Pepenasi de iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 13
ariadnabr spune:
Annababy Io iti zic de mine, sa nu mi-o iei in nume de rau. Uite eu la Sonia, am inceput diversificarea la 4 luni (asa se incepea pe atunci). Ei bine, desi manca deja de 3 luni cu lingurita, Sonia nu a bagat 120 de grame pana pe la 7 luni asa! Dar era la san, manca la 3 ore, punea in greutate excelent, deci nu m-am agitat. Si tot asa, la odiseea ei se vehiculau cantitati (industriale
) si de 250 de grame la 6 luni! Si io...
in fiecare zi, incercand sa bag o extra lingurita in ea (pentru ca pe la 50 de grame se oprea!)...Si vreau sa iti spun ca pana nu m-am relaxat eu, Sonia nu a mancat mai mult! Daca ea a vrut doua lingurite si-a facut mofturi, am pus lingurita jos, am lasat-o balta dar nici altceva nu i-am dat, pana nu a cerut ea. Nu zic ca o sa mearga si la tine, sunt unii bbi care fac urat la foame, a mea nu facea decat asa...niste maraituri
, ideea e oricum, ca pana nu m-am relaxat EU, nu a mers bine. 
Julia e altfel, nu e bb din ala care sa bea lapte ca lumea...si nu a baut nici pana acum!! adica daca voi ati vazut si 800 de ml bauti pe zi, io i-am vazut o singura data pana acum! In rest 700-750 in cel mai fericit caz! In schimb, asa cum zice si Ooka pare a accepta mai usor solidele...aia e...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
AnnaBaby spune:
In sfarsit am reusit sa pun poze pe picasa! Dupa vreo saptamana de esecuri, a mers... Enjoy!![]()
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
iriss27 spune:
ana_a cred ca ma apucau toti dracii, dar se cunoaste ca inca nu am avut tange cu fite d-astea ... a mea vrea cate o jucarie cu care se joaca cat ne plimbam noi prin magazin si apoi o lasam la casa, sa o vada si restul lumii cat e de frumoasa
(asta a functionat o singura data), in rest, le pasez eu cand nu vede printre alte rafturi ... asa ca daca gasit jucari pe la biscuiti sau ulei, sa stiti ca noi am trecut pe acolo ![]()
serbanica stai linistita cu intorsul, David are 5 luni si 1 sapt si nu da nici un semn ca vrea sa se intoarca!
the_andreea eu sa stii ca i-am dat fiica-mi cam de toate, ma rog, in limita bunului simt (i-am dat sa guste si mezeluri, oricum mai mult de 2 guri nu ia); eu cred ca e vorba de samanta, nu de educatia culinara ... mah, daca nu vrea sa manance ceva apai nici nu pune pe limba sau daca e ceva noi, baga in gura si apoi scoate si zice cu o mutra scarbita "pasheee" (nu ii place). Deci nu-ti face mustrari de constiinta ca degeaba le faci, asa e samanta ei 

boticelina ma bucur ca a functionat si ca garga are fund catifelat ... acum a inceput si dav cu fund de maimuta, ieri a urlat intruna, daca il luam in brate, nu era bine ca il sutura fundu, daca il puneam culcat, nu era bine ca avea muci si asa m-a tinut toata ziua in urlete; am tot pus bicarbonat, da' vad ca nu mai trece asa de usor, acum am renuntat si la pampers, e la stricat pantalonii ... ca sa ii treaca mai repede, ca daca mai am o zi ca ieri, plec in munti
eu personal m-am saturat de alaptat, asa copil enervant ca dav ... bibe nu vrea, se joaca cu tetina, cu lingurita nu vrea, da' io ce's sclav pe vecie? m-a castigat la loto?? iar m-am suparat ca al meu nu mananca 

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Aventurile strengaritei Yvonne
AnnaBaby spune:
Mada Irl se pare ca asta-i cheia succesului in orice problema legata de bebe - sa fie mama relaxata! Si cu papa, si cu somnul, si altele...dar vezi tu, e cam greu
, insa va trebui sa incerc macar, si vorba ta, nu mai vrea copilul, nu-i mai dau, las jos si incerc a doua zi. Pana la urma tot o sa pape ea...Multumesc de sfat!

Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
maitreyi spune:
uau...800 ml lapte pe zi?
niic noi nu prea ne-am dat invant dupa lapte...700 maxim. acum de cand e diversificata ajunge pe la 500 dar cateodata si aia taraiti. ea mananca un borcan de 190 de legume odata, fructe a bagat si 260 iar iaurtul nu ii ajunge unul asa ca papam 2 a cate 100 fiecare
branza i-o fac din 200 ml lapte ca din 100 iese prea putin. si a mea se incadreaza la categoria "solide e mai bune decat lichide"
insa luni nu am reusitsa ii pasez foarte bine carnita si isi facea greata...cu chiu cuvai am terminat de papat piureul cu carnita. asta e din categoria "nu orice solide e mai bune decat lichide"
si unde vroiam eu sa incep sa ii pasez cu furculita si sa nu ii maifacpiure...mi-a trecut ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Mitzi76 spune:
Ana A al meu e la grupa pregatitoare si i-a placut tare mult cand l-am dus la gradi. El e un tip de copil foarte destept si mai rezervat. Probabil ca sunt copii care fac rautati, dar daca nu il las sa le faca fata gresesc, mai tarziu o sa fie vai de el. Problema e ca mi-as dori sa-i placa, nu suport sa se chinuie.
The Andreea, nu e cazul, caci el se joaca acasa mai mult pe calculator sau jocuri logice pe care fratele lui nu le pricepe. Sau discutam, povestim, etc. Stiu ca acasa face ce vrea, dar trebuie sa se perfectioneze un pic la scris, caci e stangaci si eu nu am timp si metoda sa-l invat. La gradi e obligat sa faca. El stie deja sa scrie cu litere mari de tipar si sa citeasca povestiri si benzi desenate.
Flo ai mei mananca orice carnita din mancare, dar le-am mai scapat si noi cate in mc puisor ca era urgenta de foame si eram departe de casa. Le place, al naibii puisor, ce or fi punand astia in el???
Ana e, si ai mei fac la fel cu mancarea. Vor toate alea, inclusiv din reclame si spun: "Imi place, dar nu mai vreau sa-mi cumperi!"
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/vrem_85_pentru_ingrijirea_copilului-p04052042.html?msg_ok=1" target="_blank">PETITIA MAMICILOR
lucdavi2004@yahoo.com
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mcoca Iriss, i-ai dat lui David medicamente cu linguritza? Ca asta ar putea sa fie o cauza a nemaideschiderii gurii ... Vecina mea asa a patit. Noroc ca bbii au memoria scurta :))). Vicky si Maya (27.06.2008) |
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!! Azi a mancat 1 mar si jumatate, cu 2 masuri de cereale!!!! Sunt in delir. Evident, am schimbat lingurita, am una de-a lui Yvo, cu care manance ea supa si chiar arata ca un polonic in miniatura

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Aventurile strengaritei Yvonne
dia_filipas spune:
Salutare fetele!!
La Multi Ani ANACO!! Sa fii fericita, sanatoasa si iubita!!
La multe lunite SARA, ANDREI FILIP SI DAVID!!!
Na, ca am vrut sa iesim afara, da' matza a adormit, asa ca mai astept... Acu sper ca va sta in carucior, ca de obicei nu are rabdare si sta numai cat doarme...
Noi suntem relativ la fel, mai avem mucisori, parca mai putini, sunt albi si "mai solizi" ca un dop, cumva...Oricum saraca e terorizata de aspirat si ser fiziologic, sper sa scapam cat mai curand. Daca primesc odata alocatia aia!!!
o sa-i cumpar sterimar, sa vedem, poate ala merge mai bine.
Veste proasta (pt. noi) - nu mai vrea sa pape fructe!!! Abia daca ia cateva linguri, si ea le papa destul de bine! Acu sper sa fie alarma falsa si sa nu-i placa mangoul pe care i-l tot pun in pireu... Nici branzica amestecata cu fructe nu prea papa, da' totusi lua mai mult decat cateva linguri. Legumele le papa, la fel si cerealele! Aaaa, si noi ne incadram in randul celor care nu prea beau laptic! Nici inainte de diversificare nu papa mai mult de 100 ml de formula si asta raaar (oricum, ea mai papa si de la san). Acum tot la fel...nu termina o sticla de 120, din acest motiv nici nu am cumparat din alea mai mari...
Intrebare: voi cum va jucati cu bebeii?? Dati-mi idei de maimutarit, prostit si alte asemenea. Maica-mea reuseste sa o faca sa rada, eu nu prea, is poate mai seaca, mai sobra, nu stiu, da' cert e ca nici nu stiu cum sa ma prostesc. Voi cum faceti?
Mancare nesanatoasa noi mancam parizer, sunca si salamuri, la Miruna poate nu-i vom da chiar de mica, da pana la urma tot va manca. Or fi ele nesanatoase si naspa, da' ce sa mancam ca e scumpa carnea sa mancam numai friptura...Oricum, ca sa daunneze, tre sa mananci cantitati uriase...Nu stiu, zic si eu...
Iriss ce dulce e Yvo!! 
Serbanica nici noi nu ne-am intors pana spre 6 luni, si nici acum prea des...mai mult se taraie pe spate impingandu-se in calcaie, sau se intoarce de pe o parte pe alta.
Andreea (a.cicel) bafta multa azi!!
Tare m-am distrat de copilasii vostri mai mari, cum mor ei de foame si pofta prin magazine si benzinarii!!
Eu inca mai sper sa gasesc o metoda sa evit scandalurile pe la cumparaturi, da' ma rog, poate nu exista....![]()
Mutza mea a descoperit ca-si poate strange si relaxa pumnul, si tot aia face de dimineatza, cu sau fara jucarii in mana si se uita asa atent la ce face, parca nu-i vine sa creada. Nu stiu, parca mai nou in fiecare zi descopera ceva...
Fug ca s-a trezit, sa iesim si noi putin.
O zi buna sa aveti!!
Dia
- I'd like mornings better, if they started later!
si bebe
Miruna
(15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
Kimmy spune:
Buna si de la Cluj!
Kamelya
Timi e bine,ieri a avut program cam haotic,si cu nani,si cu papa,dar per ansamblu sunt multumita.Papa binisor,tot putin lapte,si tot nu-i plac legumele,indiferent ce combinatie ii fac.
Nu am fortat-o cu programul,in schimb si-a cam facut ea.Dar are zile cand nimic nu-i convine si se da programul peste cap si pe moment imi vine sa ma impusc,dar cand stau si ma gandesc la rece,e o scumpica cuminte,foarte bine dezvoltata pentru 6 luni jumate.
Momentan programul ei e cam asa:
1:00 lapte 120-150 ml
5-6:00 lapte 120-150 ml
10:00 lapte 120-150 ml
13-14:00 piure (ce combinatie imi vine,legume cu carne,ou,ulei de masline,sau fructe cu branzica,iaurt...sau cereale) 100-120 ml
16-17:00 piure (iar cum imi vine) 100-120 ml
21-22 lapte 120-150 ml
Precizez ca la noi astea sunt cantitatile ideale,dar sunt zile cand nu depaseste 300 ml de lapte,sau nu manca decat 30-50 ml de piure.
Cu nani,sunt zile cand doarme de 3 ori cate 30 minute,o ora,sau cand doarme de 2 ori cate 2 ore(momentan doarme de 2 ore jumate).Dimineata se trezeste la 8,uneori chiar 9.
Noaptea se frichineste,me ridic la ea si de 20 ori,sau are nopti cand doarme foarte bine,si ma trezeste doar de 5 ori ![]()
E foarte vioaie,jucausa,atenta.
Zice ma-ma,cand ceva nu-i convine.Mai nou cand i se face foame,sopteste pa-pa-pa,si face din gurita ca si cum ar mesteca.
Nu am mai fost nevoita sa o adorm,de vreo 5 zile daca bine tin minte.
Dintisori i-au iesit la 4 luni jumate,respectiv 5 luni,si de atunci nici un semn ca ar mai aparea altii.
Va pupacesc.
Am o gramada de treaba
ca zilele astea am cam lenevit
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra

Maya (27.06.2008)