Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (150)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

O metoda pentru stimularea poftei de mancare,impartasita de Try ...

Citat:
citat din mesajul lui try

A propos de pofta de mancare eu am reteta inca netestata in totalitate in sensul ca nu stiu cat la suta din pofta mare de mancare a lui adrian din ultimele 2 sapt. s-au datorat metodei, dar o impartasesc inca o data pt cele doritoare, mai ales cele care nu mai vreti sa apelati la picaturi, vitamine etc.
Acupuncturistul la care am fost m-a sfatuit sa-i stimulez cu un pieptam cu dinti rotunzi, deci sa nu zgarie copilul) sau cu o perie moale zona de pe picioare de la genunghi pana la glezna. Zona din fatza, adica une-i tibia. De sus in jos si invers.
Cu pieptan am reusit partial (am pieptam de bebelusi care are dintii terminati cu bobite rotunde la varf tocmai ca sa nu zgarii copilasul pe cap). Cu peria (una de la trusa de tuns care scutura proaspatul tunsulici pe ceafa etc.) nu prea a mers, o respinge (cal gadila, ca-l inteapa, nu stiu exact). Asa ca in ultima vreme i-am facut acest masaj/stimulare cu o manusa de spalat pe spate din cea semi-aspra. Nu prea accepta el usor in sensul ca trebuie sa-i dau ceva in mana sa se joace ca sa nu-mi dea mie atentie la ce fac. O fac numai seara dupa baie inaitne de culcare. Nu mai mult de 45-60 secunde pe un piciorus. I-am facut cam 2 sapt. si s-a pus bine pe mancat, apoi am facut pauza cu toate pregatirile astea de sarbatori pt ca aproape in fiecare seara si-au iesit amnadoi din ritm cu ritualul de culcare ca ajungeam numai la ore tarzii acasa din vizite sau alte asemenea, asa ca vreo sapt cred nu i-am mai facut si iar vad ca nu mai mananca bine. De ieri m-am hotarat sa reluam stimularea pe picioruse si sa vad daca obtin acelasi efect ca acum 2 sapt. S-ar putea sa fie o intamplare ca el tocmai ce-si revenise din raceli, gripe si alte asemenea care l-au tinut o luna jumate si organismul s-asi fi cerut drepturile de refacere a proviziilor sau paote ca a ajutat stimularea de pe picioruse. Ramane sa ma conving in timp cat de eficace e metoda, poate daca mai sunt mamici care vor sa incerce apoi sa ne impartaseasca rezultatele.

Zona respectiva e responsabila cu sistemul digestiv si deci stimularea in acea zona imbunatateste sistemul digestiv.
Eu sunt convinsa ca astfel de lucruri ajuta: de ce din mosi-stramosi ne tot masam bebelusii pe tot corpul seara inainte de culcare? Si se spune ca bebelusii cresc din somn si masaj!?!? Practic masajul acela pe care-l facem copilasilor e o stimulare a centrilor nervosi din tot organism. Printr-un masaj pe tot corpul avem sanse mari sa stimulam mare parte din centri nervosi si asta e "hrana" pt corpul uman.
Aveti grija insa sa nu suprastimulati si sa nu apasati tare. Opriti-va din stimulare/masaj cand pielea se inrosestes sau se face rozalie (devine evident vascularizata) in zona respectiva. Ideea e sa stimulati, nu sa luati pielea de pe copil .
La adrian nu ajung niciodata sa vad rozalie pielea, dar nu il stimulez mai mult de 45-60 secunde pe-un piciorus. Pana acum de fapt nici n-am numarat sau cronometrat, i-am facut din instinct cam cat am crezut eu ca tine 1-2 minute pe ambele picioruse.

Va tin la curent sa va spun daca-i revine pofta de mancare.
Oricum, merita sa incercati si voi pt cateva sapt. sa vedeti daca obtineti ceva. Important e sa fie zilnic si sa fiti constiincioase. Cele care nu puteti sa va tineti de-un ritual, mai bine nu va apucati pt ca va frustrati apoi degeaba singure ca nu v-ati tinut de ritual (cel putin mie asa mi se intampla cand imi propun ceva cu juma de gura, ma apuc si apoi nu ma tin de treaba cum trebuie, devin foarte nemultumita pe mine insami ca nu m-am putut tine de treaba).

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

buna!
noi am fost plecati la tzara, la parinti.
de revelion a papat f mult, si azi la parinti deasemenea; acum a mancat pilaf, la ora 20, urmeaza imediat lapticul...
scriu pe fuga...

PUSSi - e greu ce spui tu acolo cu regimul...mai ales daca le plecea carnita!

AM VAZUT 2 PITICI FRUMOSI DE ANK! TARE SCUMPI SUNT, MAI!

DANY - de revelion a mea a adormit la 1.30, s-a trezit la 8.30, asta nu adoarme daca nu o iau in fortza!

VICTO - FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!

BIANCA - nu se gaseste PREMARIN!

PUPAM SI SPRANCENATA CARE IMI TOT FACE IN CIUDA CU ZAPADA!!!!

ANDREEA- pt raguseala ceai de tei caldut cu miere si lamaie, homeogene, homeovox;

pupici tuturor!
fug sa pregatesc baia, ca s-a prins fii-mea ca urmeaza si tropaie pe aici fericita!

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Trezireaaaaa....

Hai,cine da o cafea?

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Trezireaaaaa....

Hai,cine da o cafea?

e inca calda

eu m-am mai listit, tati e inca ingrijorat. Am incatarit si pampersurile pe 22 de ore(asa s-a nimerit fara kk) si aveau 780 gr. + 2 pisu la olita de 80 ml si 50 ml , deci tot are o diureza de 600 - 700 ml cat ar trebui sa aiba. ieri le-am dat sa manance din intamplare cu Tv deschis si surpriza au fost atente la Tv si au mancat super bine. Ana striga non-stop Mama cand vrea ceva, cred ca si de control o face. Si am inceput si noi sa ne crezim daca nu suntem lasate sa facem ce vrem....adica vor diverse lucruri(tigari, brichete, creme pe care stim sa le deschidem, betisoare de urechi) si cand le iau de la ele incepe scandalul...binenteles ca si le si smulg un la alta si tot cu scandal iese. Asa ca fac pe arbitrul...

ramo si eu m-as duce cu ea la control. Eu cu Elena am avut probleme cu statul in fund, mergeam la neuropediatru atunci. Mi-a zis s-o tin mai mult pe burta ca dezvolta muschii spatelui, ai abdomenului si coapselor .... si asa am rezolvat problema atunci. Cu mersul n-am avut probleme, a recuperat bine.

va pupam

PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

ASA CRESTEM

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

Lavinia nu glumesc cu laptele,bea 2 biberoane

Unde incape mey atata lapte? Cre ca face o burta cat o cobza. Mancacioasa!

N-am avut timp zilele astea...sa stii ca nu te-am uitat...o sa fac un rezumat la cartea aia...poate maine.

gata nu i-am ami data sa de mult,am ramas la max 350 si face asta mica un scandal ....Miho stiam eu de ce te iubesc dar nu este nevoie ca am facut rost de carte tot de la bazar

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

poze noi cu piticii

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

poza asta e mortala http://good-times.webshots.com/photo/2605480110102983850TIZQKR si Cecilia este bestiala cu bentita asta http://good-times.webshots.com/photo/2813862190102983850TCEPSo

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Citat:

Am pus si eu cateva poze...Is cam multe dar mai sariti si voi peste ele... Poate nu chiar peste toate...

dupa privire bause ceva fetita http://good-times.webshots.com/photo/2366610220088512827SYrjBu

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Pe cand am venit si eu,nu mai e nimeni...
Am pus cateva pozici pentru cine vrea sa ne vada.
http://picasaweb.google.com/RamonelR/DeSarbatori#

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

http://picasaweb.google.com/RamonelR/DeSarbatori#5286685072651978306 scara magarului

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Neata si vreu si eu o cafeluta mareeeeeeeee
Bag poze acum

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Neata!

MIHA - merci pt sfatul cu stimularea poftei de mancare!

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput