptate: E UNICA!!! Nu o vrei si pe a mea???
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
ambitioasa
www.pulsmedia.ro/index.php?page=event_vote&url=premiilecaroldavila&articleid=67" target="_blank">Votati Organizatia EMMA la premiile "Carol Davila"