Teama de responsabilitate

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Aniela, ma bucur ca ai mai dat un semn si ca esti ok, considerand circumstantele. eu am ajuns la aceeasi concluzie ca [b]buflea[/b in povestea asta si altele asemanatoare, cand un singur membru al familiei e considerat martoaga de povara, responsabil cu vietile tuturor, in timp ce restul nu e responsabil nici macar pentru propria viata. e nedrept! stiu ca suferi, aniela, n-ai cum altfel. nu fac predictii si nu vreau sa iti transmit pesimism, dar din pacate stiu cum se va termina toata povestea asta. prostituatele, pentru Clover spun asta, nu au ajuns asa din prea mare dragoste de carte, de o viata decenta si de munca cinstita. o fata care si-ar fi urat viata nefericita dinainte ar fi sarit pe ocazia asta oferita de sora ei de parca l-ar fi apucat pe dumnezeu de picior! ar fi mancat pietre ca sa reuseasca! dar nu. sora anielei a sarit de la un protector la altul si asta ii este firea, asa vrea sa traiasca.

aniela, daca mi-ar fi lipsit de-acasa fara sa ma anunte si fara sa-mi spuna dupa aia ce e cu ea, a doua zi era cu bagajele la usa. cu regret iti spun, sora ta profita de tine si n-are nici un gand de indreptare. e un parazit care iti va suge toate resursele si energiile. e sora ta, stiu, dar exista si oameni dintr-astia. nu-i duce tu crucea, ca nu are nici o cruce de dus. in doua luni cred ca ai avut suficient timp sa vezi care-i sunt intentiile, iar din ce spui nu-s deloc decente - si-a gasit iubiti din primele zile, pierde serviciile gasite de tine, iti fura banii...nici un abuz din lume nu justifica sa fii caine cu sora care te-a scos din rahat. ca daca nu vrei sa iesi din rahat, inseamna ca asta e tot ce meriti. aniela, io zic ca a venit vremea sa te mai salvezi si pe tine, ca la tine nu se gandeste nimeni din familia ta!!

pentru sensibili, reamintesc ca si criminalii au familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Am sa ii mau dau o sansa, o ultima sansa ca sa pot sa dorm noaptea impacata cu mine. Mai are deci 3 saptamani de proba la familia la care e acum.Daca treaba merge ok inseamna ca chiar face eforturi sa fie bine, si o sa semneze contractul de munca cu familia la care e, si va ramane la ei. Daca pierde jobul o sa accept idea ca poate sefa ei era de vina si nu sora mea(dupa cum spuneam, am motive intemeiate sa cred ca ceva nu e in regula cu modul in care gandeste dupa ce a nascut pe bebe).O sa o primesc din nou sa stea la mine 3-4 saptamani pana gaseste alta familie. Si ATAT! Dupa aia e pe cont propriu. Asa cum i-am zis si ei intr-una din discutiile noastre, mi-e mila de ea de mi se rupe sufletul dar trebuie sa ii fie si ei mila de mine, pt ca, in ciuda aparentelor, nu sunt mult mai puternica decat ea.

Nu stiu daca sunt prea ingaduitoare sau nu, stiu doar ca atunci cand mama a murit eu am realizat dintr-o data ca am ramas orfana, cu sau fara tata este acelasi lucru. De fapt nu, nu acelasi lucru, ca mai bine mi-ar fi fost fara el decat cu el. Desi sora mea era mai mica si nu intelegea mare lucru sunt convinsa ca asta a simtit si ea, ca a ramas orfana, singura si plina de amintirile anilor in care mama era bolnava iar tata de purta ca un idiot. AHH, IL URASC!!! As vrea atat de mult sa am puterea sa ii spun ''nu vreau sa mai aud de tine niciodata''.Le invidiez pe persoanele care au puterea sa se rupa de parintii lor atunci cand acestia nu ii mai merita.

M-am saturat sa fiu in limbo, intre ura si dragoste si neputandu-mi da in nici un fel seama ce simt pe ai mei, si ce pasi sa fac in privinta lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

E un plan bun ... stii ce mai ai de facut, nu te mai gandi la ei.
Esti departe, e usor sa ii ignori. Ai un job, o scoala ... mama ta o sa ramana acolo la tine in suflet, in rest, iubeste-te pe tine mai mult decat ii iubesti pe ei.
Cu baii pe care ii strangi, pleaca undeva in vacanta, nu in Romania, acolo in UK ... ah ! si cred ca ti-au spus si alte fete, parastas pentru mama fa-l acolo.
Succes ! ! !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Aniela, si eu cred ca e rezonabil planul tau. Mai mult de atat nu poti face. Desi a trecut prin foarte multe, daca e din aluat bun isi va deschide ochii si va face si ea eforturi. Daca nu ... poti sa faci tu orice. Incearca sa nu pui presiune pe ea in perioada asta, stiu ca persoanele slabe reactioneaza invers cand sunt sub presiune.

Stii, putini se pot rupe de parinti fara sa poarte rani adanci in suflet. Nu te condamna daca nu poti sa o faci ... ideal ar fi sa faci lucrul asta in etape, iar prima etapa ar fi sa nu le mai trimiti bani.

Ah, si sunt convinsa ca ai fi o mama extraordinara!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

MA IMBOLNAVESC DIN CAUZA EI!!! I-am tot dat sansa dupa sansa, mi-a tot raspuns cu minciuna dupa minciuna. Nu mai pot.

Cand a venit in Anglia am cheltuit f mult cu ea pt scoala si pt faptul ca a trebuit sa ii iau haine, ca a venit doar cu cele de pe ea. Am cheltuit bani cu transportul - ca sa se duca la interviuri (desi se ducea mai mult ca sa isi vada golanii). Avea mari probleme cu dintii, i-am platit sa-si faca o parte, urma sa o imprumut sa-si faca restul si urma sa mi-i dea inapoi din fiecare salariu. Dentisul meu a vazut cat eram de stresata,si de mila mea a stat dupa program in cateva zile si chiar i-a facut pe gratis o parte din tratament. Stiu ca e mai ieftin tratamentul in Romania dar ea nu o sa mai mearga in Romania pt cine stie cati ani, si nu vroiam sa risc sa nu mai ramana cu nici un dinte in gura si sa o coste tratamentul mult mai mult (zic din experienta pt ca eu si acum mai platesc rata la dentist).

I-am tot zis zilele trecute sa puna bani in contul pe care i l-am deschis la banca, ca sa aiba de unde sa plateasca macar scoala pt la toamna, si o parte din tratamentul stomatologic. Mi-a zis saptamana trecuta ca a pus 250 lire in banca. Am felicitat-o - la urma urmei abia castigase cam 300 lire de cand a inceput munca,plus ceva la babysiting, si stiam ca iesise in club si isi platise si factura la telefon. M-am gandit ca tre sa fie tare economa si eram mandra de ea.

Azi vine factura ei de la banca. Am deschis-o - imi pare rau ca trebuie sa recurg la viclesuguri dar nu am deloc incredere in ea. Balanta - ZERO! Nici un ban pus in banca in afara celor pusi de mine ca sa ii aiba de urgenta. I-a scos si pe aia. Femeia la care lucreaza i-a pus si ea 20 lire ca sa ii aiba de transport cand vrea sa exploreze Londra (banii astia nu erau in contract dar a facut femeia un gest dragut pt ''biata'' de sora-mea). I-a scos si pe aia din cont.

M-am panicat, m-am invartit si m-am sucit. Am sunat-o. M-a linistit ca probabil a pus banii in cont dupa ce a emis banca factura. Ok - m-am simtit ca o idioata ca n-am avut incredere in ea. Au mai trecut 2 -3 ore in care am tot incercat sa ma calmez sa pot sa invat (mi-am luat liber de la munca pt ca mai am 5 zile pana la examen si 100 pagini de memorat).Apoi am sunat la banca in numele ei, ca ii stiam toate detaliile - BALANTA ZERO. Nu a pus nici un ban in banca.

Va jur ca ma baga in pamanat!! Nu am mai fumat de 3 ani iar acum m-am apucat iar. Nu mai pot, nu mai pot!

Am vb cu ea, prin sms ca e la munca si nu poate sa vb la tel. A zis ca ea de fapt a pus banii in plic, la cutia de depuneri (aici asa se face, se pun banii intr-un plic, cu o hartie pe care scrii detaliile contului, apoi se pun intr-o cutie iar seara angajatele verifica plicurile si pun banii in cont).Eu de 6 ani asa pun bani in banca si NICIODATA nu mi s-a intamplat sa se piarda banii. Sora-mea cu clanta mare la mine, ca ea a pus banii in plic si s-au pierdut. OK!!!! I-am zis ca ma duc maine la banca cu ea, sa cerem sa ne uitam la filmarile camerelor video, sa vedem filmarea cum pune ea un plic la cutie! I-am zis ca daca ma face sa-mi pierd ziua de pomana si sa ma fac de ras la banca e vai si amar de ea. NO REPLY!!

Deci e clar, m-a mintit, ma minte in continuare...Cine stie pe unde si cu cine a cheltuit ea banii.

Nu pot sa inteleg. Am facut tot ce era omeneste posibil pt ea, i-am dat sansa sa inceapa o noua viata, de ce imi face asta?? Inteleg ca e probabil foarte bolnava mental, altfel nu pot sa-mi explic comportamentul ei.

Vreau sa o abandonez. Vreau sa ii zic ca nu mai vreau sa stiu nimic de ea, ca nu ma intereseaza daca isi pierde jobul sau si-l pastreaza, ca la mine nu mai este primita!!! Nu stiu ce sa fac. Sa inteleg ca este bolnava psihic si sa mai incerc sa o aduc pe linia de plutire, sau sa o parasesc? Daca o abandonez cred ca o sa fiu consumata de remuscari, de durere. Daca o tin in viata mea asa cum este o sa ma imbolnavesc eu. Oricum nu mai am nici o speranta sa trec examenele.

Sau poate exagerez, poate nu a facut o greseala prea mare prin faptul ca a cheltuit banii. Poate m-am mintit pt ca ii era teama sa nu o cert din nou. Nu pot sa judec clar ce si cum

Va rog sa-mi dati un sfat obiectiv. Ma doare sufletul pt ca e sangele meu si i-am promis mamei ca o sa am grija de ea dar nu mai am putere in mine sa iert si sa merg mai departe.

Astept sa imi raspundeti, orice sfat e binevenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Lasa tigarile. Daca te costa prezenta ei sa devii fumatoare sunt prima care o sa imi schimb atitudinea radical sa zic las-o. In momentul in care o relatie devine cangericena la propriu nu vad nici un motiv de a ramane in ea, chit ca ti-e sora.

E normal sa cheltuie bani, dar putea sa puna doar 50 de lire si sa nu minta. Si cu cat tupeu te-a mintit.

Ce te consuma de fapt cel mai mult din tot ce face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Cunosc o persoana exact ca sora ta.
Acum, are 60 de ani. Si este bine merci.

Pana la 50 de ani, se ducea la usile surorilor ei cu o figura amarata ca nu are ce manca. Ele, oameni milosi, o bagau in casa, o puneau la masa, ii mai dadeau si bani si mancare pt acasa. Drept rasplata, cand i se nazarea ei cine stie ce, le balacarea ca pe ultimii oameni .

Ce vreau eu sa-ti spun : sunt oameni carora le face o placere deosebita sa smechereasca, nu conteaza ca ii sunt rude de sange.

Femeia de care am scris, cand a vazut ca toate surorile si-au luat mana de pe ea, saturate de jecmaneala fara scrupul, si-a dat casa unei familii, pt a o intretine pe toata durata vietii.
A fost cea mai buna smecherie a ei. A nimerit o familie cumsecade.

Degeaba iti macini nervii.
Poate doar indrumarile unui psiholog sa o ajute sa inteleaga ceva despre ce inseamna sa fii demn si responsabil.

Nu-ti mai face sange rau. Vezi-ti de viata ta.

Gaseste o solutie radicala. Nu-i mai lasa bani pe mana, daca poti.

Mergi la inceput

Ma doare ca ma minte, cu nerusinare, stiind cat de mult sufar cand aflu adevarul. Ma doare ca numai eu fac un efort in relatia dintre noi, ca she takes me for granted si nu pare sa ii pese de mine deloc. Inteleg ca poate de teama m-a mintit, dar daca ea a fost in stare sa cheltuie peste 300 lire doar pe distractii ma face sa cred ca e o zdreantza de om, fara morale, fara scrupule.

STIU ca are niste probleme psihice, dar oare sunt de mari incat sa nu se poate controla deloc? Trebuie sa faca si ea un efort sa se indrepte. Simt ca daca raman in viata ei o sa ma consume ea pe mine, incet incet, si nu o sa se schimbe deloc.

Fetelor, daca-ti cunoaste-o ati zice ca e in ingeras - e atat de timida si tacuta. Nu e deloc genul de fata certareata, plina de ura. Nu pot sa inteleg cum poate fata asta sa ascunda un caracter atat de murdar.E o fata desteapta, si-a imbunatatit engleza considerabil in doar 3 luni de cand a venit in Anglia. Ar putea avea un viitor atat de frumos si totusi alege sa fie o........

Oare chiar nu se poate controla? Nu mai stiu ce sa mai cred.

In urma cu cateva luni aveam o prietena - eram nedespartite, vorbeam la telefon de cateva ori pe zi. O cunosteam de la 14 ani, am locuit cu ea si in Romania, si cand ea a venit in Anglia, la un an dupa ce am venit eu. O sa scurtez povestea spunand doar ca timp de 13 ani prietena mea a fost un parazit, mi-a consumat toate resursele emotionale. Stiu ca ea nu-si dadea seama, dimpotriva, ei i se parea ca eu fac toate greselile in relatia dintre noi. I-am iertat nespus de multe. In urma cu cateva luni am gasit intr-un final puterea sa pun capat relatiei si sunt extrem de fericita. Desi eram dependenta de ea pot sa zic ca nu imi este absolut deloc dor de ea, si ma intreb cum am stat atatia ani intr-o relatie atat de abuziva emotional.As vrea sa simt la fel si dupa ce ma rup de sora mea - dar nu cred ca se poate, pt ca este ruda mea cea mai apropiata. Cred ca indiferent ce dezicie o sa iau consecintele or sa ma bantuie toata viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

Fetelor, daca-ti cunoaste-o ati zice ca e un ingeras - e atat de timida si tacuta. Nu e deloc genul de fata certareata, plina de ura. Nu pot sa inteleg cum poate fata asta sa ascunda un caracter atat de murdar.E o fata desteapta, si-a imbunatatit engleza considerabil in doar 3 luni de cand a venit in Anglia. Ar putea avea un viitor atat de frumos si totusi alege sa fie o........

Asa era si femeia despre care vorbeam. Pana ii veneau bazdacii. Mai era si alcoolica...

In perioadele de trezie era blanda ca un mielusel. In momentul cand bea ceva, iesea monstrul din adancuri, la suprafata.

Fii atenta, atat cat poti, sa nu inceapa sa se drogheze sau sa-ti fure de prin casa.

Aduna-ti fortele pt viata ta. Nu te lasa tarata in mocirla ei.
Incearca sa fii un observator impartial. Pt sufletul tau.
NU ai nici-o obligatie fata de ea.

Mergi la inceput

Si ma doare si faptul ca vad ca ea nu e chiar ca tatal si fratii mei. Cand era in Romania niciodata nu incerca sa ma manipuleze asa cu faceau ei,ca sa ma faca sa ii trimit bani. Intotdeauna cand ma ofeream sa ii trimit ea refuza. De asta am crezut ca e alta samanta, mai buna decat ei.

Si vad in ea o urma de bunatate, de mila, o urma din mama noastra. De asta am vrut enorm sa o ajut si sa am o relatie buna cu ea.

Stiu ca multa lume trece prin traume. Poate unii dintre noi au defences mai puternice decat altii. Poate ea a fost mai slaba si her defences i-au fost atacate, si nu mai reuseste sa se ridice (imi pare rau, nu stiu cum sa traduc defences - instincte de aparare??)

Imi plange inima in mine

Mergi la inceput