Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (268)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Astazi Daria l-a ratat pe tati. Si vroia sa ii arate ca stie cum face leul.
Pentru ca a dormit pe la 1 pret de o ora in parc, in seara asta a adormit la 19.45.

Va doresc o seara placuta!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Citat:
citat din mesajul lui babylina

Pediatra mi-a zis sa ii dau crema de zahar ars cu mentiunea ca au aia de la Dannete si foarte buna. Ma gandeam de mult ca la cat mananca zmeul meu cred ca il bag pe junk food poate asa mananca si el ceva..

Babylina, ma scuzi, dar pediatra ta e cam dusa cu pluta. Adica e dusa rau de tot! Cum sa ii dai unui copil de nici 1 an jumate crema de zahar ars, inca si din comert???? Eu a trebuit sa citesc de 3 ori mesajul tau sa imi cred ochilor!

Nu numai ca ii faci varza ficatul, dar ii distrugi flora de pe intreg tractul intestinal! Si pt ce??? Ca nu mananca portia prestabilita???

Te rog sa nu te superi pe mine, dar sunt total socata. Fetele de aici deja ma stiu ca nu o iau neaparat pe ocolite.

Eu zic sa o iei metodic. Ia noteaza tu timp de o saptamana absolut TOT ce mananca piticul tau, chiar daca e un sfert de felie de paine, o grisina etc. Notezi absolut tot. Si dupa o saptamana poti face urmatoarele constatari:
-mananaca sufiecient cantitativ, dar pe secvente frecvente, nu la 3 mese standard - si au perioade cand e absolut normal sa fie asa (dinti, raceala, plictis)
-mananca prea multe alimente ce ii strica pofta de mancare, prea multe snackuri
-unele zile cantitatea e infima, dar se compenseaza in alte zile cand baloteaza la greu, ca apoi sa revina iar la dieta

Acum, ai mai multe solutii sa il faci sa manace si tu sa nu iti mai faci griji: in loc de junk food, da-i salate de castraveti cu rosii, ceapa si ce mai crezi ca ii place (poti si testa anumite legume impreuna cu unele pe care deja le mananca) cam cu pana la max 1h inainte de masa principala, daca cere de foame. Si daca nu vrea apoi sa manance ce i-ai pregatit la masa principala, macar nu s-a indopat cu tampenii, ci cu ceva sanatos. La fel, poti sa ii dai fructe, ca ii fac pofta de mancare. Cuburi de branza, paine prajita sunt tot alternative sanatoase.

Decat sa manance tampenii, mai bine mai putin si mai sanatos!!!

Cu riscul de ate supara pe mine, iti recomand sa cauti alt medic pediatru. Sa te apuci sa citesti despre nutritia la copiii de varsta asta ca sa ai inspiratie sau sa merg la un medic nutritionist BUN care sa te poata indruma.

zmeul cel nemancacios.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Nu ma supar de loc. Orice sfat este mai mult decat binenvenit. AM nevoie de sfaturi. Problema cu zmeu meu este ca nu mananca mai nimic. Acum ii apar 4 maselute, dar nu am mancat niciodata prea mult. CAnd am inceput diversificarea manca supita, cereale, a gustat din toate fructele si legumele posibile. Dupa aceia 2 -3 lingurite si la asta a cam ramas. Pe la 1 an si doua luni cautam raspuns in disperare pe aici. Am aflat ca nu e singurul bebelusi care nu mananca. DAr toti au cam rezolvat problema pe la 1 an si 3 luni. Noi nu.
Ai dreptate cu pediatra. De cate ori m-am dus cu el la control si i-am spus ca nu mananca nu mi-a zis nimic, nu m-a speriat. CAnd i-am zis ca nu mananca mi-a zis ca e mai bun laptele ca zeama de zarzavat fiert. I-am cerut sa ii fac analize si a iesit putin la limita cu fierul. Mi-a zis ca e normal ca, lipsa poftei de mancare da anemie si ca anemia da lipsa de pofta de mancare. Am intrebat : "sa ii dau vitamine" mi-a zis " mda, puteti sa ii dati" , AM intrebat-o: " sa ii dau Hymalaia ca spune ca e pentru pofta demancare: , " mi-a raspuns la fel. I-am zis ca poate are ceva paraziti intestinali si mi-a dat Zentel. AM citit instructiunile si am vazut ca e prea puternic.Ii dau fier. M-a intrebat cate sticle i-am dat ( la 10 picaturi pe zi cate sticle puteam sa ii dau in 2 luni??!!) mi-a zis sa ii mai dau pana termin sticluta.
E dependent de tatza. Suge de cateva ori pe noapte .
L-am lasat si asa . AM zis ca daca nu mananca , nu mananca, nu m=am ingrijorat o perioada, dar apoi m-am speriat. AM inceput sa ii dau fortat . Il tineam si iidadeam cu lingurita. Prima oara a mancat un castronel de cereale. Chiar daca ii bagam lingurita in gura fortat nu scuipa mancarea, manca. Asta a tinut 2-3 zile. Acum nu mai merge nici asa. Mai nou nu mai vrea decat daca mannca el, Face jumate jumate cu hainele de pe el, dar tot nu mancan prea mult.

Am sa aplic sfatul cu notatul a ce mananca.
Stiu ca de vina este tzitzi dar mi-e frica ca daca nu ii dau ramane nemancat. Uneori cere si incerc sa il aman ca sa ii dau mancare. DAr plange rau si trebuie sa ii dau.
Azi a mancat cateva inele de cereale, cateva guri de suc, 2-3 guri de paine cateva lingurite de supa in doua reprize , prima jumate /jumate cu hainele, a doua oara a baut direct din castronel, cateva lingurite mici de fagaras, 2 biscuiti si 2 boabe de strugure, putin ceai si binenteles tzitzi cand a vrut "muschii lui".
Waw , acum cand ma uit e ceva fata de alte zile. In conditiile in care 4 maselute stau sa iasa.
.imi cer scuze am scris o gramada.........
Efectiv sunt disperata cu mancatul asta

Multumesc mult pentru ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Gabitz, tinem pumnii pentru viitoarele controale. Terapia comportamentala nu cred ca are cum sa strice.

Moldoveanca, sper ca acum sunteti bine si departe de boli.

Prisi, ce bine cand primim vesti de la voi, chiar si asa pe fuga. Ce mai face nora mea cea frumoasa?

Erina, omisesem sa povestesc de party, a fost super. A primit cadouase si o felicitare. Sigur e frumos sa ai 2 copii dar si mai greu. Cat despre pesti, sa stii ca m-a intrebat de ei de pe drum, i-a hranit, si ii tot complimenteaza ca sunt frumosi. Chiar ii plac, dar nu petrece prea mult timp pe langa ei. leoaicei Daria.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Babylina, eu am refuzat sa ii dau Zentel si fie-mii, la copii mici nici gand. Am impresia ca scrie si pe prospect ca nu se administreaza pana la 2 ani. Nu poti pune diagnostic de paraziti intestinali din ochi, ii poti face teste si abia apoi ii poti alege un tratament, recomand cele naturiste de la plafar, care ajuta si cu pofta de mancare.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Ma retrag, ca pestii sub piatra vie. Noapte buna si linistita!

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Babylina e f imp ca este inca alaptat....uite eu nu sunt experimentata cu alaptatul asta pt ca la noi a tinut putin dar vb cu fetele care inca alapteaza sa vezi ca mai toate au patit ca voi, adica manance putin si sa suga f mult. Eu zic ca daca are greutatea buna si este vioi sa mai ai putina rabdare cu el poate trece de la sine. In orice caz fortatul la masa nu are cum sa ajute
Incearca sa ignori total asapectul masa, nu vrea nu-i mai dai si nu te mai gandi cat si ce a mancat si de la sine isi va reveni copilul.
Bafta! Laptele matern e minunat pt el si a facut o pasiune copilul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pai cu dormitu asta e vorba doar de copii.
Daca copilul doarme singur bine merci bineinteles ca nu-l iei in pat cu tine, ca il perturbi..
Dar daca se lasa cu tragedii atunci parerea mea e sa se asculte de copil si sa nu se grabeasca/forteze procesul de "independizare"

Adi, ce are crema de zahar ars facuta in casa???
cu ou, lapte si zahar brut?
din comert bineinteles ca e exclus.

Babylina, problema e atutudinea ta fata de cat manance .
Tu esti cea care trebuie sa dea doi pasi inapoi si sa-l lase in pace o perioada. Sunt mega patita cu Sofia.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

mi-e teama ca am prea l-am lasat ca "isi revine, e o perioada si timpul trece. Aud de alti copii care mananca paine cu cate ceva dimineata si 2 feluri de mancare. Al meu nici cereale nu mananca. din candidatea normala 5-6 linguri eu ii fac din 2 linguri si nici alea nu le mananca

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui melaniatud

Babylina – ia si asculta la Adi…eu am ascultat-o si a mers la Tudor faza cu nimic intre mese…nu-I dadeam sa rontaie intre mese, distanta inte ele era de pana la 4 ore si apoi devora portia de la pranz.Daca papa pranzul peste 1 ora primea desert si il savura cu placere. Crede-ma ca iti inteleg frustarea ca nu papa prea mult pt ca posed una bucata ASCHIUTA (9,700 kg la un an si 4 luni) dar slava domnului e sanatos, s-a dezvoltat normal si a inceput sa manance bine dar ti-am zis secretul….nu ii da nimic intre mese si ii dau ce ii place lui mai mult pana se satura…alternez de pilda supa de pui cu galuste blenduita cu piureul cu pui blenduit ca altfel nu vrea.

melania multumesc pentru sfaturi. O sa ascult de Adi , sper sa reusesc sa ma laud si eu candva cu un mic mancacios. Pana una alta am un mofturos sugar. Are 10.900 dar avea 8 kg la 6 luni, asa ca eu cred ca e putin la el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Babylina, eu am refuzat sa ii dau Zentel si fie-mii, la copii mici nici gand. Am impresia ca scrie si pe prospect ca nu se administreaza pana la 2 ani. Nu poti pune diagnostic de paraziti intestinali din ochi, ii poti face teste si abia apoi ii poti alege un tratament, recomand cele naturiste de la plafar, care ajuta si cu pofta de mancare.

Rox , mamica

Eu tot amanam sa ii dau si ma condamnam pentru asta. Apoi i-am dat putin si cand sa ii mai dau am citit pe forum ca nu e bun si l-am aruncat. I-am luat niste siropul ala de plante care e si pentru pofta de mancare , +seminte de dovleac pe care le bagam in blender si apoi i le dadeam cu putin lapte si ulei de dovleac.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui melaniatud

Babylina e f imp ca este inca alaptat....uite eu nu sunt experimentata cu alaptatul asta pt ca la noi a tinut putin dar vb cu fetele care inca alapteaza sa vezi ca mai toate au patit ca voi, adica manance putin si sa suga f mult. Eu zic ca daca are greutatea buna si este vioi sa mai ai putina rabdare cu el poate trece de la sine. In orice caz fortatul la masa nu are cum sa ajute
Incearca sa ignori total asapectul masa, nu vrea nu-i mai dai si nu te mai gandi cat si ce a mancat si de la sine isi va reveni copilul.
Bafta! Laptele matern e minunat pt el si a facut o pasiune copilul

Melania, mamica lui Tudorica fara frica (05.10.2007)

Multumesc. Vorbele tale ma incurajeaza mult.
Mereu l-am alaptat la cerere si nu ma deranjeaza sa ma trezesc noaptea de cateva ori ca sa suga . Nu ii cred pe cei care zic ca dupa 6 luni laptele este apa chioara.
Asa am inteles si eu ca disperarea mea ca nu mananca copilul ii face pe el sa nu manance. Am primit si alte sfaturi cum ca ar trebui sa incerc din 2 in doua ore cu mncarea. Ba ca sa nu ii dau nimic ( nici macar sa suga) si ca infometat o sa manance mai bine. Mi-e frica sa nu ii mai dau sa suga. Asa stiu ca are totusi ceva bun si sanatos in burtica.

Mergi la inceput