Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (64)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara

helou ,tuturor si un we cat mai reusit.Eu nu am mai intrat zilele astea ca sunt ff amarata,mama a mai avut o criza in spital,e de 2 zile pe perfuzii si tratamente la greu.Cand suna telefonul mi-e frica sa raspund nu stiu ce evsti voi auzi,deocamdata e binisor dar poate oricand sa mai faca un preinfarct care sa ii fie fatal.uoffffffff,am inceput anul cu evsti cum nu se poate mai bune .
Noi mergem acum cu rezultatele Sarei la Stanciu,sper sa ne recomande un lapte praf bun ca Nan fara lactoza e cahhhhhhhhhh oricat m-as chinui eu sa il dau,nu-i place si pace buna.V-am pupicit si fug ca pana ajungem noi la sarapania in praznic se face 1.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

SANATATE MULTA mamei tale !!!

7 luni

POZE 5-6 luni !!

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput

Tudor Dumitru,Alexia Nicole,Alexandra, Alessia Clara sa cresteti mari si sa ascultati de mami si de tati!!

7 luni

POZE 5-6 luni !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Alina_anto si Antonia Melisa!

Bogdan Silviu, Tudor-Dumitru, Alexia Nicole, Alexandra si Alessia Clara

Alex@sara imi pare rau ce se intampla cu mamica ta, sa fii optimista si ai sa vezi ca va fi bine. Doamne ajuta! Ai grija de tine, te rog!

Reallaura eu zic ca poti pune niste banana in biscuiti. Azi am sa fac si eu biscuiti si chiar mi-ai dat o idee! Legat de faptul ca nu papa poate ii iese vre un dintisor??? M-am mai linistit acum cu plansul dar cand o vad pe sora mea cum plange ma apuca si pe mine. Mai nasol e pt fetita ei ca o cauta pe mama prin casa si e trista rau de cand a plecat mama, e si micuta are 1 an si 2 luni. Asta e o sa ne treaca, acum ne chinuim ca s-a pierdut unul din bagajele mamei sper sa il gaseasca!

Magnetism distractie placuta!

Nicole ce frumos sta el acolo tolanit pe cantar!

Aelita ai niste copii superbi! Ce familie frumoasa!

Alina_anto Doamne casuta ta parca e din povesti iar Sara este o printesa superba ca si mamica ei! Cainele este ciobanesc mioritic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Ne iese un dintisor, nu stiam de ce ranjeste la mine toata ziua, dragutza de ea vroia sa-mi comunice ca devine iepuras. L-am simtit la mana ascutit mama mama ! Se facu' mare si Lizuca noastra, de maine program de discoteca , si deschidem oficial lista de petitori !.
Va pup, nu am timp sa citesc din urma, imi aduce tati peste si ma apuc sa-l pregatesc !

Un week-end minunat !

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008

Povestea nasterii

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)

www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage uite ce mare sunt !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Morning fetele

Ma declar un om fara imunitate sunt vai de mine, am racit groaznic, ma simt ca un sac de germeni pe care ii raspandesc peste tot Nu am mai racit asa de violent de ani de zile grrrr... Nu prea stiu ce sa fac cu bebeloiul, care e si el racit, evident, dar nu ca mine. Evit sa il iau in brate etc dar totusi, stam prin casa amandoi si eu tushesc si stranut ................. in fine

Lorich asa face si Robert - se ridica in picioare in toiul noptii, dormind !!! cu ochii inchisi, si tzipa :) Culmea e ca sta in sacul ala chiar nu inteleg cum reuseste sa se ridice.

Ale&Sara - Sanatate multa pentru mami tau, inteleg prin ce treci, am avut si eu niste probleme cu tatal meu acum un an si eram si insarcinata of of

Alina - frumos la voi

Aelita - ce copii frumoshi ! Bine ai revenit

Elenuca - Robert nu are dinti dar il primesti pe lista de petitori ??? :p

Fetelor, avemi bebi de 9 luni deja Cu aceasta ocaziune, LA MULTI ANI celor nascuti astazi

Va pup, fug sa beau paracetamol ha !

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

referitor la biscuiti - cine a facut deja - cat timp ii lasati la cuptor? ii si intoarceti? la mine au crescut un pic si s-au rumenit pe fund dar nu si deasupra. cum arata la voi? s-au intarit?

