Pepenasi de iulie-august 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 9
ileanna spune:
Kimmy nu e vb de "raza lui de actiune". Daca zic ca nu sta singurel inseamna ca nu sta fara sa il tin macar pe genunchi sau sa ma joc si sa vb cu el de la 20j de cm.
Tecky ce mistoooo. Cum e coltul de joaca? Pune o poza. Si cum anume se joaca?
Didi io nu prea inteleg intrebarea. Noi la 5 luni am facut Pentaxim iar la 4 si 6 Infanrix Hexa.
dr_anca spune:
La multi ani pepenasi din zi de 11 sa cresteti mari!
Didi incearca sa te lamuresti cu dr. dar noi la 2 luni am facut Infarix Hexa care are 6 valente dupa cum ii si zice la 4 luni Infarix IPV-5 valente fara anticorpii pentru hep B. si urmeaza iar hexa la 6 luni. Daca tu vrei sa continui cu aceiasi schema dr se opune? Mi se pare bizar.Asta are o valenta in plus fata de cel care il faceai tu de obicei. Poate iti raspunde una dintre fetele mai avizate.![]()
Dyanira a mea (care nu a avut colici) a facut urat si la sucul de mere(3 lingurite) si la mar ras proaspat ca jumatate de mar. Mi-a facut o serenada zilele trecute si s-a culcat pe la 21.30 in loc de 19 se vedea ca e macinata la burtica. La borcanel mar+morcov nu a avut nici o reactie. Am sa incerc copt ca-i taie din fermenti.
La noi branzica+banana bun, branzica+para rau, para simpla de la borcanel bun.![]()
Vazut iar dintre pozici cu pepenasi frumosi foc.Oricum ma delectez in fiecare zi cu ei desi nu postez ca nu prea am ce.
all!
Anca mamica de Sara-Stefania
21.07.2008
SunSmile spune:
Asa, fuse si soacra intre timp in vizita...
Mada mai mult decat ti-am zis deja pe mess nu stiu. Sunt convinsa ca ori e de la vaccin, ori reminiscentele bolii, ori are ceva la stomac sau gat ori vine un dintisor. Eu cred ca e unul dintre astea, ti-am mai zis. Dar nu-s doctor si nu pot sti! Insa sunt aici, daca vrei sa te plangi sau sa orice. Idei? Pai in afara de mascat lapticul in cereale sau dat branzica in fructe (ca sa ia calciu de undeva), n-as sti sa-ti spun. Ma gandesc ca insistenta ta s-ar putea sa-i creeze exact efectul invers...inversunarea! Sanatate multa motului scump!
Constipatie NUUU inseamna daca bebe face singur 1 data/zi. E ideal, nu constipatie. Constipatie e cand trec 3-4 zile si bebe nu face iar cand e ajutat face foarte tare.
Didi nu e problema daca faceti infanrixul acum! Si da, poti amesteca marul cu legume daca asta e metoda agreata de maria sa, Aida!:) Si incet-incet inversezi proportiile, pana ajunge sa pape doar legume!
Misha stodalul e ok, sper sa va ajute. Eu stiu ca ambroxolul se da cu foooarte mare atentie copiilor sub 2 ani...cred ca scrie si pe prospect?!? Si poti incerca prospanul de care-ti zice Ruxi, e foarte eficient!
Stat singurica: ooo daaaa, sta, se joaca, rade, scuipa, chiuie, se tavaleste in tot patul, se dezbraca, suge si baleste tot. Sta singura, da.
Cartoful dulce e un soi de cartof care are capetele ca de morcov asa si culoarea tot portocalie. E foarte bun, foarte! Eu il iubesc de multa vreme. Se gaseste sigur in carrfour. Eu il tai rondele si-l azvarl in steamer si cand e gata il blenduiesc cu putina apa de la el si voila. Pana la control nu vreau sa folosesc decat legume si fructe, uneori 3 picaturi de ulei de masline si atat. Sa vad cum ia in greutate fara ajutoare de gen cereale, biscuiti, unt, carne & stuff.
Vic ai facut gogosile? S-a descurcat mami tau cu steamerul? Ah, guacamoleeeeeee...cand am locuit in Mexic, imi facea Josefina aproape zilnic si-i punea si lapte de cocos
Ruxi multumesc
. As spune ca e normal cum a facut Andrei kk, e din cauza marului. Incearca si tu sa maschezi laptele praf in cereale si poate il va lua incetisor! Succes cu tzatzi, sa mai fie acolo exact cat trebuie!
Noi astazi am introdus si pulpa de roshie (coapta)in piureul de cartof dulce si fasole verde si taaaare ce ne-a mai placut. A mancat 230gr:)).
Sorelix mi-e asa de dor de tineeeee aici...
Ma'c sa beau o cana cu vin fiert pana se trezeste houdinschi sa pape!![]()
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete
sursula spune:
SUN,TECKY-si eu am citit ca Amboroxolul se da la copii de 2 ani cate 15 pic,cica la unul sub un an doar 3 picaturi-dar,da...parca sunt si eu reticenta la ce a zis madam dr.
DIDI-si eu stiu ca poti face infanrix acum.Cat despre papa,un mar copt+120 ml lapte?ce zici de un mar copt+2pere+120 ml lapte??!!!
Mi se pare ca Tudor manaca f mult...dar daca ii este foame copchilului ,ce sa fac??!!!
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tecky Sursula dr noastra nu raspunde inafara programului la telefon.Are cabinetul aproape de casa noastra si e foarte buna ca dr dar in weekend nu putem lua legatura cu ea. Mai rau e ca ma ia si pe mine raceala,am luat deja medicamente.Ralu doarme si vad ca in somn nu tuseste.Astept sa se trezeasca si merg la farmacie sa cer un sfar farmacistelor.Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA (4 iulie 2008) |
Si am mei amandoi copii tusesc si au mucozitati in gat. Prima data a facut cea mare si am stat cu amandoi in casa si a luat si David, acum sunt si eu coptorosita.
Ieri am tras o spaima groaznica, i-am lasat pe amandoi cu mama, noi ne-am dus la aniversarea unor prieteni. Nici nu ne asezam la masa ca ne suna mama f panicata ca Dav nu poate sa respire, ca icneste si nu stie ce sa ii faca. Ajungem in 5 min acasa, il luam sa ne ducem la spital si adoarme pe drum ... nici nu stiam sa ii spun drului ce a avut, ca nu l-am auzit, doar pe maica-mea alba toata de am zis ca a facut atac de inima (Doamne fereste!).
L-a consultat drul pe toate partiele, l-a ascultat la toate cele. Concluzia, are doar muci! Ser in nas si aspirat cat mai des cu batista bebelusului (cate o nara pe rand).
Ii dadeam abroxol, a zis sa il sistez pt ca favorizeaza secretiile, nu ajuta sa le expectoreze.
Acum tusim pe 3 voci, tati inca a scapat!
| citat din mesajul lui Didi81 Ma agit si eu acum ca Ruxandra Nu ma uitati cu intrebarea despre vaccin: e ok sa faca acum Infarix daca pana acum a facut Pentaxim? Didi de Aida Maria (03.07.2008) Jos kg |
Eu i-am facut din ambele, la un mom dat nu se gasea infanrix si pediatra mi-a zis ca e aceeasi compozitie, doar firma difera. Am avut placuta surpriza sa constat ca Pentaximul este mult mai ieftin, 170 , fata de 220 Infanrixul.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
ella81it spune:
Salutare !
LA MULTI ANI XENIA.
Gallyb nici mie nu imi este greu sa ii fac piure lui Alex,as face si in fiecare zi,alta ocupatie nu am deocamdata,doar ca nu vroiam sa arunc legumele fierte.Eu fac un morcov ,un cartof si patrunjel o data,iar Alex nu mananca prea mult.
SUN wow 230gr
al meu nu stiu daca manaca nici macar 100gr
.
TECKY eu ii dau EURESPAL,ii desfunda nasucul si ii calmeaza gatul,ce putin asa mi-a spus dr.
ptr Raluca.
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
ella_72 spune:
Fetelor , caut si eu biscuiti pentru 4 luni si nu gasesc nicaieri....
. Se gasesc numai pentru 6,8,10 luni...dar stiu ca exista si pentru 4 luni.Voi ati gasit ? Si unde ?
Multumesc !
Ella , mami de Tudor 
iriss27 spune:
| citat din mesajul lui ella_72 Fetelor , caut si eu biscuiti pentru 4 luni si nu gasesc nicaieri.... . Se gasesc numai pentru 6,8,10 luni...dar stiu ca exista si pentru 4 luni.Voi ati gasit ? Si unde ? Multumesc ! Ella , mami de Tudor ![]() |
Esti sigura ca exista si pt 4 luni?? Eu nu am gasit in 2 ani niciodata. Daca gasesti sa imi spui si mie, te rog.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
vias spune:
Voiam sa va spun ca m-am uitat la poze...si toti bebelusii (sau bebeloii????) sunt extraordinar de frumosi!!!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune 
SunSmile spune:
Sursu mie-mi place de Tudor al tau de mor si nu mi se pare genul grasan asa. E doar asezat! Lasa cupilu sa pape cat are nevoie, dragul de el. E mult, aparent; si mie mi se pare mult sa manance a mea atata dar daca ei sunt sanatosi si voiosi, e tot ce conteaza! Cum e viata asta....noi ne miram cat mananca ai nostri si Mada si alte fete se chinuie cu piticii grevisti! Ofof, cum o dai nu-i bine cu mamele astea!:)
Iriss sanatate multa va doresc!
Ella o sa manance si Alex, stai pe pace! Sunt copii si copii. Unii care incep cu dreptul diversificarea devin mofturosi, altii sunt mancaciosi mereu, altii mofturosi mereu, altii echilibrati, nah. Cred ca trebuie sa ne asiguram ca au mancarica in stomacel si lichide, atat cat sa fie la limita...daca nu pot cantitati mai mari, nu pot si basta! Sanatate puiului!
Ella mami de Tudor dar de ce vrei tu obligatoriu biscuiti la 4 luni? Ca sa-i rontaie nu cred ca-i dai ca e absurd iar in piure poti pune cereale. Macar ele sunt imbogatite cu diverse vitamine/fier si ii aduc un plus de ceva, pe cand biscuitii in afara de stomac plin si acumulare rapida de grame nu cred sa-i aduca. Ma rog, ia-o ca pe o parere pur personala si atat. Tu faci asa cum e cel mai bine pt copilul tau si asta doar tu o stii! De vazut eu n-am vazut in farmacii pt varste asa mici! Succes cu diversificarea!
Pup!
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

de