LMA Clopotei de ian-febr 2008 in sarbatoare (182)
Raspunsuri - Pagina 13
stancutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui creata2008 Imi pare rau ca iar te trezesti noaptea. Dar ce zici tu acolo de tonusul muscular si neasimilare... hmmm... pare destul de grav. Nu mai bine te duci la un alt pediatru? Adica mai bine inca o parere, decat sa crezi ca are ceva Sofia. Si Mariuca a reinceput sa se trezeasca noaptea, pentru inca o masa. Aseara i-am facut baie la 8, a mancat 310, apoi la 2.22 s-a trezit si a mai mancat inca 310. Dimineata, la 8.30, inca 230. Cu atatea treziri, ne-am facut un ritual, pentru ca si ea se trezeste urland. Eu ma duc la ea, o iau in brate, Dani se duce sa faca laptele, pana cand vine el, eu o entertain, ne uitam la luminitele de afara, la ceas, totul pe intuneric. Ma rog, nu e lumina aprinsa, dar se vede destul de bine in camera. Nu o schimb decat daca pampers-ul e absolut full. Aia o fac pe lumina, ca sa fiu sigura. Trezirea ei este in jur de 8-9, rar mai devreme de 8 si nu mai adoarme la loc. Daca e 4 sau 5, masa de lapte de noapte, atunci o pun la loc in patut si adoarme la loc pana la 8-9. |
Mai Cretz, nu stiu ce sa mai zic. Astept analizele, ca pana una alta sunt mai mult supozitii. Analizele o sa ne spuna daca are vreo problema de asimilare sau nu. Hipotonia se corecteaa cu masaj si gimnastica, nu e chiar asa grava...sau incerc eu sa-mi fac curaj. Sofia e super energica, vesela si prietenoasa, toti pediatrii care au vazut-o pana acum mi-au spus ca neurologic si psihologic e f bine...daca e doar o problemuta fizica, ii dam noi de cap si o vindecam.
Planul vostru de hranit noaptea este bun, doar ca Sofia, daca se trezeste nu mai pupa pic de nani pana la urmatorul ciclu de somn - care este peste 2 ore sau 2 ore jumate. Daca o pun sa doarma mai devrem, urla si sare in picioare, nu o scot la capat cu ea.
De asta intrebam cum sa fac...O sa ii maresc si eu cantitatea de laptic de seara, poate si cu niste cereale in el. Momentan ii dau 230 ml, dar poate ca ii trebuie mai mult. Ziua mananca foarte bine, de regula depaseste 1000 ml de mancare zilnic - cat se presupune ca ar trebui sa manace la un an.
Doctorita care a vazut-o ieri a a analizat schema de regim pe care urmam si i s-a parut ca nu are suficiente proteine (ne lipsesc iaurtul si branzica). Ne-a sugerat s aii dam carnita la doua mese: la pranz si la 6 , cu legume sau orez. Cum vi se pare? O fi mult la varsta ei sa pape 2 portii de carita zilnic?
Ce de-a dileme, v-am zapacit cred...
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
creata2008 spune:
Grati, vreau sa-ti spun ca sunt absolut super de super melodiile de la gradinita!!
Ascult cu Mariuca si ne amuzam, suntem deja la melodia 22. ![]()
Saru' mana! 
Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (7+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
ginnette spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui creata2008 Imi pare rau ca iar te trezesti noaptea. Dar ce zici tu acolo de tonusul muscular si neasimilare... hmmm... pare destul de grav. Nu mai bine te duci la un alt pediatru? Adica mai bine inca o parere, decat sa crezi ca are ceva Sofia. Si Mariuca a reinceput sa se trezeasca noaptea, pentru inca o masa. Aseara i-am facut baie la 8, a mancat 310, apoi la 2.22 s-a trezit si a mai mancat inca 310. Dimineata, la 8.30, inca 230. Cu atatea treziri, ne-am facut un ritual, pentru ca si ea se trezeste urland. Eu ma duc la ea, o iau in brate, Dani se duce sa faca laptele, pana cand vine el, eu o entertain, ne uitam la luminitele de afara, la ceas, totul pe intuneric. Ma rog, nu e lumina aprinsa, dar se vede destul de bine in camera. Nu o schimb decat daca pampers-ul e absolut full. Aia o fac pe lumina, ca sa fiu sigura. Trezirea ei este in jur de 8-9, rar mai devreme de 8 si nu mai adoarme la loc. Daca e 4 sau 5, masa de lapte de noapte, atunci o pun la loc in patut si adoarme la loc pana la 8-9.
Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (7+) NOU!! Poze in studio Poze Mariuca www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca NOU! Blogul Creata la patrat Povestea nasterii Cum creste Mariuca Maria Ilona |
Zi-mi si mie pleese, de unde ai bibe de 310?

Eu ma chinui cu doua bibe: unul, pt 250ml si inca unul, pt diferenta de 60 ml.
Roxana si Adela - 09.12.2007
!Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
Ellenuta spune:
anca te inteleg perfect .. si eva doarme snur noaptea dar a mai avut si nopti cu treziri .. eram zombi a doua si si plina de nervi ..
roxanici off .. te supara adelutza mica .. chiar nu stiu ce remediu sa gasesti .. bibele de la avent (airflex 330 ml) .. mi se pare foarte bun si nici nu face vacuum tetina cum am patit la alte bibe, gasesti in cora! in carrefour nu au. la farmacie sunt cu vreo 7 ron mai scumpe, in cora am dat 29 ron.
stancutza si voi tot asa cu somnicul .. mie sincer mi se pare mica cantitatea de lapte - 240 ml .. incearca sa-i dai mai mult 270 de ex si cu un pic de cereale in el. cat despre ce ti-a spus doctorul .. hmm, eu zic sa-i faci analizele si apoi sa vezi ce si cum. cred ca va fi ok si o sa-ti recomande ceva suplimente, vitamine etc. pup printesa eu de obicei ma trezesc inaintea evei ca sa ma pregatesc de job, incalzesc apa si cand da semnalul (adica miorlaie) ii fac repede bibe. ma duc, o contorolez de kk (pe intuneric!!!) (in 99,9% din dati nu are facut kk) si apoi ii dau bibele si se culca la loc. dar totul pe intuneric, nu o iau cu mine in bucatarie, nu aprind lumina caci sigur i-ar fugi somnul.
moni te cred ca pici lata .. si eu sunt la fel seara, d-aia nici nu prea mai intru de acasa pe forum .. cred ca e tare haioasa clarita mica cum da era ture de manuta peste tot si vorbeste japoneza! pupici frumoasei
ramo e mai bine buzita, se vindeca .. dar ma supara ca baga toate prostiile in gurita si mi-e frica sa nu se infecteze ..
cretz bafta la analize! pupam samburelul
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
monicaa spune:
Fetelor am trimis pe mail-ul comun oferta de la sor'mea.
Daca va intereseaza aveti acolo si datele ei de contact.
Pupici
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi
http://cu-zdranga-pe-ulita.blogspot.com/
emabucuresti spune:
Stankuta am vazut si eu poze cu Sofia, ce dulce si calina poate sa fi si cum adoarme ea la tine in brate! Fi miu e un salbatic, vazandu-va in asa ipostaze tandre mi-e dor de momentele cand era mic si adormea la pieptul meu..
Despre lapte-eu il aud cand se trezeste si merg la bucatarie, aprind lumina si incep sa ii prepar laptele. El aude si vede lumina pe sub usa lui, stie ce i se pregateste si nu mai e asa vehement, are rabdare. Dar asta a cerut timp, i-am facut laptele si cu o mana, tinandu-l in brate. Apa e in termos incalzita pt maxima eficienta si totul la indemana. Daca insa se trezeste urland tare nu-l las sa se enerveze mai mult, il iau din prima si i-l pasez lui tati. Aaa, ii dau laptele in patutul lui, nu il iau in brate( nu ma intreba de dureri de spate)
Noi in continuare avem nopti cand ne trezim pt lapte de doua ori, dar si somnul e lung si incepe devreme deh,
aka mananca la 7.30 cand se culca, mai mananca la 11-12 nopatea, apoi la 3-4-sau 5 dimineata- masa de dim. dupa parerea mea, apoi mai doarme pana in jur de 8-9.
Elle asa imi doresc sa gasesc canapeluta aia, sa aiba invitatii lui pici unde sa se aseze!
Cu bufetul am rezolvat-o, ma ajuta mama facand la ea ce tine de prajeli si salate, dar merci mult si va am in vedere cand voi avea nevoie. Oricum mi s-a facut pofta de spaghete ai pomodori , yummmy,si sotului de penne foodmania, favoritele noastre, si vom apela curand.
Shose un cub asemanator,dintr-acela de lemn cu activitati ,am vazut in catalogul mothercare, azi sper sa ajung in carrefour si intru si acolo, daca il au iti dau si tie de veste.
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)
stancutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta stancutza si voi tot asa cu somnicul .. mie sincer mi se pare mica cantitatea de lapte - 240 ml .. incearca sa-i dai mai mult 270 de ex si cu un pic de cereale in el. cat despre ce ti-a spus doctorul .. hmm, eu zic sa-i faci analizele si apoi sa vezi ce si cum. cred ca va fi ok si o sa-ti recomande ceva suplimente, vitamine etc. pup printesa eu de obicei ma trezesc inaintea evei ca sa ma pregatesc de job, incalzesc apa si cand da semnalul (adica miorlaie) ii fac repede bibe. ma duc, o contorolez de kk (pe intuneric!!!) (in 99,9% din dati nu are facut kk) si apoi ii dau bibele si se culca la loc. dar totul pe intuneric, nu o iau cu mine in bucatarie, nu aprind lumina caci sigur i-ar fugi somnul. Elena de Eva Maria (14.01.2008) |
Mersi Elle,
. O sa maresc portia de seara, abia ieri m-am prins, pt ca inca mai tragea din bibe cand s-a terminat, cred ca ar mai fi papat. Dar de obicei mai lasa ceva. Asa, deci trebuie sa fiu eu mai matinala sa i-o iau inainte :-) O sa incercam si asta...
Vitamine nu luam deocamdata, ci calciu; o sa-i dau de azi (nu i-am dat nicioadata pana acum), si am marit "portia" de Vigantoletten la 2 pastile in loc de una. Poate sa mai fortifica pitica.
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
ginnette spune:
Silvia,
pe motzul/moatza mica!
Abia astept sa vii cu detaliile 'vizuale'.
Helene saru'mana
. Eu n-am avut pb cu nuby - mai ales, i-au 'placut' tetinele - dar ala e de max 300ml si cand fac compozitia cam da pe-afara.
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
emabucuresti spune:
La multi ani Andreea Bianca!!!!
Multumesc frumos pentru urari fetelor!
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)
Ellenuta spune:
ema uite .. dar nu-s bertoni si sunt rosii ..
http://www.buburuza.com/Scripts/prodList.asp?idCategory=147
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun

). Doc suspecteaza ca nu asimileaza f bine anumiti nutrienti, printre care si vitamina D, de unde si hipotonia musculara... Mi-e dor de pediatra noastra (e in concediu de maternitate), ma simt aiurea sa ma duc la dr care nu o cunosc pe So'.