Pepenasi de iulie-august 2008 (70)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Mada, daca te ajuta cu ceva, eu am inteles foarte bine mesajul tau si m-a amuzat copios, asa cum am scris. Deci si-a atins tinta, am inteles esenta! Si tu oricum esti maica-mea 2, daca nu ma toaca ea, ma toci tu. Si nu pot trai fara voi...ca sa vezi cum e cu dependenta asta! Sa nu cumva sa mi te superi ca te alerg prin toata Irlanda!:)

Moni, zuza de Mada are un stil aparte dar e unul dintre cei mai sufletisti si saritori oameni din lume! Sigur ca poate mesajul ei a fost mai altfel, mai franc si mai direct, dar malitios sigur n-a fost. O cunosc bine si stiu ce poate si cum e, si rautacioasa nu-i! Hai, tin pumnii sa iasa dintisorii si sa treaca maraiala, sa vii iar aici destinsa si simpatica, da?

Daniela, ce dragut trebuie sa fi fost Nicholas lipit de zabrele, asteptand sa te trezesti!

Cris ti-a mai trecut starea ciudata? Hai zi ca da si mai povesteste de Mihaita cel frumos!

Anna eu am mai sters din pozele mele, ar trebui sa fie loc. Oricum mai trebuie sa stergem din ele, cand si cand!

Cine vrea un chinez? Il dau gratis! M-a zapacit cu telefoanele si cu pasareasca lui!

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Fata trimite chinezu' la mine. Nu de alta da' ma scapa de gatit! Pe irladez daca il intrebi ce vrea la cina raspunde "i'll have a chinese" asa ca...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mai fetelor, haideti sa facem un pact : sa nu ne mai suparam din nimicuri, sa nu ne simtim atinse cand nu trebuie. Eu consider ca de aia suntem aici, sa ne spunem parerea, sa avem discutii constructive. Nu vreau sa ajungem iar in situatia cand nimeni nu mai zice nimic de frica sa nu supere!!! IN plus asa e si mai fun. Aseara eu m-am distrat copios.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Violeta imi pare rau ca ai probleme sper sa treceti cu bine peste Eu te urmaresc ca aveam acelasi DPN si fetele noastre sunt cam de o seama, a mea a fost putin mai grabita din cauzzzza petrecerii de Sf Ilie.
Am ras la mesajul lui Mada de Irlanda si ii dau dreptate dar o inteleg si pe Moni ca de plange copchilul iti vine ssa o iei la goana de nervi pe amandoua

Fetele eu dde cand a facut fii-mea 1 luna nu mai calc hainele pe motiv ca nu imi place nu ca nu ar fi trebuit. noi suntem cu tzitzi asa ca am sterilizat suzeta timp de 2 luni o data pe sapt si in cazuri nasoale (cand treceau matzele mele pe langa suzi si devenea brusc arici )

Apa la baie am fiert-o pe motiv ca mi-a facut o dermatita urata pe un obraz cand nu avea inca 1 luna si pana la 3 luni o tineam tot intr-un fiert . Eu zic ca nevoile bebelului ne indruma in ceea ce trebuie sa facem dupa cum zicea si Sun.

Diversificare eu am inceput de pe la 5 luni fara o sapt cu portocala si mandarina suc pe motiv ca erau toti raciti in casa la ai mei cat am stat 3 sapt si dr mi-a recomandat vit. C pic Dar am considerat ca mai bine ii dau natural 10-20 ml maxim acceptat de bebe.
Apoi am introdus morcov si i-a placut dar tot 20-30 g mai mult nu vrea.
I-am si banana de la 5 luni pe motiv ca mancam eu si ea tot tragea si o lingea si tare i-a mai placut, fara reactii. Eu m-am bazat pe fapttul ca eu si sotul nu avem alergie la nimic dar am si testat sa vad daca reactioneaza neg copilul.

Cu biscuitii am pitic ca am vazut pe la pediatrie in spital cand faceam stagii copii cu celiachie si mai bine ma feresc.
eu chiar azi am comandat de pe un site care a fost recomandat chiar de una din fete fara-gluten. ro niste biscuiti si paine sa vad ce-or fi de capul lor. Au putin zahar dar trec peste. Eu am comandat Solena si Duetto.

pepenasii care serbeaza azi!

Anca mamica de Sara-Stefania

21.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Wow, HOT, HOT, HOT se discuta despre diversificare, ati reusit sa scoteti ursul din barlog (aka je) v-am zis io la odisee ca aici o sa ne paruim (da' nu prea tare ca si-asa mai avem par de-o baie...)

Io sunt partial de acord cu ce zice Irlandeza, tonul il apreciez mai putin dar e chestie de gusturi, deh, (io nu gust nici adresarile ultracolocviale de genul "bueyyy, mahhh, dooohh"). Si linkul dat de Ooka e pertinent dar io n-as incepe cu carne nici sa ma tai, in schimb am introdus iaurtul inaintea carnii (aici m-am uitat in propria curte si cum familia este mare amatoare de lactate in detrimentul carnii, am decis accordingly).

Sterilizez inca biberoanele pentru ca ma amuza si pt ca se mentin frumoase si transparente si nu miros (urasc si cel mai vag iz de lapte statut, ma apuca pandaliile si daca le lasa maica-mea la inmuiat cu apa in ele , arata murdare si dau okii peste cap ingretosata...)

Ziceati de congelat, io aseara am produs 3 (trei!!) kile de mincare - legume - pentru doua saptamani, am congelat, etichetat, sunt foarte multumita. Le decongelez lent in frigi de cu seara si a doua zi la pranz mama i le amesteca cu carnita/galbenus fiert/unt/ulei de olive, functie de ce e in meniu si e o mare usurare. Pina la urma si borcanele nu-s produse in ziua in care le desfaceti... Legumele congelate sunt safe timp de 3 luni, dar cine ramane cu ele 3 luni...

cereale de noapte am luat io, de la Nestle - "Noapte buna", au flori de tei in ele, poate or face ceva (in afara de ingrosat laptele ) da' nu la noi... Cupilu' meu poseda un ceas in fund, se scoala fix la 23.30, 02.00 respectiv 06.00 AM si soarbe fix 100 ml lapte.

scremut/tusit demonstrativ, chirait - la noi e ultima varianta, chiraie sau se tanguie, doar, doar o ia cineva la smotocit. Ii place sa i se faca masaj la talpi, are mama un aparat de vibromasaj cu care isi face masaj, e bataie nene pe el cand e bagat in priza: buni, Nancy si doua dintre cele 3 pisici fac coada sa fie masate

DOs & DON'Ts: nu am fiert apa de baie, n-am clatit-o cu ceai de musetel, nu i-am picurat lapte de tzatza in oki, nas sau alte orificii, nu am izolat-o complet de pisici (se intalnesc in living dar nu dormim cu ele sub perna), am inceput diversificarea la 4 luni ca sa avem timp de lalait si sa nu ajung intr-o luna de la lapte exclusiv la carne (trebuie timp/expunere ca organismul sa creeze echipamentul enzimatic necesar pentru digestia hranei), nu ma panichez la fiece stranut/muc, o car dupa mine cam peste tot, am scos-o la petreceri desi nu prea-i place (dar viata nu e numai lapte si miere, nu-i asa?)
Ce-mi reprosez: ca n-o scot mai des afara cand e frig - mi-e frica pentru ca la noi bate f tare vantul si cupilu' uraste treaba asta, daca i-a adiat un pic in bot se face covrig, maraie, nu stiu cum s-o descurca pe viitor ca doar stam pe malul marii, aici bate vantul non stop

Va multumim pentru vizionarea pozelor, , nu-s ele cele mai reusite dar pe mine m-au amuzat.

Ruxi, sa stii ca si daca n-as avea curaj sa las pisica aproape de fata, n-as avea scapare . Pisi-Mic e absolut indragostita de Nancy , primul lucru dimineata cand o aude ca incepe sa gangureasca vine la usa si miauna ca vrea la fata si vine si se aseaza la picioarele ei si-i toarce, nu zice nici pis daca cumva e prinsa pe picior gresit si e trasa de mustati/urechi cu inversunare. Cupilu' meu de-aia nu ma trage pe mine de par, pen' ca exista mereu o pereche de mustati disponibile pe care sa le flocaie

Ile, cu intarziere si cu scuze, ma bag si io pe pozitia pa'shtrei cu un La multi ani!, un pupic dulce-dulce, si un trandafir pentru buketu' de primaveri

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Neatza!

Gagici chill, Mada n-a vrut sa jigneasca pe nimeni ci a zis ceea ce si noi am descoperit la al doilea copil ca tre sa fim mai relaxate ca nu e nici un capat de tara. Asa ca zen ca Turtu.
Acu sa zic si eu ce ma doare bine din experienta mea:
Iriss n-am nimic cu tine da la mine de ex, si nu cred ca numai copii mei sa fie exceptia de la regula, se intampla altfel cu doi copii:

- pentru ca ti se rupe inima cand sunt amandoi raciti

asta e valabila si la 1 sg copil si la 2

- pentru ca mereu ai senzatia ca daca te ocupi de unul, il neglijezi pe celalalt (fie chiar ca ii schimbi pampersul)

oi fi eu altfel da nu ma simt chiar asa de vinovata bine e greu nu e usor sa te imparti da eu fac in asa fel incat sa facem lucrurile impreuna cu amandoua deodata, well na pe rand da sa fie amandoua acolo

- pentru ca nu pot dormi in aceeasi camera noaptea (cel putin pana nu doarme bb2 toata noaptea)

again nu cred ca asta e o regula la mine Ami se trezeste o data pe noapte la 3-4 sa pape si apoi abia dim la 7 si cand se trezesc amandoua si dorm bine, adik bebe plange eu merg la ea fac laptele daca Ari se trezeste cumva ma intreaba de milk ii spun ca nu e inca ora ei de milk e inca noapte si tre sa doarma si se culca la loc, plus ca stiu multe mamici si de aici de la noi care din prima zi i-au culcat impreuna in aceeasi camera

- pt ca toate regulile pe care le aplica la bb1 se duc naibii si de instaureaza anarhia

nu cred ca e asa deloc la noi bb2 a trebuit sa se adapteze la familie nu noi la bb2 deci toate regulile sunt in place si dovada ca s-a adaptat bine ca si-a facut programul dupa sora ei mai mare

- pt ca e f greu cand vor amandoi sa manance ...

eu le dau la amandoua deodata, ca am inceput si noi diversificarea ca nu s emai putea si dim pe la 9 9 si ceva papa impreuna cereale/fructe si apoi sera ape la 4 jumate -5 iar papa impreuna cina cum ar veni adik arianna apapa cina si bebe papa legumele, le pun pe amandoua in scaunele lor doua castroane si o lingura la una o lingura la alta si terminam cam o data si daca ari papa ceva gen finer foods e si mai bine ca papa sg si eu ma ocup numai de bebe dar langa ea adik papa impreuna

- pt ca ii adorm destul de greu seara

da poate fi tricky da nu e imposibil ami s-a dat dupa ari si doarme seara de la 7 asa ca mergem sus le schimb pe rand pe fiecare stau una langa alta aliniate la schimbat apoi pe ari o pun in pat si ii dau bibele si apoi eu o pun pe bebe in pat si ii dau eu bibele lumina stinsa canmd termina bebe bibele merg si o pupicesc pe ari iau bibele gol de la ea si gata nani gagicile

- pt ca e greu in parc sa mergi cu amandoi

asta da e greu cand merg amandoi si fug amandoi dar si asta se poate face nu e imposibil

- pt ca e greu sa ii scoti din cada pe amandoi o data si sa le dai aceasi atentie

aici again se face pe rand adik eu fac asa le duc pe amandoua sus o dezbrac pe ari o las la pampers pregatesc toate pt baie sa fie la indemana si o bag pe bebe in cada ii fac baitza ari ma ajuta adik ii zic da-mi buretele da-mi aia se simte utila si ii place apoi mergem si ma ajuta sa-l creia o pauzasc pe bebe si etc apoi bebe sta cuminte in patutz si se joaca cu jucariile cat ii fac rapid baie lui ari o imbrac o pun in pat ii dau bibe si apoi ma duc la bebe da uneori bebe plange sau ari nu e cooperanta dar e ok se poate si asta cand is sg ca daca e si flo deja e floare la ureche el spala pe bebe eu o pregatecs pe ari o ia pe ari mil aduce pe bebe eu creia o pauzasc bebe etc o pun in pat ii dau lapte flo o imbraca pe ari ii da laptele si gata

- pt ca e greu ca atunci cand ii dau sa suga lui Dav, sa o tin si pe Yvo in carca (dar asta e modul ei de a cere atentie)

asta da e greu intredevar dar asta este nu ai ce s afaci sunt momente cand unul dintre ei are nevoie de mai multa atentie da cu grija si cu explicatii se rezolva si asta

si eu am avut multe temeri legat de bb2 si uite ca nu e asa greu si complicat si e chiar fun de ex cu baia sau cu pusul la nani ne gadilim radem ne stropim cu apa bebitza mica rade si ea de rasul nostru se distreaza deci poate fi chiar fun cand papa la fel radem mai ne strambam ne jucam totul poate fi fun

Asa si cum ziceam ne-am apucat si noi de papa incercam legumele si fructele plus dim cereale si pana acuma e totul ok am papat morcov, cartof, banana si cereale simple de orez si cu banana si toate sunt un succes. vedem de acuma incolo ce si cum, bine nu papa imens de mult eu fac putin ca stiu ca nu papa mult si de obicei fac doua portii ca ii dau doua zile acelasi lucru si apoi bagam urm leguma si cand o sa pape bine cele doua mese o sa bagam si niste supa crema la pranz cama sta e planul da vedem cum se comporta si bebitza.
Asa si de bibe ca ziceam ca eu le sterlizez sa nu miroasa, da le sterlizez sa nu miroasa ca la ari dupa 1 an nu am mai sterlizat ci numai le-am spalat cu apa fierbinte si cu fairy si incet incet tot au prins miros desi le schimb des si tetinele si bibele asa ca acuma am zis ca pana nu trecem la laptele de vaca eu tot le sterlizez ca a lui ari in care bea lapte de vaca nu miroase si le spal la fel si da si eu le pun cu apa calda si cu tetina in jos pana reusesc sa le spal ca nu apuc sa le spal pe loc da tot miroase.

Fug la printese si la ceaiul meu ca ma chinui sa fiu mai healthy.

Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.

William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894

Mergi la inceput

Marimar da super job-ul am vazut si eu ieri stirea pe yahoo.
Do's and Dont's: nu am fiert apa am folosit niste ceai de musetel la fiecare la inceput da apoi apa normala acuma si la bebitza mica ii fac baie in cada mare ca nu mai incape in aia de bb.
Mereu le-am carat dupa mine oriunde chiar daca erau bolnave chiar daca aveau febra si etc nu le-am dat niciodata antibiotic ari saraca racea la fiecare 2 sapt dar asta este a crescut au trecut si astea acuma va incepe gradi acusi, pe 23 feb, si va veni cu tot felul de boli da trecem si peste asta, la ari da erma mai stresata fiind primul bebe da nu la orice muc sau ceva si ari nu racea as anumai cu febra oleaca si etc ci cu vomat si tot tacamul stiti si voi e greu iti vine sa te arunci in cap de la etaj stai si bocesti cu copilul in brate letargic da na cresc vin altele si tot asa.
Da e si fun te distrezi cu ei razi te simti si tu copil nu e chiar atata de gloomy si da e mai bine daca reusesti sa fii mai relaxat ca asa apuci sa enjoy mai mult ca altfel mai tarziu vei regreta.
Cu mancarea nu am cantarit cat papa sau din astea le-am dat cat au vrut ca au fost doua guri sau ca a fost jumate de castron. Ce a fost batut in cuie au fost orele de somn seara mai ales in rest si-au facut sg programul.
Vicky de acord cu tine eu am mai zis chestia asta da de cate ori se ajunge la pace vine altcineva sa zica ca se simte left out si etc. deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mada, foarte frumos spus , daca te citeam pe tine cind aveam numai un bebe mi-ar mai fi trecut temerile . Da, asta e secretul cred, sa incerci sa faci totul cu cite un pic de "fun" si sa iei totul mai usor, sa fii cit mai relaxat posibil si ne-stresat

-------
mamica fericita de M(06/02/2000), R( 02/10/2004) si MV 02/08/2008
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Marimar ms mult.
Cum am zis ne-am diversificat si noi usor usor ca nu mai rezista fara si testam si lapticul de noapte de la cow and gate este mai grosutz si se pare ca e bun se trezeste o sg data pe noapte ca si ari cand era bebe pe la 3-4 si apoi dim pe la 7 7 si ceva uneori chiar mai devreme.
La noi azi e tare cald comparativ cu gerul de zilele trecute e senzatia aia de zici ca vine primavara, poate de acuma incet incet se mai inmoaie vremea, sa putem sta mai mult pe afara.
Eu fug ca incepem programul de dupa amiaza si vreau sa fac si papa ca la 15 merg la dentist si pana atunci sa termin ce am de facut.
Pupici la toata lumea si nu va mai suparati ca nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

bai da o luarati razna iar????

1. pe mine m-a distrat copios ce a scris MADA, si chiar daca nu am fost poate de acord ce ea in unele privinte, (nu mai stiu daca era cazul si care privinte), stilul m-a amuzat tocmai pentru ca NU MA PRIVEA PE MINE DIRECT si era doar o parere. un sfat sa ii zicem, de la cineva cu experienta mai multa decat a mea. Cate tampenii nu am intrebat aici si cate rasete mi-am luat, la modul direct...da ce era sa fac? am indurat cu stoicism (glumesc! nu era cazul ) si am bagat la cap . Data viitoare am venit su altele si mai si.
repet, nu e obligatoriu sa fim de acord cu ce se discuta aici, doar sa citim ce mai fac si altii. punct. pe mine ma ajuta f mult. nu ii ajuta pe altii care stau pe mess si peste care dau cu crucea cand ma apuca damblaua...da ,na, riscu' meseriei, cine le-a pus sa imi dea id-ul???

2. VASILICAAAAA adicatelea...de ce sa mi-o iau??? nu ti- placut poezica????

3. ANA_A nu cred ca tu ai ras de mine fata cu masca.
ar fi bine sa fie ca la tine si sa mai am laptic macar vreo doua luni asa.

4. ce curajoase sunteti voi cu proiectul bebedoi...va admir. si eu imi doresc un bebe...dar daca nu i lfac repede, cred ca imi dispare de tot curajul.

5.BOTI si ce mi-e dor de matza mea...dar nu am curaj, na ce sa fac!Bine eu stau si in garsoniera.
cat despre limbaj...acu ai sa zici ca si io care sunt profa vorbesc asa...pai asta e trendu'. Adevarul e ca ma simt mai bine asa, necenzurata, mai iese si o glumitza...noroc ca nu esti dintre fetele care stau pe mess ca te-ai ingrozi. (sau esti?)

6.XENOOOO ti-am vazut...minunea! bai iti vine sa o mamanci. cum sta ea in picioruse. cum fata sa nu semene si cu tine ???io zic ca are destule de la ma-sa.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput