Cinematografia europeana
Raspunsuri - Pagina 19
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Mie mi-a placut cam la fel de mult ca 'Hable con ella' si mai putin (putin) ca 'Mar adentro' si 'Les invasions barbares'. Trouve avant de chercher |
Dintre toate astea eu l-as pune pe ultimul loc. Mi-a placut, dar nu m-as uita a doua oara de exemplu. Poate l-am vazut intr-un moment nepotrivit, ca tot vorbeam despre asta.
Filmul despre Coco nu l-am vazut.
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
De ce esti suparata ca a jucat in DaVinci ? Nu a jucat bine sau si-a "murdarit" resume-ul cu o prductie americana ? |
Pentru ca si l-a murdarit jucand intr-o productie 'Hollywood crap', dupa 'Amelie', 'Une long dimanche de fiancailles', 'Les poupees russes' etc.
N-am nimic impotriva productiilor americane, ci impotriva genului mentionat anterior , gen care poate depasi granitele Statelor Unite. 'Codul lui Da Vinci' putea fi si ceceno-ingush, tot crappy ar fi fost. EDIT: sau poate ca nu, nu stiu. O sa ma gandesc serios la definirea genului HC
P.S. Eu am vazut o biografie a lui Coco la TV, ecranizata recent, anul trecut parca ... e interesanta, nu a fost deloc o femeie frivola asa cum aveam eu senzatia, din contra, o tipa foarte puternica si feminista pentru epoca in care a trait. Daca l-as vedea, l-as vedea pe asta numai pt Audrey Tautou care imi place mult, mult, mult ... P.P.S. Tot nu am vazut Volver - am fost bolnava si nu mi-a venit sa ma apuc de el |
Eu n-aveam senzatia ca madam Chanel a fost vreo frivola - tocmai asta mi s-ar fi parut interesant. Mie mi se parea ca era mai degraba o constipata dintr-alea care te-ar fi boscorodit zi de vara pana-n seara daca greseai o nuanta infinitezimala a creionului dermatograf.
Noroc ca m-am lamurit as to the contrary.
'Volver' trebe vazut. Astept impresii.
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Ieri am vazut un film belgian destul de misto - www.cinemovies.fr/fiche_film.php?IDfilm=11214" target="_blank">Cowboy, cu Benoit Poelvoorde - adica cel care il joaca pe Etienne Balsan in filmul 'Coco avant Chanel'.
E vorba despre un nenea care a fost pe vremuri militant de stanga iar acum - ajuns jurnalist care face emisiuni de-alea cu masini - isi pierde respectul de sine din pricina 'societatii' si a 'oamenilor care nu mai vorbesc'. Obsedat de un caz din tineretea lui - un baietas care ia ostatici niste copii din schoolbus - incearca sa-i regaseasca pe toti, sa-i imbarce in autobuz si sa plece cu ei intr-o mareata calatorie initiatica, menita sa-i aduca lui inapoi respectul de sine. (si sa faca un documentar, bineinteles)
Ce iese e undeva intre tragi-comic, absurd si ridicol. Filmul are niste scapari (cred ca din cauza ca vrea sa spuna prea multe) dar merita.
Trouve avant de chercher
Adela99 spune:
io am vazut aseara, la tv Ascuns "Caché" pe suedeza "Amenintare ascunsa" cu Juliette Binoche si Daniel Auteuil in regia lui Haneke. cred ca ati vorbit despre el.
la noi se pare ca ii saptamana La Binoche, azi ma voi uita la documentarul "Juliette Binoche dans les yeux" filmat de sora ei Marion Stalens.
beshter spune:
Adela, ti-a placut 'Cache'? Nu stiu daca am apucat sa spun data trecuta cum am 'descifrat' eu filmul.
Pentru cine vrea sa-l vada, urmeaza spoiler! Eu cred ca respectivele casete erau trimise de el insusi, adica de alter-ego-ul lui care inca nu depasise vinovatia si voia sa i-o aduca la nivel constient. Tu cine crezi ca le trimitea?
Trouve avant de chercher
buflea spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Mie mi-a placut cam la fel de mult ca 'Hable con ella' si mai putin (putin) ca 'Mar adentro' si 'Les invasions barbares'. |
In sfarsit am vazut Volver aseara ... Fetelor, nu stiu de ce m-am apucat atat de greu de filmul asta, greu, greu, desi imi place mult Almodovar si am vazut cateva din filmele lui ...
Una pest alta mi s-a parut un film briliant, in momentul de fata mi se pare cel mai bun film a lui Almodovar.
Mi-a placut:
- scenariul - atat de bine crosetat, o intriga politista intr-un mediu "la mancha" atat de autentic, faze de comedie autentica pe un subiect atat de tragic si "creepy"
- cultura aceasta rurala atat de bine zugravita si atat de similara culturii noastre rurale - toata lumea se stie cu toata lumea, vecinii se viziteaza, isi imprumuta oaua, faina, paine, au grija unii de altii, se barfesc intre ei, secretele de familie sunt de fapt secretele intregului sat ...etc
- ecarizarea - fara cusur - peisajul arid, intins si fad, linia orizontului atat de clara care parca formeaza fantomele din care crede toata lumea, vantul care ajuta la intretinerea acestor iluzii.
- actorii - cel mai mult mi-a placut de Sole (Lola Duenas) - n-am auzit niciodata de ea dar mi s-a parut cea mai potrivita in rol si mult mult mai buna ca Penelopa - si acum trec la ce nu mi-a placut
Nu mi-a placut :
- de Penelopa - fetelor, sunt pregatita sa-i discut performanta punct cu punct. Stiu ca a fost foarte apreciata, a fost nominalizata la Oscar, o fi poate o actrita buna dar mie NU IMI PLACE. Oricat ma chinui sa gasesc ceva talent la ea, sa spun ca e frumoasa, nu mi se pare ca exceleaza cu nimic.
In filmul asta mi s-a parut total, dar total nepotrivita - a fost prea sexi pentru rolul de "taranca cu carca, cu copil de 15 ani si barbat betiv si nemernic" pe care l-a interpretat. In tot filmul a avut tzitzele pe afara, si bluze mulate pe ea, e prea plapanda ca fizic pentru toata munca fizica pe care a expus-o (munca in aeroport, la spalatorie, catering pentru 30 persoane, inclusiv caratul cadavrului si urcatul lui in frigider mi s-a parut ireal)si parca i-a lipsit dramatismul si empatia necesara.
Comparativ, sora ei, Sole, arata fix asa cum ar fi trebuit sa arate -o femeie simpla, emigrata de la satul arid in orasul aglomerat, nesofisticata, nefardata, neranajata, fara decolteuri pana lana la buric, care munceste cu mainile in parul altora si in atitudinea careia se simtea oscilatia intre cultura rurala inc are fusese crescuta si modernismul capitalei.
buflea spune:
Si ca sa mai spun ceva rau de Penelopa ...am vazut aseara si interviurile cu ea despre film si vorbeste o engleza ORIBILA si CU GRESELI ... la cati ani a petrecut in America si mai ales la meseria ei ma asteptam sa lucreze putin la accent, care este absolut mizerabil si mai ales la gramatica. Il incurca pe "she" cu "he", chestie pe care i-o inteleg ca si eu le incurc, dar totusi la nivelul ei ma asteptam sa se fi cizelat putin . Macar Almodovar are decenta sa nu vorbeasca engleza desi o stie, o intelege si este fluent ... dar prefera spaniola pentru ca se exprima mai bine, isi exprima viziunile artistice mai clar si nu se face de kko.
