Teama de responsabilitate

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Aniela, e o ora destul de tarziu acum si nu pot scrie multe. dar te rog nu ii trimite acel email ... sau schimba-l putin. NU ii spune ca nu mai vrei sa stii de ea pt ca nu este adevarat. Eventual spune-i sa te caute atunci cand vrea sa stabileasca cu tine o relatie bazata pe incredere. Ca esti acolo si o astepti, dar sa fie sincera cu tine.

Oare nu i-a trimis bani nebunului ?

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu zic sa nu trimiti emailul ...de fapt ce ti-a sugerat prietenul tau mi se pare chiar foarte decent. Ramai cu ea in realtii amicale si nu va mai bagati una in viata alteia. Primeste strict ceea ce iti povesteste ea fara a mai banui ca te minte chiar daca o face si fara a-i mai cere socoteala.
Tu ai pus-o pe pozitii, ai adus-o in Anglia, i-ai gasit job - de acum e treaba ei cum isi gestioneaza viata. Si-o "mess up" este alegerea ei, nu o mai poti controla tu si nici nu trebuie sa faci asta.
Mi se pare o greseala sa ii scrii mesajul ala radical si sa-i mai si propui sa o trimiti in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

M-am tot gandit azi noapte. Nu ii trimit emailul, dar nici nu pot sa am o relatie amicala si politicoasa cu ea. Ca sa fac asta ar trebui sa-mi calc prea mult pe inima si sa fiu falsa fata de mine insami. De 3 luni de cand a venit in Anglia nu a existat saptamana in care sa nu creeze probleme. Daca mi-ar fi spus ieri cand am intrebat-o prima data ca nu a pus banii in banca, ci i-a cheltuit, as fi fost poate mai ingaduitoare. Dar a fost atat de parsiva, m-a dus cu zaharelul toata ziua, cu minciuni elaborate, m-a facut sa ma stresez ca s-or fi pierdut banii si eram pregatita sa ma duc la banca sa ii iau pe aia de acolo de guler.N-am cuvinte sa va explic cat sunt de dezamagita. De fiecare data cand avem cate o cearta dintr-asta ii explic frumos ca sunt dispusa sa accept multe, dar sa nu ma minta, ca o relatie fara incredere nu poate sa exista. Mereu traiesc cu speranta ca o sa avem un nou inceput. Dar nu se poate, cu ea nu se poate.

Daca viata ei nu mi-ar afecta deloc viata mea poate as putea avea o relatie rece cu ea,distanta. Dar ma gandesc ca daca isi pierde jobul vine la usa mea, leftera, si o luam de la capat asa cum am facut acum 3 luni. Si apoi, daca se repeta povestea in alte cateva luni? Nu vreau nici sa ma implic de fiecare data, dar nu pot nici sa fiu in viata ei si sa vad din umbra cum isi rateaza viitorul fara ca eu sa fac nimic sa o ajut. Mai bine sa nu vad si sa nu stiu - de asta am ajuns la concluzia ca trebuie sa o rup din viata mea de tot.

Nu o sa vb cu ea deloc, cel putin pana nu termin cu examenele. Dupa aceea am sa ma hotarasc ce voi face.

Multumesc pt toate vorbele de incurajare.

Mergi la inceput

Oh, am mai aflat o bomba. Va ziceam de tratamentul la dentist, ca o parte i l-a facut denstistul gratis(de mila mea)si o parte i l-am platit eu (adica i-am dat ei bani sa il plateasca). Tocmai am vb cu dentistul meu care mi-a zis ca sora-mea nu a platit de fapt nimic, ca i-a zis ca nu i-am dat eu bani sa-l plateasca, asa ca dentisul a platit o lucrare la tehnician din buzunarul lui. Mor de rusine. Asta a pus capac. A venit timpul sa-i trimit emailul pe care l-am scris aseara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Sora ta este o nesimtita!
Este un ADULT care si-a gasit fraiera de care sa-si bata joc.
Te admir si te respect din toata inima pentru tot ce ai facut pentru familia ta si mai ales pentru sora ta dar cred ca e momentul sa iti vezi de viata. Chiar ai nevoie de stresul si nebunia care te inconjoara in acest moment? Si tu ai fost suficient de incercata si te-ai luptat sa supravietuiesti.
Anumite postari se refereau la sora ta ca la un copil traumatizat care nu stie in viata decat abuzurile si nefericirea. Sunt de acord cu parte din acestea dar nu sunt de acord ca sora ta este un copil. Este o profitoare nerusinata care, daca ii vei permite, te va calca in picioare si te va duce in pragul depresiei.
Tu cum ai reusit, cum ai avut taria sa devii aceasta persoana remarcabila desi ai plecat de la mai putin decat ea? Daca ar fi fost croita din acelasi aluat ca si tine ar fi stiut sa aprecieze sansa care i s-a oferit, ar fi fost recunoscatoare pentru faptul ca te-ai zbatut atat de mult sa o ajuti, sa o salvezi, sa-i fii alaturi.
E tragic ce se intampla cu ea dar si tu esti doar un OM. Sanatatea ta este foarte importanta, in acest moment mai importanta decat constiinta. Esti manipullata la greu, mintita, inselata si ridiculizata........chiar meriti asta?
Nu crezi ca e momentul sa-ti vezi de viata ta, de relatia cu barbatul de langa tine, de scoala si de job, de fericirea personala?!
Stiu ca am fost dura si ma astept la critici dar viata ta este pretioasa si nimanui se pare ca nu-i pasa de tine asa cum iti pasa tie. Daca, Doamne fereste, maine ai pati ceva si ai avea nevoie de ingrijiri crezi ca sora ta ar fi alaturi de tine, te-ar sustine neconditionat, ti-ar fi alaturi asa cum i-ai fost tu ei?
Sunt ferm convinsa ca peste cativa ani va deveni suficient de inteleapta incat sa-si dea seama cate ai facut pentru ea si ce mult a pierdut prin minciunile si mizeriile ei si atunci daca vei vrea vei putea sa o luati de la capat.
Acum, dupa ce ii asiguri un minim ajutor,(indiferent ca e vorba de intoarcerea in tara sau de alta optiune a ei) elibereaza-te!!!
Sa iti dea Dumnezeu intelepciunea sa iei cea mai buna decizie si sper ca nu te-a suparat interventia mea
P.S. Aveam la un moment dat urmatorul motto la semnatura: "Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"....cred ca la asta se rezuma totul, la cum ne traim viata dpdv calitativ si mai ales sa facem tot ce depinde de noi pentru a o face mai buna, frumoasa, fericita........

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">3 NOUTATI

"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

Oh, am mai aflat o bomba. Va ziceam de tratamentul la dentist, ca o parte i l-a facut denstistul gratis(de mila mea)si o parte i l-am platit eu (adica i-am dat ei bani sa il plateasca). Tocmai am vb cu dentistul meu care mi-a zis ca sora-mea nu a platit de fapt nimic, ca i-a zis ca nu i-am dat eu bani sa-l plateasca, asa ca dentisul a platit o lucrare la tehnician din buzunarul lui. Mor de rusine. Asta a pus capac. A venit timpul sa-i trimit emailul pe care l-am scris aseara

Trimite-i e-mailul.
Va fi ca un dus rece.
Cel putin, va intelege ca ti-ai dat seama ce face. Nu esti cu ochii inchisi.

Multa putere iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu-i trimite emailul. Cred ca discutia asta trebuie sa o ai cu ea in persoana. As pune accentul pe faptul ca tu o iubesti si te doare sufletul, dar nu o mai poti ajuta financiar pentru ca ti-a tradat increderea. Totusi astepti sa se indrepte si puteti sa va vedeti in continuare, dar nu o mai poti ajuta financiar.

Comportamentul ei lasa de dorit mult de tot si desi nu sunt de acord cu majoritatea de aici si cred ca trecutul influenteaza prezentul, mai cred si ca la un moment dat dupa ce ai avut ocazia sa te indrepti si nu o faci, e o problema a prezentului mult mai mult decat a trecutului. De trei luni i-ai explicat ce e bine si ce nu e bine si ea te minte cu tupeu. Ar fi interesant de aflat unde s-au scurs banii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Nu-i trimite emailul. Cred ca discutia asta trebuie sa o ai cu ea in persoana. As pune accentul pe faptul ca tu o iubesti si te doare sufletul, dar nu o mai poti ajuta financiar pentru ca ti-a tradat increderea. Totusi astepti sa se indrepte si puteti sa va vedeti in continuare, dar nu o mai poti ajuta financiar.

Comportamentul ei lasa de dorit mult de tot si desi nu sunt de acord cu majoritatea de aici si cred ca trecutul influenteaza prezentul, mai cred si ca la un moment dat dupa ce ai avut ocazia sa te indrepti si nu o faci, e o problema a prezentului mult mai mult decat a trecutului. De trei luni i-ai explicat ce e bine si ce nu e bine si ea te minte cu tupeu. Ar fi interesant de aflat unde s-au scurs banii.

Sunt de acord cu tine ca trecutul influenteaza prezentul, eu cred in nurture mult mai mult decat in nature. Am studiat psihoterapie psihodinamica timp de 2 ani si inteleg destul de multe lucruri despre comportamentul uman (sunt buna la inteles si dat sfaturi dar cand e vorba sa imi aplic mie cunoasterea esuez lamentabil). Tocmai de aceea stiu ca ii vor trebui ani de sustinere si ajutor pana sa revina o persoana normala si echilibrata. Ani in care ea se va purta la fel cum se poarta acum. Schimbarea nu va veni decat daca ea si-o doreste, si cine stie cati ani vor trece pana sa inceapa sa si-o doreasca. Probabil nu o iubesc cum isi iubeste o mama copilul, pt ca in acel caz as fi in stare de mult mai multe sacrificii pt ea. Dar eu nu sunt, si nu vreau sa imi mai sacrific nici macar o alta zi din viata mea pt ea. Nimeni nu-mi cunoaste zbuciumul prin care am trecut in ultimii ani pt ea. Nu mai am nimic de oferit relatie mele cu ea.

I-am trimis emailul, cred ca a venit timpul sa vada ca sunt f serioasa si ca e timpul sa incerce sa se schimbe, acum ori niciodata. Nu ii cere nimeni sa fie ca mine, dar daca ar face mici modificari tot ar conta.Bine-nteles ca ma doare sufletul in mine de mila ei, mai mult decat isi poate cineva inchipui. Bine-nteles ca daca aud ca a ajuns pe strazi ma duc sa o ridic si sa o luam de la capat. Dar deocamdata am nevoie ca ea sa stie ca a venit timpul sa-si asume responsabilitatea pt propriile greseli.

Conversatia de care vorbesti am avut-o cu ea, de multe, multe, multe ori. NU MERGE! Prietenul meu a zis aseara ca o sa o sune el sa vb cu ea, dentistul meu s-a oferit si el sa o scuture putin. As vrea din suflet sa reuseasca ei, dar sincer nu cred ca o sa faca nici o diferenta. Spuneam de fratii mei ca au 32 si 35 ani. Pana a murit mama a tot incercat ea sa ii aduca pe calea cea dreapta, dupa aceea am incercat eu. Din pacate unele persoane nu pot fi salvate, sau mai bine zis le place viata lor si nu vor sa fie salvate.

Avem cu totii un alt set de valori.Pe mine de exemplu ma face fericita sa fiu acasa, cu prietenul meu, sa tin casa curata, sa economisesc bani - chestii dintr-astea plictisitoare. Unor oameni le place sa isi traiasca viata la maxim, to live on the edge (chiar daca asta include tone de egoism, minciuna, manip.ulare) Unul dintre acei oameni e sora mea. Am sa incerc incet incet sa invat asta, si poate intr-o buna zi vom incerca sa avem din nou o relatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23
Avem cu totii un alt set de valori.Pe mine de exemplu ma face fericita sa fiu acasa, cu prietenul meu, sa tin casa curata, sa economisesc bani - chestii dintr-astea plictisitoare. Unor oameni le place sa isi traiasca viata la maxim, to live on the edge (chiar daca asta include tone de egoism, minciuna, manip.ulare) Unul dintre acei oameni e sora mea. Am sa incerc incet incet sa invat asta, si poate intr-o buna zi vom incerca sa avem din nou o relatie.

Foarte intelept spus.

Suntem diferiti. Ce crezi tu ca este interesant, altcuiva i se poate parea plictisitor.

Mergi pe drumul tau. Si tu ai nevoie sa te bucuri de viata asa cum vrei, fara sa-ti mai faci atatea griji din cauza unei persoane care nu gandeste in perspectiva, ci doar in prezent.

Multa putere iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia_m spune:

Aniela,
Ai facut foarte foarte multe pentru sora ta.
Probabil infinit mai multe decat ar fi facut ea pt tine, daca situatia era inversa.
Te-a tradat si merita mai mult decat un dus rece. E bine ca i-ai trimis e-mail-ul. Eu as fi confruntat-o si la dentist, sa vedem daca ar mai fi sustinut inca o data fata acelui om, cu tine acolo de aceasta data, ca nu i-ai dat bani sa-i plateasca serviciile. Sa-i crape si ei obrazul de rusine.

Poate trimite banii in RO tatalui, fratilor sau (mai rau dar mai probabil) lui nea Caisa.

Emilia M

Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput