Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (268)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Multumim tuturor pt gandurile bune si incurajari. Copilul meu este in mare forma…deci febra era de la masele.

Cam slabut cu mancarea dar nu am intrat inca in criza…iar atata timp cat a mancat si lapte la greu si iaurt si banana pana la ora asta ma declara multumita …..la pranz sa vedem cum ne descurcam cu piureul de cartofi cu pui. Sunt fericita ca doarme bine chiar daca il chinuie gingiile.
Greyeras –Multa sanatate!Pe mine ma inspaimanta ideea sa faca Tudor diaree si sa-l trec pe regim ca el nu mananca orez…sau chestii dastea fara gust.L-am invatat de mic cu verdeturi si sare….
Papanash – Tudor mananca cateodata f bine ou fiert insa cateodata refuza (ca azi dimineata). Daca tii neaparat sa-I dai fara sa stie ce mananca poti sa blenduiesti galbenusul fiert tare cu banana sau mar cu biscuit…eu il mai pacaleam pe Tudor asa pt ca era slabatura. Acum ii pregatesc ochiuri romanesti in apa fiarta, le fac moi, si le zdrobesc cu furculita cand sunt fierbinti, pun miez de paine si putina sare si gata. Repet nu mananca mereu cu aceeasi placere, nu am descoperit inca ce fac gresit….aaa si Tudor nu mananca decat ou de tara, de la supermarket e cah.
Si mai lasa sa treaca ceva timp sa uite gustul si culoare si ofera-I odata cand ii este f foame.

Cat despre dormitul cu copilul in pat si eu sunt o mama patita in sensul ca nu ma pot odihni deloc. La noi in pat se invarte pe toate partile la el in patut nu. Il mai iau sambata sau duminica pe la 7 cu noi in pat ca sa doarma si el pana pe la 8 jumate….in principiu sunt impotriva dormitului cu bebe in pat dar nici T nu ne-a creat pb chiar ii place sa doarma in patut si nu e genul mamos sa-l iau in brate….nu prea sta sa-l dragalesc, sa-l legan sau sa-l tin in brate niciodata nu i-a placut, se vieria o pauzaste in continuu.

Mergi la inceput

Multumim tuturor pt gandurile bune si incurajari. Copilul meu este in mare forma…deci febra era de la masele.

Cam slabut cu mancarea dar nu am intrat inca in criza…iar atata timp cat a mancat si lapte la greu si iaurt si banana pana la ora asta ma declara multumita …..la pranz sa vedem cum ne descurcam cu piureul de cartofi cu pui. Sunt fericita ca doarme bine chiar daca il chinuie gingiile.
Greyeras –Multa sanatate!Pe mine ma inspaimanta ideea sa faca Tudor diaree si sa-l trec pe regim ca el nu mananca orez…sau chestii dastea fara gust.L-am invatat de mic cu verdeturi si sare….
Papanash – Tudor mananca cateodata f bine ou fiert insa cateodata refuza (ca azi dimineata). Daca tii neaparat sa-I dai fara sa stie ce mananca poti sa blenduiesti galbenusul fiert tare cu banana sau mar cu biscuit…eu il mai pacaleam pe Tudor asa pt ca era slabatura. Acum ii pregatesc ochiuri romanesti in apa fiarta, le fac moi, si le zdrobesc cu furculita cand sunt fierbinti, pun miez de paine si putina sare si gata. Repet nu mananca mereu cu aceeasi placere, nu am descoperit inca ce fac gresit….aaa si Tudor nu mananca decat ou de tara, de la supermarket e cah.
Si mai lasa sa treaca ceva timp sa uite gustul si culoare si ofera-I odata cand ii este f foame.

Cat despre dormitul cu copilul in pat si eu sunt o mama patita in sensul ca nu ma pot odihni deloc. La noi in pat se invarte pe toate partile la el in patut nu. Il mai iau sambata sau duminica pe la 7 cu noi in pat ca sa doarma si el pana pe la 8 jumate….in principiu sunt impotriva dormitului cu bebe in pat dar nici T nu ne-a creat pb chiar ii place sa doarma in patut si nu e genul mamos sa-l iau in brate….nu prea sta sa-l dragalesc, sa-l legan sau sa-l tin in brate niciodata nu i-a placut, se vieria o pauzaste in continuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani

Multumesc Sabinei, lui papanash, Luy, danielle, ceamica si tuturor fetelor care mi-au trimis un cuvant de imbarbatare . Intr-adevar mi-am dat seama ca m-am purtat ca baba din "pungutza cu doi bani" care stim cu toii ce tratament a aplicat gainei care nu i-a aduc acasa bogatii precum cocosul mosului. Asa este, am un copil adorabil, care m-a si lasat azi noapte sa dorm (am dormit cu ea in camera si vorbeam cu ea de fiecare data cand se trezea, asa ca se culca la loc).

Azi am fost la ginecolog si l-am vazut pe frate-sau . Era "ganditor", dupa spusele doctorului, ca nu misca decat inimioara pe ecran . Are 370 de grame ...
Ma simt obosita, ma incearca si o gripa de cateva zile. Abia astept sa plec acasa la mamaaaa ... Dar mai e putin pana vineri, nu? .

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
20+

Ramonaiani, ti-a dat Sabina "bataita", ca eu nu am apucat sa intru sa te trag de maneca!!!

Pai, e suficient sa ma uit la pozele lui Eliza si se vede cu ochiul liber ca e o smechera si o zvarluga cu fata de calm . Ce tinut in mana creioanele??? Distractia lui Lisa e sa le verse si sa le puna inapoi in borcan si tot asa . De desenat, mai putin. Ba, azi pe peretele de langa biroul meu. A folosit verde si a apasat cu simt de raspundere. Ii place insa sa foloseasca Doodle, ca ala reactioneaza ff repede, e suficient sa atinga cu batul ala si gata, are punct pe plansha!!!

Felicitari pt "frate-sau cel ganditor" .

Si distractie placuta in RO. O sa vezi ce mult creste Eliza in excursia asta! Ai sa ma pomenesti .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielle02
eu sper sa fie bine,daca a rezistat cand am sangerat tare tare,eu cred ca o sa reziste pana la capat sau macar pana la 7-8 luni si sunt multumita

Apropos de vizita mea de ieri de la ginecolog:
Cand intru in cabinet ma dau la vorba, si-i spun ca "data trecuta ati uitat sa imi povestiti despre hematomul meu " (mde, o limba straina cu greu ajunge sa fie vorbita la perfectie. E un doctor f de treaba, si uneori ma tachineaza pentru frazele mele aiurite.)
Bun, ne uitam la bebe, il intreb intr-una ce-i aia, ce-i ala? Imi explica - cap, femur, eu observ repede inima, el ma felicita etc. Si la sfarsit imi zice: "si-acum hai sa he uitam la hematom, sa avem ce povesti data viitoare ". Ei bine, NICI urma de picior de hematom! Spre fericirea mea (si-a doctorului, ca e nasol sa ai o pacienta cu complicatii), a disparut!

Sigur o sa fie bine si la tine . Trebuie sa fii optimista .

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Papanash, felicitari lui Ghighi triciclist! Bravo lui, acum sa te tii mers cu ea prin casa. Conteaza pe mine sa iti amintesc ziua asta. Acvariul este pe hol la etaj, nu prea era loc la Alex in camera.

Cu mancarea nu prea am sugestii, Bubu mananca orice ii da bona, dar noi nu suntem asa inventivi.

Cineva (daca nu cumva chiar Papanash) ma intrebase mai demult de mancarea de la restaurant. Da, a mancat de la restaurant. De regula am luat supa/ciorba cu tot cu carne si cam atat a mancat. O singura zi am folosit blender pentru ca nu prea ii placea ciorba, el prefera supite, ceva mai dulceag si nu super acrituri. In plus a mancat piure, cartofi si carne de la Alex, dar putin.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

mey, cum sa-l pacalesc cu oul fiert, ca nu mai stiu, nu vrea deloc. Face cah si se stramba..... nici in mancare nu-l vrea, ii simte imediat gustul. el nu mananca deloc ou, l-am pacalit doar saptaman trecuta cu jumatate, de-atunci nici o sansa.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun

si eu aceeasi problemuta cu Ebonee,am descoperit nu demult ca ii place usturoiul,asa ca... fierb oul,il tai bucatele marunte si ii pun mujdei de usturoi deasupra,eventual fac si ptina mamaliguta,mai adaug o lingura de branza si papa bine,
frumosului

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Adi de mult vroiam sa te intreb ce parere ai despre hrana asta la borcanele Hipp? Desi am trecut exclusiv pe mancare gatita eu ii mai dau lui Tudor din cand in cand indeosebi peste si spanac pt ca ii plac f mult.

Eu una am o parere f buna si stiu ca in Germania (am niste prieteni acolo cu bebe) se folosesc pe scara larga la bebelusi.

Asa si branza topita ii mai dau lui Tudor de la President sau Petit louise ceva de genul/....nu-i prea buna nu? dar mananac si cate 3 cuburi odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Adimercedes, ce-i la voi acolo cu incendiile alea, am vazut la stiri!
O sa-i fac azi omleta (fara ulei-am eu asa un fix cu prajirea la astia mici).Peste afumat natural nu stiu daca gasesc, am pus deja la dezghetat somnul, sa vedem daca vrea. Fiindca nu-i dau deloc vigantol sau/si calciu, vreau sa-i dau tot ce are nevoie in mancare, sa continue dezvoltarea asta frumoasa si mai departe.
In legatura cu latura artistica, la mine nu prea mai vezi perete nedesenat .Sotul nu prea agreeaza asta, m-a parat deja la soacra ca-l las de capul lui pe Andrei, ca cica nu-i normal sa nu-i interzic asta si ca in scurt timp o sa mi se suie-n cap si n-o sa mai am nici un control asupra lui. Eu am stabilit care-s interdictiile , gaz,prize, si in rest totul cu masura si sub directa supraveghere.Oi fi deplasata, nu-mi pasa, atat timp cat vad ca se dezvolta bine, e curios si fericit, e indemanatic si progreseaza rapid, nu-mi fac probleme.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun

Papanash, e cumplit . In Victoria au murit deja aproape 200 de oameni si autoritatile se astept ca numarul sa creasca dupa ce reusesc sa intre in orasele la care acum nu exista access si reusesc sa le verifice.

La noi in NSW nu a fost chiar asa prapad, adica nu au fost pierderi de vieti, desi intr-una din seri am adormit in miros de puternic de fum, ca ardea un parc national relativ aproape de noi.

Ce ma distreaza cand povestesti de Ghighi. E ca o zvarluga!!! Mi-l si inchipui . Si sotul zice ca sunt prea permisiva, dar e usor sa fii politist cele 2h pe zi, cand eu petrec cu copilul restul de 12. Eu imi aleg "bataliile" cu Lisa, mai facem compromisuri, ca altfel ajungem la guerila si nervoase amandoua .

Or vreau ca ziua sa fie calma, cu distractie, cu amuzament. Nu vreau sa am zile agitate, cu nervi, cu "NU" la orice maruntis. Daca nu e periculos sau nu e ceva prestabilit ca "nu", atunci e ok, o iau, ii arat, pune si ea mana etc.

Nici Lisa nu a luat nici un fel de suplimente. Am avut eu o grija cu Ca, si inca am, ca nu bea lapte aproape deloc, decat ce cele 150-300ml in cereale dimineata. Peste zi mai papa putina branza, mai ia max 50ml de lapte de la mine din pahar, dar nu mai mananca branza cum o manca pe vremuri, cate 4-5 felii. Insa o alimentatie sanatoasa, nutritiva si echilibrata cred ca ii aduce ce are nevoie. Si apoi, au perioade si perioade. Iar oganismul lor inca are capacitatea sa "ceara" ceea ce are nevoie, asta daca nu il resetam noi cu tampenii!

pt Ghighi cel motorizat.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Danuta, sanatate multa fetei si tatalui tau. Poate o ajutau si niste aerosoli daca e vorba chiar de bronsita.

Andreea1002, mie imi ere frica de lift si uneori ma apuca teama ca traiesc visul cu pricina, insa dupa 7 ani de stat in bloc cu lift m-am mai linistit. Cand eram copil stateam la bloc de 4 etaje si nu aveam lift. Daca iti vine sa crezi, in facultate dadeam meditatii unei fetite care locuia la etajul 12 si urcam mereu numai pe scari, cu lanterna. Aia aveau 2 lifturi in bloc si nici nu se oboseau sa mai puna bec pe scara.

Danielle, nu cred ca e cazul sa iti faci griji, poate e doar o chestie de procedura.

Valentina, felicitari pentru inceputul lectiilor de sofat. O sa fie mai greu la inceput, apoi primele zile singura, dar ce util va fi.

Mariana, ce ma bucur ca ai scapat de hematom.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
Ce tinut in mana creioanele??? Distractia lui Lisa e sa le verse si sa le puna inapoi in borcan si tot asa . De desenat, mai putin. Ba, azi pe peretele de langa biroul meu. A folosit verde si a apasat cu simt de raspundere. Ii place insa sa foloseasca Doodle, ca ala reactioneaza ff repede, e suficient sa atinga cu batul ala si gata, are punct pe plansha!!!

Si distractie placuta in RO. O sa vezi ce mult creste Eliza in excursia asta! Ai sa ma pomenesti .

dat Sabina bataitza ... Mariana bagat mintile in cap (mi-a zis-o mie o data pediatrul Elizei, sa nu mai cred tot ce se scrie pe internet. E si faza cu fiecare cioara isi lauda puiul, dar unii chiar ii fac deja strutzi. Ma rog, no more comment ).

Am vazut o carte unde scria un doctor care sunt realizarile unui copil de 18 luni dezvoltat normal:

merge acceptabil singurel; (Gabitz, esti inca in schema!)
se apleaca sa ridice o jucarie;
impinge jucaria aia cu o roata de-a lungul colidorului;
adora sa puna obiecte inauntru si inafara unei cutii;
are indemanarea sa apuce frimituri de pe covor;
tine un creion ca un pumnal (dagger = pumnal, nu?) si face urme pe hartie (apropos, si noi tot Aqua Doodle avem)
vorbeste cu intonatii in propria limba;
foloseste intre 6 si 20 de cuvinte (aici stam cam prost, dar speram sa recuperam cu bunicii saptamana viitoare)
arata spre ghete / nas / par cand ii ceri (Eliza stie unde e burtica ei si unde-i sunt picioarele, le ridica cand unul, cand pe celalalt).
Raspunde la anumite comenzi simple (cand are chef . Dar macar sti uca intelege ce-i zic)
arata - pune degetul pe anumite obiecte dintr-o carte;
tine o linguritza in mana si reuseste oarescum sa se hraneasca singura;
bea singura din canutza ei;
nu mai baga in gura tot ce-i pica in mana (nuu, are doar preferinte . Inca suge din papitoii ei cand se culca)
reuseste sa cladeasca piramide din 3 cuburi (cuburi inca n-avem ,dar cu Lego e descurca la mai mult de 3 'etaje')
urca scarile tinandu-se de degetul adultului;
arata discomfort cand a facut in Pampersi si e uda/murdara (cateodata doar );
NU stiu ce vor, dar VOR ACUM!

20+

Mergi la inceput