Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
elara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Cazul meu este urmatorul: Bb1: 11 iulie 2007 bb2: 13 nov 2008 Copii suprapusi, nu am lucrat intre nasteri, am fost doar in CIC. Zilele astea voi depune recalculare pt bb1, ca ma avantajeaza. Pe 11 iulie bb1 face 2 ani, si va trebui sa prelungesc CIC, pana pe 13 nov 2010 cand face bb2 2 ani. Intrebarea de baraj: dupa luna iulie 2009, voi lua pt bb2 atat cat voi lua pt bb1 (racalculat)? |
DA.
![](icon_smile_big.gif)
Numai sa ii informezi si pe cei de la Agentie ca esti in sit descrisa de art 8 alin 1 (si 30 indice 2) si o sa iti spuna ei ce acte sa aduci.
Acum, in sfarsit, esti convinsa? Te-ai linistit?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ja spune:
Buna ziua fete harnice...am citi toate cele 70 de pagini si nu am gasit ce ma intereseaza :
1. am venituri obtinute din realizarea de pensii private(in 4 luni din cele 12) am adeverinta doveditoare pe baza careia am platit impozitul,am inclusiv chitanta cu cat am platit.Cei de la Directia muncii m-au plimbat de la un ghiseu la altul pana am ajuns la unul din sefi care mi-a spus ca nu pot fi luate in considerare ca nu-s venituri profesionale...
2.Am mai lucrat part time ..dar doar 8 din cele 12 luni...se ia in calcul nu?
3. Acea adeverinta de la Finante imi va arata toate veniturile impozabile obtinute pe un an defalcat pe surse(diverse joburi) ?
Multumesc
ja spune:
Ca sa nu creez confuzii veniturile de la punctele 1 si 2 sunt obtinute in plus de venitul cu carte de munca fara intreruperi...dar aici e clara situatia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elara
DA. ![]() Numai sa ii informezi si pe cei de la Agentie ca esti in sit descrisa de art 8 alin 1 (si 30 indice 2) si o sa iti spuna ei ce acte sa aduci. Acum, in sfarsit, esti convinsa? Te-ai linistit? |
Elara, merci frumos. DOamne ajuta, asa sa fie!
Dar or stii astia de la Agentie sau de unde naiba, ce mi se aplica mie? Sau ma cred pe mine?? Mi-e sa nu-mi puna bete in roate...
De ex eu am sunat la primarie, sa intreb una alta...cand am intrebat cum o sa fie de la vara cu indemnizatia, ca se termina cic1, imi zisesera ca se considera veniturile din ultimele 12 luni de dinaintea nasterii lui bb2
![](bang.gif)
![](bang.gif)
SI uite asa, daca nu vor sa interpreteze or sa zica ca ei...
Om vedea, merci frumos
![](floare.gif)
Monica cu
![](copilas.gif)
Povestea sarcinii si a nasterii
si
![](bibe.gif)
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Monica, cum adica sa te creada pe cuvant?! Normal ca nu, DAR iti scoti la imprimanta tot ce te intereseaza ( normele vechi, cele noi), subliniezi cu rosu articolele aplicabile tie si le faci o vizita celor de la DGASPC de care apartii. Du-te luna asta sau maxim viitoare. La ce sector esti? Discuti cu ei intr-o prima faza....daca vezi ca nu inteleg le faci un memoriu in scris, la care sunt obligati sa-ti raspunda in 30 de zile. Vezi ce zic acolo ( dar IN SCRIS vor fi foooarteee atenti la ce raspund!!) si apoi mai vedem ce faci.
normal ca ar trebui ei sa stie ce sa faca dar asta se intampla intr-o societate normala, civilizata........nu e cazul nostru din pacate. :(
bafta.
Mami de fetita
si de baietel
30+
elara spune:
monica, si la o adica, dupa ce primesti decizia daca nu iti convine solutia lor, scrie si acolo ca o poti contesta.
roxi, cine a zis ca venitul e 0?
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
CRIXIA spune:
citat din mesajul lui CRIXIA Baza de clacul CIC cuprinde venitul realizat in ultimel 12 luni inainte de nastere. Intrebarea mea este: cumulul de functii la angajator diferit <12 luni se ia in considerare? ambele contracte sa fie de cel putin 12 luni? |
citat din mesajul lui ja Buna ziua fete harnice...am citi toate cele 70 de pagini si nu am gasit ce ma intereseaza : 1. am venituri obtinute din realizarea de pensii private(in 4 luni din cele 12) am adeverinta doveditoare pe baza careia am platit impozitul,am inclusiv chitanta cu cat am platit.Cei de la Directia muncii m-au plimbat de la un ghiseu la altul pana am ajuns la unul din sefi care mi-a spus ca nu pot fi luate in considerare ca nu-s venituri profesionale... 2.Am mai lucrat part time ..dar doar 8 din cele 12 luni...se ia in calcul nu? 3. Acea adeverinta de la Finante imi va arata toate veniturile impozabile obtinute pe un an defalcat pe surse(diverse joburi) ? Multumesc |
Cred ca ar trebui denumit subiectul "CIC 2" sau "recalcualare CIC"
La mine este vorba acum de suplimentarea cu un contract de 2 ore pentru urmatoarele 7 luni. Vreau sa stiu daca si acest venit trebuie sa fie de 12 luni.
elara spune:
Crixia, eu nu stiu sigur dar banuiala mea este ca veniturile de la un al doilea angajator se vor lua in considerare la stabilirea indemnizatiei.
Cat despre eligibilitatea de a primi plata indemnizatiei pt Cic, in opina mea, de vreme ce pt oricine e suficient un sg loc de munca .... nu vad de ce tot ce e extra ar trebui sa indeplineasca aceleasi conditii.
Eu cred ca poti avea oricate slujbe (in limita codului muncii) dar cel putin una sa indeplineasca conditiile legii.
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
kopka spune:
buna fetelor! pentru mine e prima data cand scriu aici,asa ca incep prin a va ura la toate sarcini usoare si ingerasi sanatosi si voiosi
eu sunt in 13 sapt, la prima sarcina,asa ca emotia este maxima.Dar ca si voi, am intrebari despre banutii pe care ii vom primi dupa nastere. Asa ca am doua intrebari:
1) daca intra concediul postnatal la calcul in cele 12 luni ptr calc venituli net?
2) se pune o a doua slujba daca e in alt oras si e cu contract de colaborare?
Multumesc frumos si sper sa stie cineva raspunsurile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
citat din mesajul lui Eseea Monica, cum adica sa te creada pe cuvant?! Normal ca nu, DAR iti scoti la imprimanta tot ce te intereseaza ( normele vechi, cele noi), subliniezi cu rosu articolele aplicabile tie si le faci o vizita celor de la DGASPC de care apartii. Du-te luna asta sau maxim viitoare. La ce sector esti? Discuti cu ei intr-o prima faza....daca vezi ca nu inteleg le faci un memoriu in scris, la care sunt obligati sa-ti raspunda in 30 de zile. Vezi ce zic acolo ( dar IN SCRIS vor fi foooarteee atenti la ce raspund!!) si apoi mai vedem ce faci. normal ca ar trebui ei sa stie ce sa faca dar asta se intampla intr-o societate normala, civilizata........nu e cazul nostru din pacate. :( bafta. Mami de fetita ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eseea, multumesc...
Stau in sectorul 1.
TReaba naspa...nu am variantele noi de legi, norme metodologice, mi le poate trimite si mie cineva, care le aveti? Am tot felul de documente, dar nu stiu daca sunt cele finale (legi oug-uri, norme etc).
Alea care contin "celebrele" articole 8 pct 1 si 2, art 30 etc...
Multumesc anticipat.
multumesc pt sprijin si amabilitate
![](floare.gif)
Monica cu
![](copilas.gif)
Povestea sarcinii si a nasterii
si
![](bibe.gif)
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria