Pepenasi de iulie-august 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 7
moni_or spune:
Asaa, poate pana la sfarsitul zilei reusesc sa comentez toate pozele pe care vreau sa le comentez.
DIARUX, ANDREI are niste ochi superbi si costumul de mos e tare frumos, eu nu stiu unde gasiti voi asa costume ca eu n-am gasit in toata oradea.
MIHAITA DE CRISTINA26 e un bolfosel tare simpatic
SOFI zisa PURCI e una din cele mai expresive pepenashe, ti-am mai zis eu pe mess OOKA. O sa moara baietii dupa ochisorii aia albastri, tati sa faca bine sa se pregateasca de cozi la usa
IRINA DE BOBOTAMICA e o grasulie dulce. Nu tu spuneai ca ti-au zis doctorii ca e prea mica fetita? Acuma ce-ar zice oare?
ALEXANDRA DE VIOLETA sta frumusel tolanita sub un brad tare frumos, ca un cadou de la mos pentru mami si tati
ANTHONY DE BIRI e atata de scump mai ales in prima poza parca e unul din cei 7 pitici
SARA DE ANKUTA e si ea o Craciunita frumusica cu ochi albastri iar mamica o alta tinerica
MARIA DE DMA se uita foarte frumos la bradut si are body ca al nostru
ANDREEA DE MINA e si ea totala la sedinta foto pe post de Craciunita
SOFIA DE MARINA chiar ca e perfecta pentru jobul de Craciunita, scumpica de ea
IOANA de ANNABABY e totala asa infofolita in parc
MIRUNA DE DIA e o Craciunita vesela foc
MIRCEA VICTOR DE MARIMAR are o mutrita haioasa foc, ca intotdeauna
Ce mai, toti bebelusii sunt superbi, sper ca n-am scapat nicio poza noua, nu mai pot scrie ca se tot matzaie Luca pt. ca nu-i dau atentie
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
atb spune:
Diaruxule, cu maaare drag, daca mai gasesc ceva iti mai spun.
. Ce ciuda imi e ca nu mai stiu pe unde s-au ratacit cartile meleeee din copilarie... Mai, imi aduc aminte cum mergeam la biblioteca cu frate-miu mai mare si imi luam tot timpul cate 4 carti (pe 2 saptamani), desi limita era de 3, dar bibliotecara imi dadea voie sa iau 4. Ce vremuri... oare copii nostri o sa fie pasionati de chestii d-astea? sau or merge la biblioteca doar impinsi din spate de profi? apropo, ca tu tre sa stii, se mai da in scoala literatura obligatorie?
Adriana mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008
Dianami spune:
Mai fetelor, unde e albumul cu poze pt. montaj? Eu sunt bolnava si nu il vad.
Am amigdalita pultacee
.
Edit: Am gasit. Am pus si eu poza cu Andrei. ![]()
Diana, mami de Iulia si Andrei
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gabriela82 si daca tot n-am somn.... Diana, cuscra draga, cum se procedeaza cu fierul ptr bb, imi trebuie reteta de la medic sau pot sa iau eu de la farmacie si cum se administreaza? Edit: spor la diversificare ![]() fetele care va pricepeti, ca sa introduc carnita si galbenusul trebuie sa astept sa implineasca 7 luni sau pot sa-i dau si mai devreme? noi papam legume cam de 2 sapt dar mai serios de vreo 2 zile, in astea 2 sapt am facut si pauze. am incercat morcov, pastarnac, telina, fasole verde si am mai gustat mar si banana. am avut si alergie si vreo 2 zile nu i-am mai dat nimic, eu cred ca de la telina a facut ptr ca asta ii dadeam in perioada repectiva. eu am vrut sa ma feresc de cartof si cereale ptr ca Irina oricum mi se pare destul de marisoara ptr varsta ei, o sa intreb si dr cand vom merge dupa sarbatori daca e vreo problema. Gabi de printesaCând ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani. proverb indian |
Eu iti recomand sa faci analize inainte sa ii dai fier. Asimilarea fierului in organismul lor de destul de dificila. daca tot vrei sa ii dai fier, incearca cel natural.
Si ai mare grija ca fierul constipa rau.
Mie mi-a rocomandat dra ficatel, sfecla rosie, pt fier.
Oricum, am inteles ca fierul dat aiurea, produce niste mutatii la nivelul celulei, care in timp pot sa duca la cancer (asta a auzit soacra-mea la tv si era in stare s ama stranga de gat ca ii dau fetei), precizez ca eu i-am dat in urma a 3 analize fier ... nu mai stiu care sunt alea, dar a fost destul de chinuita micuta
Pt ca exista f multe intrebari referitoare la cantitatile de mancare si cum s eincepe diversificarea va prezint schema data de pediatra mea, pt fata cea mare:
oRGANIZATIA MONDIALA A SANATATII recomanda inceperea diversificarii dupa 6 luni pt copiii alimentati exclusiv la san, pt cei carora li s-a dat si lapte praf, se recomanda inceperea diversificarii de la 4 luni (nu este obligatoreiu) si continuarea alaptarii cat mai mult posibil (ei zic pana la 2 ani, a mea s-a intarcat singura la 9 luni).
Luna 4 (a luat f putin in greutate): cereale cu lapte 2 mese (cant se calculeaza in fc de greutatea copilului, la 5900g aveam 200 ml cereale la 24h);
Luna 5:
- ora 11 - piure de fructe 100g (INTERZIS capsiuni, fragi, mure, visine, struguri pana la 1 an si kiwi si banana pana la 10 luni)
- ora 13 - 170 ml supa de zarzavat cu 1 lingurita ulei de masline sau de floarea soarelui (interzis fasole, varza, pana la 1 an)
- ora 17 - cereale cu lapte 170 ml (fara gluten pana la 8 luni)
- dimineata si seara ii dadeam san
- Lichide: suc natural de morcov, citrice - 60 ml/zi (baut in max 30 min de la stoarcere);
ceai de plante sau fructe - 50 ml/zi;
apa plata - 50 ml/zi
Luna 6:
ramene ce am scirs la luna 5, la care se adauga:
- in piureul de fructe ~100g se adauga 2 lingurite de branza de vaci facuta in casa + 100 g iaurt natural
- in supa de zarzavat se aduga 100g carne fiarta (piept de pui sau vita. fierte separat si adugata doar la mixare)
- o data la 2 zile, carnea este inlocuita cu galbenus de ou, f bine fiert - se incepe cu 1/8 galbenus, apoi 1/4, apoi 1/2, apoi un galbenus intreg
o singura data pe saptamana (eu ii dadeam duminica, ca sa nu uit), ficatel fiert, in loc de carne sau galbenusLuna 8 : se adauga in alimentatie biscuiti, paine, si cereale cu gluten
Luna 9 - se adauga in alimentatie supa de carne (adica si zeama in care a fiert carnea
Luna 10 - se adauga inalimentatiepeste (carne alba, de apa dulce, necongelat
Luna 11 - se adauga in alimentatie kiwi, banane, smantana, unt
Luna 12 - se adauga in alimentatie ou intreg, carne de porc, varza, fasle, miere, zahar, etc
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
dma2007 spune:
eu o sa o iau rayna cu diversificarea asta!!!!!!!!!!!!!!!!11
imi trimite si mie cineva pm cu id si parola de mail???????????????va rogggggggggggggggggggg
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
Chuny spune:
Am revenit acasa si pupeta Anna e deja mai bine. Adica e tot f slabita, doarme incontinuu si o pun f des la san .... doar ca la spital m-au invatat sa nu o las la san mai mult de 2 minute de fiecare data pt ca o cantitate prea mare de laptic o face sa vomite ... asta pana isi revine. Suntem super obositi, cadourile de Craciun sunt tot sub brad, nu am avut cand sa ni le dam ...
Va multumesc pt urarile de sanatate.
Ana_aaaa, sunt geloasa pe stelele tale albastre!! Eu mai am pana ajung acolo!!!
Anka, tu si mama ta sunteti pur si simplu incompatibile. Mie mi se pare ca in relatia asta tu suferi mai mult pt ca te afecteaza tot ceea ce spune si face ea. Poate e bine sa pastrezi distnta un timp ... asa e intre mine si soacra mea : nu reusim sa gasim un mod de comunicare inofensiv si nici nu cred ca sunt solutii.
Sibylle
Nasterea ariciului junior *****POZE ***** Cum a intrat Anna in viata mea
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
Tecky spune:
Ce-mi mai place de sarbatori ca umblu prin vizite,ma vad cu toate persoanele dragi.
Sibylle ma bucur ca Anna se simte mai bine.
Annababy mi-a placut la nebunie combinatia bradului auriu-albastru,superb.
Ce multe cadouri a primt Ioana,a fost rasfatata Mosului.![]()

Va pup
Ralu79 spune:
'mna seara,
Ruxule-
multam pt. poezica
Sibylle- sanatate multa Annei. Vladi e mai bine?
Ankalaura- sper sa nu te superi pe mine, dar vreau sa iti spun ceva (desi nu m-ai intrebat
). In momentul in care tu povestesti despre familia ta (fara mama), despre servici, despre probleme, despre orice, mi te inchipui ca o persoana care "se lupta cu zmeii", care muta muntii daca trebuie. In momentul in care vorbesti despre relatia cu mama ta, am senzatia ca trebuie sa te caut pe sub frunzele picate pe jos. Esti o femeie puternica si cred ca ai demonstrat deja tuturor ce poti si cine esti. Sincer, cruta-te si nu mai incerca sa ii demonstrezi si mamei tale ca se pare ca nu vrea sa vada cine esti cu adevarat si pare sa te considere in continuare un copil care trebuie sa asculte de ea. Sper inca o data sa nu te superi pt. ce am scris, dar ma doare cand citesc cum te transforma

Am scris azi cat am scris in ultimele doua luni![]()
Pupicei tuturor
Ralu
mamica iubitei Miruna Elena
maitreyi spune:
am pus si eu pozici de la Craciun ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Caprioara spune:
Dianami, sanatate multa
! Sa te faci bine repede!
Am fost la Carrefour. Ce credeti ca am vazut: au scumpit jucariile, cel putin Fisher Price
. Catelusul vorbitor costa acum 1.230.000 lei, iar telefonul peste 800.000 lei. Anii trecuti scadeau pretul dupa Sarbatori
.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)