Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (268)
Raspunsuri - Pagina 13
papanash spune:
Adimercedes, ce-i la voi acolo cu incendiile alea, am vazut la stiri!
O sa-i fac azi omleta (fara ulei-am eu asa un fix cu prajirea la astia mici).Peste afumat natural nu stiu daca gasesc, am pus deja la dezghetat somnul, sa vedem daca vrea. Fiindca nu-i dau deloc vigantol sau/si calciu, vreau sa-i dau tot ce are nevoie in mancare, sa continue dezvoltarea asta frumoasa si mai departe.
In legatura cu latura artistica, la mine nu prea mai vezi perete nedesenat
.Sotul nu prea agreeaza asta, m-a parat deja la soacra ca-l las de capul lui pe Andrei, ca cica nu-i normal sa nu-i interzic asta si ca in scurt timp o sa mi se suie-n cap si n-o sa mai am nici un control asupra lui. Eu am stabilit care-s interdictiile , gaz,prize, si in rest totul cu masura si sub directa supraveghere.Oi fi deplasata, nu-mi pasa, atat timp cat vad ca se dezvolta bine, e curios si fericit, e indemanatic si progreseaza rapid, nu-mi fac probleme.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun 
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui betty78 Ana imi pare rau pentru pierderea ta. ![]() La multi Ani Alexandra sa fi sanatoasa si fericita alturi de familia ta!!! Yaia multa sanatate puiutului bolnavior mamica ingrijorata.Melaniatud, Greyeras insanatosire grabnica papanasului si dulceticii. Annisia belea faza cu gunoierii ![]() Cecilia imi pare rau dar nu stiu exact ce inseamna diagnosticul pus de medic prietenei tale. Adimercedes ce domnisorica mare ai deja. ![]() Betty78 de Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare pozele noastre asa creste bebe Mario |
Betty,
. Si pupam si pe Mario cel roscatel
."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
melaniatud spune:
Babylina – ia si asculta la Adi…eu am ascultat-o si a mers la Tudor faza cu nimic intre mese…nu-I dadeam sa rontaie intre mese, distanta inte ele era de pana la 4 ore si apoi devora portia de la pranz.Daca papa pranzul peste 1 ora primea desert si il savura cu placere. Crede-ma ca iti inteleg frustarea ca nu papa prea mult pt ca posed una bucata ASCHIUTA (9,700 kg la un an si 4 luni) dar slava domnului e sanatos, s-a dezvoltat normal si a inceput sa manance bine dar ti-am zis secretul….nu ii da nimic intre mese si ii dau ce ii place lui mai mult pana se satura…alternez de pilda supa de pui cu galuste blenduita cu piureul cu pui blenduit ca altfel nu vrea.
Papanash -ca tot ai vb de bomba calorica eu nu stiu ce sa fac cu T ca mananca si o cutie de smantana daca il las si stiu ca nu-I face bine la ficat dar ii mai dau ce sa fac. Papanash fa putin pilaf cu legume si carnita de pui. Uite eu i-am dat lui T din intamplare din portioa unui prieten de 11 luni si a mancat desi ce ii facusem eu acasa nu vroia asa ca am schimbat reteta de pilaf dupa cum urmeaza:am fiert carnita de pui intr-un vas si in zeama obtinuta am fiert orezul cu putina sare, separat am fiert morcov cu patrunjel si telina si apoi le-am pus peste orez impreuna cu carnea de pui, la sfarsit am adaugat putin marar si Tudor a mancat f bine (blendui…semiblenduit de fapt).Fa o supa crema de legume (putin cartof, morcov, telina, rosie, ceapa, ardei gras, patrunjel, dovlecel) blenduiesti totul in afara de ardei si patrunjel, pui putina sare, eventual putina smantana, sau poti adauga carnita.
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui valentina_22 Adimercedes, vorba diwanei, super revizia Lisei. Este mai inalta decat Andrei al meu, dar este bine pentru o fetita. |
Valentina,
.Am vazut poze cu Andrei si Cristi in parc. Super distractia baietilor!!!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
andreea1002 spune:
Greyeras, Miruna mea e la bunici, din pacate nu am avut posibilitatea sa o tin langa mine, insa mergem la ea in fiecare vineri si stam pana duminica seara. Avem noroc ca sunt bunicii aproape (la Alexandria), si ii si iubeste foarte mult (acum constientizeaza ca plecam, insa nu e suparata si nici nu plange). Ceea ce nu pot sa spun despre mine
.
Ma bucur in schimb ca sta la aer curat, alearga prin curte toata ziua, cand e vreme frumoasa afara, manaca bine, e sanatoasa...Mai nou are 2 maselute, maselute care au iesit pe nesimtite, nici nu ne-am dat seama.
Va pun si cateva pozici, nu sunt noi, dar la birou nu le am decat pe acestea, promit ca voi mai pune si altele mai recente. Asta, bineinteles, daca doriti sa ne mai vedeti...![]()
fetele si piticii
Andreea,
de Miruna Ioana(25.09.2007)
papanash spune:
Valentina, sa-ti fie de bine condusul ( sofatul).Eu am condus vreo 30 ore la scoala, acum multi ani. Am picat sala si de-atunci am lasat-o balta,cam-am enervat ca nu am sttiut unde am gresit, in afara de 2 intrebari.si nu m-a lasat instructorul sa fac contestatie,ca cica il ia la ochi pe el .Mie imi place sa conduc,dar am avut un acccident de masina, eu eram pieton, si de-atunci s-a cam taiat cu avantul.Acum a devenit o necesitate si e cam urgent. Sa vedem ce masina imi cumpara sotul, dupa ce iau carnetul, of course,adica prin toamna.
Gata,plecam afara !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun 
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui danuta36 Yaia,Melania,Greyeras multa sanatate bolnaviorilor! ![]() Adi ce date bune are Lisa...chiar eram curioasa,fiind de o seama cu Miruna ![]() |
Danuta,
."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
Lisa
ramonaiani spune:
Eliza nu vrea sa manance decat singura. Cum pun eu mana pe linguritza sa ii dau ceva sa pape, cum tipa si intoarce capul
.
Oul il fierbeam moale si ii amestecam bucatele de paine pana absorbeau tot galbenusul. de cand sunt gravida si eu am interdictie la cruditati, ii fierb oul tare si i-l tai rondele. Alege doar albusul din farfurie ...
Crema de zahar ars am facut si eu o data (mi-a povestit cumnata intr-o zi si mi s-a facut pofta
). Eliza a luat 2 inghitituri din linguritza si atat i-a fost - nu a mai vrut sa deschida gura dupa aia. Am observat ca i ngeneral nu mananca dulciuri. Ea-i cu fructele - ii plac la nebunie strugurii, iar ieri a mancat cu placere (pt prima data) ananas crud.
I-au aparut maseleel - alea de sus de-abia acuma ii dau batai de cap. Probabil odoare, e maraita rau si nu vrea sa manance mai nimic. I-am pus ciorba de pui cu legume insa nici n-a vrut sa se atinga de ea. Ca atare i-am dat copanul de pui, asa, cu os cu tot. A fost incantata sa roada de pe el, ba chiar s-a lasat cu plansete cand i-am zis sa scuipe cartilagiul de la capatul osului
.
Cand ma vede pe mine mancand vrea si ea - macar sa guste. Asa reusesc sa ii mai dau sunca fiarta (un fel de Sunca de Praga asa cum o cunoastem noi acasa). A, si orezul fiert / spaghetele ii mai plac - tot asa, mancat cu mana, bob cu bob sau fir cu fir
.
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
20+
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui ramonaiani Multumesc Sabinei, lui papanash, Luy, danielle, ceamica si tuturor fetelor care mi-au trimis un cuvant de imbarbatare . Intr-adevar Azi am fost la ginecolog si l-am vazut pe frate-sau Ma simt obosita, ma incearca si o gripa de cateva zile. Abia astept sa plec acasa la mamaaaa ... Dar mai e putin pana vineri, nu? Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) 20+ |
Ramonaiani, ti-a dat Sabina "bataita", ca eu nu am apucat sa intru sa te trag de maneca!!!
Pai, e suficient sa ma uit la pozele lui Eliza si se vede cu ochiul liber ca e o smechera si o zvarluga cu fata de calm
. De desenat, mai putin. Ba, azi pe peretele de langa biroul meu. A folosit verde si a apasat cu simt de raspundere. Ii place insa sa foloseasca Doodle, ca ala reactioneaza ff repede, e suficient sa atinga cu batul ala si gata, are punct pe plansha!!!Felicitari pt "frate-sau cel ganditor"
Si distractie placuta in RO. O sa vezi ce mult creste Eliza in excursia asta! Ai sa ma pomenesti

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
Lisa
melaniatud spune:
Multumim tuturor pt gandurile bune si incurajari. Copilul meu este in mare forma…deci febra era de la masele.
Cam slabut cu mancarea dar nu am intrat inca in criza…iar atata timp cat a mancat si lapte la greu si iaurt si banana pana la ora asta ma declara multumita …..la pranz sa vedem cum ne descurcam cu piureul de cartofi cu pui. Sunt fericita ca doarme bine chiar daca il chinuie gingiile.
Greyeras –Multa sanatate!Pe mine ma inspaimanta ideea sa faca Tudor diaree si sa-l trec pe regim ca el nu mananca orez…sau chestii dastea fara gust.L-am invatat de mic cu verdeturi si sare….
Papanash – Tudor mananca cateodata f bine ou fiert insa cateodata refuza (ca azi dimineata). Daca tii neaparat sa-I dai fara sa stie ce mananca poti sa blenduiesti galbenusul fiert tare cu banana sau mar cu biscuit…eu il mai pacaleam pe Tudor asa pt ca era slabatura. Acum ii pregatesc ochiuri romanesti in apa fiarta, le fac moi, si le zdrobesc cu furculita cand sunt fierbinti, pun miez de paine si putina sare si gata. Repet nu mananca mereu cu aceeasi placere, nu am descoperit inca ce fac gresit….aaa si Tudor nu mananca decat ou de tara, de la supermarket e cah.
Si mai lasa sa treaca ceva timp sa uite gustul si culoare si ofera-I odata cand ii este f foame.
Cat despre dormitul cu copilul in pat si eu sunt o mama patita in sensul ca nu ma pot odihni deloc. La noi in pat se invarte pe toate partile la el in patut nu. Il mai iau sambata sau duminica pe la 7 cu noi in pat ca sa doarma si el pana pe la 8 jumate….in principiu sunt impotriva dormitului cu bebe in pat dar nici T nu ne-a creat pb chiar ii place sa doarma in patut si nu e genul mamos sa-l iau in brate….nu prea sta sa-l dragalesc, sa-l legan sau sa-l tin in brate niciodata nu i-a placut, se vieria o pauzaste in continuu.