7 luni

POZE 5-6 luni !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

pe fiecare in parte ca sunteti alaturi de noi.Azi inca nu m-a sunat sora mea,ceea ce sper sa fie semn bun.Astept deseara.
Noi ne-am intors de la pediatru si lovitura de theatru inafara de o usoara anemie,analizele sunt beeton ,ca urmare asta mi-e fata,baga in ea ca spitalul de urgenta si nu se depune mai nimic(asa am fost eu pana sa il nasc pe Alex,aveam 45 de kg,mancam non stop si ciu ciu sa ma ingras)>Si pt anemie a zis ca pana la 9 luni nu ne da fier.Am luat in 17 zile 200 de g si e-am lungit 2 cm,avem 66 cm si 6880g,ceea ce e binisor dupa stagnarea ce am avut-o.Si cu muschii spatelui mi-a zis sa nu imi fac pb ca se rezolva de la sine,cum se dezvolta si sii pune mai bine la treaba,sper sa aiba dreptate.De 3 zile se intoarce de pe burtica pe spate iar ieri a inceput si de pe spate pe burtica .
Aciumfug sa papam ceva ca dupaia mergem la Carrefour ca acum u am gasit loc de parcare asa de plin era si mie mi-e pofta de KFC

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

LA MULTI ANI, alina_anto, sanatate, bucurii si mult noroc!!!

LA MULTI ANI pentru ieri si azi:
Sara Elena, Antonia Melisa, Alexia Nicole, Alexandra si Alessia Clara si
DAVID ADRIAN, Bogdan Silviu, Tudor Dumitru

Multa sanatate, noroc, bucurii, iubire si fericire, sa va ofere viata tot ce are mai bun!!

Noi suntem putintel mai bine, desi experimentul cu pastilele de calmare din plante a esuat lamentabil: nu numai ca n-am adormit mai repede, dar n-am adormit deloc pana la 2 noaptea, dupa care ma luasera niste ameteli groaznice, niste furnicaturi in brate, o senzatie de amorteala cu rau de la stomac, cosmar curat, colac peste pupaza imi venea in continuu sa plang. David – copilul cu calitati mimetice – m-a simtit imediat si a devenit si mai nelinistit Rezultatul: cea mai proasta noapte ever, iar pastilele vor lua drumul gunoiului!

Ieri la terapie am discutat o groaza, am avut cateva revelatii importante. Sa va zic si voua. Am stat 3 ore (n-am putut sa adorm, desi eram rupta de oboseala, dar eram si prea incordata psihic). Am vorbit putin despre ce am facut noi cam prea mult cu David, in sensul ca vorbim prea mult cu el, il animam prea mult sa rada, ori el este destul de activ si-asa, iar actionismul nostru doar il agita, dupa parerea ei. In plus, a reiesit ca nelinistea lui e accentuata si de nelinistea mea (nici o surpriza, dar s-a clarificat mai bine acest aspect).

Am vorbit si despre trauma, marea trauma a nasterii prin care a trecut David. Am dezbatut pe tema unor titluri de capitol dintr-o carte f. interesanta de terapie (Aventura descoperirii de sine – Stanislav Grof) despre intalnirea cu nasterea si moartea, iar capitolele erau asa:

Dinamica matricelor esentiale perinatale:

1. Prima matrice perinatala: universul amniotic;

2. A doua matrice perinatala: inghitirea cosmica si lipsa de perspectiva (neajutorarea completa imediat precedenta nasterii);

3. A treia matrice perinatala: marea lupta inainte de moarte si de renastere;

4. A patra matrice perinatala: moartea si renasterea.

Cand incep contractiile premergatoare nasterii, copilul e in matricea a doua, neajutorat, speriat ca nu stie ce se intampla etc. Apoi incepe contributia lui activa, lupta de a scapa de acolo, care de cele mai multe ori este incununata cu iesirea pe canalul vaginal, care echivaleaza cu prima victorie in viata: „Am razbit, am iesit, am scapat!“. Acel copil intra in lume intr-o stare de pace si armonie cu viata si cu el insusi. Altfel se pune problema la nasterile grele, soldate cu cezariene...

Ideea este ca David s-a luptat ca un leu sa se nasca, s-a lovit cu capul de simfiza in disperare, dar nu a reusit sa gaseasca iesirea, el a ramas practic un „invins“ in aceasta experienta esentiala a vietii, si – foarte important - a fost „salvat“ de acolo din exterior, de doctori: o taietura brusca si apoi o scoatere pe cat de brusca pe atat de brutala si inspaimantatoare pentru el intr-un necunoscut rece si infricosator (presupun ca si din cauza asta este el foarte sperios!). Ei, cert este ca el inca are sechele de la nastere si va mai dura cu siguranta luni de zile pana cand le va depasi. La fel, tot de la nastere a ramas cu convingerea ca trebuie „ajutat“ mereu (inclusiv sa adoarma la loc cand se trezeste noaptea) si de aceea inca nu a invatat sa se ajute singur.

Important este ca eu sa nu-i neg sentimentele, spunandu-i „Totul e ok“, ci trebuie doar sa-i ofer sprijin si prezenta mea, spunandu-i „Mama e aici, mama e langa tine orice-ar fi“.

