Pepenasi de iulie-august 2008 (74)
Raspunsuri - Pagina 13
ankalaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AnnaBaby Buna fetele! Sunt pe cale sa fac o prostie, dar sincera sa fiu nu stiu cum sa mai procedez. Adica, sa ma explic: m-am gandit sa incerc sa-i dau Ioanei mancarea diversificata cu biberonul! Stiu, big mistake, certati-ma, sau poate, incurajati-ma sa nu fac asta, dar nu stiu cum s-o fac sa manance, si ma gandesc ca are de acum 6 luni, mananca numai formula, si foarte putine fructe si legume, adica mai mult de 15 inghitituri nu reusesc! Si alea chinuite...numai cand vede ca o pun in scaunul de masa si vin cu bavetica sau cu lingurita incepe sa se intinda si sa miaune si lupta e deja pierduta In ultima vreme nici macar nu mai incerc cu lingurita ca strange buzele de la prima incercare, asa ca ii dau cu degetul meu, dar nici asa, dupa cumspuneam, nu vrea mai mult de 15 inghitituri...asta-i mancare de copil de 6 luni? Sfatuti-ma ce sa fac...![]() ![]() ![]() Anna de Ioana Maria 11.07.2008Ioana povestea nasterii |
Buna pranzul
Am zis sa ma bag si eu la asta
Anna - da-i copilului sa manance asa cum se simte el confortabil. Daca ea vrea cu bibe pentru inceput, lasa naibii regulile alea de le-ai citit.
Poate ai vazut ca eu i-am dat Erikai cu seringa de la Nurofen cateva zile, tocmai pentru ca imi respingea lingurita.
Abia daca lua 10 ml chiar si asa...
De doua luni ma chinui cu legumele si inca nu le primeste cum ar trebui.
Totusi consider ca atata cat primeste este multumita faptului ca i-am dat cu seringa.
Legumele nu le-a luat niciodata din bibe.
Eu am considerat ca pentru ea este un stres gustul nou in sine, de ce sa o mai fi stresat si cu lingurita? Si era clar ca o stresez la cum facea....
Deci eu te incurajez sa faci asa cum simti si sa lasi teoriile pentru mai tarziu, ca o sa fie si ele bune candva, dar acuma se pare ca nu, asa ca la gunoi cu ele!
bujo spune:
Annababy nu dispera draguta, ia-o incet si incearca sa descoperi ce anume nu-i place. Daca zici ca la aproape toate alimentele introduse riposteaza atunci s-ar putea sa fie o problema de textura sau temperatura. Adik poate nu e omogen de ajuns, sau e prea gros, sau prea rece. Filip nici ceaiul nu vrea sa-l bea rece, se stramba de zici ca-i dau ceanura. Si lasa-l si pe el sa experimenteze. Eu cand vad ca nu mai vrea sa deschida gurita, il las sa apuce el de lingurita si cum e curios si baga orice in gura isi infige lingurita in gat
Incearca sa-i dai alimentele separat ca sa vezi la care riposteaza vehement, si apoi in combinatii. Noi astazi am bagat carnita si a fost o reusita
Am facut mai multa cantitate si am mixat-o (pana acum o dadeam prin strecuratoare si nu iesea asa omogena). I-am facut morcov cu dovlecel si un pic de carnita. Mai am si pt maine si poimaine crek. I-a placut foarte mult.
bujo mami de Filip
ankalaura spune:
| citat din mesajul lui ella81it ANKA multumesc ptr raspuns Ne-am intors in tara hotarati sa deschidem un magazin mobila.O sa-l deschidem in max o luna daca doamne fereste nu merge ne angajam daca nuci asa nu ne place ne intoarcem in Italia![]() Am stat 8 ani in Italia deci e a 2 casa ptr noi,dar si de Romania ne era dor .Nu vrem sa regretam vreodata ca nu am incercat ! www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE ELLA mamica de Alex |
Bravo Ella! Ma bucur ca nu te-am facut sa te indoiesti! Ca nu asta am vrut. Asta e un ingredient foarte important in reusita: determinarea
Mult succes!
ankalaura spune:
| citat din mesajul lui madina71 Mai fetelor, voi dati fier la copilasi? Noi am inceput de vreo 2 saptamani, dr a zis ca tb sa ii dau 3 luni, asa am dat si la cel mare... mami de Lucian (05.07.2008) si Adrian (20.01.2007) http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71 |
Hello MADINA! Cum era sa il uitam pe cel mai pletos baietel??
Eu nu le-am dat fier. Prefer sa le dau banana sau spanac. Nu sunt fan "smacuri" fara analize...
KLA - sa va traiasca puiutul!

Special pentru voi, pentru ca eu nu prea am timp sa felicit zilnic, chiar daca ma gandesc la fiecare, deci nu obisnuiesc sa o fac... Mno, vorba clujencelor noastra, am si eu bazdacii mei, ma concentrez la alte chestiuni...
MARINA - super blog. Pun la favorite!
Azi fac pestele cu portocale de la GINI (Edit ca era GINI, si nu DIDI), am luat ieri pastrav!
Sunteti de nota 100! Cand am reusit si eu sa stau acasa, acuma cu concediul asta, mi-am dorit foarte mult niste lucruri: sa reusesc sa petrec mai mult timp in bucatarie experimentand, si sa recuperez cu cititul (de carti, ce credeati

| citat din mesajul lui violeta29 ANKALAURA, vreau si eu reteta de brocoli si conopida gratinata, ca ma facusi sa-mi lase gura apa minunea care ne-a luminat viata Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008 |
Ingrediente:
- 2 oua
- smantana cca 250 g (o cutie mijlocie)
- sare, piper putin daca doriti, patrunjel daca va place
- broccoli / conopida (eu folosesc congelate).
! Daca folositi legume proaspete, le puneti cateva minute in apa clocotita, cu capac sa se inabuse putin.
! Daca folositi de la congelator, le lasati sa se dezghete nitel, nu complet.
Tava se tapeteaza (uns cu unt si plimbat faina de jur imprejur) - eu folosesc o tava "Jena" ovala
Se pun legumele. Se pune sare si piper dupa gust (sau numai sare)
Desupra se toarna amestecul bine batut, adica ouale cu smantana.
Se pune in cuptorul incis pana se rumeneste
Cand e gata se poate pune deasupra niste patrunjel tocat si se acopera. Su se poate pune patrunjel si in amestecul de smantana cu ou daca va place.
Asta e tot

E o reteta simpla de tot, rapida, si grozav de gustoasa.
NATI - pe tine am uitat sa te salut si sa pup aviatorul!
Nati spune:
Salutare fetele,
kla78, la multe lunite lui Denis!
AnnaBaby, probabil ca stii ca Matei nu vroia deloc sa manance la lingurita.
Asa ca am stat stramb si am judecat ondulat
, si i-am pus mancare in bibe cu lapte.
A mancat, dar.....cand am fost acu la medic pe 15, mi-a zis sa nu-i mai pun mancare in bine, sa-l las cu lapte, ca e suficienta formula pt el, numa ca trebui insistat in fiecare zi la lingurita, vezi ca nu vrea te opresti si incerci a doua zi.
Si uite ca dupa o luna de eforturi si transpiratii din partea mea, Matei a mancat azi la lingurita, cantitativ cam 2 lingurite (cred ca ia venit mintea la cap de la cazatura de ieri).
Cred ca e vorba de rabdare din partea ta, are sa manance pana la urma, daca mai are si dintisori o sa fie bine, zic eu, da cine stie cum va fi realitatea.
Is asa de fericita si de usurata ca a inceput urlatorul sa lopateze, de parca am castigat batalia de la Marasesti![]()
Am fugit ca face scandal mare in tarc juniorul.
Sanatate maxima va dorim!
Mami de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
Marina_1609 spune:
Anka, reteta era de la GINI ![]()
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
Copil crescut din suc de morcovi
ankalaura spune:
MArina [PUP] - Am gasit dupa ce am purecat ultimele 3 capitole. Am editat. Si am pus-o la favorite, am un foler cu retete bune, unde am pus si blogul tau ![]()
Didi81 spune:
Anna, repet si eu ce au zis altefete: ar fi simplu daca ai gasii un aliment care sa ii placa si in care ai putea treptat sa ii amesteci altele pana se obisnuieste. Si e foarte important sa nu transformi mancatul intr-o experienta nepalacuta pentru ea. Nici Aida nu vroia sa auda de lingurita la inceput, dar am descoperit ca ii plac foare mult merele, le devora pur si simplu chiar si cu lingurita; si uite ca acum mananca si legume cu maaare placere dupa ce i le-am amestecat cu putin mar. Deci cu rabdare si calm se rezolva, stai linistita ca nu o sa ajunga ea la scoala sa bea tot din biberon
, cand va fi pregatita va manca si cu lingurita 
Ma duc sa experimentez niste briose cu portocale ca timp imi doarme trupa vesela
, daca nu va fi un fiasco, va voi da si voua reteta ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
anaco spune:
Buna mamici de pepenici...
N-am reusit sa citesc din capitolul asta (nu stiu cum reusesc sa tot raman in urma!!!)...dar,
scriu acum fiindca sunt tare necajita!
si asta nu din cauza Marei - ca ea este un copilutz bun, ...ci din cauza amaratilor alora de bani pt indemnizatie! Ma mai descarc si eu aici la voi, ca nu stiu, sincer, cum o sa rezolv...
Sa va povestesc ce revelatie am avut intr-o noapte: am zis ca parca imi trecusera aia cam putin la veniturile de pe ultimele 12 luni si am stat sa cotroboi in arhiva. Am cautat toti fluturasii si...si..surpriza...astia de la serviciu mi-au taiat multe venituri de pe acolo, gen premii, mariri de salariu, burse, inclusiv concediul medical din iulie!!!...Drept urmare este o diferenta consistenta

Dar acu' eu ce ma fac??? ca am depus deja dosarul cu adeverinta de recalculare... Si daca astia de la salarizare nu vor sa imi faca alta adeverinta si ma lasa cu veniturile alea trecute de ei???
Gata...am terminat, sunt tare necajita, ca tot ne-au starnit cu banii astia. ..mai bine luam 600 lei si nu mai aveam bataie de cap.Of of...
In rest suntem bine, Mara creste...am fost la bilantul de 5 luni...8,200 kg si vreo 67 cm...este bine, raceala i-a trecut f repede. Dr i-a dat de luat fier, dar eu nu ii dau, ca nu m-a convins ca ar avea nevoie! ( de acord aici cu Anka
). Inca nu introducem nimic nou in alimentatie, ramanem la alaptat exclusiv, peste ceva timp o sa ii testez ceva suculet de morcov sau mar. Cam asta despre noi...
Sa aveti o zi buna si puiuti papaciosi!!!

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
madina71 spune:
Salut!
Violeta, pupici si de la mine! Adica bunicii tai sunt din Buzau?
Iriss, multumim pt urari!!! Exercitii din alea ii mai fac si eu, insa o sa fiu mai consecventa!!! Problema este ca eu am treaba mai mereu si nu prea pot sa stau cu el in pat, sa aiba loc sa se intoarca... Il mai am si pe cel mare care se duce peste bebe si mi-e frica sa nu il loveasca din greseala, asa ca atunci cand am treaba il tin in carucior sau in scaunelul de masa....
La semantura am vazut si eu ca nu imi mai arata nicio poza de pe picassa, am incercat sa vad de ce dar nu mai am userul si parola de la picassa...va rog cine le are sa-mi de si mie un pm!!!!!
Gabriela, si eu verific asa ouale!!!!
Kla, la multi ani pt pitic!!!!
LA MULTI ANI CELOR CARE IMPLINESC ASTAZI NISTE LUNI SI MAMICILOR sau fratiorilor CARE IMPLINESC NISTE ANI ASTAZI!!!!(sper ca sunt, ca nu m-am uitat pe lista)
dana81, ankalaura mersi pt urarea de bun-revenit, ca sa zic asa!!!!
Baiatul meu e tot pletos, ca multa lume zice ca este fetita...L-am mai tuns putin aseara si parca nu prea mi-a reusit dar creste!!!!
AnnaBaby, si eu le-am dat la amandoi cand nu vroiau cu lingurita cu bibele si apoi au acceptat si lingurita, am zis ca prefer sa manance ca pana la urma se invata ei sa pape si cu lingurita, cu rabdare se rezolva toate, stai linistita!
Anka, am notat reteta de conopida si brocoli gratinate, o sa incerc si eu!
Va pup!
mami de Lucian (05.07.2008) si Adrian (20.01.2007)
http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71

In ultima vreme nici macar nu mai incerc cu lingurita ca strange buzele de la prima incercare, asa ca ii dau cu degetul meu, dar nici asa, dupa cumspuneam, nu vrea mai mult de 15 inghitituri...asta-i mancare de copil de 6 luni? Sfatuti-ma ce sa fac...