Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (54)
Raspunsuri - Pagina 20
Adriana_78 spune:
revin, a readormit ... sriu repede, ca plec la gradinita s-o iau pe Lara
La multi bebelusilor nascuti pe 16!
Vazut si eu Mirci voios. Annika cand rade in hohote o da pe sughit apoi si se duce toata distractia
Cleo, eu stiu ca homeopate sunt si pt bebei mici. Ex: Sambucus, Viburcol -- aici nu stiu cum sunt doct. si ce politica adopta, insa sincer sper sa ma tin departe de ei (adica sa nu avem nevoie, ca suntem sanatosi).
Monik, eu SUNT IMPOTRIVA TV, MAI ALES LA BEBELUSI! o declar sus si tare.
TV- ul e pt. noi mamicile, taticii, bunicii, bonele, sa ne fie mai comod.
Desi stiu ca nu e bun, eu o las pe fii-mea de 3 ani jumate la desene, ca de' mai vreau si eu pe forum, mai vreau un dus in liniste, mai vreau sa fac ceva singura -- acum incerc sa n-o las prea mult, adica nu mai mult de 1 ora 1:30 si nu zilnic.
Un bebelus il poti pune pe paturica de activitati -- pt. ca in afara de radiatile nocive de la TV, ce actiune anume poate prinde el din ce vede???
Asta e parerea mea, fiecare face cum crede bine-nteles.
In RO. am vazut pt tot ca TV merge si copiii mici se invart prin casa. Chiar int-o poza a unei fete de pe forum - nu mai stiu cine anume - in maternitate, era bebe pe masa de invasat, in fundal merge TV!!
- mie mi se pare inadmisibil. Nu zic sa nu vezi o stire, film ceva, da NU intr-o camera cu nou-nascuti.
La gradinite copiii sunt pusi la desene in fata TV, ca de' e comod pt. educatoare ssi f. placut sa mai stea la o barfa, o tigara etc.
hai ca s-a facut ora de plecare, bai da' zboara timpul asta
Adriana
mi_bebelina spune:
Miss, eu ca eu, da sotul meu e tare pretentios cand vine vorba de dormit.....de 4 ani de cand suntem casatoriti am schimbat 3 saltele. Pe ultima anul trecut.....dar de care suntem tare multumiti. Am vazut-o in reclama la tv, am mers la magazinul lor de desfacere(am impresia ca livreaza si acasa) ca sa o vedem sa nu luam teapa si am luat-o.........vreau sa iti zic ca e super......si noi o puteam returna parca in 30 sau 60 de zile. Uite link aici: http://www.dormeo.ro/index.asp?tn=productview&c=12778&pid=55814&info=cat_12779_other
Si, pe durerea ta de toate cele din cauza saltelei...mi-a venit mie o idee de cadou de Craciun sau de ziua lui
.....o perna tot de la ei ca de cand isi doreste...........
Deliutza Broscutza
Getutza81 spune:
Cleo, tins a precizez ca in salata de beof deabea sa simtit maioneza, pt ca mie imi place cu multa maioneza, si apoi am facuto din piept de pui, ca a fo prea mult in supica... deci salata aia inafara de o lingura de mustar, a fo exact mancarica pt el... ca carne de porc nam dat copilului, sau mancare care sa contina carne de porc...
===============
Geta
mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
Pentru ca oamenii rai sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic (Edmund Purke)
Reallaura spune:
Alysh yeeeee
Vladi cuminte care o lasa pe mami lui sa doarma noaptea!
Miss daaaa, cu masina vom pleca...facem cate opriri vrem, vor fi si mai maricei, un an, e ok...parca de la luna la luna comunici altfel cu ei...eu sper sa doarma in scaunul de masina! Eu zic ca ar merge sa bagati si voi o Corsica...![]()
Despre saltea, nu stiu ce sa zic, noi am cumparat una singura la viata noastra, am dat vreo 150 E si e proasta. are 3 ani si face valuri deja... Cu mesele..pai a doua masa o introduci cand e introdusa complet prima masa...adica papa in jur de 100-150-200 ml. depinde de copil ca nu toti papa asa mult. sa stii ca al meu a papat mai bine odata ce i-am bagat cartofel, am stat vreo 2 sapt pe morcov cu dovlecel si ma speriasem ce putin papa..
mi-bebelina eu ii bag spanac in piureul de legume, ii da putin gust si iese verde. Ii place. Nu i-am dat inca spanac simplu.
chiar ma intrebam cand incepem sa-i facem mancarici: pilaf, spanac samd..o sa intreb azi pediatra. daaa.am fost activa aseara dormea bb la ora aia.![]()
Socrate ce-mi place de dl Sebastian ce gusturi clare are el: fete cu par blond, publicitate, cafea... ca sa nu mai spun ce spirit de observatie laudabil are mami.
Micaela asa e steamerul meu, din pacate,. dar poate alea de bambus sa fie mai usor de spalat???
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Reallaura spune:
Adrian imi pare rau ca afacut Annika febra...sper sa fie bine astazi. si eu sunt impotriva tvului pana pe la 2 ani, il tin pe mirci invers, orientat cu fata spre noi si spre perete, daca decidem sa-l iau in sufragerie. Bine, sotul mai calca in strachini si ma supar pe el...
Lily eu zic sa comentam in voie, fara stres. ca nu are nimeni de ce sa se supere, noi nu fortam pe nimeni sa faca asa cum spunem noi. fiecare tot cum crede face. dar de dezbatut, asta da, e bine sa existe dezbatere si cat mai multe puncte de vedere. un
de la noi... o sa plec si eu la pediatru acum. intru cand ma intorc
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
elenuca spune:
Ziua buna si de la noi ! Profit de ocazie ca doarme Lizuca sa intru si eu.
Miss, nu au scos filmuletul cu montajul, probabil lucram eu la el in momentul ala... acum ar trebui sa fie ok.
Getutza, multumim pentru info, extrem de utile, le-am salvat 
Laura, am ras cu lacrimi, e superb Mirciulica
... asa se distreaza si Lizuca, n-am apucat sa o filmez inca.Sunt tare scumpici
.Bafta la pediatru, vizita de 7 lunitze?
Mi bebelina, nu ne suparam daca se intampla doar o data... sa nu se mai repede ,
vazut pozici cu Deliutza... hmmmm se face tot mai frumoasa ... PERICOL !
Iulia83, de unde mai ai resurse sa pregatesti micul dejun? La noi, tati e responsabil de asta si chiar se pricepe... he he he, cafelutza, suculetul natural, farfurioare, servetele... tare drag imi e de el cand face asta, adik in fiecare zi... dar nu ma laud, doar constat, cum zicea cineva mai devreme pe forum, sa nu cumva sa-l deochi !
La multi ani pentru Sara si David, sa fiti sanatosi si sa aduceti parintilor numai bucurii ! Andreap si Nicole sa va traiasca pruncii !
Ce mai face Simonel, cum se mai simte Mateias?
Cred ca azi nu mai iesim, ieri a fost destul de frigutz si batea si un vant naravas...asteptam vremuri mai bune ![]()
Eu am trimis filmuletul de la Animal Planet cu Pusca si cureaua lata, il mai atasez pentru cine nu l-a vazut
www.youtube.com/watch?v=Jl_cTulm064" target="_blank">Pusca si cureaua lata la ce e in politica noastra, cred ca o s-o tot tinem intr-o caterinca ...
Elenuca mami de
Lizuca 29 Mai 2008
Povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)
www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage
uite ce mare sunt !
aldaesme spune:
Salutare,
nu m-as fi apucat de scris fiindca nu prea am timp...deh craniile ma asteapta (mama lor azi) in plus mi-am si uitat ochelarii acasa asa ca fix ce bat cu degetele o sa iasa ca de corectat nu prea are cine...Voiam insa musai sa ii zic lui Miss ca avand in vedere ca noi facem si studiul calitatii somnului si il corelam cu saltele si alte chestii de genul asta - ba as zice ca din cadrul diviziei noastre s-a nascut si o mica firmulita care cu saltele se ocupa - ii pot spune ca TOATE studiile arata ca nici o saltea nu e buna din prima zi si ca abia dupa DOUA saptamani de utilizare poti sa iti dai seama daca salteaua cu pricina iti este buna sau nu. Intr-adevar designul saltelelor e foarte important dar si structura propriului corp. de exemplu un om lat in umeri si ingust in talie are nevoie de o saltea care sa fie mai tare in zona umerilor si mai moale in zona taliei in asa fel incat zona grea a corpului sa fie sustinuta la aceeasi inaltime cu zona mai usoara (asta fiind regula de baza). Dar ca si cizmele de piele saltelele cedeaza doar dupa cateva utilizari...asa ca dupa o singura noapte nu ai ce sa iti dai seama. Cand ne-am luat noi saltelele (acu doi ani, au fost 800 euro bucata) am injurat si strans din dinti doua saptalmani, vorbisem oricum cu cei de la care le-am luat si le-am zis clar ca le vom incerca pe aceasta perioada si daca nu ne plac le ducem inapoi...ei stiind despre ce vorbim au fost absolut deacord. Suntem insa foarte multumimti de saltelele noastre. La noi problema a fost al meu sot care avea dureri de solduri de la alte saltele...nu mai are nimic acum. In timpul sarcinii insa pentur mine nu a mai fost buna salteaua respectiva asa ca pe a mea am schimbat-o ca sa imi sustina burta si pelvisul.
Apropo de alaptat si dormitul peste noapte. Eu mai alaptez, ziua chiar mai mulg pentru eventuale completari la mesele deja diversificate si pentru pastrat pentru cazurile in care mergem undeva si lasam copilul seara cu vecina...seara bea doar lapte de ma-sa in pielea goala, fdara nimic suplimentar. Copila mea doarme noaptea 5 + 5.30 ore in zilele cu cresa (adica de la 9 la 2 si de la 2.30 la 7 - cand o trezim noi, ca ea probabil ar mai dormi, de mancat abia la 8.30 mananca fiindca atunci ajungem in cresa, si o alaptez acolo) si culmea, noapte intreaga (10 ore) in uikenduri (ce de treaba fetita am). Mai are nopti cand e mai agitata, dar asta doar daca are nas mucos, sau tuseste sau alte chestii similare. La noi cand i-am dat seara mancare a dormit foarte agitat si s-a trezit de mai multe ori sa bea...nu mult, doar sa bea cica de sete (mi-a zis doctorita). Insa degeaba incercam sa emulam ce face altcineva fiecare copilutz are propriul metabolism si trebuie sa ne multumim cu acest gand. fata mea de exemplu fizic nu se taraste, nus ta in picioare, abia sta in fund, insa e tot timpul in rostogolire sau cu picioarele la ros in gurita si spune "tata" directionat, adica efectiv ii spune lu ta-su "tata" si nimic altceva pentru ea nu e "tata" e singura combinatie care nu o zice prelungit cum zice "mamamama", "nananana", "babababa", "imimimimi" sau mai stiu eu ce. Cand o las la cresa imi face efectiv semn cu manutza si cand o iau de la cresa ma mangaie pe fata si ma pupa (vorba lu' Simonix imi trage un mozol cu limbutza de nu ma vad de saliva)
Apropo de liste si diversificari...e fix cum zicea gabitza si despre dormitul cu sau fara parinte langa. sunt sute de carti pe tema data si in functie de tara diferente sunt multe. Vad ca unii nu recomanda banane inainte de un an, ori aici sunt primele fructe care intra in meniu. Ca sa nu mai spun ca banana in sine e al treilea aliment ca raspandire pe glob (dupa orez si grau) si cum sunt tari in care banana e alimentul de baza acolo e si primul aliment in diversificare. Apoi in Romania se da telina in fiecare zi. Aici nu e voie de mai mult de trie ori pe saptamana si asta doar daca in saptamana aia nu a avut alte legume care contin nitrati (spanac, sfecla rosie, andiva...etc.). Aici toate fructele in afara de struguri si capsuni sunt recomandate de la 6 luni cu specificarea ca trebuie sa fii atent daca apare sau nu vreo alergie, in caz ca apare s aintrerupi fructul respectiv pentru cateva luni si sa reiei. Si intr-adevar si astia zic fara zahar, fara sare si cum spune Simonix sa dai cu paru' si nu gasesti biscuiti fara zahar...asa ca io, mai catolica ca papa in anumite situatii am facut fetei biscuiti si la fiecare masa de fructe mancata acasa ii pun doi biscuiti facuti personal...Simonix daca vrei dau si la altii
/
fecian si al noi e plin de deadline-uri (dode streepje cum le zice un coleg mucalit) ca deh e final de an ...dar a fost un an bun, nu-i asa? Indiferent cum si ce tot avem un copil pe care il iubim si care ne iubeste si atunci ce sens are sa ne ofticam pe chestiile astea inutile cum ar fi replica sau nu la mesaj. Io abia AZI (asa fara ochelari, cu fonturile imense) am ajuns sa citesc mesajele de la ultimele 3 capitole, desi experimentul ma asteapta cu drag (io pe el nu, dar deh...linia moarta de vineri...). Si jur pe rosu ca in general nu prea fac conspecte, ca ori nu am timp, ori nu am nimic util de spus cuiva personal, ori mi se pare ca al meu comentariu ar putea fi general valabil. daca cineva isi doreste sa ma ignore e liber sa o faca, ca doar nu o sa oblig lumea sa imi citeasca toate mirobolantele idei, una mai saltareata ca alta. Pupic si muuulte zambete ![]()
![]()
.
Gata ca m-am lungit prea tare. Sanatate copiilor, sa fiti si voi sanatoase, voioase si zambacioase (aka zambitoare),
Esme
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alysh Ylari, sa porti sanatoasa plombitzele. Ce bine de tine ca nu-ti zice iubi nimic ca o iei pe bebeluna in pat....mie imi tine niste teorii.....zici ca psiholog l-a facut ma-sa Vlady |
Sarut mana!
In general nu mi-a zis nimic legat de bebeluna, am facut cum m-a taiat pe mine capul. Cateodata il mai intreb si pe el ce parare are despre x, y, dar in general nu se baga peste mine ca i-o "trag" de nu se vede, eu sunt mai balamucita, asaaa...
Am rezolvat, mi-au venit si banii pe CIC, va pup pe toate, fug sa culc fata si vin dupaia la conspect!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
bratafel spune:
buna fetelor. mai dar aveti o viteza la scris......
eu nu am prea avut timp de net zilele astea. am citit aproape tot mai pe diagonala.
ieri la vaccin ne-am si cantarit. avem 7600gr. in ultima luna acrescut 300 gr . eu sunt multumita. nu mananca ea 200ml de piure sau de lapte la o masa. mi se pare mult. in schimb papa lapte de mai multe ori pe zi. ne-a dat sa luam calciu gluconic cate 10 zile/luna cate este iarna. i-am dat si luna trecuta.

tuturor bebelusilor care implinesc astazi lunite si tuturor mamicilor a caror zi este astazi.
pozeBiancuta
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
Andrada79 spune:

Sara Elena, David Adrian
Socrate pai tu ai baiat mare daca deja e cu ochii dupa gagici!
Cleo
mi-ai dat o idee.....pai acum cand voi face ciorbica pt noi o sa ii dau si lui Tiberiu dar neacrita (adica fara bors)ca asa e, pun in ea legume, carnita, exact ce papa si el! Mercic de pont!
Miss uite eu am inceput diversificarea la 4 luni jumate si doctora mi-a zis ca pana la 5 luni sa incerc sa aiba o masa inlocuita dar nu am reusit decat abia pe la 5 luni jumate aproape 6 chiar. Asa ca depinde de copil cred! Felicitari pt bebe papacios. Aaaaa si multumesc inca odata pt frame-uri si toate cele ca asa mandra sunt de calendarele mele. Uite le pun din nou, poate ai timp sa arunci o privire ca tu nu ai apucat sa le vezi ca a fost exact in perioada cand aveai probleme cu calculatorul si cu puiutul mic. Uite aici: http://www.flickr.com/photos/11325519@N07/?saved=1