Cinematografia europeana

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ramona, vreau sa vad si eu Cherry Blossoms - probabil pe la sfarsitul saptamanii - si revin cu detalii. O sa ma concentrez pe tehnica de filmare .

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu dau mare atentie de obicei. Adica am anumite preferinte, dar nu consider ca sint foarte pretentioasa din punctul asta de vedere, numai la filmul asta m-a cam zgiriat pe retina.
Il scriu aici, desi e american filmul... Am vazut aseara Sweet and Lowdown, un film al lui Woody Allen. El e cam "hit or miss" dupa parerea mea, dar filmul asta mi-a placut, mai ales ca in rolul principal este Sean Penn - un actor genial dupa parerea mea. Foarte bine a jucat si Samantha Morton.

Mergi la inceput

Oooo, Samantha Morton! Am retinut-o inca de pe vremea cand am vazut-o in doua episoade din 'Cracker' (adica prin paleozoic), am revazut-o mult mai tarziu in www.imdb.com/title/tt0298845/" target="_blank">In America si in 'Elizabeth: The Golden Age'.

Mama, ce ma mai uitam la 'Cracker'! Eram de-a dreptul fascinata de politistul obez, betivan, teribil de destept, cinic si ironic (ovcorz) si cu succes la femei!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Am vazut Absurdistan (2008). O comedie dementiala imbracata in haina de fantasy despre iubirea pura, roluri traditionale pentru femei si barbati si despre cum unele lucruri nu se schimba niciodata orice ai face. Excelenta! Vreau sa vad Tulpan al aceluiasi regizor.

Am vazut Cherry Blossoms. Am observat si eu Ramona ca editarea scenelor nu e chiar cea cu care sintem obisnuiti. Nu curg f clar. Dar mi-a placut tocmai lucrul asta. E un film aproape fotografic care se potriveste f bine cu tema lui - un film despre a muri (imagini fotografice care imortalizeaza clipa) sau a trai (motion picture)fara a trai in cazul celor doua personaje care mor. Un film plin de regrete si descoperirea (desi tirzie) a bucuriei de a trai clipa prezenta. Parca filmul vrea sa imprime unele imagini, asa ca un gest de regret ca timpul trece si pare scurt pentru cite sint inca de facut. Camera incearca o suprapunere cu privirea celui care isi contempla apropierea sfirsitului. Mi-a placut!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Oana MC

Am vazut Absurdistan (2008). O comedie dementiala

Hehe, p-asta creca tre sa-l vad si io. Neaparat!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Daca sinteti fani "The Road" & beatnici, v-as recomanda www.imdb.com/title/tt0219876/#comment" target="_blank">P.O.V., un alt experiment danez, nedogmatic insa :))

Filmul trebe vazut la dvd, fiindca e un gen de sotron; scenele pot fi urmarite in felurite secvente, de unde si diferentele de Point of View.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Oana MC

Am vazut Cherry Blossoms. Am observat si eu Ramona ca editarea scenelor nu e chiar cea cu care sintem obisnuiti. Nu curg f clar. Dar mi-a placut tocmai lucrul asta. E un film aproape fotografic care se potriveste f bine cu tema lui - un film despre a muri (imagini fotografice care imortalizeaza clipa) sau a trai (motion picture)fara a trai in cazul celor doua personaje care mor. Un film plin de regrete si descoperirea (desi tirzie) a bucuriei de a trai clipa prezenta. Parca filmul vrea sa imprime unele imagini, asa ca un gest de regret ca timpul trece si pare scurt pentru cite sint inca de facut. Camera incearca o suprapunere cu privirea celui care isi contempla apropierea sfirsitului. Mi-a placut!

Oana, Matei (25 februarie 2004)si Alexandru (28 august 2007)

Am mai intilnit tehnica asta, dar la Cherry Blossoms mi s-a parut nereusita si m-au deranjat trecerilea bruste. Noroc ca a fost doar pe ici pe colo...
Aseara am vazut Elegy, cu multi actori buni si as fi vrut sa-mi placa mai mult. Dar o sa dau si eu vina pe Penelopa, fata de ea am cam aceleasi sentimente ca si Buflea. Mi-a placut de ea totusi in Vicky Cristina Barcelona, o prinde bine rolul de "crazed woman".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Mie imi plac filmele regizorului spaniol Pedro Almodovar, in special mi-a placut Todo sobre mi madre, Hable con ella si Carne Tremula.
Mi-a placut si filmul nemtesc Good-bye Lenin!

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Imi place si mie Almodovar. Cel mai putin mi-a placut Mala Education, cred ca n-am fost "in the mood".
Super Good-bye Lenin, mi-a placut tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Dar o sa dau si eu vina pe Penelopa, fata de ea am cam aceleasi sentimente ca si Buflea. Mi-a placut de ea totusi in Vicky Cristina Barcelona, o prinde bine rolul de "crazed woman".

Da ...asa este, si eu cred ca a meritat Oscarul ala in VCB ... e clar ca o prind rolurile de isterica, o ajuta temperamentul latin si fizicul. Dar asta imi intareste convingerea ca NU este o actrita talentata. Atata timp cat este atat de mediocra in orice altceva ...
De ex modelul meu de talent, clasa, tehnica actoriceasca, bun simt si tot ce vrei este Meryl Streep. Femeia asta are tot in afara de frumusete, care atarna atat de greu in cariera hollywood-iana (stiu ca o sa fiu contrazisa, am mai discutat si alte dati despre "frumusetea" ei). In schimb are o tona de talent, are scoala in profesia asta (master in arta teatrala) si are clasa. Am vazut-o in drame, in comedii, in filme de actiune, cantand, bucatarind ... nu am ce sa-i reprosez efectiv.

Cum ti s-a parut filmul ala a lui W. Allen - asta este alt preferat al meu

Mergi la inceput