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
In sfarsit am vazut Volver aseara ... Fetelor, nu stiu de ce m-am apucat atat de greu de filmul asta, greu, greu, desi imi place mult Almodovar si am vazut cateva din filmele lui ... Una pest alta mi s-a parut un film briliant, in momentul de fata mi se pare cel mai bun film a lui Almodovar. Mi-a placut: - scenariul - atat de bine crosetat, o intriga politista intr-un mediu "la mancha" atat de autentic, faze de comedie autentica pe un subiect atat de tragic si "creepy" - cultura aceasta rurala atat de bine zugravita si atat de similara culturii noastre rurale.Toata lumea se stie cu toata lumea, vecinii se viziteaza, isi imprumuta oaua, faina, paine, au grija unii de altii, se barfesc intre ei, secretele de familie sunt de fapt secretele intregului sat ...etc - ecranizarea - fara cusur - peisajul arid, intins si fad, linia orizontului atat de clara care parca formeaza fantomele din care crede toata lumea, vantul care ajuta la intretinerea acestor iluzii. - actorii - cel mai mult mi-a placut de Sole (Lola Duenas) - n-am auzit niciodata de ea dar mi s-a parut cea mai potrivita in rol si mult mult mai buna ca Penelopa - si acum trec la ce nu mi-a placut Nu mi-a placut : - de Penelopa - fetelor, sunt pregatita sa-i discut performanta punct cu punct. Stiu ca a fost foarte apreciata, a fost nominalizata la Oscar, o fi poate o actrita buna dar mie NU IMI PLACE. Oricat ma chinui sa gasesc ceva talent la ea, sa spun ca e frumoasa, nu mi se pare ca exceleaza cu nimic. In filmul asta mi s-a parut total, dar total nepotrivita - a fost prea sexi pentru rolul de "taranca cu carca, cu copil de 15 ani si barbat betiv si nemernic" pe care l-a interpretat. In tot filmul a avut tzitzele pe afara, si bluze mulate pe ea, e prea plapanda ca fizic pentru toata munca fizica pe care a expus-o (munca in aeroport, la spalatorie, catering pentru 30 persoane, inclusiv caratul cadavrului si urcatul lui in frigider mi s-a parut ireal)si parca i-a lipsit dramatismul si empatia necesara. Comparativ, sora ei, Sole, arata fix asa cum ar fi trebuit sa arate -o femeie simpla, emigrata de la satul arid in orasul aglomerat, nesofisticata, nefardata, neranajata, fara decolteuri pana lana la buric, care munceste cu mainile in parul altora si in atitudinea careia se simtea oscilatia intre cultura rurala inc are fusese crescuta si modernismul capitalei. |
Adela99 spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Adela, ti-a placut 'Cache'? |
da, mi-a placut. foarte!
si io voi spune cam ce spui tu, da' cu alte cuvinte :)
ma intreb daca acele casete chiar existau si pentru ca totusi existau, daca is rodu’ cosmarurilor lui izvorate mai degraba din prejudecati decat din sentimente de vinovatie. prejudecati invinse intelectual dar ramase in plan sentimental.
cred ca de fapt vrea sa se lepede de ele mai repede decat sa le aduca la nivel constient, pentru ca ele nu corespund cu felul in care se percepe rational pe el insusi.
no, vad ca asha cum Georges sufera de dezechilibru intre intelect si sentimente - zic io - (ca mai noi toti) asha sufar si io de dezechilibru intre gandire si formulare :)
Ramona J spune:
Buflea, poate ca de aia mi-o fi placut mie mai mult Talk to her.
Eu am vazut Cherry Blossoms. Una peste alta mi-a placut, dar m-a cam zgiriat pe retina felul in care a fost filmat. Din cind in cind treceau brusc de la o imagine la alta. Daca in alte filme chestia asta se intimpla cumva cursiv si coerent, aici era prea brusc, strident.
Mi-a luat ceva timp pina sa intru in toata atmosfera filmului, poate pentru ca sotul a intrat in camera la primul dans japonez (cel din spectacol) si s-a uitat lung la mine ca ma uit la filmul asta. Asa ca o vreme am deraiat si a durat pina sa-mi fac incalzirea. Dar a fost OK, imi place ca-i genul de film la care te gindesti mult dupa ce l-ai vazut si parca il apreciezi mai mult dupa... (ca si Diving Bell - Buflea, nu citi!).