Pepenasi de iulie-august 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 18
serbanica spune:
Buna dimineata!Deci nu mai pott.Decind i-am facut vaccinul e un miirit.Aseara mi-a adormit la 12 si ieri toata ziua afost in brate .Acum trebuie sa ma mut din camera noastra in alta camera ca aici am mucegai.Adica am izolat un perete si s-a facut pe celalat unde erau dulapurile,am observat ca puiul meu tuseste cind dorme dar nu am stiut de ce,pina cind am observay mucegaiul asa ca ne mutam.Acum vine partea faina ca trebuie sa mutam patut,leagan jucari,patul mare al meu ca eu nu pot dormi decit intr-un singur pat si ala e in care dorm si bineintele calculatorul.Asa ca marti e zi de mutat si in zilele astea dormim sus la casa adica mergem seara .A si acolo am un pta in care pot dormi dar in camera aia nu pot sa fac focul asa ca acu e tata sus sa mute patul
si sa faca focul.
Am vazut ca intrebati cite zile fac febra de la vaccin Serban i-am facut vaccinul joi si a facut febra pina ieri dimineata si se poate face febra si de la dinti .
Mitzi76 spune:
Neatza din butoi. Inca nu am scapat de el. Parca zici ca m-a legat cineva de doage! Ma simt ca o carpa. Mi-e lene si sa vorbesc. Multumesc pentru floricele si va pup. Si voi sunteti si amuzante si simpatice si tot ce vreti. Imi face placere sa ma destind pe forum.
Iaurt eu le-am dat copiilor de la dano.. cu toate controversele. Oi fi sau nu denaturata, dar asta sunt. Biberoanele inca nu le-am schimbat, desi tocmai ce am vazut pe tvr cultural o emisiune despre cercetari in domeniul cancerului si iar mi s-a aprins un pitic in creier. Absolut toate chestiile pe care le facem au potential cancerigen: ca mancam, ca fumam, ca bem, ca nu alaptam, ca respiram, ca nastem, ca nu nastem, ca facem sex, etc. Mai ramane sa se descopere ca facem cancer si daca gandim, asa ca hai in epoca primitiva, ce mai! Asta reportaj imi trebuia mie acum...
Toma vad ca stranuta, tuseste si fornaie de zor. Mama masii, pe asta de unde a mai luat-o nu stiu... Dintele nu a iesit. Programul nou este asa:
9-9,30 lapte cam 180-200 ml
12,30 - 13 legume cu carne
16,30- 17 fructe cu branza, cereale sau iaurt
20 lapte cam 170 ml
23 - 23,30 lapte cu cereale 230 ml
Uneori se mai scoala si la 4 -5 sau 6 dimineata pentru inca un bibe.
Din aprilie cred ca il dau din nou pe David la gradi si-l inscriu la cursurile de comportamentala. E cam rautz de cand sta acasa. Vrea ca totul sa fie ca el si urla si se isterizeaza si-mi zice ca sunt rea. E rasfatat, da de unde nu stiu. Sper sa se rezolve cumva. Aplicam cu destul succes metoda pedeapsa pe loc pentru ce a facut (adica nu corporala) si metoda bulina verde sau neagra pentru toata ziua. Dar nu-l tine mult si uita. E poate prea energic si eu nu am cum sa il fac sa piarda energia asta...
Mai vb noi azi.
Kimmy spune:
Neatza!
La mine nu e prea buna,ca desi mi-am baut deja cana de cafea,tot ma mai doare capul.In plus m-am enervat ca ne-am facut plan sa mergem la film azi,si sora-mea nu vrea sa stea cu Timea,ca saptamana viitoare are 8 iegzamene,deci...pfuu,ce naspa!
Legume-tot naspa!
Azi introduc putin ficatel.
Tot de azi mi-am propus sa nu-i mai combin legumele,sa incerc o leguma+galbenus,piept sau ficatel.Azi la pranz are cartof facut cu lapte si ficatel cu un strop de ulei de masline.Wish me luck!
Vazui ca se vorbea de tetine.Ei bine de ieri am trecut pe cele cu 4 gauri,de la avent,si surpriza:in loc de 20 minute cat stateam cu ea noaptea sa mance,a ras bibele in 5 minute!La fel si azi dimineata deci sunt idioata ca nu m-am gandit mai repede.
Cand termina baxul asta de pampers,vreau sa o trec pe nr 4,si ma gandeam sa incerc si eu babylove.Sa mai economisesc ceva da-i dreaq de bani,ca ne-am uitat putin pe cheltuieli,si suntem groaznici!Pentru prima data,ieri la cumparaturi am zis ca ma uit si la preturi,si aleg produse de calitate,dar nu cele mai scumpe,si din nou,surpriza:am cheltuit cu 2 bulioane mai putin.Nu se ma poate domnule!
Problema:Timi are aproape 7 luni.Primul dinte la 4 luni jumate,al doilea la 5 luni.De atunci pauza.OARE E OK?(am mai intrebat,nu am primit raspuns!)
Problema 2:De o saptamana ii curge un ochisor.A mai patit,dar i-a trecut mai repede.De obicei patim cand mergem la cumparaturi la Auchan,probabil de la aerul conditionat.Exista ceva picaturi pentru calmarea ochisorilor?Ca am intrebat la farmacie,si mi-a zis ca la varsta ei,se da la recomandarea medicului.
Multumesc pentru raspunsuri!
Va pupacesc 
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
AnnaBaby spune:
Kimmy mult succes la noua varianta de papa combinata! Sper sa acepte timi bine papica asa...noi tot ne chinuim...ieri de ex am incercat borcanel de cartof cu spanac si a fost esec total...in fine, perseveram. Cat despre intrebarile tale, nu stiu ce sa spun, decat ca la ochisori sa n-o dai cu ceau de musetel, ca nu-i bine. Iar cu dintisorii nu cred ca e vreo problema, adica cred ca e bine, noua nu ne-a iesit nici unul inca, asa ca eu tot astept si tot dau vina pe asta pt agitatia ei... Un
dulce pt Timi si pt mamica ei!

Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
madina71 spune:
kIMMY, NU E NICIO PROBL CU DINTII, lui Adrian i-a iesit un dinte la 7 luni si a stat asa, numai cu un dinte pana pe la 10 luni cand au inceput sa-i iasa pe rand.... Si eu imi faceam probl mai ales ca avea numai unul si eu stiam ca de regula ies in pereche... Deci, relax!
Cu ochii, iarasi am avut si eu probl cu Adrian, da-i cu ser fiziol si daca nu-i trece du-te cu el la oftalmo!
Eu nu mai pot, de azi dimineata nu stau de loc, acum am intat putin ca Lucian a adormit, ieri a facut vaccinul de 6 luni si nu prea a mancat, e marait si sper sa-i treaca....
Va pup!
PS. Si mie, cand merg in supermarketuri, mi se inrosesc ochii de la aerul ala!!!!
mami de Lucian (05.07.2008) si Adrian (20.01.2007)
http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71
Kimmy spune:
Alta intrebare ![]()
Voi carnita,ficatelu,galbenusul,cum il dati?Incorporat in piureul de legume,sau separat?
Povestea noastra
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kimmy Alta intrebare Voi carnita,ficatelu,galbenusul,cum il dati?Incorporat in piureul de legume,sau separat? Iza mami de Timea (28.06.2008) Povestea noastra |
eu ii dau deocamdata piept de pui si galbenus, numai incorporat in pireul de legume.
Ficatelul merge super daca il fierbi in lapte in loc de apa, iese mai dulce.
Ana - mami de
Stefan si
Matei Ne jucam

Kimmy spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor.Intreb cam tarziu,pe ultima suta de metri,asa ca intre timp i-am facut cartofi cu ficatei,preparate in felul urmator:Fierti la abur,si cartofii si ficateii,apoi cartofii pasati cu furculita si adaugat laptic formula,ficateii pasati cu chestia cu care pasez usturoiu(sorry am lapsus cum se numeste),adaugat un strop de ulei de masline,si,surpriza,i-a placut
.Si am pus in farfurie separat,si am luat cu lingurita si cartof,si ficat.A mai luat si ea cu manutele ![]()
M-am plictisit deja sa pasez toate cu blender,si sa iasa o pasta gretoasa,si se pare ca si printesei ii place mai mult daca are alta consistenta.Nu a mancat cum manca fructele,dar a mancat vreo 100gr,ceea ce e super.
Povestea noastra
iriss27 spune:
kimy, depinde de secretie, daca este doar sub forma de lacrima (transparenta) se poate pune oftamesone, daca face o secretie alb-galbuie, trebuie sa ii pui Ophtamesone-N (cu neomicina), se pune o picatura de 3 ori/zi.
maytrei, ai folosit recipietul minune pt hrana?? cum functioneaza? se murdareste mult copilul? eu as vrea sa ii iau, dar vreau sa stiu cat e de practic
anko nu scapi de mine asa usor si daca vrea sa plec mare paguba! fetele cu care m-am imprietenit le am pe mess, asa ca oricum vom ai vorbi.
by the way, partia era o mare de noroi cu zapada, in final ne-am dat in niste invartitori, am mancat niste gogosi "fitzoshica"
si am venit spre casa (asa ca nu ti-am tocit sania deloc, cred ca in final o sa ajung pe la munte intr-un we, ca tot vreau la zapada)
ooka, meriti o statuie pt ce paini mesteresti cu manutele alea 2 
am intrat si eu pe forumul ala, dupa cum stii, eu cred ca femeia aia a facut paine de cand s-a nascut, ea in loc de oooaaaa, oooaaa a zis, unde-i drojdia si faina 
apropos de mezeluri naturale si fara conservanti, pe calea floreasca 69 este un magazin, "La baciul", deschis numai in week-end unde aduc mezeluri din Bucovina, excelent de bune, dar si preturile sunt pe masura, adica carnati proaspeti 45lei/kg, alte sunci, pastrame, salamuri, carnati ... intre 40-80lei/kg (astea in mare ce mi-am amintit). am luat niste jambon, un fel de salam si niste sunca semicruda, am lasat usor 68 lei (desi cantitativ am luat putin), dar am vrut sa ii mai dau si lui Yvo altceva, sa vedem daca o sa manance.
Tel: 0730.890.900 Prog: S, D 9-17 (asta scrie pe pliant, dna care vinde mi-a zis ca ele vin de vineri, in cursul saptamanii sunt in bucovina sa prepare mezelurile si in we vin sa le vanda)
vio, eu nu mi-am exprimat o nedumerire, eu nu folosesc pluralul si nici diminutivele, am si eu un pitic pe creier, vroiam sa stiu ce va face sa le folositi, nu era remarca la adresa cuiva, oricum nici nu mai stiu cine le-a folosit si nici nu este important
david iar mi-a dat cu flit la legume (am facut morcov, pastarnac si cartof) ... nu bun
o sa scriu la aventurile lu' Yvo cum il diversifica ea pe Dav 
sa aveti o duminica placuta 
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Aventurile strengaritei Yvonne