Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (150)
Raspunsuri - Pagina 11
ancadragoman spune:
http://good-times.webshots.com/photo/2810916660101626593iYrWUQ poze de aici incolo
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
mariussimiuc spune:
Cumnata mea a adoptat o fetita,avem inca un membru in familie.
A adus-o acasa inainte de Craciun. Are 1 luna jumate si e mica....
Robert e fascinat de ea. ![]()
Si acum vin cu o intrebare (de fapt mai multe
) pentru cele cu experienta la biberoane si lapte praf.
1. Ce lapte praf e mai bun? Eu am zis ca cel bun e cel care il accepta copilul,dar a primit si alte sfaturi binevoitoare
precum ca NAN-ul,cel de care ii da acum,e scarbos la gust si nici nu se compara cu Milupa. Voi ce stiti?
2. Ce fel de tetine sa foloseasca? Ea ii da cand cu gaura mica,cand cu gaura mare...Eu ma gandeam ca un singur tip,cu care sa se invete ar fi cel mai indicat. Gresesc?
3. Si-a cumparat sterilizator de la Chicco,dar nu pune nici o solutie de sterilizat in el.Eu stiam de la voi ca exista asa ceva. E absolut necesara acea solutie sau merge si asa cu apa chioara? 
4. de mancat mananca...la cerere,cand la o ora cand la 4...Cand 30ml,cand 60...Ieri a mancat 150ml in 3 ore. La cel alaptati la san stiu ca nu e anormal un program de asta...haotic de masa,la cei hraniti artificial se aplica aceeasi regula?
Mai revin cand imi aduc aminte...Sigur mai era ceva. ![]()
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman http://good-times.webshots.com/photo/2810916660101626593iYrWUQ poze de aici incolo |
Ii sta f bine imbracata in verde.
Ce are fii-ta pe burta? Si-a tras tatuaj?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
oana8188 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariussimiuc Cumnata mea a adoptat o fetita,avem inca un membru in familie. A adus-o acasa inainte de Craciun. Are 1 luna jumate si e mica.... Robert e fascinat de ea. Si acum vin cu o intrebare (de fapt mai multe ) pentru cele cu experienta la biberoane si lapte praf.1. Ce lapte praf e mai bun? Eu am zis ca cel bun e cel care il accepta copilul,dar a primit si alte sfaturi binevoitoare 2. Ce fel de tetine sa foloseasca? Ea ii da cand cu gaura mica,cand cu gaura mare...Eu ma gandeam ca un singur tip,cu care sa se invete ar fi cel mai indicat. Gresesc? 3. Si-a cumparat sterilizator de la Chicco,dar nu pune nici o solutie de sterilizat in el.Eu stiam de la voi ca exista asa ceva. E absolut necesara acea solutie sau merge si asa cu apa chioara? ![]() 4. de mancat mananca...la cerere,cand la o ora cand la 4...Cand 30ml,cand 60...Ieri a mancat 150ml in 3 ore. La cel alaptati la san stiu ca nu e anormal un program de asta...haotic de masa,la cei hraniti artificial se aplica aceeasi regula? Mai revin cand imi aduc aminte...Sigur mai era ceva. Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
Ti-am scris si pe mess, dar rescriu si aici:
1. e foarte bun NAN-ul, ca si compozittie, aport de vitamine, minerale, etc.Daca bebe il bea cu placere, NU se schimba laptele ( decat daca sunt alte motive medicale: ex: intoleranta la lactoza). Si Milupa e f bun, dar repet, daca fata a inceput cu NAN si il bea, NU se schimba.
2. Nu gresesti si nici nu se da lapte la bebe asa mic cu tetina mare ca se ineaca. Nu se da lapte decat cu un singur tip de tetina, adaptat varstei bebelusului si grosimii lichidului (de ex, cerealele in lapte ingroasa lichidul si se foloseste tetina in cruce sau cu flux variabil, depinde de firma de la care iei - se numesc altfel).
3. Sunt sterilizatoare care sunt cu aburi si se baga in priza, iar inauntru se pune doar apa (un anumit numar de ml). Eu de asta am avut, dar trebuie si aici atentie, ca se depune piatra pe rezistenta sterilizatorului (apa de la noi...) si nu mai functioneaza bine dupa aia.
4. In general, copiii pe lapte praf isi fac un program cat de cat regulat, dar se poate intampla sa "ceara" si la intervale mai scurte sau mai lungi. Mamica ei sa nu interpreteze fiecare plans ca fiind de foame, poate sa fie de sete (copiii pe lapte praf au nevoie de ceai) sau de scutec ud, dureri de burtica etc)
Te mai astept cu intrebari

P.S.: Proaspata mamica sa faca bine si sa nu mai asculte sfaturile tuturor
Nu-i lasati steluta sa cada de Craciun!
dany26 spune:
salutari dulci!![]()
miha felicitari cumnatei tale; si iti dau si eu 2-3 sfaturi desi e foarte corect ec a zis oana:
1. cele mai bune biberoane ar fi AVENT pt ca au gauri f mici, dar si NUK sunt ok; o tetina cu gaura mare ii poate provoca colici (deci clar trebuie tetine speciale pt varsta ei)
2. eu stiu ca laptele praf se digera mai greu decat cel de san si trebuie sa pastreze macar 2 ore intre mese chiar 3 ca sa nu se amestece cel vechi cu cel nou
3. ar fi foarte bine sa ii dea de pe acum neaparat picaturi impotriva colicilor ; BONISAN sunt din plante si sunt f. bune- scrie pe ele cate trebuie sa ii dea pe zi; si ceiutz BABY DRINK
4. eu stiu ca apa plata nu trebuie data decat de pe la 4-5 luni; dar ceiutzul e ok
cam asta ar fi principalul![]()
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!! 
14 Noiembrie 2007
bb_yasmi spune:
helllooo
ia fost cuiva dor de noi...???!!!
ma indoiesc,.....![]()
![]()
anca, maria tot mai frumusica e!!!! vroiam si eu sa intreb ce are pe burtica???
miha, felicitari cumnatei tale pt bebe!!! bravo ei ca s a gandit sa-i ofere o familie si multa dragoste!!! merita 

in legatura cu intrebarile tale:
1. iasmi a baut formula NAN si i a mers ffff bine. pana pe la 11 luni cand am trecut pe lapte de vacuta. dar ai mare dreptate, cel bun lapte e cel care il accepta copilul.
2. tetina, recomandata e cea pt varsta ei, cred ca 0-3 luni, dar trebuie sa observe si ea cu care bea mai bine. iasmi de ex nu putea bea cu tetina de la NUK.
3. de sterilizat, eu i le fierbeam. dar la al doilea bebe sigur voi cumpara sterilizator (pt microunde)...![]()
4. in prima- doua luna poate manca haotic, pana isi formeaza un program. iasmi papa si la o ora si la 2-3 maxim. apoi din luna a 4-a si-a scos din mese pana nu a mai papat noaptea.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
bb_yasmi spune:
vin si eu o intrebare: ati folosit sirop de lactulosa sau sirop duphalac de sau lass baby???
intreb pt ca vreau sa ii dau iasminei (poate stiti voi alte remesii). faca kk bilute destul de tari. nu se chinuie, face chiar de 2 ori pe zi. o fi semn de constipatie??? ea papa kiwii (2-3/zi), suc de portocale (nu zilnic), ceai de fructe, ceai de musetel+miere+lamaie (stiu ca e bun pt constipatie), apa plata, ciorbe+supe (nu zilnic), pere uneori si prune uscate. de vreo saptamana nu mai vrea iaurt nicicum 9indiferent de combinatii)
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
bb_yasmi spune:
in legatura cu "cele mai bune tetine si biberoane" eu zic ca sunt cele cu care copilul bea cel mai bine; cum am scris si mai sus buburuza mea nu putea bea nicicum cu tetinele de la NUk, avand o alta forma. deci miha.....spunei cumnatei tale sa nu cumpere prea multe bibe si tetine sin prima...
.
e adevarat ce spui dany, pauza de 3 ore intre mese, dar dupa primele 2-3 luni. am incercat si eu sa o tin pe iasmi nemancata "macar" 2 ore jumatate...
cand era micuta...si am uitam la ceas, am rugam sa treaca timpul mai repede, sa nu planga prea tare, si dupa m-am gandit : pt ce??? daca vrea sa pape atunci sa pape. dar poate nu toti copii sunt asa fomisti va si a mea...![]()
![]()
_
dany26 spune:
bb stiu sigur ca ellis a folosit Lass baby si era f multumita de el; spunea ca i-a reglat kk fetitei si nici nu a devenit dependenta
la varta asta putem sa le dam kiwi cu seminte cu tot??
eu nu i-am dat deloc pana acum ca ma gandeam ca daca curat semintele nu mai ramane mare lucru
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!! 
14 Noiembrie 2007
bb_yasmi spune:
dany eu ii dau dend avea aproape 1 an. si capsuni.
_