LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (147)
Raspunsuri - Pagina 17
mihuta spune:
pai ti-ai spus parerea, nu ? si noi la fel.
Tu ai spus cum vezi lucrurile in general, eu am spus ca in general cei care vad lucrucrile ca tine nu ar putea sa-si alapteze copiii pe termen lung, pentru ca dupa o varsta alaptatul devine mai mult o manifestare a dragostei si sigurantei decat o cerinta alimentara pentru copii.
Cand plec undeva fara Sophia, cum ajung acasa e calare pe mine sa ii dau lapte, sunt convinsa ca nu de foame face asa, ci pentru ca suptul o face sa se simt5a in siguranta, in bratele mamei, de asta am si explicat chestia cu dragostea lichida.
Dar hai sa trecem peste. fiecare sa ramana cu ideile lui, ca nu ma astept sa-si schimbe nimeni parerea dupa un schimb de replici pe forum.
Eu i-am dat prune uscate fara fum, i-am dat si caise uscate, smochine, curmale, dar n-as putea spune ca a fost cine stie ce hit, Prefera fructele care pot fi stoarse si lipite, gen mandarinele...
mami de Sophia
mihuta spune:
Ank, eu cred ca chestia cu trezitul depinde de copil la copil, mai putin de cum e hranit. Am prietene care s-au trezit de 3-4 ori pe noapte pana pe la 2 ani desi copiii n-au fost alaptati decat cateva luni iar masa de noapte le-a fost inlocuita cu ceai si mai incolo apa. Si am si exemplul altor mamici care au alaptat fara probleme copii care nu s-au mai trezit noaptea de la 6 saptamani.
Asa ca nu e o regula, ma uit la prietena mea cu tripleti si nu-mi vine sa cred ca diferiti sunt copilasii, desi sunt crescuti la fel. Fiecare e altfel, si cu papa si cu somnul.
Pe termen lung alaptatul e mai comod, adica peste cateva saptamani, ca nu mai pierzi timpul cu biberoane noaptea sau in delegatie, iar cand pleci poti sa lasi lapte la sticluta pentru Cecilia. Tu faci cum crezi de cuviinta, eu ti-am expus doar parerea mea, vorba lui BB.
Au inceput deja geloziile?
mami de Sophia
Ank83 spune:
eu ma retrag langa printesa mica.....Pe print l-am culcat demult...
aaaa.. e asa comic Raul. I-am cumparat o perna noua si o tot cara dupa el prin casa si se culca te miri pe unde... azi s-a asezat in hol langa papuci ..in pozitia aia de ruga mahomedana... si cu capul pe perna 
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman avem pozici de aici incolo http://good-times.webshots.com/photo/2771364440101626593SKQQdy |
Pupici la amazoana scumpa!

Si noi avem cateva.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
pufulet74 spune:
La asa strigare de catalog nu se poate sa nu raspund ;) BB, 
Nu imi propusesem sa nu mai intru, dar am avut tare mult de munca si acum ne-am racit amindoi :(
Asa ca mi-am luat concediu sa stau cu puiul pina saptamina viitoare
Fetelor, multa bafta cu bebe doi, suntem curajoase si va doresc sa fie usor si sa simtiti magica perioada cu burtica
.
Noi inca ne gindim daca o sa mai facem al doilea copil, deocamdata spunem ca nu, insa cine stie ce se mai intimpla in timp
Si pentru ca vad ca s-au aprins spiritele iar, sa imi spun si eu parerea apropo de alaptat: eu alaptez si acum si am zis ca pina la 1,5 ani nici nu ma gindesc sa incep intarcatul (care oricum vreau sa fie treptat) pentru ca e atit de indragostit de sin incit nu simt ca i-as face bine. Oricum e recomandat daca se poate pina la doi ani, a inceput sa manince mai bine Joshua, asa ca simt ca e ok asa. Initial zisesem ca alaptez pina la 1 an, insa am vazut ca o sa fie foarte greu intarcatul, e benefic pentru el si am decis sa amin momentul. Si vorba ceea, ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa se intimple, eu imi dorisem tare mult sa alaptez...
Andra, nu te necaji, uite, si eu alaptez si eu cred ca s-a vrut a se spune ceva si s-a inteles altceva din ce au zis fetele.
Daca incerc un pic sa inteleg ce zice BB de exemplu, ea isi exprima foarte direct parerea insa pentru ca o face asa franc, uneori pare ca fiind ca nu accepta alta alternativa, ca si cind ar eticheta negativ alte comportamente, desi nu stiu daca asta intentioneaza. Si atunci, mamicile care au alta parere se pot simti vizate, mai ales la chestii cu implicare emotionala mare.
Pe mine ma induioseaza Joshua de numa cind merge la pat in dormitor, vine dupa mine si incearca sa se catere in el, incercind sa imi arate cum stie el mai bine ca vrea sa suga. Si isi exprima bucuria de ma topeste tot.... si eu le simt ca pe niste momente magice, care nu or sa revina niciodata.
In ce priveste trasul de bluza si alaptatul in public, mie aici mi se pare ca nu e vorba de alaptatul in sine ci de cum priveste mama asta, normal ca piticul te va trage de bluza insa depinde si de mama cum reactioneaza la asta, se simte jenata, ii desface bluza si isi expune "suncile" sau se duce undeva intr-un loc mai retras.
Aici ma mai gindesc si la o chestie, ca e vorba si de modul in care interpretam noi cind vedem imaginile de care ziceati mai sus, ne apropie alaptatul de regnul animal sau e o expresie minunata a apropierii si dragostei dintre mama si copil.... si apoi la faptul ca e normal ca la tv sa arate in proportie covirsitoare imagini si stiri cu violenta, putini isi pun problema asta, pe cind o scena de dragoste care apare pe youtube e scandaloasa si provoaca valuri de furie si dispute... asta a fost pur si simplu o analogie care mi-a venit acum, am gindit cu voce tare fara sa vreau sa afecteze pe nimeni...
Bianca, apropo de cuddling toy, nu vroiam sa zic ca nu ar fi ok sa aiba bebeii asa ceva, cred ca e normal doar ca al meu print nici nu vrea sa auda de nici o jucarie cu un asemenea scop. Cred si eu ca ceea ce zicea Andra, de copiii alaptati la sin, poate fi o cauza.
Ank, esti superba, si te admir pentru cit esti de tonica si pozitiva si acum ! Iar printesa e minunata, sa iti traiasca !
------------------------
Flory
de
Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adra_bell Multumim tuturor pentru sustinere, adica pentru voturi, un pupic urias pentru Miha, care stiu ca a facut un lobby intens pentru noi, am castigat o onorabila medalie de bronz |
Uraaaa!
Felicitari! 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Ank83 spune:
da Mihuta au inceput geloziile... azi cand o alaptam pe ceci ...raul a inceput sa planga in hohote sa urle mama mama...de m-am ridicat i-am scos tata din gura fetei sa il iau in brate...si se lipea ca disperatul de mine... si asta mica a inceput sa urle ca vorba aia unde a disparut tzatza ei
... asa am continuat pana am sunat sotul sa vina urgent ca nu mai puteam sa ma misc cu ei... cand a venit el a sarit sa il prinda de pantaloni sa il ia in brate si el ..ca mai putin si il lasa in chiloti pe husband..
Incerc sa stau cu Cecilia doar cat e strict necesar ..asta cat e el in preajma....
O iubeste ...asa cand nu e in bratele noastre ..azi l-am surprins chiar dandu-i pusi 
... si mangaind-o 

Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
Ank83 spune:
gata...ies ca pitica isi cere dreptul imediat ... si tzatzile mele dau pe langa... ma duc la golire... Noapte buna 
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
oana8188 spune:
Ei, uite, supareala asta mie nu imi place deloc.
EU CRED ca, pe langa pupicii, floricele trimise, cafeaua data dimineata, felicitarile la aniversare si alte dragalasenii pe care ni le adresam unele altora zilnic, ar trebui sa reusim sa ne exprimam fiecare opiniile fara sa ne suparam.
EU CRED ca nu suntem doar niste personaje aici pe forum, ci persoane reale, cu nume de imprumut, e adevarat, dar mature, tolerante, care accepta ca exista si alta opinie decat cea proprie.
Din cele cateva postari eu nu am inteles ca se duce o "campanie anti-alaptat", nimeni nu a incercat sa convinga pe nimeni ca e sau nu e bine, fetele care au scris si-au spus parerea, ca daca nu ar crede ca si-o pot exprima, nu ar mai activa aici.
Imi sunteti toate tare, tare dragi si imi place sa cred ca va pot iubi pentru ceea ce sunteti si nu pentru ca sunt de fiecare data de acord cu voi.
Nu-i lasati steluta sa cada de Craciun!