Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ruxi74 spune:
da, Elara,
calculul este gresit. cred ca faceau o comparatie intre legea veche cu 85% (dinainte de cea cu 600 ron pt toata lumea): 1800*7/7*85% si varianta pe care au dat-o ei in exemplu, adica 600 roni pt lunile din cic1 si 1800 pentru lunile lucrate (600*5+1800*7)/12*85%. Atunci ar da o diferenta de aprox 400. cred ca nu ma insel, parca asa era in vechea lege, inainte de uniformizarea cu 600?
de fapt aceasta noua lege produce discriminari, parca era un birou sau o directie intr-un minister unde se pot face sesizari sau este doar pentru tratamente discriminatorii aplicate etniilor?! Eu am o idee fixa: de ce in cazul in care intru din cic1 in cic2 fac referire la venitul dinainte prima nastere, iar in sitauatia data pentru lunile din cic1 trebuie sa consider un ajutor de dat de stat drept venit?
probabil din acelasi motiv pentru care mamele cu doi bebe (sau mai multi) nu iau 2 alocatii in acelasi timp - cheltuieli mai putine de la buget. Asta-i viata!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anaco spune:
Multumesc elara . deci sa inteleg ca bursele mele de la doctoratul cu frecventa (la zi) se vor lua in considerare. Ar fi minunat!
Citisem si eu in noua lege si spune ca se iau in considerare si neniturile neimpozabile, iar cf. Codului fiscal, bursa aceasta se gaseste printre ele. Sper ca am inteles bine!..of, trebuie sa merg din nou la serviciu pt adeverinta! mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
elara spune:
Ruxi, sunt e acord cu tine.
Firesc ar fi sa se calculeze doar veniturile de la serviciu (inainte de bb2 in completare cu cele de dianinte de bb1).
Te poti adresa instantei cu acest motiv al discriminarii...
La urma urmei de ce ar fi o vina ca ai nascut mai tarziu cu cateva luni (sau poate chiar cateva zile) dupa ce s-a incheiat CIC1...???
De ce daca nasti in interiorul CIC e o solutie si daca nasti dupa e alta solutie? Macar pentru cele care urmeaza sa nasca in curand, care sunt insarcinate acum... care pana acum au luat cate 600 ron, macar pt ele sa fi existat o prevedere speciala.....Daca eu fac bb2 si il nasc dupa ce ies din Cic dar nu la suf timp ca sa adun cateva salarii bune ..macar stiu ca voi lua 85% din indemnizatia deja marita...
Altfel ele nu vor apuca sa ia cateva indemnizatii maricele pt bb1 ca sa le mai ridice nivelul...Ce o sa faca legea asta? O sa incurajeze mamicile sa isi provoace o nastere cu cateva zile sau 1-2 saptamani mai devreme ca sa nasca in interiorul Cic 1? E firesc?
Ar trebui sa fie lasat la optiunea mamei asa incat fiecare sa isi aleaga varianta ce o avantajeaza. La urma urmei a muncit si cotizat pt acei bani.
Caci legea asta si urmareste sa se ascorde un sprijin mamicilor ce au muncit si au avut salarii mari.
Nu e destul ca la bb1 au primit cate 600 ron???? Macar la bb2 sa aiba avantaj...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_filipas/dia_filipas.jpg)
dia_filipas spune:
Asa avea si eu o intrebare...sper ca nu s-a mai discutat si sa pic ca musca-n lapte...
Deci: daca eu sunt salariata a unei firme si mai sunt si PFA in timpul liber si am si de acolo venituri (sunt traducator autorizat) e adevarat ca pt. calculul celor 85% se iau in considerare atat veniturile de la firma cat si cele de PFA?
Multumesc pt. raspunsuri!
Dia - I'd like mornings better, if they started later!
si bebe
Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_filipas/dia_filipas.jpg)
dia_filipas spune:
elara mersi! Ce bineee!!!
Dia - I'd like mornings better, if they started later!
si bebe
Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
mstela spune:
Vin si eu cu o intrebare:
in tot timpul de 2-3 luni de la depunerea cererii si pana la aprobarea noii indemnizatii, se primesc in continuare 600 lei/luna sau nu se mai primeste nimic? Sper ca m-am facut inteleasa.Multumesc.
Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
mstela,
La TV, au spus ca din luna martie vor incepe sa se primeasca indemnizatii marite, si pana atunci (lunile ianuarie, februarie) 600 ron. Dupa solutionarea dosarelor, se va primi retroactiv diferenta intre suma recalculata si cei 600 ron primiti, retroactiv, de la 1 ian,.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
elara spune:
buna, stela.
da, uite ce spune legea:
HG 1025/2006 – normele de aplicare – modificate
art 30 indice 2
"(3) Pâna la înregistrarea documentelor doveditoare
prevazute la alin. (1) si calculul indemnizatiei pentru cresterea
copilului potrivit art. 191, aceasta se acorda în cuantum de
600 lei, urmând ca diferenta de cuantum sa fie acordata
începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009."
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
anne-marry spune:
buna dimineata. am citit si eu cam...tot ce s-a scris aici..si am tot cautat pe net, din dorinta de a afla cat mai multe, pt ca sunt si eu....direct interesata.
am studiat si hg1862/decembrie 2008 care modifica hg 1025/2006, precum si oug ...cu "legea mamelor" si ... ma rog..dezamagita ori nu..asta este....am inteles ca se ia venit NET ...
DAR..eu lucrez in cadrul unei primarii...mai mici ce este drept, nu de municipiu...si ieri, a venit o mamica la o colega din departamentul de res umane, cu un dosar pt recalcularea indemnizatiei. tipa are un copil de 5 luni, si vrea sa primeasca 85%. si avea dosarul complectat. pe langa servici, a mai aut si niste colaborari si pt toate [servici si colaborari] luase adeverinte de venit si nu mai stiu ce...cum ii zice adik...de la finante. si ce m-a derutat pe mine este ca i se trecuse DOAR VENITUL B R U T .................
INTREBAREA MEA ar fi...stie cineva aceste norme....prin ce sunt reglementate? prin ce hg? nr.....care? si din ce data...k poate nu citesc eu bine unde citesc.
multumesc.
anne-marry mamica lui teodor alexandru si
18
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA