Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

am recitit, am inteles ce vrei sa spui..pacat ca nu e si f explicit articolul..adica sa fi zis : de la lit x pana la lit y - nu se iau in calcul la calculul pt cele 12 luni ( ex insotirea sotului..., militaria, etc ) iar de la lit t pana la lit z se iau in calcul ( ex conc medical, prenatal, etc )

deci pana la urma inteleg ca (,) concediile medicale, prenatale ( care e tot medical dar de alt tip), incapacitate temporara de munca, somaj, CIC etc - deci practic toate cele in care iei NISTE bani...se iau in calcul pt stabilirea celor 85%. Asa o fi??

poate ne ajuta si Rozi?

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi74 spune:

Buna elara,
cred ca mai zapacit , acum nu mai inteleg nimic. Eu am inteles citind ce s-a tot scris pana acum ca in situatia in care in ultimele 12 luni ai x luni in cic 1 si y luni ai lucrat, in calcul se se considera pentru lunile x cele 6 mil din indemnizatie, iar pentru restul lunilor venitul realizat.
acum inteleg de la tine ca lunile x venitul este 0? sper ca te-ai inselat.
Mie oricum nu mi se pare echitabil nici 6 mil, corect ar fi fost (ca si in cazul intrarii din cic 1 direct in cic 2) pentru lunile x sa se considere venitul dinainte de cic 1.
esti sigura?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

La mine cum ramanem cu datele din mesajul anterior?
Iau aceiasi bani pana la sfarsitul lui 2010? Adica recalculat, 85% din venitul de dinainte bb1?

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

pai Monica, dupa toate explicatiile Elarei asa ar rezulta! Numai ca tie nu ti se aplica ( nascand in 2008 ) art 7 alin 2 din noile norme ci art 30. vezi ca a explicat Elara pe pagina 4 parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

pai Monica, dupa toate explicatiile Elarei asa ar rezulta! Numai ca tie nu ti se aplica ( nascand in 2008 ) art 7 alin 2 din noile norme ci art 30. vezi ca a explicat Elara pe pagina 4 parca.

ai vrut sa spui art 8.

Monica, daca am inteles eu corect, ti se aplica art 8, alin 1 (dar nu si alin 2) si art 30 indice 2 (vezi normele de aplicare modificate).

Mergi la inceput

art 7 din noile norme care modifica art 8 alin 2 din vechile norme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxi74

Buna elara,
cred ca mai zapacit , acum nu mai inteleg nimic. Eu am inteles citind ce s-a tot scris pana acum ca in situatia in care in ultimele 12 luni ai x luni in cic 1 si y luni ai lucrat, in calcul se se considera pentru lunile x cele 6 mil din indemnizatie, iar pentru restul lunilor venitul realizat.
acum inteleg de la tine ca lunile x venitul este 0? sper ca te-ai inselat.
Mie oricum nu mi se pare echitabil nici 6 mil, corect ar fi fost (ca si in cazul intrarii din cic 1 direct in cic 2) pentru lunile x sa se considere venitul dinainte de cic 1.
esti sigura?!

pai tocmai am explicat ca si cic se ia in calcul.
asa inteleg eu.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

deci asta ar insemna ca iau 85% si in cic2? adica dupa luna iulie??

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi74 spune:

Buna Elara, dar la ce situatie te refereai cand ai scris:Citat:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Rozi, ai dreptate. Eu m-am inselat.

art 19 indice 1 din normele de aplicare

(5) Īn situa#539;ia īn care cele 12 luni anterioare datei na#537;terii
copilului se constituie numai din perioadele asimilate prev#259;zute
la art. 4 alin. (7) īn care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este de 600 lei. Dac#259;
persoana realizeaz#259; venituri o perioad#259; de cāteva luni īn
interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este
reprezentat#259; de suma total#259; a veniturilor realizate īn aceste luni,
īmp#259;r#539;it#259; la 12.

Rozi, Elara la ce va referiti aici??? Ca mi-ati bagat un ghimpe cand tocmai ma linistisem!!!

De ce? Ca nu e cazul tau... Tu nasti in interiorul CIc deci ti se prelungeste.
E vb de cateva luni lucrate, sa zicem ed ex 5 luni, si restul pana la 12 (adica 7 luni) sa zicem ca sunt cursuri univ la zi cu licenta, insotit sot in misiuni in strainatate, CIc si alte situatii asimilate (conform legii).
Se va calcula asa
Venitul adunat pe cele 5 luni lucrate, impartit la 12 si apoi stabilit procentul.

[black]deci in calculul pentru cic2 venitul este zero pentru lunile in care ai fost in cic1? mi se pare discriminatoriu [/black]

Mergi la inceput

Citat:

art 7 din noile norme care modifica art 8 alin 2 din vechile norme.

am inteles la ce te refereai.

de fapt e vb de art I, punctul 7 din HG care modifica art 8 din HG cu vechile norme.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput