Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Simo, sarumana

Anca, nu ai trecut de la 1 pe banii din legea noua? N-ai depus actele?

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Mamica de INGERAS in ceruri
Minunea din burtica
4 + Doamne ajuta
Uite asa cresc eu la mami in burtica

N-am depus inca, acu' se chinuie al meu sa obtina de la resurse umane formularul completat. Si eu sunt curioasa cat mi-a fost netul pe perioada concediilor medicale.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Neata!
Am vazut ca ati pus in practica ideea cu tabelul, idee care mi se pare foarte buna, asa ca aseara ne-am trecut si noi si am observat ca suntem codase, dar promitem sa recuperam
Simona (Kid), am vazut schema de diversificare data de dr. ta si a Irinei (Musette) si mi se pare ok fata de de am vazut pana acum. Iti trimit pm pt ca as vrea mai multe informatii despre dr. (noi suntem in cautarea unui pediatru bun si care sa aibe timp si chef sa ne asculte si sa ne raspunda la intrebari).
In alta ordine de idei, spuneti-mi va rog daca am retinut eu bine cam cat trebuie sa manance bb - 120-150 gr lapte/kg corp?
Luminita, felicitari mamico pt. tot ce faci! asa cum au zis si fetele, te admir super tare!

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Nerantula, la voi ma gandeam cu dermatita asta atopica. Uite mai jos ce ne-a recomandat noua medicul deramtolog.

Ulei de baie (se pune in cadita la baie) – TRIXERA (de la Avene)
Pentru baie de spalat pe fata – corp : PONEMO – sapun lichid sau LIPIKAR Surgras (de la La Roche Posay)
Dupa baie se da cu crema LIPIKAR Baume (de la La Roche Posay) sau cu TRIXERA (de la Avene)

In cazul in care pielea e f uscata se poate da cu LOCOID LIPOCREAM pe zona afectata astfel :
- se poate aplica pe fata 1 data pe zi, intre 3-5 zile MAXIM
- se poate aplica pe corp de 2 ori pe zi intre 5-7 zile MAXIM

Pentru zilele friguroase se protejeaza pielea cu o crema inainte de a iesi afara si chiar in timpul plimbarii: LIPOBASE REPAIR (emolient pt fata si corp de plimbare)

Dupa 6 luni de poate da tot pe zonele f iritate cu ELIDEL care se aplica 1 data pe zi numai pe leziuni, 2 saptamani.

Pentru cojitele de pe scalp se prepara in farmacie o solutie cu 0,5 g ac. Salicilic + Baby oil 100 ml. Se aplica inainte de baie cu 30 min – 1 ora.

Detergent de spalat rufe – Dermalin. Daca se spala cu orice alt detergent se mai pune inca o data la spalat doar cu apa.

Daca vedeti ca se scarpina se da Zyrtek solutie 5 pic/zi seara intre 7 – 10 zile.

Cremele cu cortizon se folosesc numai in cazul in care leziunile nu cedeaza la cremele emoliente.

Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Nu stiu cum faceti voi sa incarcati filmulete aici. Le puneti intai pe youtube si pe urma link-ul aici, sau cum ?

Am o mare problema cu caderea parului, nu stiu daca ati mai vorbit de asta pana acum. Sunt disperata. Gasesc par peste tot. Si in scutecul copilului. Si mai e si lung si atunci pare si mai mult. Ca sa nu zic ca am infundat cada, chiuveta, wc-ul, gunoiul .. intelegeti voi.
Voi aveti problema asta ? Luati ceva ? Vreau sa ma tund, dar nu cred ca rezolv mare lucru..

problema 2: a fost cineva sa depuna adeverinta in str Hambarului ? am inteles ca e nebunie mare acolo ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

La multi ani, 2009!!

Sa cresteti mari, bobocei de septembrie-octombrie 2008, sa fiti sanatosi, voiosi si norocosi!
Iaca ma invrednicesc sa mai scriu si eu, am fost cu tati in vacanta pana luni, asa ca am avut 2 copii de ingrijit si nu prea am mai apucat sa trec pe aci
Iar de luni am tot citit, mai pe sarite ce ati scris si aveti un spor fantastic.
Noi suntem bine, crestem ca fat-frumos, la 4 luni si jumatate avem cam 63 cm si 7 kg, dormim toata noaptea, de la 11 seara pana la 9 dimineata. Uneori adoarme singura, uneori ii mai suier la ureche si se culca singurica
De sarbatori a fost agitatie totala, parintii mei in vizita, socrii, prieteni si alte chestii, de ziceam ca nu mai terminam. Revelionul ne-a prins cu biberonul in gura in timp de lumea din jur era cu sampania... hihihi.
Am vazut si eu filmuletele cu Carla si Razvanel si am lesinat de placere, m-am tot uitat la ele, nu-mi vine sa cred ce bobocei frumosi si precoci aveti :). A mea nu da semne de intoarcere, doar ce mai face podul pe masa de infasat uneori sau se arcuieste de spate de zic ca acu' se rupe. Si se intoarce de pe spate aproape pe o parte... nici aia completa. Pe la doua luni descoperise intorsul de pe burta pe spate, dar vad ca a renuntat, a uitat, nu stiu... In schimb, a descoperit tipatul si asa ca ma inscriu cu al treilea uliu la clubul scutecelor. Tipa, frate, de uneori zic ca acu o apuca plansul ala isteric... da' de unde.

Monica pentru tine, asa veste ne-ai dat!!! Sa fie intr-un ceas bun si cu noroc. Meriti din plin o asemenea bucurie si inca mai multe. Sa ne tii la curent (eu recunosc, mai citesc si pe la odiseea pe care ai deschis-o, te urmaresc )

Na, mai revin, ca nu mai stiu ce voiam sa zic.

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Hello mamici si pitici

Andreutac asa stiu si eu ca se face socoteala.

Eu nu mai intru sa completez in tabel , ca iar derglez totul... Va dau voua datele si cand aveti timp completati si la mine

0 luni- 2350g , 49cm
1 luna-3800g , 51,5cm
2 luni-4500g , 56cm
3 luni-5300g , 61cm

probleme cu sanatatea nu am avut
Multumesc

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Cristineescu f interesanta lista de la medicul dermatolog. Multumim mult. Am sa caut si eu Lipikar asta...noi deocamdata vad ca ne scoatem cu lapte de pus in baie de la Mustela (gama Stelatopia)- are si Avene, cum ziceai si tu. Se pun 1-2 capacele in apa de baie si nu se mai foloseste alt sapun, se spala bebe cu apa aceea apoi se clateste. Si pe corp folosim Stelatopia si cand nu mai face fata si apar iar zonele de roseatza schimbam pe Trixera si tot asa. Dar o sa incerc si Lipikar, vad ca e gama completa si crema emolienta, si gel de baie, super.
Pentru frig, exista la mai multe firme crema Cold Cream. La Mustela e f practica, e un stick asa, cam ca strugurelul, cu care se da pe obraji si buzitze inainte sa iasa la frig. Frigul usuca tare pielea si tb protejata cu o crema cat mai grasa.
Vad ca si Cicalfate de la Avene e bun ( Babytza ca mi-ai zis de ea), e o crema reparatorie, emolienta si care reface epiderma. La noi functioneaza bine pentru petele rosii de pe fata si chiar la iritatia de scutec am folosit-o cu succes.

Andreuta sigur, iti dau nr ei si vezi ce si cum...ea lucreaza la Emilia Irza, IOMC acum..dar vine si acasa, sper sa mai aiba timp si sa fie ok (adica in zona ei de atac). Imi place de ea ca e f bine informata cu ce e si pe afara, nu e cantonata in niste reguli vechi. Iar astia cu Organizatia Mondiala de Sanatate ma baga in ceata total. Acum, pe langa faptul ca recomanda alaptarea pana la 6 luni (chit ca e lapte la san chit ca e formula, pana la 6 luni merge exclusiv, fara alte alimente sau sucuri de niciun fel)...vad ca au impins carnea dupa 8 luni, iar iaurtul si branzica dupa 9 luni. Frateee, in ritmul asta ajungem sa facem diversificarea la 1 an!!! Repet, astea sunt ultimele "descoperiri" in materie, va pun si un link daca vreti sa vedeti tabelul cu alimente permise pe luni!
Uitati www.wholesomebabyfood.com/solidfood6to8montholdbaby.htm" target="_blank">aici (si scrie acolo, spre uimirea mea, cu steluta "8 months for meats/protein")...

Pe alt site www.babycenter.com/0_introducing-solid-foods_113.bc" target="_blank"> aici e un articol interesant despre cand se introduce mancarea si care sunt semnele ca bebe e pregatit. Aici se incepe cu cereale de orez, apoi cu legume, apoi cu fructe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Feteloooor, azi facem 3 luni!!! Nu-mi vine sa cred. Bine, inca nu - acum trei luni pe vremea asta, inca eram in burta la mami, ne incapatinam sa stam acolo, chiar daca ramasesem pe uscat. De-abia la 12:20 s-a nascut prichindutza.

E asa de scumpa, acum isi face somnul de dimineata. Apoi cred ca o s-o las cu ta-su si cu sora-sa (Pucca) in parc si eu o sa fug la piata ca am de facut cumparaturi.

Fata mea e mai hippioata. N-are pic de respect pt eticheta. Aseara am fost in vizita la tata, a fost ziua lui ieri, asa ca am imbracat-o pe Ania mai elegant, intr-un costum cu dantelutze si bobocei de trandafir, asa, la limita kitschului, dar dragutz, avea mutra de infanta din tablouri de Velasquez. Si evident ca, inainte de a iesi pe usa am auzit un bolborosit si s-a kkt pina la ceafa.
Chestia e ca e a doua oara cind mi se kk in tzolul festiv, mi-a facut-o si de Craciun, chiar inainte sa vina familia, atunci n-am mai avut timp si chef s-o imbrac asa ca i-a intimpinat in strampi.
Dar ieri m-am incapatinat si i-am pus alta rochita. Si s-a resemnat, a fost foarte cuminte.

Va puuup, acum ma apuc sa citesc kilometrii pe care i-ati scris ieri si alaltaieri!!!

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Cristineescu f interesanta lista de la medicul dermatolog. Multumim mult. Am sa caut si eu Lipikar asta...noi deocamdata vad ca ne scoatem cu lapte de pus in baie de la Mustela (gama Stelatopia)- are si Avene, cum ziceai si tu. Se pun 1-2 capacele in apa de baie si nu se mai foloseste alt sapun, se spala bebe cu apa aceea apoi se clateste. Si pe corp folosim Stelatopia si cand nu mai face fata si apar iar zonele de roseatza schimbam pe Trixera si tot asa. Dar o sa incerc si Lipikar, vad ca e gama completa si crema emolienta, si gel de baie, super.
Pentru frig, exista la mai multe firme crema Cold Cream. La Mustela e f practica, e un stick asa, cam ca strugurelul, cu care se da pe obraji si buzitze inainte sa iasa la frig. Frigul usuca tare pielea si tb protejata cu o crema cat mai grasa.
Vad ca si Cicalfate de la Avene e bun ( Babytza ca mi-ai zis de ea), e o crema reparatorie, emolienta si care reface epiderma. La noi functioneaza bine pentru petele rosii de pe fata si chiar la iritatia de scutec am folosit-o cu succes.

Andreuta sigur, iti dau nr ei si vezi ce si cum...ea lucreaza la Emilia Irza, IOMC acum..dar vine si acasa, sper sa mai aiba timp si sa fie ok (adica in zona ei de atac). Imi place de ea ca e f bine informata cu ce e si pe afara, nu e cantonata in niste reguli vechi. Iar astia cu Organizatia Mondiala de Sanatate ma baga in ceata total. Acum, pe langa faptul ca recomanda alaptarea pana la 6 luni (chit ca e lapte la san chit ca e formula, pana la 6 luni merge exclusiv, fara alte alimente sau sucuri de niciun fel)...vad ca au impins carnea dupa 8 luni, iar iaurtul si branzica dupa 9 luni. Frateee, in ritmul asta ajungem sa facem diversificarea la 1 an!!! Repet, astea sunt ultimele "descoperiri" in materie, va pun si un link daca vreti sa vedeti tabelul cu alimente permise pe luni!
Uitati www.wholesomebabyfood.com/solidfood6to8montholdbaby.htm" target="_blank">aici (si scrie acolo, spre uimirea mea, cu steluta "8 months for meats/protein")...

Pe alt site www.babycenter.com/0_introducing-solid-foods_113.bc" target="_blank"> aici e un articol interesant despre cand se introduce mancarea si care sunt semnele ca bebe e pregatit. Aici se incepe cu cereale de orez, apoi cu legume, apoi cu fructe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Babytza, super filmuletul. Sunteti o familie foarte frumoasa

Nausica Aniei. Si eu am stat cu inima stransa azi cand am fost la doctor, Carla i-a mai kkt un termometru acum vreo 3 luni

July, bine ai revenit!

Boo, mie imi cade paru ca la nebuni, sunt disperata. Iau Centrum si tot nimic. E dezastru.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput