Pepenasi de iulie-august 2008 (70)
Raspunsuri - Pagina 14
SunSmile spune:
Buna fetelor,
La multe lunite sarbatoritilor: Daria si Razvan! Sa cresteti mari!
Mai ia stati catinel asa, sa nu incepeti al 15-lea razboi mondial ca ma sinucid!Imi creste glicemia si ma aveti pe constiinta!:) Am citit tot, m-am amuzat teribil...cam asta a fost! M-a amuzat stilul Madalinei cea zuza, blandetea sora'mii, etc.
Sa va zic de mine.
Venit acasa cu un copil taiat pe laterale, cu branule in manuta si picior, cu sacosa de medicamente si instructiuni dar cu o mare fericire ca am ajuns, in sfarsit, acasa!
Am ramas singura in prima jumatate de ora, Dragos plecand s-o duca pe mama la autobuz...a plecat asa saraca, a vrut sa ne vada acasa la noi si apoi a fugit mancand pamantul sa ne lase linistiti!
Si m-am trezit cu o bucatica de 3 kg, galbena, plina de vanatai si contuzii, cu sange curgand cand isi mai misca pansamentele, cu vitamine scarboase pe care trebuia sa i le dau...
A fost bine, de atunci a inceput cu adevarat aventura mea de mama! M-am organizat fara sa gandesc, pur si simplu lucrurile au venit de la sine. Era doar o maaare, uriasa durere in suflet, durere care se va estompa in timp, probabil!
V-am anuntat ca am ajuns, am pus poze si tin minte o intamplare. Desi cunosteam foarte bine prospectul, desi imi explicasera doamnele doctor, am simtit nevoia sa intreb...cred ca a fost un strigat dupa echilibru sau dupa "va fi bine". Le-am intrebat pe Diana si Biri despre vitaminele pe care i le dadeam (desi, repet, stiam, din pacate, prea bine pt ce sunt) si ele nu mi-au raspuns. Fie n-au vazut fie le-a fost jena sa-mi spuna. AM INTELES de atunci si le-am iubit si mai mult pentru asta, desi poate alta fata s-ar fi suparat. Eu le-am inteles si le-am iubit!
Ei si m-am descurcat cu toate fara sa o sun pe doamna doctor pt nimic, fara sa intreb pe forum nimic. Si au mers toate normal si lin.
Eu sunt genul destul de echilibrat si, cu lipsa de modestie, destul de informat. Asa ca stiam in mare cam ce si cum despre toate. Nu stiam ca aveam sa trec prin iad dar am reusit sa trec si pe acolo...
Am sterilizat exclusiv biberoanele si o s-o fac in continuare...nu jucarii, nu suzete...fi'mea roade zilnic telecomanda si telefonul meu cu mare drag, neoprita de nimeni!
Ni s-a recomandat in prima luna s-o spalam cu apa fiarta si racita. Am facut asa vreo 2 saptamani, cred, pana ni s-a acrit. Ni s-a explicat apoi si de ce aceasta decizie. Ea avea taieturile nevindecate, avea gaurele de la perfuzii si branule, asa ca s-a preferat un pic de prudenta. In spital asa era spalata deci nu le pot acuza ca vai, ele o spalau la chiuveta si pe mine ma chinuiau aiurea. Nu.
N-am schimbat sticla de vigantol decat cand s-a terminat. E o solutie stabila (vitamina d, ma refer), asa ca nu se altereaza in contact cu aerul, producatorii ar fi scris asta, bla bla.
N-am schimbat sticlele de la nuk pt ca au bisphenol si nici n-o fac. Schimb tetinele insa destul de des pt ca nu-mi place cum arata.
Am inceput diversificarea la 6 luni jumate, desi de la 8 saptamani e hranita mixt. Asa a fost cel mai bine si corect pt ea. I-am dat legume, cu 2-3 zile pe fiecare din ele. Le-a tolerat bine. Ieri a mancat mar copt, s-a patat destul de tare, a facut si o congestie nazala, asa ca astazi am dat skip si mai incercam maine si daca nu, nu. Banana v-a manca (daca o sa-i placa, evident) saptamana asta. Carne va manca de sapt viitoare, cate putina, sa vedem daca proteinele ii dau vreo reactie. Ou nu va manca pana la 1 an, e decizie finala. Peste, poate cu prudenta dupa 10 luni, vedem cum se comporta pana atunci.
Thea sta si pe jos insa deja stie singura ca daca punand mana pe un obiect incepe sa stranute, trebuie sa-l lase. E alergica la praf si eu trebuie sa spal bine covoarele si pe jos. Asa ca nu-i paranoia, e doar adaptabilitate la nevoile copilului meu.
Thea are astmul pe lista de "posibilitati" in urma "iadului". Are si DA, care si ea in stare agravata, ajutata si de produse/alimente alergene, poate duce la astm. Asa ca pe capitolul asta, avem grija si suntem nitel mai precauti.
Eu sunt foarte linistita in ceea ce o priveste, iau fiecare lucru asa cum vine si il tratez cu mult calm. Sunt relaxata cam tare, mi-au zis multi. Probabil la al 2lea, daca va exista, o sa fiu de-a dreptul nesimtita!:)
Sa elucidez public de ce am zis acum vreo 2 zile ca mi se pare absurd biscuite/coaja de paine de ros unui copil de 4 luni (desi n-a zis nimeni ca asta face, am zis eu de la mine putere), ca sa nu ma mai explic prin pm-uri. Copilul poate aspira o bucatica infima de biscuite sau coaja de paine si se va invineti, nu va putea respira, va face ca toti aia iar mamica se va panica in mod sigur. Asta e singurul motiv pt care am zis, pt ca daca cineva vrea sa-i dea sarmale copilului sau, s-o faca. Eu pot sa-mi exprim parerea personala, fara sa jignesc si atat. Ca de facut, oricum fiecare mamica face cum vrea/cum crede/cum e sfatuita, etc.
In rest, a fost in contact cu oameni raciti punga, la Craciun. Stiam asta si, inconstienti sau nu, am ales sa mergem acolo. N-a luat nimic. Multa lume o atinge pe manute, pana sa apuc eu sa fiu pe faza. Ei nu-s neaparat spalati, ea le baga fix in gura. N-a patit nimic pana acum nici de la asta. De scos afara am scos-o zilnic (si nu vreau sa fac din asta vreo virtute, pt ca nu-i) si n-a patit nika, fular i-am pus la gat o data, cand erau -11 grade si vanticel si atat. La biserica merge la impartasit saptamanal, copiii raciti iau din lingurita aia, probabil. N-a luat nika nici de acolo. Tuseste, stranuta, mai are cate un muc in gat...nu m-am ingrijorat vreodata si n-am considerat ca e raceala, am scos mucu si atat. N-am pus supozitor preventiv la nici un vaccin, nu i-am dat cu nimic pt gingii, nu i-am dat medicamente preventiv pt ca a stranutat de 10 ori intr-o zi. Si e ok. Nu-i pun caciula in casa, nu poarta sosete, doarme intr-un sac subtirel si fara altceva pe ea, in casa sunt 22 de grade de 2 saptamani si e ok. N-am cu cine s-o las nici macar 10 min, in afara de ta-su, seara si in weekend, asa ca am carat-o cu mine peste tot. Arat ca omul-brad, in taxi. Copil in scoica, doua genti mari, geanta cu proiecte/sau laptop si carutul. Si m-am descurcat, a asistat si la sedinte si tranzactii si n-a patit nimic. Nu mai vorbim de limbile primite de la frate-su blanos, de sarbatori. Fix pe fatza, pe gura, oriunde apuca si el cand nu eram noi atenti:).
Cam asta e de la noi! Nu e cea mai buna abordare, nici cea mai proasta, e doar abordarea noastra! Eu sunt multumita de mine si, avand in vedere prin ce-am trecut, cred ca sunt chiar putin cam permisiva. Dar asa sunt si basta! Fiecare ia deciziile pe care le considera a fi cele mai potrivite copilului personal. Asa cum nimeni n-ar fi vrut si n-a fost in locul meu, nici eu nu sunt acolo daca un alt copil e racit din cauza ca a fost scos afara sau e patat din cauza ca a mancat mar. Sunt cazuri diferite si e important sa ne intelegem si sa ne sustinem...sa stiti ca, asa diferite cum suntem, totusi...suntem de aceeasi parte a baricadei...de partea unde binele copiilor nostri primeaza!
Ileana si sotul a scapat fara bici pe spate? Hihi, esti o nevasta buuuna!:)
Vazut Serbanica dormind cu mami, asa o poza suavaaaa; vazut Alexandra cu parintii si caciulita ei hazlie si matusica plina de par:); vazut Maria, care e incredibila, zau. Asa copil mai rar!
Oana bun revenit! Ce bine ca sunteti la voi acasa!
Mai dar vad ca fetele dispar pe capete...Monica?? (Dma) acum si tu?
O zi buna si scuzati polologhia! Asa-s eu!
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete
ariadnabr spune:
Si ca sa lamuresc posibilele nelamuriri, dragele mele, eu nu am sustinut niciodata ca detin adevaruri perfect valabile, sau ca sunt mai desteapta decat restul pentru ca am doi copii! Daca asa se intelege, imi pare tare rau, pentru ca nu e cazul. Ideea mesajelor era simpla, fetelor va puteti relaxa, si in privinta diversificarii, si in privinta sterilizarii. De acum au in majoritate, 5 luni sau aproape 5 luni, sistemul lor imunitar e deja activ, trebuie sa ii fie data o sansa sa se intareasca. Acum nu zic sa nu va spalati pe maini, sa-i lasati cu suzeta nespalata in gura (desi cateodata aia e) etc. eu zic doar ca trebuie gasit un echilibru, intotdeauna vor exista si copii sensibili, vor exista si copii la care trebuie procedat cu fff mare grija, exista copii alergici...etc. Dar, chiar si la copii alergici trebuie insistat. Unele alergii sunt dobandite si nu patologice, ceea ce inseamna ca, vor creste si alergia respectiva va disparea. Rolul nostru e sa le oferim o varietate cat mai mare de gusturi, etc. Daca simtiti ca trebuie sa mai asteptati, puneti lingurita in cui inca o saptamana. Nu exista nici o presiune, sau un deadline pentru varsta la care trebuie sa manance 2/3 mese pe zi. Nici la bucatele, nici la ce alimente mananca. Pana la un an, baza e laptele oricum. Aveti destul timp sa ii diversificati, sa renuntati la sterilizare, suzeta, biberon, etc...Totul se va aranja in timp si cu rabdare.
p.s. oare acum se vede diferenta intre serios si gluma??? 
Ma retrag in barlogul meu...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
moni_or spune:
ARIADNA, asa o fi, n-am inteles esenta mesajului, m-am scuzat ca sunt mai sensibiloasa din cauza de copil plangacios. Dar nici tu nu ai tinut minte exact ce ti-am spus pe mess, eu nu mi-as permite sa spun nimanui ca e "superioara", eu am spus ca esti taioasa si directa, pentru mine niciuna nu are conotatii negative, spre deosebire de "superioara".
Sun 
O zi buna mamici si pepenasi!
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
marimar spune:
e cineva interesat de un job ?????
An Australian state is offering internationally what it calls "the best job in the world" -- earning a top salary for lazing around a beautiful tropical island for six months.
The job pays 150,000 Australian dollars (105,000 US dollars) and includes free airfares from the winner's home country to Hamilton Island on the Great Barrier Reef, Queensland's state government announced on Tuesday.
In return, the "island caretaker" will be expected to stroll the white sands, snorkel the reef, take care of "a few minor tasks" -- and report to a global audience via weekly blogs, photo diaries and video updates.
The successful applicant, who will stay rent-free in a three-bedroom beach home complete with plunge pool and golf buggy, must be a good swimmer, excellent communicator and be able to speak and write English.
"They'll also have to talk to media from time to time about what they're doing so they can't be too shy and they'll have to love the sea, the sun, the outdoors," said acting state Premier Paul Lucas.
"The fact that they will be paid to explore the islands of the Great Barrier Reef, swim, snorkel and generally live the Queensland lifestyle makes this undoubtedly the best job in the world."
Lucas said the campaign was part of a drive to protect the state's 18 billion Australian dollar a year tourism industry during the tough economic climate caused by the global financial meltdown.
"Traditional tourism advertising just doesn't cut it sometimes and we are thinking outside the box by launching this campaign."
Queensland Tourism Minister Desley Boyle said some people might question whether it was risky to let an unknown person become an unofficial tourism spokesperson for the state.
"I think the biggest risk will be that the successful candidate won't want to go home at the end of the six months," she said.
"This is a legitimate job which is open to anyone and everyone."
Applications are open until February 22. Eleven shortlisted candidates will be flown to Hamilton Island in early May for the final selection process and the six month contract will commence on July 1.
Job-seekers can apply on .
1. Islandreefjob.com
-------
mamica fericita de M(06/02/2000), R( 02/10/2004) si MV 02/08/2008
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Violeta_m_tm spune:
In legatura cu sterilizatul: eu nu am sterilizat niciodata pt ca nu am folosit biberoane, iar titi i-am dat-o nesterilizata
.
Cu diversificarea nu stiu ce sa spun pt ca Miruna nu vrea nimic inafara de lapte, de aceea m-am hotarat sa o las pana face 6 luni si sa incerc din nou.
Eu nu sunt trista din cauza fetitei mele,( nu ma agit prea mult cu diversificarea, o sa manance ea pana la urma)ci din cauza altor probleme pe care le avem eu si sotul meu. Din cauza ca sunt scarbita de rautatea si prostia unor oameni, de sistemul din tara asta, de incertitudinea in care traim... nu ma bagati in seama ca eu sunt dusa cu pluta zilele astea
vias spune:
MULTUMESC PT RASPUNSURI!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune 
a.cicel spune:
sarbatoritilor de astazi.
Sun...o noua lectie de viata...
Din fericire, avem un punct comun. Nici eu nu ma stresez foarte tare si las lucrurile sa curga de la sine, fara a le forta. Si, parerea mea, asa e cel mai bine. Ca altfel, apar tot felul de intrebari la care uneori nici nu gasim raspuns si atunci stres, nervi..care chiar nu isi au locul alaturi de un copil care are nevoie de noi.
Ariadnabr mie imi plac tare mult postarile tale, desi nu am spus asta niciodata. Citesc cu mare drag si ma amuz de cele mai multe ori, desi ceea ce spui este perfect real.
Anaxena am vazut pozele cu Maria. E o dulce. Si cum scoate ea pampersii din dulap...
Vazut si pe craciunita Sara(Carissma).
SI pe Casian(the_andreea) jucandu-se cu surioara.
Si "bulinata de Julia (Ariadnabr).
Si minunile lui Iriss27.
Si cum se iubesc Erika si Eliza (ankalaura).
Micul ren, David Andrei[/red] (lcazangiu).
Serban-Petru (serbanica) asteptand noul an.
[blue]Darius Gabriel (Anilansa)cum se taraie pe parchet.
revin ca sunt solicitata
dana81 spune:
Mada doar mar crud fara cereale...dar am sa fac si eu ca tine il introduc mai tarzior poate i se va maturiza sistemul digestiv, cine stie...
noi am venit de afara, bai deci cand o pun in combinezonul ala nu mai zice nimik, isi ia pozitia de somn si gata...ce fericita e maicasa
..aaa si bine ca stau la et 1 ca imi rupe mainile
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
serbanica spune:
Buna
Mada de Irlanda
esti tare si multumesc incerc sa fac asa cum zici tu.
Eu sunt asistenta de meserie si 3 ani am lucrat la pediatrie ar trebui sa stiu despre diversificare dar sincer imi este frica
,stiam ca se incepe cu marul apoi banana dar eu am adaptat putin am inceput cu morcov si para,eu nu i-am dat niciodata un sg fruct sau o leguma le-am amestecat si lui Serban ii place.El deja are o masa inlocuita si nu ca as fi dorit eu papa la prinz si daca incerc sa ii dau putin si apoi lapte nu mi-l bea si plinge daca ii dau mincare papa tot.El e un caz fericit adica un mincacios si la lapte praf trebuia sa ii dau mai mult ca sa se sature ca daca nu aveam simfonie si era toata filarmonica si opera din Bucuresti si alte orase mari din Europa.Biscuiti nu am sa ii dau si am sa m aferesc cit pot de fainos pt ca e riscul la el de obezitate fiind un copil nascut peste medie adica 4300 la nastere.Cereale ii dau dar 2 masuri la 210 lapte praf si seara tin sa precizez ca masura e de la lapte praf un capacel din acela.Eu va stresez cu intrebari si va citesc cu nesat ca imi dati curaj .
Eu sunt alergica la toate fructele cu seminte adica capsuni ,fragi etc dar tot le maninc ca imi plac.Am fost alergica la rosi si cind eram mica nu imi dadea sa manic si eu furam rosia din gradina si o mincam nespalata dar o mincam,acu nu mai fac alergie la rosie. Dar daca nu dam la copil un aliment cum stim la ce face alergie nu??
Atit cred ca v-am obosit destul si imi cer scuze dar asta am simtit sa scriu si am, scris,sper ca nu v-ati suparat.
dana81 spune:
Noi vineri mergem la radiografia de bazin, sold, cum ii zice..a mai facut o cineva?Sper sa fie totul in regula sa putem incepe si noi sa stam in funduletz, ca eu o cam chinui tinand o numai la orizontala, ea ar vrea tare sa stea in funduletz..