Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor!

N-am citit to, m-am oprit la pag 15 si apoi am sarit la 18.
Am vazut ca si Edvin si Sara au dintisorii; noi suntem codasii trupei. Annika a facut febra aseara, dim. insa era bine, cam apatica totusi.
Sa fie de vina plimbarea de ieri de-o ora??? Cred ca da ... da nici sa nu mai iesim din casa, parca-i prea de tot.

Multumesc fetelor de raspunsuri ref la ceaiuri -- oricum s.a inteles gresit, eu nu vreau sa opresc lactatia cu ceaiuri, ci vroiam sa stiu daca exista si altele "rele" pt eu am baut la greu ceaiuri de paltlagina, muguri de pin, cimbru, anti-bronsitic, pectoral si speram sa nu-mi dauneze.

Multumesc si pt. ideile de cadouri pt. soti. Grea decizie. In continuare n-am nici o idee.
Si eu ii iau camasi, ****vere , insa as fi vrut altceva ... in fine

o aud pe pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

SARA si DAVID
Sa cresteti mari, sanatosi si norocosi!

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

O noapte proasta, dar nu din cauza de David, ci de saltele: au fosnit cumplit (macar Bogdan nu a sforait prea tare), m-am trezit de 3 ori cu dureri de omoplati si deasupra taliei (inainte ma durea coapsa, acum talia, semn ca salteaua e prea moale si m-am infundat prea tare in ea), de alea 7 zone de sanatate nu am simtit absolut nimic, m-am adancit prea tare in saltea si m-am simtit cumva imobilizata, iar dimineata m-am trezit cu dureri cumplite de coloana, jos, cum nu mai avusesem de ani de zile... Noroc ca nu le-am scos din ambalajul original. Tipa care ni le vanduse ne spusese ca eventual se pot da inapoi daca venim cu ambalajul original, noi l-am sunat pe seful filialei (dl. Cristea, culmea, cu care Bogdan a vorbit romaneste) si acum s-a dus sa le dea inapoi. Mergem la IKEA, macar acolo iti da dreptul sa le incerci 90 de zile si sa le returnezi daca esti nemultumit... Sigur, asta inseamna ca ei le iau inapoi folosite, spala invelisul si apoi le pun iar in vanzare (bleah!), dar macar am posibilitatea sa le incerc ca lumea si sa le dau inapoi cand vreau eu... Ca o saltea de 300 de euro trebuie sa fie buna timp de 10 ani, nu e o fusta pe care o probezi in magazin si apoi o porti in 2 ani de 10 ori...

Voi ce experiente aveti in domeniul asta, al saltelelor? Ce puteti recomanda? Ma refer mai ales la fetele din occident, dar nu numai, ce saltele folositi? Eu aveam unele din latex din 1994, care atunci au fost f.f. scumpe (1000 de marci) si au fost bune, chiar si acum dorm mai bine pe ele decat pe asta noua, desi in magazin am stat 15’ intinsa pe ea si mi s-a parut comoda... I-am zis lui Bogdan sa-si ia el una noua de la IKEA, eu o iau pe a lui (ca e mai moale ca a mea) si pentru mine cautam prin martie incolo, cand va fi mai cald afara si il putem lua si pe pitic cu noi, ca altfel e mai mult stres...

Fetele care au diversificat, la cat timp se inlocuieste masa de pranz complet cu piure de legume si nu se mai completeaza cu lapte? Noi abia avem o saptamana si un pic de morcovei, azi terminam un borcanel luat de Bogdan cu morcovi bio, iar de maine ii fac iar eu la Babycook si ii bag si cartofiori (din aia dulci) pe langa morcovei, sa vedem cum ii prieste.

Laurita, am ras cu lacrimi la rasul lui Mirci, este ireal!! Cum planificati sa mergeti in Grecia anul viitor? Cu masina? Ca si noi ne facusem planuri anul trecut ca vom merge in Corsica 4 saptamani cu David la un an, dar acum ma gandesc ca va fi iadul pe pamant pentru el atatea ore in masina... Incep sa am indoieli ca va fi ok... Pe de alta parte, cu avionul e riscul ca i se inflameaza urechile... of, cum o dam tot greu e cu bebe asa mic... parca prevad ca tot 2-3 saptamani de Austria scrie pe noi, desi eu i-as fi propus lui Bogdan sa dam o fuga vreo 10 zile si pana la lacul Garda, ca si acolo sunt munti si peisaje frumoase si ar vedea si el ceva nou... Vai, ce m-a impresionat sa citesc cum tu si Simona adormeati in copilarie cantandu-va una alteia. Mie nu mi-a cantat nimeni, eu nu stiu cantece de leagan sau colinde, eu ii cant cand ii pun pampers, ca sa stea cuminte (inventez versuri gen „Sa-i cante mama un cantecel/Sa stea baiatul cumintel/Sa-l schimbe mama pe baietel/Si sa fie el curatel“, tot ce-mi trece prin cap, pe melodii inventate tot de mine)...

Andrada – bestial cum rade Tiberiu, e total molipsitor!!

socrate, gata, tu ai gasit raspunsul la toate intrebarile: era dintele, dom’le Asa un raspuns vreau si eu, dar dintele nostru dureaza 5 luni??? Ai dreptate in ce priveste „dragastosenia“, mi-am propus si eu sa intensific apropierile acum, ca sta acasa, insa se nimereste intotdeauna prost din cauza de bebe... David face kk o data la 2-3 zile de cand l-am trecut pe bibe (mai putin cele 2 saptamani cu diaree). Al tau are o digestie nemaipomenita daca si diversificat face kk de cateva ori pe zi... Tre’ doar sa ai grija sa nu se deshidrateze, daca observi ca kk este mai lichid... Apropo de leganat, sa stii ca si David plange noaptea si daca il luam in brate, in 2 minute isi pune capsorul pe umarul nostru, baga degetul in gurita, suge de 6 ori si adoarme... Ca dovada ca nu numai foamea ii trezeste, ci si nevoia de apropiere, de caldura, de siguranta... Eu de-aia nu ma indur sa-l pun in alta camera (iar patul lui mare nu incape langa patul meu, ca sa-l luam in dormitor).

Cleo, te-ai suparat pe mine?

Micaela, da, cam asa sunt preturile la saltele, daca vrei unele bune, cu 7 zone (cica) pentru repartizarea greutatii nu stiu cum, pentru somn sanatos... Am citit insa si pareri f.f.f. critice pe net (nemtii au un asa-numit „Forum al somnului“ ) si acum nu mai stim nici noi ce sa credem, ce sa luam...
monik16, si eu il mai pun in disperare cate 15’ la desene, dar mai mult nu-i place, devine nelinistit si vrea variatie
stefany, LA MULTI ANI cu sanatate si multa fericire, noroc, bucurii si ... somn cat cuprinde!!
Desiree, nici David nu are cizmulite si nici pantofi, hihihi, eu ii pun sosetele peste strampler, apoi il bag in costumasul de Mos Craciun care e vatuit si are si picioare, apoi in sacul gros pentru carut, ce nevoie are de pantofi/cizme???

CamiM, si David e la fel, cuminte cu exceptia momentelor cand ~#<“x$}§#* si tot asa
Iulia, nu te pot ajuta, dar pe viitor fa bine si baga firewall masiv, ca altfel – vorba lui Bogdan – lasi chilotii jos in fata hackerilor...
Alysh – felicitari pentru noaptea de vis, BRAVO!! Imi confirmi ca noi nu avem efectiv nici o putere, bebeii fac tot ce vor ei, asa ca imi fac sperante ca si David va dormi candva fara intreruperi. Doamne-ajuta!
Getutza, aici nu exista baby drink, noi am incercat cu ceai de fenicul pentru bebei, dar lui David nu-i place (il inteleg, are un gust oribil!!). El adoarme la loc cel mai bine in brate, cu capsorul pe umarul nostru... daca as putea dormi asa, n-ar mai exista probleme... In rest, sa nu-ti faci probleme cu mancarea lui bebe (numai la sare sa incerci sa renunti complet), fiindca in fond nici noi nu am crescut cu legume bio sau papaya sau avocado
mihaser, trimite si mie suzeta aia magica

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

scriu acu desi n-am citit tot ca altfel uit:

legat de sare la bebei: nu cred ca face cine stie ce rau daca nu este in exces. De ex atunci cand a mea a fost la perfuzii ce oare continea perfuzia ser fiziologic adik Nacl adik sare si a primit saracuta peste un litru de solutie. asa ca ,....
Nici zaharul nu face bine dar tot in exces. Noi ne-am hranit sigur cu lapte de vaca in care sigur puneau mamele noastre putin zahar, gris ...etc si biscuitii cu mar de pe vremea noastra nu contineau zahar ? si cred ca ne dadeau si miere...suntem noi mai panicate cred
Eu nu i-am dat niciodata mancare de-a noastra celei mari, eu eram superprotectoare si cred ca nu e bine, a mancat pasat aproape pana la 2 ani si mancare gatita zilnic doar pentru ea de eram capiata facand 2 feluri de mancare pe zi.Nu zic sa facem excese dar nici sa traiasca intr-un bol de sticla.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

adriana, voiam sa zic ca pt tratamente hemeopate, in afara de dr homeopati, nu prea recomanda nimeni sub ` an. Chiar sub 2 ani. unt tare putine pe piatsa, si controversate sunt si astea alopate, d-apoi cele care nu au teste, tratate si alte cercetari cel putin la fel de solide.

despre ceaiuri, alcool, cafea, si ce mai mancam - f. putine trec inlapte. Sau in concentratie mica mica. De aceea, regimul de alaptat e clar: ce iti face tie rau, face si la bb.

mai voiam sa zic ceva de getutza, ca au fo multecomentarii anti. Una e sa dai sa guste, cupilului, si altra sa ii dai masa completa. Din ce a zis getutza, si io mai fac asha: pap iaurt - i-am dat pe limba fetei, sa vaz cat de rau se instramba; dar de amuzament. Plus ca baiatu eei e barbat in toata firea! fatsa de piticii ceilalti de aci.
Plus, si io unele chesti le fierb separat, dar altele le scot din mancarea noastra. De ex. carnea am fiert-o impreuna cu legumele pt noi Apoi am scos pieptul animalei, si apoi am sarat mancarea pt noi. E pacat de zeama de animala de tzara, si fiarta cu legumele pt ciorbitsa noastra - zic ca e mai ok decat doar la abur. Siu am incorporat papoi carnitsa in legumele de la steamer.
aDespre maioneza, mi se pare prea mare tamtam. Ulei punem si cupilului, 2 picaturi in supa, ou fiert - intra la masa, lamaiie. In afara de mushtar, nu stiu ce altceva interzis ar fi; ca salata beuf e cu vita fiarta, cartof fiert, morcov. Si daca faci dietetic, cu putina maioneza, ma gandesc ca pot sa ii dau si 1-2 linguri la bb. Mai putin muraturile, la care io sunt anti.
la fel, io deseori ciorbitsa o fac nesarata. Si apoi ne punem isnguri in farfurie sare. O acresc cu lamiie, legumele din ciorba is congelate de mine, nu e nik de refuzat in ea (nu pun paste, nu consumam delicat, bors magic, si alte chestii chimice sau cumparate de la surse dubioase). fiertura de pasare de tzara cu legume congelate de mine, si cu lamiie - ce mai, mancare ca de copii.
uite, pe mana soacra- mii nu am ioncredere. ea pune zahar in piureu de barabule, pune tot felu de chestii care io sunt ANTI. La ea mancare buna e cea mai scumpa.
Asta e. Imi pare rau ca nu am congelat mai multe fructe pt bb, din pacate am congelatorul micuts, in ianuarie nu o sa mai am multe de scos. Noroc - de diversificarea diversificarii.
A, spanac- cah. I-a injumatatsit portia de piure de legume. Asta e, mai raruts, eventual ce ziceti, sa il fac cu lapte praf + cereale?

mai voiam sa zic multe. Dar cetind pe diagonala, imi crapa windowsu si nu reusesc sa deschid calc. tot timpu. Acu fac backup. Apoi... formatam instalam, nu stiu cand ne mai vedem!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

mihaser sa stii ca nu te-am uitat cu calendarul. Nu imi place prea mult cum au iesit. De fapt sunt foi separate ca niste poze si cu o cutie de metal in care le sprijini. Deci nu sunt pe spate de incantare. Oricum sunt ok pt cadou. Am facut insa si o cana cu bb pe el care zice : Tati sa ai o zi buna. Asta imi place mai mult.

Cleo draga mea, nu functioneaza mereu, uite de ex. azi a adormit cu Mozart si povesti, dar...s-a trezit cam repede. L-am lasat sa mai stea in patutz, dar prevad ca in cateva minute incepe sa miorlaie sa il iau de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana sa stii ca ma gandeam eu ca vrei sa stii ce ceaiurile alea ca sa le poti evita si la mine la fel, ca vreau sa mai fie laptic; auzi, despre cadouri pt tati, trebuia sa scrii putzovere ca sa nu-ti puna stelute

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Va multumesc ca mi-ati raspuns in legatura cu televizorul... Ma simt parca mai bine sa aflu ca nu sunt singura. Am citit ca avem deja baieti care se uita dupa gagici ... Bravo lor!!! Si Sara e distrasa de reclame, cred ca toti copiii sunt.

La multi ani pt. SARA ELENA (bb de andreap) si DAVID ADRIAN (bb de Nicole1980)!!!

Aceeasi urare si pt. bebeii care s-au serbat zilele trecute (ca eu nu le-am urat )!

Noi ne-am trezit aproape la 12 ca ne-am culcat la 2... S-a trezit de cateva ori si a mancat. Nici nu ma mai deranjaza ca ma trezeste, macar sa manance!!! Ce pacat ca nu are sanul gradatie!!! As fi stiut si eu cat mananca.

Sa aveti o zi frumoasa!

MAMI DE PRINTESA Sara-Maria - 29.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna pe la amiaza.
Ce mult ati scris...

Am o dilema, sa comentez un subiect sau nu.Daca-l comentez, va iesi cu scandal, daca nu iar, ca e pe ignore. Aleg calea de mijloc Generalizez.
Suntem aici multe mamici cu idei diferite culese de la doctori, bunici,din carti, etc si daca vine cineva cu un sfat nu trebuie sa sarim imediat ofticate ca vai ce-a zis X. Fiecare face cum simte ca e mai bine pt bebelusul ei. De multe ori ne ajuta un sfat primit aici,ne ajuta sa citim experienta altor mamici, dar sunt situatii cand ne dam seama ca ceva nu i s-ar potrivi bebelusului. Intrebam cand avem neclaritati, ni se raspunde daca au mai fost situatii intalnite de mamici, comentam ce vrem, scriem cand vrem si ce vrem, nu e obligatoriu sa facem conspecte,nu e obligatoriu sa scriem in fiecare zi, etc.

monik16 Julia dormea pe la ora aia Cel mai mult a stat treaza pana la 1:40, dar in ultima saptamana nu a trecut de 0:30.Eu am trezit-o astazi incetisor pe la 10, altfel ar mai fi dormit. M-am dus la ea, am povestit incetisor cu ea si s-a trezit.Am incercat si pe la 9 si ceva, dar atunci nu am avut succes.Intelegi care e sfatul meu, nu? Sa incerci sa o trezesti mai repede.Cand auzi ca maraie ca vrea laptic dupa ce s-a facut ziua (8,9,10 sau cat o fi;presupun ca mai suge inainte de 12), o iei in brate, ii povestesti, o schimbi, etc pana se trezeste de tot.Nu trebuie sa-mi urmezi sfatul, ca poate vine cineva pe-aici cu un sfat mai bun ca al meu si care poate imi va folosi si mie, ca nici mie nu-mi place ora la care adoarme Julia

socrate felicitari pt dintzisor.

iulia83 eu sunt programatoare, dar nu am nici o idee cum sa scapi de virusi.Spor la refacut calendarele.

mihaser ce bine ca a acceptat Eli suzeta.Ar trebui sa mai incerc si eu si s-o dezvat de supt laptic noaptea.Bine ca ati terminat cu vaccinurile pana la un an.

Reallaura am vazut filmuletul cu Mirci.Tare mult imi place de el cum rade.E un copilas tare vesel.Am vazut si pozele de la 7 luni. Ce mare si frumusel e, si ii sta bine cu verde Cum a fost astazi la masuratoare?

Alysh felicitari pt noaptea de vis. Poate isi revine Vlad la programul bun de dinainte

Ma duc sa mai fac ceva treaba pana imi doarme copilitza.

Poze
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

miss, adauuga si dovlecei la supica, cred ca mai gasesti ceva bio, si cartofi. Dulci, sau simpli, nu cunosc diferentsa. Apoi, ce mai e de sezon: radacina de patrunjel, unii zic si tzelina, io nu zic. io am adaugat treptat.
suparat? nu ma supar, miss, pe nimenid e aici. Pe calculator - da, dar si el nu are nicio vina. Si mai ales pe tine! !! Pe windows, Microsoft, Bill gates, si fostii colegi de fack. care lucreaza la microsoft, pot . Pe memory sticku care nu il gasesc, desi stiu ca ultima data mi l-a luat socru, pe cand el se credea in casa lui aici.
trag pe un cd, cat sta fata cuminte, cand incepe sa tzipe - ieshim in Big, sa printam poznele de calendar.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput