Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (71)
Raspunsuri - Pagina 14
cleo78 spune:
gaza22, laptele la san se regleaza. Dar nu din prima. Adica la mine o fo asha: in primele 3 luni aveam in exces, fifi papa putin, o hraneam numai la 1 san, si la sanul2 puneam pompa si congelam. Mai tarziu, cand plecam, scoteam de la decongelat si dadea soacra la cupil/sau ii puneam cu cereale (probabil de aceea cerealele au fo primu aliment acceptat de ea).
Deci: cand ai in surplus: pompa si strangi, pt zile negre. Ei, la mine asta s-a impus dupa ce in vreo 2 nopti am dat-o in bara, de oboseala hraneam fata la acelasi san. Si la celalalt nu. Si la celalalt - > vine mastita... si dai cu pompa, dai cu masaj, dupa aia dai cu gheatza. Daca puneam pompa din timp si fata simetric..nu ajungeam acolo.
A, mai nasol e cand pleci sa zicem 6 ore..si incepe sa vina laptele..se umplu sanii, si revarsa. Adica se umezesc. Noroc ca s-au inventat comprese/absorbante de pun in sutien.
Mai poti inainte sa pleci, hranesti fata, si apoi sa pui pompa si sa tragi tot ce se poate - de un biberon.
A, si teoria cu alaptat din 3 in 3 ore...e teorie. Deseori am alaptat si mai des. Cand era mica mica...si obosea si adormea la san..si peste 1 ora era iar flamanda.... si tragea numai primele guritse, care sunt de sete, mai apoase, si dupa aia, la laptele gros era obosita si adormea.
Ei, si pt asta exista o solutie: pompezi si dai cu bibe. Daca ti-e frica sa nu se obisnuiasca cu bibe, dai cu seringa, sau cu linguritsa. O sa zici ca e chin, dar inca 10-20ml la un cupil nou nascut - inseamna un bonus de 20%-30% din masa. SI la cupiii f. mici, care se nasc cu o greutate mai mica, sa zicem sub 3kg, se simte, ca ei nici nu au fortsa de a trage ca un cupil de 4 kile flamand si haplea.
Si fiica mea a avut aproape 4 kile, dar nu a fo flamanda, si nici haplea.
Deci: fiecare cupil e unic. Fiecare parinte e unic. DIn intersectria celor 2 luni, iese cea mai minunata perioada a vietzii!!!
Iti uram sarcina usoara, nashtere ca in basme, si cupil sanatos si voios!
edit: doloress, ce dezmatz atrunci. ce dezmatz si azi ![]()
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
MissParker spune:
Doloress, you rock, girl 
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Reallaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada79 Reallaura sa nu mai zici ca esti nemernica!!!!! Daca tu vrei sa te duci apoi te duci si ffff bine si aveti grija de voi dar in nici un caz nu esti nemernica! ![]() ![]() |

Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Reallaura spune:
Doloress wow, nebunico!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Lorich spune:
Gaza sarcina usoara in continuare si nastere usoara si bebe sanatos! Cred ca ai obtinut tot ce aveai nevoie de la mamele de mladite si mugurasi, deci stai fara nicio grija se poate, eu am facut+o si mai tarziu, cand nu mai era asa lapte din belsug, pur si simplu am muls peste lapte in decurs de cateva ore... ce iesea puneam acolo.
Mai rau e ... cum zicea si Cleo ca in zilele alea la serviciu o sa curga sanii, dar mai ales o sa doara daca o sa fie prea plini dar macar sa fie atata lapte si sa se faca bebe mare!
sanatate multa!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Simonix spune:
Salutare 
Iaca ma pregatesc sa merg acasa, dar nu inainte de va va saluta :) Nu prea am avut timp de forumeala si am cam ramas in urma ...
Esme - hai ca m-ai distrat cu zilele de nastere :p Pai uite ca te invit la ziua piticaniei :p da' nu vrei mai bine sa te angajez sa o organizezi tu
??, Ca sa fim si noi siguri ca papam ceva bun hehe
Vorbeati de bebe papacios de paine?? sa il vedeti pe al meu - TOATA felia o ia, si nu se lasa pana nu o papa pe toata, cu coaja cu tot. Si nu are nici un dinte
Chiar mai e cineva fara nici un dinte (ma refer la pitici, evident
)
Poze haioase de facut fetele sa zambeasca - am o tona, dar uite, am si niste filme, daca doriti sa admirati hihi
http://www.youtube.com/simonikx
Ce am mai vazut hmmm... o burtica pe la noi in vizita
Gaza - eu am fost clienta fidela a pompei, nu cred ca te pot ajuta - iti pot doar spune ca pt mine productia nu era problema, bebe de asemenea, era un ingeras (el nu a plans niciodata de foame), in schimb, la mine durerea mare e ca nu puteam sta 2 ore fara sa ma mulg - aveam dureri, sanii curgeau, erau ca doua bidoane brrrr... 4 luni de zile nu prea am putut iesi din casa mai mult de 2 - 3 ore odata. Chestiile astea nu le vei sti insa decat dupa ce vine bebe - degeaba faci supozitii acum. O sa te descurci la fatza locului, cum se zice.
Medici - eu nu am mers NICIODATA la medicul de familie cu Robert - numai la pediatru - si asa vreau sa fie, deoarece acest medic mi l-a vazut de cand avea bebe 1 ora de viata :) Il stie fff bine, sunt multumita, nu ma alearga cu injectia in mana, imi da sfaturi la telefor si niciodata nu mi-a impus un medicament anume. Mereu mi-a lasat posibiliattea de alegere (de ex, tipul de lapte - imi expune toate fatetele problemei si apoi alegem impreuna).
Fetele care se plang ca somnul de bebe s-a stricat - ma repet ... dar e bine de stiut ca pe la 8-9 luni e f dificil dpdv psihologic pt bebe mic - angoasa de despartire etc. Stiti voi. Sa va spun cum am facut eu de s-a rezolvat de minune: jucati-va de-a bau-baul cu piticii
Va ascundeti prin camera, sau va acoperiti fatza cu o perna si apoi apareti in toata splendoarea hihi Bebe va fi incantat sa va vada din nou, incet incet intelege ca chiar daca nu sunteti "vizibile", nu inseamna ca e abandonat etc. Invata ca veti reveni mereu la ei. Repetati jocul asta cand puteti - lungiti perioadele de absenta (nu juma de ora, evident
- cateva minutele). Vorbiti fff mult cu ei si repetati-le tot timpul ca nu plecati de langa ei, ca veti fi mereu prezente pt ei etc - cu riscul de a parea cicalitoare hihi. La noi a mers f bine - ma declar deja trecuta de acest prag - bebe doarme iar toata noaptea, fara sculari (intre 8 jumate si 7). Daca noaptea se mai trezeste nu mai plange ci ... vorbeste cu ... peretii ... apoi se culca singur la loc. Reusesc din nou sa ma duc la baie si sa il las singur in camera, in patutz, vorbind ... Voila :) Desi Robert a fost mereu cuminte, a avut si el o perioada cand m-a capiat si cand urla sa nu fie lasat singur, se scula de 3-4 ori noaptea si nu mai adormea singur; la noi a coincis chestia asta cu mersul la cresa - ceea ce e si mai traumatizant pt pitici.
Elena - la 10 kile nu mi-as face griji dar da, ai dreptate - am auzit de copii grasani care nu avea necesarul de vitamine etc. Insa nu cu stresul se rezolva. Nu alerga pe bebe cu lingurita, incearca efectiv sa te relaxezi si daca nu are chef de o masa - lasa pe mai incolo. Eu una sunt adepta programului destul de strict: de ex - are masa la 6 - baga 2 linguri, apoi refuza - oki, mai mananci la 9. Punct. Nu ma chinui, nu ii mai dau aceeasi mancare peste 1 ora, nu incerc sa ii dau altceva in locul mesei ratate. Eventual ii mai dau un biscuite mai incolo, sa nu ii ghiortaie totusi stomacul sau devansez un pic masa de la 9. Ma rog, eu asa fac 
Mai, ma enervati cu kilele alea pierdute
V-am mai zis ca am 9 kile in plus fatza de inainte de sarcina
Pffff...
Dolores - felicitari, canadianco !!! sau canadiano ??? 
Gata, fug la pitic dulce :) Mi-a zis mama ca ma asteapta, sa tina conferinte ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Andrada79 spune:
Am ras cu lacrimi: http://www.youtube.com/watch?v=txqiwrbYGrs
Dollores vai ce am ras cum povestesti tu de ziua ta! Super faza cu tigara aruncata pe geam!!!

Miss dupa ce am scris mesajul cu faza ca urmatoarea etapa e sa il facem sa adoarma in patut ce crezi ca s-a intamplat: a adormit singur in patut.L-am lasat sa se joace si baiatul meu a cazut frant si a adormit! Aaaaaa si tot azi baiatul meu stand in patut s-a ridicat in genunchi ajutandu-se de marginea de la patut, asta in conditiile in care el nici de-abusilea nu merge!
Simonix ce dulce eeeeeeeeeeeeee!!!!
bratafel spune:
Doloress am murit de ras cand am citit despre aniversarea ta de la 16 ani. ceva asemanator am avut si eu de un revelion facut acasa cu colegii de clasa a 11-a. iar majoratul l-am facut la discoteca pt ca nu am mai avut curajul sa cer voie sa-l fac acasa.![]()
7 luni
POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
bratafel spune:
simonix ce dragutz e Robertel carliontel sub canapea!!
7 luni
POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
iulia83 spune:
i-am dat fetii o felie subtire de paine alba cu unt si branza (n-am mai luat branza fagaras, ca mi se pare amara, am luat ceva de la covalact, branzica de casa si i-a placut la nebunie). am taiat felia cubulete si am pus pe cateva branzica pe cateva untulet si a ras tot!!!
ma duc sa ma joc cu ea ca mi-e mila cum sta ea singurica acolo in patuc si vocifereaza enervata la o jucarie.
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena 
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare
Uite asa am venit pe lume