Despre mine... La un moment dat m-am intins in pat si am incercat sa ma relaxez, sa las toata greutatea sa cada de pe mine (pe care o simt in special pe umeri si pe coloana). Ma cam treceau frisoane (categoric si din cauza oboselii cronice). Am cautat mental sursa frigului, a greutatilor, a apasarilor, si am gasit ... eterna gaura neagra din zona pieptului = golul lasat de lipsa iubirii parintilor mei. Nu numai ca acel gol n-a fost si nu mai poate fi niciodata umplut, dar acum sunt solicitata exclusiv ca adulta, trebuie sa dau si mai mult ca inainte, substanta mea sufleteasca este exploatata la maximum, iar fetita aia neiubita a trecut pe locul ultim-ultim, s-a scufundat in bezna ignorarii, nimeni nu mai are timp si energie si de ea.

In plus, de unde inainte aveam in mine doar singuratatea fetitei neiubite, singuratate pe care adulta din mine incerca fie s-o rezolve constient la terapie, fie s-o ingroape la loc in subconstient distragandu-si atentia cu alte preocupari, acum si adulta din mine se simte izolata, singura, neinteleasa, parasita, DAR trebuie sa dea in continuare (si lui David, si lui Bogdan), adulta trebuie sa dea fara repaos, fara sa mai apuce sa-si traga sufletul... De aici vine epuizarea totala.

Of, nu stiu daca am reusit sa pun in cuvinte exact tot ce am trait si simtit acolo, dar cam asta a fost esentialul. Mi-a facut tare bine. Aseara ma simteam cumva mai relaxata, mai moale pe dinauntru, am dormit putin mai bine, cu tot cu David langa mine... Am constatat ca el e ca si cameleonul: face exact ce fac eu, daca eu dorm linistita doarme si el linistit, cum ma trezesc si ma foiesc eu se trezeste si se foieste si el... Asa ca ... tot la mine trebuie sa lucrez. Doamne-ajuta!

Si acum, un pic de conspect.

Multumim la toate fetele care ne-au complimentat pentru ochii nostri frumosi, suntem taare mandri

Am vazut piureias verde de piggy , am vazut pozici frumoase cu Raducu ochios, frumos si dintsos de gabitzam, am ras cu lacrimi la Mufitza si rasul ei cand se stergea Iulia la par , am vazut si Andreiut cu freza bestiala si tare dulce de Danutza77, am vazut ceva de o tarta cu fructe de la Nicole, da’ ma fac ca n-am vazut , am citit de disperarea bietei stefany, of, sper ca azi e mai bine , am vazut poze frumoase cu zapada la Breaza, andreap pt. noaptea proasta, felicitari elenuca pt. Lizuca-iepurica!!

cadina, o sa incarc niste poze, a facut Bogdan azi (i-au mai trecut ranile, dar inca se vede clar pielea iritata). M-am certat cu el pe tema „diagnostic la distanta“, dar apoi i-am zis clar ca tu cunosti o dermatoloaga, care oricum se pricepe mai bine ca o pediatra, plus ca pediatra s-a uitat doar cu o juma de ochi la piciorusele lui David...

socrate, m-a terminat Sebi ridicat in picioare cu tot cu sac de dormit... Auzi, pot sa vin si eu in „coltul“ tau si sa zacem impreuna?

Lorich, in poza aia David avea pantalonasi si niste papucei de casa gen sosetele de pus peste pantalonasi... pentru voi si la naiba pe pustii sa se duca noptile proaste!! Despre constipatie, e intr-adevar diferit de la cupil la cupil. David are o digestie brici de cand i-am dat morcovei, face zilnic, uneori chiar de 2 ori!

Blue Angel, si Daviducul meu a fost lent de tot cu intoarcerea, el mai mult de atat nici nu face, doar sta pe burta comod... bine ca al tau macar sta in fundulet, David isi pierde imediat echilibrul si se lasa sa cada pe spate... David seamana la ochi cu amandoi, mai putin culoarea, ca si tati are ochi mari si gene lungi...

Ylari, hmmm Barcelona E unul din orasele noastre preferate, am fost de 2 ori dar tot am mai merge...

Andrada, ce bine ca se intoarce mama ta si ca aveti o relatie buna!

fecian, bravo pt. progresele lui Bitzu, cate poate el!! Cat despre copii „deosebiti“ (=deosebit de stresanti), welcome to the club!! Astia or sa ne scoata peri albi!

aelita, chestia e ca acum m-am cam speriat dupa sedinta de terapie, oare unde se termina rasul autentic al lui David si unde incepe faptul ca imi oglindeste rasul meu? Cred ca o vreme o sa-i fac mai putin entertainment si mai putin ras, sa vedem daca rade el din proprie initiativa... Spun asta fiindca eu in copilarie eram serioasa si trista in poze (cum imi era si in suflet), insa cand am plecat in Germania mi-am tras pentru toate pozele un zambet din ala standard, care sa acopere si sa mascheze sentimentele mele adevarate, era doar o masca, si nu vreau sa vad la copilul meu ras si zambete doar fiindca rad eu mult la el... vreau sa fie autentic, sa fie el insusi... Of, Doamne, ce greu e! Ti-am zis ce mult imi plac copiii tai frumosi si expresivi? Da’ tu esti prea slaba, ia mai pune mana si mananca mai mult!!

simonacip, lui David i-a trecut raguseala de la sine, nu l-am mai scos afara de o saptamana si i-a trecut.

Cleo, vezi, de-aia il las in sacul de dormit pana la 1 un an, cum recomanda nemtii. Nici nu se va ridica in picioare, nici nu se va tarsai ca râma prin pat sa-mi cada noaptea, Doamne fereste... e mai sigur asa, lasa ca o sa mearga mai tarziu, dar tot o sa mearga, ca nu s-a vazut copil sanatos care sa stea o viata intreaga doar pe burta, nu?

Alex@Sara, sanatate pentru mama ta!

Doloress,

Mihaser, acina, jady, Vianne, chinabulina, Cenia - mai glasuiti si voi ceva!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii. Cititi cu atentie Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000 si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Am vazut o gramada de pozici frumoase de la Aelita, Nicole si Alina_anto!
ALina_anto si Antonia de Alexutza
Bogdan-Silviu, Tudor-Dumitru, Alexia-Nicole, ALexandra, Alessia-Clara!

Iulia ii ziceai Alinei_anto ca de aceea a dormit bine Scortisoara ca a nins! Hehe, ce bine daca ar fi asa si la mine, ca ninge incontinuu de 2 luni insa bulina asta atomica a mea nu are de gand sa doarma deloc!

Fetelor cu dormitul in picioare, al meu inca nu a ajuns la performanta de a sta in picioare (nici la performanta de a dormi nu prea ajunge des, hihihihi) insa sta in fund si tot asa, se ridica in fund prin somn si se apuca de urlat. Sa vedeti munca de lamurire sa-l pun inapoi la orizontala. In plus nici la schimbat pampersul nu mai sta culcat.

Alex@Sara sanatate mamei! Imi pare bine ca Sara e OK.

Andreeap welcome to my club! Nici eu nu mai stiu ce si cum sa fac sa-l adorm. Cand vine vremea culcarii mai bine m-as duce in lume. Azi noapte a dormit bine in leagan! Leganat o noapte intreaga, dar alta solutie nu mai am. DImineata pe la 6.30 l-am oprit ca am zis ca are creierii pane de-acuma. In momentul doi a inceput urlatul. NU vreau sa-l invat dependent de leagan, insa nu stiu ce sa mai fac sa-l adorm. Aseara nici macar la tzatza nu a dormit, l-am pus la televizor, nu mai stiam ce sa-i fac.

Miss si eu cred ca starea ta de neliniste, oboseala contribuie la agitatia lui David, insa e greu ca esti ca intr-un cerc vicios, nu ai cum si cand sa te odihnesti cum trebuie cateva zile, sa-ti incarci bateriile ca sa puteti intra intr-o zona zen ca sa zic asa. E bine insa ca ai constientizat treaba asta si acum poti sa lucrezi la ea.

"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

celor nascuti intr-o zi de 17:Bogdan,Tudor,Alexia,Alexandra,Alessia.sa cresteti mari,sanatosi si frumosi!
Noia m fost azi la Carrefour....am iesit cu cosul plin..tati s-a enervat ca de obicei.Sara a dormit putin in marsupiu..acum se crizeaza..asta dupa ce am incercat sa o adorm..in scoica nu,in brate dupa lupte seculare a atipit.am pus-o in scoica,dupa 10 minute era treaza si tipa..am luat-o iar in brate,a pus-o la san..iar in scoica,iar treza..asa ca am pus-o in patut sa faca ce-o vrea ca eu una sunt turbata..asa-mi face de cateva zile..vrea sa doarma dar nu stiu cum vrea ca eu nu mai pot!
Elenuca,felicitari ptr.dintzoc..si la multi inainte
Doloress...clubul nebuniei e asta..
eu am inceput sa realizez ca mariuca de fapt,exceptand primele luni cu colicii,a fost muuuuult mai cuminte.la 7 luni papa mai bine ca Sara,dormea noapte si ziua...asta mi-ascos peri albi!sincer..si Mariuca nu-i acasa..cand or fi amandoua..
hai ca fug,poate ne mai auzim azi-maine.
o noapte linistita va doresc

BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput