Teama de responsabilitate
Raspunsuri - Pagina 17
conchita spune:
Aniela, draga de tine, credeam ca ti s-au terminat necazurile in sfarsit si poti si tu sa respiri nitel. imi imaginez in ce hal de surmenare esti - scoala, job, tinut casa, ajutat familionul din romania, mama la sora ta. eu nu mai am sfaturi, de data asta. te-am sustinut cand ai adus-o la tine, dar acum nici macar nu indraznesc sa te conving ca o solutie ar fi mai buna decat alta. tu ai de impacat si inima ta mare si sangeranda la fiecare durere de masea a familiei, altfel indiferenta la situatia ta (ca nu ne-ai zis niciodata cum te-au ajutat sau cum te ajuta ai tai), constiinta ta impecabila ca trebuie sa ajuti, asta ti-e destinul, si limitele omenesti. daca nu vrei sa clachezi nervos de la atatea greutati pe care ti le asezi voluntar pe umeri, lasand ditai adultii din familia ta fara sprijin, si deci cauzandu-le depresii in lant, eu zic sa iti iei o pauza de gandire, fara nici o decizie anume despre nimeni, si sa te gandesti serios cum ai vrea tu sa arate viata ta de-acum in cinci ani? tot asa? in functie de raspunsul la asta, ai si raspunsul la intrebarea cu laptopul. sora ta a gresit fata de tine, iar tu o rasplatesti - asta incurajeaza comportamentul negativ, pentru ca tu ii arati ca ea poate face orice, te poate minti, jigni, rani, nu conteaza, darurile curg. darurile ar trebui sa se opreasca. dragostea nu. dar dragostea adevarata e aia care ofera undita si niste lectii de pescuit, nu pestele, zilnic, indiferent de comportamentul pescarului.
SSerafiotti, ti-am mai zis ca te ador, da? iti mai zic o data. foarte sensibila si inteleapta perspectiva ta, nu vrei sa fii sora mea? :-))
ioana spune:
Daca, dupa prima luna petrecuta in familia respectiva, se comporta bine si va fi angajata in continuare, ii faci cadou un laptop. Daca nu, nu. Eu nu cred ca se va plictisi asa tare, tinand cont ca trebuie sa munceasca, sa citeasca (scrie) in engleza, sa incerce sa se integreze cat mai bine. Pai seara ar trebui sa cada franta de oboseala, nu?
Numai bine,
Ioana.
Chuny spune:
Aniela, scrieti-va o scrisoare una la alta. Fara cuvinte grele, fara acuzatii ... scrieti despre voi, despre viata voastra pana acum si despre sperantele voastre. Despre faptul ca va iubiti. Va dati un termen pt a scrie si apoi faceti schimb de scrisori.
Eu te cred ca ai vrea sa fie totul bine si asta cat mai rapid posibil. Esti satula de sugativele fara scrupule. Insa in realitate toate au nevoie de mult timp ... va fi bine, eu asa cred. Daca sora-ta puca sa se integreze un pic, sa invete limba si sa guste din viata fara abuz, cred ca ii va placea si ei ce descopera ... si va dori singura sa lupte.
Curaj!
Sibylle
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
anyella spune:
SSerafiotti, uite cum vad eu motivatia : il vezi dar nu il ai .
Se apuca de prostii ca sa dovedeasca ca il poate cistiga usor...libera! E majora.
Aniela,tine bine "lesa ".Eu sint convinsa ca stii sa o tii,dar nu ceda emotional.Ai trecut prin ceea ce ai trecut.Banuiesc ca stii multe despre sacrificii.
E in folosul sorei tale.Va trebui sa priceapa,cindva.
----------------------------------------------
Tashi
SSerafiotti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anyella SSerafiotti, uite cum vad eu motivatia : il vezi dar nu il ai . |
Aaa, scuze. Din mesajul tau intelesesem ca propui sa i se ofere laptopul acum, urmand ca dupa...sa se simta, chipurile, motivata. Stii tu, ideea 'na ce mi-ai cerut, te rog sa observi cat de repede ti-am facut pe plac, dar e cu conditia ca de acum sa fii cuminte'. Nu merge niciodata treaba asta, dar este aplicata in masa, de aceea nici nu mi s-a parut ciudat felul in care am inteles eu.
Acum m-am lamurit.
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui conchita SSerafiotti, ti-am mai zis ca te ador, da? iti mai zic o data. foarte sensibila si inteleapta perspectiva ta, nu vrei sa fii sora mea? :-)) |
Draga mea,
Cum sa nu vreau?! Nu mi s-a mai propus asa ceva din clasa a cincea, si pana si atunci doar alesii aveau surori si frati de cruce! Sunt total flatata.
Sensibila si inteleapta?! Pe aici s-a mai scris 'dura', 'inflexibila' si 'exagerata'. Ce s-o mai dam pe langa piersic, am deja o imagine de guvernanta rea (sau macar rea-oida, ca aici http://www.youtube.com/watch?v=n4lz_oifhUk) si acra in mintea catorva membri. Astept ca ea sa se contureze bine, si atunci voi scapa si eu cateva pozici la semnatura, sa mai cada din plombe si din mituri (stii tu, alea cu batran, urat si nf egal conservator...tanar, sexos si permisiv egal progresist si tolerant).
O zi mumoasa la trimbulinzi!
Happy_in_TO spune:
Parerea mea personala este ea trebuie abordata cu multa intelegere, iubire si toleranta.
Nu ai cum sa ii ceri unui fumator sa termine cu tigarile imediat, pentru ca asa vrei tu.
Nu ai cum sa ii spui unei fete de 18 ani, care a fost foarte activa sexual, sa nu ii mai umble mintile la barbati. Este imposibil... Urla hormonii in ea, cauta in bratele fiecarui barbat iubirea pe care nu a avut-o acasa.
Incet-incet o sa se dea pe brazda, dar prea multe restrictii o vor face sa se simta incorsetata si va da ea bir cu fugitii inainte de a trimite-o tu acasa.
Off topic: pentru Serafiotti: mamicile alea analfabete despre care zici ca nu stiu sa scrie... s-au unit de multe ori ca sa ajute. Scriind macar un sfat sau o vorba buna...in graba, intre un schimbat de pampers si dat de mincare la copii... ajuta. Nu este frumos sa arati cu degetul stiinta sau nestiinta unora. Eu de exemplu am plecat de mica din Romania, demult, stiu ca scriu anapoda citeodata, dar se intelege esenta a ceea ce vreau sa scriu. Nu mai vorbesc romaneste acasa, singurul meu contact cu limba romana este aici pe forum. Din cauza asta scrie la regulament ca sa nu te legi de gramatica sau scrisul membrilor DC. Asa ca fii mai toleranta cu astea ca noi...
mianna spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Off topic: pentru Serafiotti: mamicile alea analfabete despre care zici ca nu stiu sa scrie... s-au unit de multe ori ca sa ajute. Scriind macar un sfat sau o vorba buna...in graba, intre un schimbat de pampers si dat de mincare la copii... ajuta. Nu este frumos sa arati cu degetul stiinta sau nestiinta unora. Eu de exemplu am plecat de mica din Romania, demult, stiu ca scriu anapoda citeodata, dar se intelege esenta a ceea ce vreau sa scriu. Nu mai vorbesc romaneste acasa, singurul meu contact cu limba romana este aici pe forum. Din cauza asta scrie la regulament ca sa nu te legi de gramatica sau scrisul membrilor DC. Asa ca fii mai toleranta cu astea ca noi... |
tot off topic: happy, cu siguranta nu intri in targetul paragrafului lui Serafiotti daca ai avut asemenea greseli (sincer, eu nu le-am remarcat - si te-am citiiiiit ) au fost cel mult typo. sunt convinsa ca reformuland ultima fraza, n-ai fi scris "nu fii atat de aspra cu astea ca noi"
"it's nice to be important, but it's more important to be nice"
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Off topic: pentru Serafiotti: mamicile alea analfabete despre care zici ca nu stiu sa scrie... s-au unit de multe ori ca sa ajute. Scriind macar un sfat sau o vorba buna...in graba, intre un schimbat de pampers si dat de mincare la copii... ajuta. Nu este frumos sa arati cu degetul stiinta sau nestiinta unora. Eu de exemplu am plecat de mica din Romania, demult, stiu ca scriu anapoda citeodata, dar se intelege esenta a ceea ce vreau sa scriu. Nu mai vorbesc romaneste acasa, singurul meu contact cu limba romana este aici pe forum. Din cauza asta scrie la regulament ca sa nu te legi de gramatica sau scrisul membrilor DC. Asa ca fii mai toleranta cu astea ca noi... |
Draga mea,
Unu, te rog sa ma abordezi in legatura cu ceea ce am scris de fapt, nu cu ceea ce vrei tu sa se inteleaga ca am scris. Eu nu am folosit cuvantul 'analfabet'. Nici sintagma 'mamici analfabete'. Acestea iti apartin.
Doi, nu contest absolut deloc ca s-au intalnit sa ajute. Jos palaria!!! Ce treaba are asta cu faptul ca m-am hotarat sa o felicit pe Aniela pentru cat de frumos scrie, si ca i-am propus sa observe (alegerea mea sa o fac) ca majoritatea doamnelor si domnisoarelor de aici, crescute cu mult mai multe fasoane, au mari probleme cu cati '-i' se pun la coada unui cuvant?
Trei, NU am incalcat regulamentul. E o diferenta intre 'alooooooo, fetelor, cutare si cutare, sunteti analfabete, nu se scrie asa, ci asa!' si un mesaj adresat unei singure persoane, in care imi manifest pretuirea fata de aceasta SI fac o observatie generala fata de competenta lingvistica a persoanelor participante la acest forum SI la altele.
Insa DA, regulamentul este deseori incalcat din acest punct de vedere, uneori josnic, fiind folosite batai de joc gen 'pai daca tu, ixulica, nici nu stii cand se scrie 'sa'/'s-a', 'sau'/'s-au', ce pretentie sa mai am de la tine sa intelegi cutare problema', alteori rezonabil (cand apar propozitii ca 'sh mia zis k n m may ubejt, c s fk?' si se umple de spume toata lumea; intelegi de ce?). Imi pare rau daca nu a fost evident, dar nu acesta este nivelul meu.
Patru, acest forum nu este STASI (cel putin eu asa visez), cata vreme nu incalc regulamentul (vezi mai sus) am dreptul la concluziile proprii asupra unor chestiuni sau altora, si am si dreptul sa comunic public aceste concluzii intr-un cadru civilizat.
Cinci, nu cred ca am fost intoleranta. Dar daca 'mai toleranta' ar insemna sa ma prefac ca toata lumea face lucrurile la fel de bine, ca nu exista nici o diferenta calitativa intre a scrie 'sa-u culcat copii' si 's-au culcat copiii', cui ar servi? In mod clar nu 'copi'-lor care, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa ia tocul in mana si sa invete de la aceste mame sa scrie 's-a' si 'sa'. Asta daca esti de acord ca magareata nu trebuie sa cada doar in spinarea invatatoarei.
Sase, ma mir ca nu ai observat ca si eu, desi scriu corect, am incercat sa o ajut pe Aniela cu lucruri practice, cu idei si solutii venite din perspectiva cuiva care a locuit la Londra multi ani. De asemenea, chiar cand am scris ceea ce te-a deranjat pe tine, a fost in contextul in care m-am oferit sa deschid un subiect separat cu chichite gramaticale (din moment ce se vorbeste pe 300 de pagini despre amante pe un forum 'despre copii', imi inchipui in continuare ca si eu as avea dreptul sa deschid un subiect despre substantivul 'copil' si verbul 'a fi'; in fond, de care se vor lovi copiii mai intai, de amante sau de mama ei de gramatica a limbii romane???!!!). Asadar nu a fost o bascalie gratuita, ci o idee constructiva. Sigur, nu mi-am imaginat ca va trezi dezaprobare, eu crezand sincer ca oamenii vor sa stie ceea ce nu stiu si sa faca mai bine ceea ce ar putea cu usurinta face mai bine. Se pare ca nu; ei vor doar sa ne prefacem cu totii ca nu conteaza nivelul la care suntem, ca oricum ne-am prezenta tot aia e, si ca cineva care scrie dezastruos e absolut la fel cu cineva care se straduieste sa scrie corect.
Ok. Hai sa ne prefacem! Cu siguranta cand nimeni nu va mai sti cum e bine sa scrii/te comporti/te exprimi/procedezi de fapt, pentru ca totul va fi acceptabil si acceptat- in urma 'tolerantei'- v-a fii o lume mult mai buna pentru copi nostrii.
Si nu, pisica moarta nu e in curtea fetelor din strainatate, majoritatea sunt absolut ok. La Romanica treaba cu scrierea a devenit absolut cotoioasa.
Chuny spune:
Serafiotti, sper sa fii la fel de eficienta si in ajutorul concret pe care il oferi Anielei, pe cat esti acum de virulenta si patimasa in mesajul ce se vroia initial a fi un compliment.
Daca nu ai stiut pana acum, poti sa faci un compliment unei persoane fara a mai face atatea comparatii si a incarca negativ un text.
Felicitari oricum pt toate ideile bune si dorinta de a ajuta.
Mianna, daca tot iti place de Happy_in_To sper ca ai inteles ce a scris ea. Ea nu a intervenit pt ca s-ar fi simtit vizata, ci pt a spune : Nu este frumos sa arati cu degetul stiinta sau nestiinta unora.
Sibylle
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"