LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (147)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

flori, , sanatate multa!!! m-am uitat peste poze, joshua e asa scump!!! parca seamana asa bine cu tine!!sper sa intri mai des.
ank, sa ai o noapte usoara!! somnic pufos!!
oana, ai mare dreptate in ceea ce ai scris!!!

......si poate ar fi timpul sa ma retrag si eu putin, nu vreau sa deranjez pe nimeni spunand ceea ce gandesc!! pe toate!!!

va pupi, fetele dragi mai vb pe mess.

noapte buna si somnic pufos sa aveti!!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ank83
si aviza amatoareleor care radeau ca nu mai incap dupa canapea ..se stiu ele

Care-i aia ma?

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufulet74
Andra, nu te necaji, uite, si eu alaptez si eu cred ca s-a vrut a se spune ceva si s-a inteles altceva din ce au zis fetele.
Daca incerc un pic sa inteleg ce zice BB de exemplu, ea isi exprima foarte direct parerea insa pentru ca o face asa franc, uneori pare ca fiind ca nu accepta alta alternativa, ca si cind ar eticheta negativ alte comportamente, desi nu stiu daca asta intentioneaza. Si atunci, mamicile care au alta parere se pot simti vizate, mai ales la chestii cu implicare emotionala mare.

De acord!

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

si pt. ca deja imi era dor de voi, m-am intors (maine dimineata imi proptesc pleoapele cu scobitori sau le prind cu lipici; sa vad cum trec de indatoririle de la serviciiu...).

Este drept ca mi-a pierit si somnul,forumul asta are si efecte negative...
"Moama", dintr-o singura remarca ref. la "sinceritate", s-a iscat un adevarat razboi (ocazie cu care pana la urma au mai scris unele fete...)
Of,of..
Stau si ma crucesc de reactii...da,sunt pro-alaptat, pro-alaptat si in public,desi nici chiar in orice conditii,mai ales ca sunt acum tot felul de chestii care sa ne ajute...
Cand sunt puiutii f. mici si chiar au nevoie de hrana,oricum (am alaptat si eu in parc,desi sunt mai pudica);
Cand sunt insa mari-mari (cum am dat eu ex.) cred ca ar trebuie sa fie si o chestie mai intima (ca si cu pupatul in public),asa macar mai la margine..Femeii de care spuneam ii devenise bluza aproape inexistenta, se postase pe un scaunel in mijlocul salii, copilul mai dadea doua-trei ture de bile, mai tragea o gura, se mai dadea de 3 ori pe toboganul gonflabil de 10 m inaltime, iar o gura..asta era ex., copilul mi s-a parut trecut bine de 2 ani-2 ani jumatate..

Mihuta
,definitia ta cu dragostea lichida mi s-a parut cea mai frumoasa definitie a alaptatului si cea mai corecta...

Da, sigur, am citit la cineva chestia aia cu "secretiile" (mu stiu daca a mai spus-o Adina, aveam impresia ca o stiu de la BB: iarta-ma, Lavinia ),chiar nu vreau sa scormonesc acum prin cele 150 de capitole (poate chiar s-a sters postul...).
Cand am citit-o am ramas si eu stupefiata,apoi am ras "Doamne,ce le mai da unora prin cap", ca la final sa zic "asta este,macar isi recunoaste sentimentele "proprii si personale". Asta nu m-a impiedicat sa dau in continuare la copil san..

Admir fetele care alapteaza pruncii si pana la doi ani (si sunt destule si la noi: Alina care imi este tare draga,Cristina,Anka.san,Miha de Iasi,Adina, Jasmine, Adra, Mihuta, Lixa, si mai sunt dar acum nu imi vin in minte), dar nu imi plac cele vazute la alte subiecte (de ex. am citit o 3 mesaje din subiectul ala cu Gigel,apreciind ca un barbat se intereseaza de cresterea copilului...) cand devin maniace dupa principiul "daca nu esti cu noi,esti impotriva noastra (atat dintr-o tabara,cat si din cealalta..); chiar nu voiam sa se ajunga aici (mai ales ca acest subiect nu mai era asa aprins/de actualitate pentru multe mamici de la noi...

In rest, fiecare cu concluzia lui (ca de ex. chestia cu pututul/cu vrutul/nevrutul ... )

Fie ca Sfintele Sarbatori sa ne aduca pace in suflet si multa lumina!

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Macar nu sunt singura pasare de noapte ! Sophiei nu numai ca nu i-a trecut raceala, dar mi-a pasat-o si mie si am senzatia ca o plimbam intre noi (3) pana s-o satura si ne-o lasa.

Eu cred ca in Romania este o atitudine anti-alaptare, de altfel rata alaptarii este printre cele mai scazute in Europa. Aseara am iesit la masa cu niste clienti germani (cu Sophia cu tot) si unul dintre ei povestea amuzat cum a fost cu fetita lui cand era mai mica la un restaurant de peste care era decorat cu o corabie si o sirena la bustul gol si fetita s-a dus glont la sanii sirenei si a inceput sa-i mangaie si sa spuna ceva de genul "mmm, papi bun". I s-a parut super amuzant si lui si celor de fata.

Ps, nu stiu daca am mentionat, dar sirena nu era vie

Ank-ule, cam greu singura cu amandoi, dar partea asta cu alaptatul indelung nu dureaza mult, o sa devina si Cecilia mai eficienta la supt. Oricum acum pentru Raul e o perioada mai grea pana se obisnuieste, probabil mamicile care au alaptat ambii copilasi au sugestii mai multe si mai bune.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna dimineata !
Incepusem sa citesc aseara, dar din lipsa de timp am amanat pentru azi dimineata, credeam ca o sa privesc altfel lucrurile. M-au afectat foarte tare unele postari. Am inceput si o mica introspectie, pentru ca din afara poate pare exagerat. Dar acum alaptatul este ceea ce ma defineste, poate cel mai important lucru, legatura mea cu Maria, manifestarea dragostei noastre. Credeam ca alaptatul este ceva ce doar mamele inteleg (asta in romania, am vazut si eu ca in ale tari este vazut ca fiind foarte natural). NU a fost niciodata ca o datorie, doza de anticorpi pana la 6 luni, mereu l-am privit cu mare dragoste si ma bucur ca si ea. OMS recomanda alaptatul exclusiv pana la 6 luni, iar alaptatul pana la 2 ani (pana la 1 an laptele fiind mai important decat mancarea). Cred ca depinde mult si de cum privim lucrurile, eu ma pliez mult pe nevoile ei, nu viceversa. V-as fi intrebat ce parere aveti desre clipul "dar la teta es dar vida", dar din pacate nu-l mai gasesc pe net.:(
In general sunt o persoana diplomata, fara sa fiu nesincera, dar am simtit nevoia sa spun asta. Sper sa nu fi ofensat pe nimeni, a fost ca o recapitulare personala. Nu am inceput vreo actiune pro-alaptat, fiecare are n motive pentru ceea ce face, a fost doar o incheiere. O sa iau o pauza de la clubul scutecelor, de mult nu m-a mai afectat ceva atat de tare (m-am resimtit si fizic).

Va pup si va doresc multa sanatate si voua si puilor !

Ank, am o prietena foarte buna care are 2 copii la distanta foarte mica intre ei. Cea mica are 3 luni si pentru ca e singura in timpul zilei cu ei foloseste un sling. O tine in permanenta pe fetita in el, inclusiv cand alapteaza, ca sa se poate juca si ocupa mereu si de baietel. La fel ca la voi, baietel si fetita. Iar cel mare este extraordinar de nazdravan. Ca sa-ti dau un exemplu, cat am vorbit putin la telefon cu ea ieri, golise 2 bidoane cu apa prin bucatarie, dintre care unul de 5 l.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

Adina dute draga langa sotul... ca ar avea dreptate sa se supere in seara lui libera... ... Lasa ca nu vine George in seara asta si oricum sa stii ca am citit ca vrei sa il schimbi pana reusesc eu sa revin la petrecerile nocturne ... Asa ca astept unul tanar si musculos...ca acum nu mai am nici burtica

si aviza amatoareleor care radeau ca nu mai incap dupa canapea ..se stiu ele

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

avem pozici de aici incolo http://good-times.webshots.com/photo/2771364440101626593SKQQdy

Pupici la amazoana scumpa!

Si noi avem cateva.

multam
Dracula cumva?http://good-times.webshots.com/photo/2379646090088512827anJRsa

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihuta

Macar nu sunt singura pasare de noapte ! Sophiei nu numai ca nu i-a trecut raceala, dar mi-a pasat-o si mie si am senzatia ca o plimbam intre noi (3) pana s-o satura si ne-o lasa.

Eu cred ca in Romania este o atitudine anti-alaptare, de altfel rata alaptarii este printre cele mai scazute in Europa. Aseara am iesit la masa cu niste clienti germani (cu Sophia cu tot) si unul dintre ei povestea amuzat cum a fost cu fetita lui cand era mai mica la un restaurant de peste care era decorat cu o corabie si o sirena la bustul gol si fetita s-a dus glont la sanii sirenei si a inceput sa-i mangaie si sa spuna ceva de genul "mmm, papi bun". I s-a parut super amuzant si lui si celor de fata.

Ps, nu stiu daca am mentionat, dar sirena nu era vie

Ank-ule, cam greu singura cu amandoi, dar partea asta cu alaptatul indelung nu dureaza mult, o sa devina si Cecilia mai eficienta la supt. Oricum acum pentru Raul e o perioada mai grea pana se obisnuieste, probabil mamicile care au alaptat ambii copilasi au sugestii mai multe si mai bune.

mami de Sophia

foarte tare faza...sigur nu era vie?eram curioasa ce gust are laptele de sirena

poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

...... Dar acum alaptatul este ceea ce ma defineste, poate cel mai important lucru, legatura mea cu Maria, manifestarea dragostei noastre. Credeam ca alaptatul este ceva ce doar mamele inteleg (asta in romania, am vazut si eu ca in ale tari este vazut ca fiind foarte natural).

imi pare rau ca ti-am provocat asemenea durere, desi nu stiu de unde ai scos-o cu anti-alaptatul...cand totdeauna am fost pro..am sesizat doar unele remarci facut la un moment dat si admiratia mea fata de sinceritatea Laviniei, atata tot!!!

este ca si cum noi, cele care nu mai alaptam sau cele care nu au alaptat vreodata ne-am supara la remarcile ref. la faptul ca doar prin alaptat se ofera dragoste,pana la a fi unica legatura intre mama si copil- ceea ce nu este corect in intregime!

si stati linistite, oricum nu mai aveam prea mult timp de forum, ca sa va convingeti o sa cer anularea/inchiderea contului.
Pana la urma nu cunoastem decat o imagine mica-mica din ceea ce reprezinta fiecare, nu are rost sa ne enervam degeaba/aiurea disecand fiecare vorbulita sau exprimare anapoda...

Lorena
Andrada Catalina
Maria
sa cresteti sanatoase,destepte si cu noroc in viata!

LA MULTI ANI TUTUROR,un an nou fericit!

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput