Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (264)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Alinus, Dumnezeo s-o odihneasca! Tare rau imi pare ca treceti prin asa incercare, dar soacra ta ar fi vrut sa fiti fericiti si sa aveti grija de voi, asa ca, pentru ea, ai grija de tine si de bebe din burtica si de Teo! Incearca sa privesti cu speranta spre viitor, ca Teo si bebe sa nu simta tristetea si sa te simta voioasa. Stiu ca e greu, dar de dragul lor, merita sa faci acest efort!
Dragaleala placuta la toti 4!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Neata si de la noi!

Azi am zi de calcat si curatenie! Bleah!!!!

Adi, asa pofta mi s-a facut de vara si gratare cand te-am auzit povestind...mi-o si imaginam pe smechera mica pofticioasa pandind langa gratar si am ras copios! Daca as emigra vreodata, cu siguranta ar fi Australia! Eu ador caldura si apa!

Diwana, ce haioasa ai fost cu motanelul tau ca o muscata!!!! Si Sara are o obsesie, ne roagasa-i punem cateva videoclipuri preferate de pe youtube, si dansam si ne veselim cu totii. Iata cateva linkuri:

http://www.youtube.com/watch?v=D0dXRx3RrNY
http://www.youtube.com/watch?v=92Yxoz-l80E
http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0&feature=related

Acestea fiind spuse, ma retrag spre masa de calcat! Incetisor, sa nu obosesc cumva...

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neataaaa.

Ceamica, noi folosim demult Pampers nr 6 si nu mi se pare asa mare.

Adi, recunosc ca mi-ar fi fost foarte greu cu 2 atomici, si asa cand sunt impreuna Bubu mai preia din energia surioarei. Cat despre schi, nu prea ai ce sa invidiezi ca eu nu schiez, si nu stiu daca ma apuc la varsta asta. Alex merge la schi, asta a fost ideea vacantei, zapada sa fie. Cred si eu ca la soare nu poti sta, nici pe aici la 40 de grade nu e usor, dar eu prefer caldura. Ai vazut ca i-ai facut pofta de vara si Gabrielei.

Ayumi, sa fie de bine tunsoarea baiatului, ia sa ne pui poze sa il vedem. Sau gasesc pe blog?

Cecilia, dupa o farfurie de spaghete zau daca as mai fi mancat eu ceva seara, d-apoi un copil.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui melaniatud
Uite de pilda acum 2 saptamani am petrecut un weekend la Dorna Arini la o pensiune in creierii muntilor, izolata, pe malul Bistritei…

Yaia- Tudor al tau are un program de masa ideal….noi inca suntem dezordonati pt ca totul depinde de ora de somn de dupa amiaza…adoarme doar cand e epuizat total si daca se intampla mai tarziu masa de pranz o ia cand se trezeste si se decaleaza si cina si tot asa.Sunt si eu tentata sa-I dau carnita macar o seara sa vad cum reactioneaza desi mie seara imi place sa mananc ceva f usor

Melania, in primul rand vreau adresa de la pensiunea aia...ca suna bine, chiar si ca destinatie de vara.
In al doilea rand, ii scrisesem si mai devreme Carpatinei ca am testat pe propria piele si e adevarat ca bebelusii adora rutina si programul bine stabilit. Le da siguranta. Eu incerc sa respect programul stabilit la gradinita si in weekend, maxim o jumatate de ora abatere de la program. Cum acasa doarme mai mult decat la gradinita si sare peste gustarea de ora 2, continuam programul fara ea. Daca sare peste o masa, asta e, nu e capat de lume, important e sa nu ajungem cu cina in miez de noapte din cauza decalajului. Desi pare greu sa te tii de program, odata stabilit, e si pentru mine tare lejer, stiu ca la ora 11 pranzul trebuie sa fie gata ca maraie Musiu dupa mancare, din obisnuinta. Asa ca mi-e si foarte simplu sa fac programul zilei, pot pleca in vizite linistita stiind cand doarme, cand mananca...program respectat inseamna copil calm si fericit si liniste si pt. mine.
In plus, trebuie sa intelegem ca piticii nostri au alte nevoi fata de noi, ei sunt in crestere si nevoile lor sunt altele. Desi tie iti place ceva usor seara, probabil nevoile lui sunt altele si placerea ta poate sa nu coincida cu a lui. Ia si asta in calcul. Uite, eu nu mananc spanac si dovlecei, dar lui Tudor ii dau chestii care mie nu imi plac. Daca lui nu-i place ceva, asta e cu totul altceva, nu il fortez, dar incerc sa-i descopar placerile si nevoile lui...

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina
Roxana, si la tata e nevoie de by pass, mai are nevoie de un inel special (se pune cel mai aproape in Italia) si de inlocuirea stenturilor.
Multa sanatate si tatlui tau. Stiu ce inseamna medicatie pentru asa ceva,Plavix si Sortis plus altele care fac un total de milioane bune pe luna.. Acum s-au mai scumpit si medicamentele cu 10%!

Mey, nu va mai plangeti, ca acum va da Bocu' 90% compensatie la medicamente! (Yeah, you wish! I heard THAT before!)

Poze

Mergi la inceput

Gabriela, m-au distrat si pe mine clipurile respective, chiar mi-am inceput ziua bine. O sa le incerc pe Bubu diseara. Melodia cu Lilly e minunata, deja o ascult eu a3a oara.

Annisia, multumesc din suflet pentru ajutorul in obtinerea pestilor. Prietenul tau a fost tare dragut, o sa rezolvam tot, luni ma duc sa ridic instalatia cu tot ce trebuie si 2-3 Nemo. Inca o data multumesc .

Rox , mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui Erina
Roxana, si la tata e nevoie de by pass, mai are nevoie de un inel special (se pune cel mai aproape in Italia) si de inlocuirea stenturilor.
Multa sanatate si tatlui tau. Stiu ce inseamna medicatie pentru asa ceva,Plavix si Sortis plus altele care fac un total de milioane bune pe luna.. Acum s-au mai scumpit si medicamentele cu 10%!

Mey, nu va mai plangeti, ca acum va da Bocu' 90% compensatie la medicamente! (Yeah, you wish! I heard THAT before!)

Poze

Daca nu imi da nimic e ok, dar sa nu imi ia ceva!

Rox , mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L

Ati tot vorbit de mancat, Cristi a inceput sa faca mofturi, nu vrea sa guste nimic nou, tb sa-i bag lingurita mai mult fortat ca sa-i simta gustul, apoi deschide singur gurita daca vrea. Refuza cartoful si legumele la felul 2, asa ca sunt in plop cu gatitul, ar manca numai orez cu carnita si legume, sau paste cu carnita .....dimineata e aceeasi problema, refuza fructele si branzica, ar papa crenvusti si mezeluri, ceea ce nu prea ma incanta sa-i dau, ii dau dar mai rar. Pu nu pune gura, nu mai papa nici paine prajita cu unt si cascaval....uneori simt ca mor.
Pe cat ma laudam ca nu mai bea la 2-3 bibe, de 2 nopti a revenit la vechiul obicei......

Cecilico, incearca sa nu-i mai prajesti paine dimineata. Incearca doar paine cu unt...si incearca si paine cu branza topita...sau Almette. Incearca sa-i dai omleta sau ochi dimineata...si dupa ce papa ceva de 'om mare', poti sa-i dai si bucatele de fructe. Copii cresc si trebuie sa-i tratam incet-incet ca pe oameni mari. Ce mananci tu, vrea si el...gandeste-te ce ai vrea tu sa mananci dimineata si 'experimenteaza'. Daca vrea doar 2 tipuri de mancare la pranz, fa-i o zi unul din feluri, a doua zi celalalt si tot asa.
Eu am observat ca si la gradinita la pranz au doar un fel de mancare. Si noi acasa mancam doar un fel, niciodata 2 feluri. Asa ca nu o sa incerc mortis sa-i dau felul 1+felul 2, desi ar fi corect si frumos.
Observare si adaptare, asta-i supravietuirea!

Poze

Mergi la inceput

Yaia, stii cum faceam la Alex? Manca intai felul 2 si apoi niste supa, pentru ca altfel dupa supa nu mai voia nimic. Cand a mers la gradi era nelamurita de ce se da mancarea in ordine inversa.

Si da, subscriu si eu pentru rutina. De atlfel e singura care aduce liniste. Pe de alta parte cateodata chiar e nevoie sa schimbi ceva si e taaaare greu. Mie mi se pare mai simplu sa schimbi in conditiile in care schimbi si altceva. De exemplu Alex refuza sa faca kk la olita, cerea pampers si se abtinea daca nu ii dadeam. In rest nu folosea pampers decat noaptea. Stia foarte bine sa ceara, dar nu putea face decat in picioare cu pampers. Cand avea 2 ani jumate si am mers in Cipru in concediu, am pacalit-o ca acolo nu se gasesc si ca nu am luat de acasa, si pana la urma a acceptat mai usor sa renunte la ele.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greyeras
Apropo vroiam sa va intreb daca ati dat Danonino si ananas piticilor?

Danonino nu (ca are zahar si il evitam, prefer sa-i dau iaurt simplu, eventual pun eu fructe pasate in el, daca e musai), ananas da si il adora (nu vad niciun pericol la ananas)!

Poze

Mergi la inceput