Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
am recitit, am inteles ce vrei sa spui..pacat ca nu e si f explicit articolul..adica sa fi zis : de la lit x pana la lit y - nu se iau in calcul la calculul pt cele 12 luni ( ex insotirea sotului..., militaria, etc ) iar de la lit t pana la lit z se iau in calcul ( ex conc medical, prenatal, etc )
deci pana la urma inteleg ca (,) concediile medicale, prenatale ( care e tot medical dar de alt tip), incapacitate temporara de munca, somaj, CIC etc - deci practic toate cele in care iei NISTE bani...se iau in calcul pt stabilirea celor 85%. Asa o fi??
poate ne ajuta si Rozi?
Mami de fetita
si de baietel
30+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ruxi74 spune:
Buna elara,
cred ca mai zapacit , acum nu mai inteleg nimic. Eu am inteles citind ce s-a tot scris pana acum ca in situatia in care in ultimele 12 luni ai x luni in cic 1 si y luni ai lucrat, in calcul se se considera pentru lunile x cele 6 mil din indemnizatie, iar pentru restul lunilor venitul realizat.
acum inteleg de la tine ca lunile x venitul este 0? sper ca te-ai inselat.
Mie oricum nu mi se pare echitabil nici 6 mil, corect ar fi fost (ca si in cazul intrarii din cic 1 direct in cic 2) pentru lunile x sa se considere venitul dinainte de cic 1.
esti sigura?!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
La mine cum ramanem cu datele din mesajul anterior?
Iau aceiasi bani pana la sfarsitul lui 2010? Adica recalculat, 85% din venitul de dinainte bb1?
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Eseea spune:
pai Monica, dupa toate explicatiile Elarei asa ar rezulta! Numai ca tie nu ti se aplica ( nascand in 2008 ) art 7 alin 2 din noile norme ci art 30. vezi ca a explicat Elara pe pagina 4 parca.
Mami de fetita
si de baietel
30+
elara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea pai Monica, dupa toate explicatiile Elarei asa ar rezulta! Numai ca tie nu ti se aplica ( nascand in 2008 ) art 7 alin 2 din noile norme ci art 30. vezi ca a explicat Elara pe pagina 4 parca. |
ai vrut sa spui art 8.
Monica, daca am inteles eu corect, ti se aplica art 8, alin 1 (dar nu si alin 2) si art 30 indice 2 (vezi normele de aplicare modificate).
Eseea spune:
art 7 din noile norme care modifica art 8 alin 2 din vechile norme.
Mami de fetita
si de baietel
30+
elara spune:
citat din mesajul lui ruxi74 Buna elara, cred ca mai zapacit , acum nu mai inteleg nimic. Eu am inteles citind ce s-a tot scris pana acum ca in situatia in care in ultimele 12 luni ai x luni in cic 1 si y luni ai lucrat, in calcul se se considera pentru lunile x cele 6 mil din indemnizatie, iar pentru restul lunilor venitul realizat. acum inteleg de la tine ca lunile x venitul este 0? sper ca te-ai inselat. Mie oricum nu mi se pare echitabil nici 6 mil, corect ar fi fost (ca si in cazul intrarii din cic 1 direct in cic 2) pentru lunile x sa se considere venitul dinainte de cic 1. esti sigura?! |
pai tocmai am explicat ca si cic se ia in calcul.
asa inteleg eu.
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
![](zana.gif)
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
deci asta ar insemna ca iau 85% si in cic2? adica dupa luna iulie??
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
ruxi74 spune:
Buna Elara, dar la ce situatie te refereai cand ai scris:Citat:
citat din mesajul lui Eseea
Citat:
citat din mesajul lui elara
Rozi, ai dreptate. Eu m-am inselat.
art 19 indice 1 din normele de aplicare
(5) Īn situa#539;ia īn care cele 12 luni anterioare datei na#537;terii
copilului se constituie numai din perioadele asimilate prev#259;zute
la art. 4 alin. (7) īn care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este de 600 lei. Dac#259;
persoana realizeaz#259; venituri o perioad#259; de cāteva luni īn
interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este
reprezentat#259; de suma total#259; a veniturilor realizate īn aceste luni,
īmp#259;r#539;it#259; la 12.
Rozi, Elara la ce va referiti aici??? Ca mi-ati bagat un ghimpe cand tocmai ma linistisem!!!
De ce? Ca nu e cazul tau... Tu nasti in interiorul CIc deci ti se prelungeste.
E vb de cateva luni lucrate, sa zicem ed ex 5 luni, si restul pana la 12 (adica 7 luni) sa zicem ca sunt cursuri univ la zi cu licenta, insotit sot in misiuni in strainatate, CIc si alte situatii asimilate (conform legii).
Se va calcula asa
Venitul adunat pe cele 5 luni lucrate, impartit la 12 si apoi stabilit procentul.
[black]deci in calculul pentru cic2 venitul este zero pentru lunile in care ai fost in cic1? mi se pare discriminatoriu [/black]
elara spune:
citat din mesajul lui Eseea art 7 din noile norme care modifica art 8 alin 2 din vechile norme. ![]() |
am inteles la ce te refereai.
de fapt e vb de art I, punctul 7 din HG care modifica art 8 din HG cu vechile norme.
![](pupic.gif)
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
![](zana.gif)
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca