Pepenasi de iulie-august 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 19
Ingry spune:
Tecky, cum prepari branzica? Ce cantitate de lapte praf/apa folosesti?
Noi ne diversificam de nu se poate. Alex e un mancacios, papa tot ce ii dau. Noi folosim borcanelele. La capitolul fructe, a papat: mar, para, mango, caisa, banana, si toate combinatiile de aceste fructe. La legume am avut: morcov, cartof dulce, mazare, squash (un fel de dovlecel), si combinatii bineinteles, in special mazarea cu morcovul, ca mazarea simpla nu ii place. Deunazi am cumparat niste borcanele cu amestec de legume "summer vegetable dinner" si contine: apa, dovlecel, fasole verde, orez, morcov, inca un fel de fasole (garbanzo beans), si ulei de masline. I-am dat ieri pentru prima data si s-a strambat (sincer nici mie nu prea imi placea gustul), azi incerc sa ii combin cu niste piure de morcov.
Gini75 spune:
Dana, Bobitamica, centrul de activitati a costat 270 lei. Sta in el in fundulet, dar se poate ridica si in picioare, sta ca intr-un premergator. Bobitamica, de ce nu are voie in premergator?
Estrella, razatoarea de sticla mi-a luat-o cineva din Doraly, asta dupa ce cautasem eu cateva zile. Dar se pare ca nu ma uitam bine, eu imi imaginam ca arata ca o razatoare normala si ea e altfel.
Capri, m-am uitat dar nu l-am vazut. Ce-i drept am fost in carrefour vitan, care e mai mic decat celelalte si nu are atat de multe jucarii.
Marina, cum se face salata aia ruseasca?
Spuneti-mi si mie va rog unde e albumul de Craciun cu poze pentru filmuletul realizat de Mada, ca eu nu-l gasesc deloc.
Caprioara spune:
Gata, am terminat si noi trebile pe azi.
Am reusit pe seara sa fac curat la ea in dulap, sa scot hainele mici (o sacosa mare), si sa pun in loc din dulapul celalalt hainele care ar trebui sa ne vina acum si in urmatoarea perioada.
M-am muls iar in seara asta, am reusit 60 ml si i-am dat cu cereale. A mers mai repede de data asta, poate si pentru ca fata plangea?!? Sau am prins dexteritate. Am stat aplecata si am stors cu ambele maini. Boti, merci de pont
. Sper ca acum, la 22:15 sa o culc. Sa vedem cum va fi noaptea asta.
Mada, ce fain ca va plimbati cu Bicu
.
Bobitamica, io am cantarit fata in seara asta si mancata de seara (cerealele) dar inainte de supt, dezbracata, avea 6100g, si avem cam 5 luni jumate si noi.
Estrella, sa speram ca ii trec repede bubitele Mayei.
Dana, o avea alergie la portocala. Din ce am citit alergia la un aliment poate sa nu apara imediat, ci dupa cateva dati in care a mancat acel aliment. De asemeni, poate sa apara daca mananca o cantitate mai mare; daca mananca mai putin nu apare, daca mananca mai mult, apare. Si alergiile pot sa dispara in timp, deci nu inseamna ca va fi mereu alergica la portocala. Trebuie testata periodic.
pup you all
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
Caprioara spune:
Gini, albumul are coperta o felicitare cu bradut. Centrul de activitate e leapfrog, nu? Parca la asta vazusem afisat 1 milion 9 sute, dar nu bag mana in foc. In Militari l-am vazut, ieri. Sa se fi ieftinit asta
? Si numai Fisher Price sa se fi scumpit?
Fetele care mai vreti sa luati, interesati-va de pret (adica daca am retinut eu bine), si il gasiti in Militari daca e intradevar mai ieftin.
Ma duc la culcare. Nopate buna
!
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
bobitamica spune:
GINI...eu am avut luxatie de sold bilaterala,iar dr. ortoped mi-a recomandat sa nu o pun pe Irina in premergator de frica sa nu ma mosteneasca...
si mi s-a spus si la kineto sa nu o pun sub nici o forma in premergator. Acum ...na..eu am cerut explicatii,si mi s-a spus ca toata greutatea apasa soldurile si pe deasupra mai exista si posibilitatea sa merga pe varfuri. Iar noi am avut o problema...ne-a spus ca are musculatura spastica si exista riscul sa mearga pe varfuri.Din acest motiv am tot facut gimnastica...sa se relaxeze.
Sa nu ma intelegeti gresit,nu sunt impotriva,dar incerc sa o feresc.
Tecky spune:
Ingry prepar branzica asa:fac 90 ml de lapte praf,pun laptele pe foc si cand da in clocot storc 2-3 picaturi de lamaie.Se transforma imediat in branzica,o strecor intr-un tifon sau strecuratoare si o amestec cu mar copt.
Mada multumim pt montaj.Sa va plimbati cat mai mult sa ne declectam si noi cu poze.
Va pup,noapte buna
Biribu spune:
bei eu nu vad in mailul comun nici o reteta de joffre. Boti? sunt eu prea natinga?
Kamy 
OK fetele acum bagati menu-uri de Revelion, por favor!!!
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
bobitamica spune:
CAPRI...deci fetele noaste sunt fotomodele...
Lasa,ca se fac ele mari. Eu nu-mi fac griji. Am vazut ca Ilincuta a fost la recoltat sange...Doamne ajuta sa nu fie nimic rau pe acolo...bine ca ti-ai dat seama ca buubitele erau de la lapte.
Noi pana acum suntem bine. Nu a avut nici o problema. Si doarme de la 2 luni jumate toata noaptea. De la 21 la 6 dimineata.ea creste datorita somnului,ca de mancat...mai putin...
TECKY...si cam ce cantitate de branza iese din 90 ml lapte???
Ca o sa incep si eu sa ii fac peste 2 saptamani si am vazut ca erau si variante dintr-un l de lapte,dar mi se parea foarte mult. MAi ales ca nu o poti tine mult in frigider. Eu la inceput vreau sa ii fac in fiecare zi.
Am vazut su eu ca s-au scumpit jucariile.
Eu am fost la Selgros in berceni acum 2 saptamani si catelul era 90 lei,telefonul vreo 75 si broscuta 60. mi s-a parut acceptabil. Nu am mai fost sa ma uit....dar e posibil sa se fi scumpit,desi ar tb sa se reduca de acum preturile. Sau reducereile de fapt sunt in ianuarie.
Gini75 spune:
Bobitamica, nici eu nu sunt pentru premergator. In asta doar sta, se poate doar ridica, dar nu poate sa mearga. Stiam ca mergi cu Irina la gimnastica si eram curioasa sa vad ce ti-au zis acolo. 
Capri, multumesc.
Marina_1609 spune:
Gini
salata se numeste Suba pentru ca se face cu peste marinat intre alte straturi de legume, ca si cum ar fi imbracat in shuba...![]()
avem nevoie de
- peste marinat (din acela la galetusa feliat...)
- ceapa
- morcov
- sfecla rosie
- cartof
- ou
- maioneza
Se fierb in coaja sfecla, morcovul si cartoful, se lasa la racit si apoi se decojesc. la fel si ouale
pe o farfurie intinsa punem un strat de cubulete cat mai mici de peste
urmatorul strat va fi de ceapa taiata marunt (sa fie mai putina, nu multa) apoi dam prin razatoare chiar deasupra farfuriei un strat de cartof, putina sare, si iar cu razatoarea cate un strat de morcov, albus de ou si apoi sfecla. punem maioneza si repetam...
deci facem de doua ori in aceasta ordine.
si deasupra, peste ultimul strat de maioneza , dam prin razatoare galbenusul de ou, dar foarte fin ( sa para ca e ninsa)
sper ca am fost cat de cat coerenta 
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
POZE
Copil crescut din suc de morcovi