Pepenasi de iulie-august 2008 (70)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Sun, glicemia? Asa mare? si ai grija de tine si de Thea.
Merg sa culc fetele si apoi sa ma pun si eu in pat. Imi ajunge pe ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Vaccinul infanrix hexa il gasiti si la Helpnet - www.helpnet.ro/?pid=10&cod=HNIMEDIN01" target="_blank">aici.

Edit: nu mai stiu cine intreba de el, parca Didi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

iriss ms mult.
SUN ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia_filipas

Asaaa, unde am ramas...

Vai Iriss ce-ai mai patimit azi...cata nesimtire!! Tipic romanesc! De-asta si noi vrem sa o tulim in Noua Zeelanda!

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

In NZ vremea e cam naspa, atmosfera mereu umeda, incercati mai bine Australia. O verisoara de-a sotului s-a casatorit cu un NZ-ez :D si acum au emigrat in Australia. Cica e mai bine si financiar.

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)

www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Am uitat sa va scpun, am intrat azi la fox, super hainutele pt copii, as fi laut de vreo 2-3 mil f usor. Din pacate suntem intr-o perioada de restriste , dar oricum tentatia a fost mare.
Acum fac scrisoare la banca sa ne scada dobanda ca a scazut euriborul ala de nu se mai vede saracu si mie mi-a crescut dobanda bazandu-se pe el ...

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)

www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salut

Serbanica sfecla rosie poti sa o dai coapta la cuptor ca e cea mai buna, cred ca daca o fierbi doar murdaresti vasul si ramane in apa toata savoarea, eu de ex, o infasor in hartie de copt si o bag la cuptor iar cand ii dau ii pasez doar miezul ca se mai usuca putin..

darrrr, pe unele situri (www.wholesomebabyfood.com/beetsbabyfoodrecipes.htm" target="_blank">aici) scrie ca nu e bine sa le dai inainte de 8-10 luni insa pare a fi o problema de nitriti/nitrati nu stiu exact, cert e ca ingrasamant chimic, oricum pe ac site sunt mai multe care sunt de evitat din cauza asta dar lista lor de infestate cuprinde legume si fructe analizate din gradinile proprii nu din Europa nu ca la noi ar fi bio, una peste alta sunt si retete acolo

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

LA MULTI ANI ILEANA! SA FII SANATOASA ALATURI DE PUII TAI! sorry de intarziere

ali filipan

am mai pus niste pozici proaspete

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

am pus poze cu Maria

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Asa, m-am intors! Va era dor? Nuuuu, normal!!

Acuma ma apuc de cursurile de diplomatie, da' cum is la inceput, tot aia veche si "iubita" sunt.

Vad ca e subect ferbinte pe-acilea diversificarea, deci incep cu asta... Mai fetelor (zise io cu look superor) pai hai sa stam stramb/drept si sa judecam drept/stramb.

Se incepe cu un aliment usor...usor de digerat, gen baby rice/mar ras (copt sau crud), BANANA!!, para, avocado, papaya (fff multe vitamine in papaya) sau legume, gen morcov, cartof... Fara seminte, sau cu seminte, incercati si vedeti care e treaba (ca de aia se cheama diversificare, sa incerce lucruri noi de halit - in afara de jucariile si pantofii lu' ta-su ). Eu stiu ca la o potentiala alergie, bebelu' va reactiona in maxim 3 ore. De la imediat, gen pete rosii, etc la primu' "imputit" si v-ati lamurit. Asta nu insemneste insa ca alimentu' culprit trebe pus in cui pana la 40 de ani. Nu...se lasa, o sapt, doo, o luna, doo, se incearca din nou...sistemul digestiv se maturizeaza...

Primul pas, e sa invete sa inghita/mestece. De aceea se incepe gradual, de la o lingurita, la doo, la noo! Dupa ce cupilu' a invatat sa nu se innece cu mancarea, se baga oameni buni cantitatea obisnuita. Da se asteapta ideal, 3 zile intre introducerea unui alt aliment. Dar!!! si e un dar mare!!! se asteapta la alimente gen oo si alte de astea cu buhuhu de alement alergen (gen banana of course!! NOT!!).

Nu se renunta la un aliment pentru ca a fost scuipilit la prima incercare, din motiv pen'ca veti creea cupii ca al meu, care e super mofturos si greu de hranit (desi la al doilea incep sa banuiesc ca e genetica treaba -omoram irlandezu' ). Mai insistati, asa cum zicea si Mada, pana la 20-30 de ori, in timp poate fi acceptat.

Se inlocuieste micul dejun/pranzul/cina mai intai, depinde de timpul mamei sau al celui care hraneste, toata treaba asta trebuie facuta cu calm si fara nervi, la nevoie cu o mie si una de jucarii in jur pentru distragerea atentiei...Apoi, cand masa inlocuita e stabilita clar (o sapt, doua, trei...) se introduce a doua masa. In principiu pana la 8 luni ar trebui sa aiba cel putin doua mese de solide pe zi si un snack. Pana la 10 luni, 3 mese. Pana la 1 an, 1 an jumatate, bebelusul ar trebui sa manance cu bucatele mici (si astea ar trebui sa fie introduse incet asa cam de la 7 luni, tot asa treptat...) si ar trebui sa manance la masa cu familia. Bineinteles, in limita bunului simt. Fara zahar sau sare adaugata prea multa, etc.

Si ca tot veni vorba de bun simt (din asta de care mie imi lipseste major, da' na! v-ati procopsit cu mine! ), bei oameni buni. NU EXISTA MANUAL de diversificare!! Io una-s denaturata tataie. Am inceput cu baby rice, pe care mi le-a scuipat inapoi in fata, si moamaaaaaaaaa doamne suprise surprise, am dat-o pe brazda cu...cu...cu....BANANA cea rea si alergena!! Si iote ca traieste! Desi ma-sa se pare ca e o denaturata!

In final, ca morala...diversificarea e un joc, se aduna informatii, se triaza si se aplica ceea ce se crede ca se potriveste, FARA a elimina insa nici un aliment, pentru ca fiecare are aportul lui de vitamine, bunatatea lui, etc.

Asa...am termenat cu asta...next!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

And next...sterilizarea...asa...habotnicelor[b]! Mai fetelor, sterilizarea asta e importanta (la vremea ei!!), dar la fel de important e sa dati o sansa sistemului lor imunitar sa se [b]DEZVOLTE! Adica prafu' mama lui, are si ala rolul lui, pai tataie, cat credeti voi ca veti fi in stare sa ii tineti sub balon de sticla in mediu steril si fara bacterii??? Pana cand or linge pantofii lu' ta-su care a venit de afara si Dumnezeu stie in ce a calcat! Da? Pai si ce se alege de sterilizarea voastra atunci, ha? Va spun io! PRAFU'!! Si uite asa va veti intreba la 3 ani, da' de ce-o fi bei asa de sensibil la toate alea. Iote de aia!!!

De la 6 luni, puteti spala, fara grija, biberoanele si sticlele la mana sau masina de vase. Aaa da, si suzetele se pot spala numai cu apa, se sterilizeaza in cazul in care au cazut in ceva nasol...

Pe bune oameni buni, bebeii astia nu-s bre bibelouri si sunt mai rezistenti decat credeti voi. Io una va inteleg, sunteti multe din voi la primul copil, grijile, intrebarile sunt mari, dar, asta nu inseamna ca trebuie sa urmati totul ca la carte...

Aaa, da, mai e una care trebe spusa, bre, MANUAL DE UTILIZARE a bebelusului, NU exista! Asa ca, se aplica din nou, metoda bunului simt. Protejarea asta are si ea un scop, dar habotnicia va avea repercursiuni mai tarziu...

Mda...next...???

Hai bagati ca-s in verva!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput