Pepenasi de iulie august 2008 (57)
Raspunsuri - Pagina 17
diarux spune:
ANNABABY pai da, ca sa zic ca m-am aruncat de la 4

na ca s-a trezit. My time is up! de acum ma duc sa asigur entertainingu' la baiet!
Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
moni_or spune:
ANNA, ce bine recunosc toate descrierile tale de comportament bebelusesc...
Despre ce tort vorbiti? Poate am citit eu mai pe diagonala si mi-a scapat.
SIBYLLE, tot voiam sa-ti spun, am vazut pozele si filmuletele cu Vladimir de la semnatura ta, e asa un copil senin si are un zambet atat de inocent!
Spuneai ca o sa ne povestesti mai mult de el cand o sa ai timp.
DIANAMI, de ce nu pui poze cu Andrei pe picasa? Si deci sigur e polio injectabil? L-ai facut deja si tu asa in dec.? Atunci cred ca as putea sa-l fac la 6 luni pe cel gratuit, ca nu-l mai agita asa rau daca nu-i mai da polio pe gurita, nu?
DIARUX, hai nu fi egoista, cand iti mai vine sa te arunci de la etaj fa bine si ia-ma si pe mine! Si faza cu farmacia e beton 
BUJO, pe langa ca semeni fizic cu Diarux esti si la fel de nebuna, am murit de ras la comentariile de la pozele cu Filipoc... 
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
ankalaura spune:
SIBY - pai anu' trecut tot o cutie mare... si era un veceu? 
MARINA / DANA - mie mi-a zis dr sa ii dau NAN2 de pe la 4 luni si ceva, dar nu i-am dat atunci, ci de la 5 luni.
KIMMY - are si muci vreun pic? Ai putea sa ii pui Karvol pe o batistuta langa perna, cat sa nu o apuce sa o bage in gura. Sau Baby wick pe piept, desi asta ar fi varianta nr doi dupa mine. Eliza a facut o iritatie pe piept la un moment dat, dar cred ca ii dadusem cam multe zile deja... Laptic mai cald, ceai daca accepta...
vias spune:
va multumesc fetelor...

Lupta cu kg
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
Marina_1609 spune:
sa ma laud cu ce am mai gatit![]()
TARTA CU PERE SI MAC
aluat:
100g crema de branza
2 linguri lapte
4 linguri ulei
50g zahar pudra
1 ou
1 plic praf de copt
250g faina
crema:
3 pere
150g mac
40ml lapte
2 albusuri
1 ou intreg
150g zahar
firimituri:
100g faina
1 lingura mac
3 linguri zahar
40g unt
pentru aluat amestecam toate ingredientele bine pina avem o coca fina si elastica. curatam perele de coaja, le taiem in doua , le curatam de seminte si pregatim umplutura de mac.
macul,zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.se bat apoi albusele+oul intreg si la final punem si compozitia de mac.eu rezulta ceva destul de subtire . forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea.se inteapa de mai multe ori cu furculita. asezam jumatatile de pere peste aluat,cu partea bombata in sus. se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 min la 185 grade(cuptorul incalzit inainte)
pregatim firimiturile:frecam intre palme faina+macul untul si zaharul pina rezulta un aluat ca niste firimituri icon_biggrin.gif
se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40min la 180grade(incercati mai bine cu scobitoarea)
PAINE CU SPANAC
700g faina
1 cub drojdie de 50g
350 ml apa calduta
3 linguri ulei
150g spanac congelat.
am pus drojdia la inmuiat in apa cu putin zahar,faina am amestecat-o cu 2lingurite sare si spanacul l-am lasat sa se dezghete ca era de la congelator.am pus drojdia care s-a dizolvat complet in apa in faina care avea o adancitura la mijloc.am turnat uleiul si am amestecat.am pus aluatul pe o planseta tapetata cu faina si l-am impartit in 2 parti egale iar una din ele am amestecat-o cu spanacul.a fost nevoie de inca putina faina pentru a iesi un aluat care nu se lipeste de maini. am lasat bucatile cam 30-40min la dospit.am intins bucatiledev aluat si le-am suprapus, dupa care le-am rulat.
am preincalzit cuptorul la 180grade si am pus hartie de copt pe tava si am asezat painea.
si dupa ce am mai lasa-o 15-20 min, am pus-o la copt 45-50min la 180grade.
in ultimele 20min am uns-o cu pensula inmuiata in ou batut si am presarat seminte de susan.![]()
![]()
![]()
POZE cu TARTA si cu painica
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
POZE
Copil crescut din suc de morcovi
estrella80 spune:
Maitreyi felicitari pt primele silabe!!!O sa zica si ma-ma.... si daca te multumeste cu ceva sau te face mai fericita eu zic sa nu uiti ca va pronunta mult mai des "ma-ma" decat tata!!!
Serbanica noi am inceput de la 4 luni dar Maya e alaptata exclusiv cu lapte formula!! Am inceput cu cereale, am continuat cu suc de morcov, apoi de morcov cu mar, apoi supa strecurata, ulterior morcovul pasat in ea pt ca in prezent sa renuntam la sucuri si la supa si sa ii dau doar piure atat de fructe cat si de legume(asta e putin mai apos).
Sun take care!!
Flo nu pot vota!Zice ca deja am votat!
Bufibafta la doctor! Si noi am fost la doctorul Stamate ieri la Medlife pt o ecografie renala si e super ok ca doctor. Apoi am fost sa ne vada un pediatru de acolo, doctorul Iordachescu care mi-a lasat o impresie placuta. Ne-am spus ofurile ne-a dat sfaturi, ne-a explicat cu diversificarea etc.... tot ce am dorit sa stim ne-a spus!!!
Tecky in cercat sa votez si la tine dar aceeasi poveste, zice ca am votat!! Mai las sa treaca cateva ore... poate o merge!
Dma ma bucur sa aud ca sunteti bine, grasute si lungute!!!
Boti relax!! Incearca ca sa iti iasa din parere si alte formule de lapte praf, dar parerea mea este ca e o pasa de-a ei!Maya mai face asa.... are zile cand nu vrea mai deloc sa manance lapte.... si cand zic deloc chiar e putin crede-ma!Plus ca Maya asa a fost de la nastere si niciun fel de schimbare produsa de mine, fie biberon, tetina, lapte, pozitie, ora... nu a functionat!Intr-un final s-a dat cat de cat singura pe brazda, nu exceleaza nici in prezent, are zile cand papa mai bine are zile cand papa mai prost... dupa dispozitie!!! Cereale are si ea la 2 mese din zi, nu le mananca cu mai mult pofta sau placere, doar ca sunt mai satioase decat laptele pur, iar aportul caloric e mai mare!!Practic suplimenteaza caloriile pierdute din cantitatea mica de lapte bauta! Oricum eu zic sa nu te impacientezi, mai ales ca ca ea mananca destul de bine din cate inteleg eu de la tine hrana diversificata!Maya nu papa decat 60-70 gr de piure de fructe la gustarea de dimineata si atat! Si cu toate astea ia in greutate undeva aproape de normal si e sanatoasa!!!Asta conteaza!!!Oricum iti doresc multa rabdare!!!
Ankuta ce i-am spus lui Boti e valabil ca sfat din experienta mea si pt tine!!!Eu am problema asta cu MAya DE CAND S-A NASCUT!Daca e sanatoasa, e vioaie, nu plange.... are o perioada a ei!!!Poate isi revine sau poate e vreun semn de dintisori cum spui tu, sau poate o cere hrana mai multa diversificata in detrimentul laptelui!Si noi in prezent suntem cam in aceeasi situatie cu voi, doar ca mie nu mai mi se pare nimic anormal.....stiu ca e o faza prin care trece si isi va reveni!!!
Boti eu incalzesc apa la ibric pe foc!! Ideea de a o lasa pe calorifer e valabila cred la cele care nu centrala, pt ca la mine de exemplu nu tot timpul sunt calde caloriferele si daca se nimereste sa coincida momentul facutului de lapte cu cel in care caloriferele sunt reci pica treaba! Nu am folosit si nici nu am de gand sa folosesc microundele pt a incalzi sau a-i gati Mayei ceva la ele!!!
estrella80 spune:
ALINAmARIA MA BUCUR SA AUD CA SUNTETI BINE!!!
kIMMY daca nu e de la mucisori atunci depinde cum tuseste:sec sau expectoreaza?? In functie de asta ii poti da ceva!!Intreaba-ti pediatra cel mai bine!
Sibylle eu nu arunc zeama sau sucul... le pastrez si diluez piureul in functie de cum il prefera fi-mea!!
dana81 spune:

Bai omul cand e obosit se culca nu da foc la casa
!!!
Am pus morcovul la fiert si am uitat
, cand ies din sufragerie mirosea a ars si m-am inverzit, noroc ca nu apucase decat asa sa se afume cratita...acum iar am fiert si am reusit sa fac piure care mi-a iesit mai bun cu pontul de la fete de ieri..doar am zis eu ca mi-e frica de diversificare si nu cred ca ma refeream la copil ci la nebuna de masa
MARINA ma "enervezi" cat de priceputa esti in ale bucataritului
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
Mitzi76 spune:
Buna ziulica! Noi ne-am vaccinat ieri si nu a fost deloc rau. Vad ca nici reactie nu are cine stie ce, doar un pic mai adormit. Azi s-a intors singurel pe burta, dar evident ca inapoi nu! Are 7600 si 67 cm.
Apa eu fierb dimineata si seara si tin ibricul acoperit pe aragaz. Cand e sa fac lapte dau un pic focul mai mare si se incalzeste in 30 secunde.
Plans fara motiv nu prea am vazut deocamdata la al meu.
Diarux si eu m-am distrat de faza cu farmacia.
Serbanica se mai intampla, si eu am patit de-astea cu ai mei.
Luca al meu e mai bine cu tusea. Ma duc la pitoc, vad ca urla....
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
MissJJ spune:
Buna fetele!
Reusesc si eu sa intru ca ba nu merge netul ba trebe pusa vreuna dintre fete la somn/adusa jos si tot asa, rufe, vase, biberoane, curatenia.
Parca trec zilele ca minutele serios.
Anna multumesc.
Hai ca esti simpatica, cu ascunsul,
Si noi i-am luat lui Ari trei carticele din ro alea de sarbatori de editura crisan le aduce bunicul si are i papusa aia cleopatra i-a luat-o tata deci va avea destule sub brad plus ce i-am luat noi de aici. Lui tata i-am luat o camera foto sony ca sarcaul d ecand isi dorea o camera klumea si are si ecran mare numai buna pt el ca si asa nu prea vede bine iar pt mama un grill electri ca a vazut la noi si tare vrea si ea unul.
Didi multumesc.
Uff imi pare tare rau pt parintii tai.
Si aici se simte tare criza si bancile au mai primit o lovitura ceva frauda de vreo 5 miliarde.

Serbanica eu stiu ca chiar daca bebe bea san/formula diversificarea se incepe la 6 luni.
Eu zic sa nu te grabesti ca are timp sa pape mancare solida.
Ingry ma bucur sa aud ca papa bine piureurile.
Dma tinem pumnii pt vaccin si pupam bulanasele sa treaca repede.
Bujo cu cea mai mare placere pai na din asa parinti frumosi cum putea sa fie baietul? Si mai frumos!!!
Oricum suntem si noi rude pe-o ureche asa ca.![]()
Marimar multumim.
Da super ideea cu mov si auiru si aici am vazut niste globuri de sticla superbe cu mov.
Frumoase cadourile pt pitici.
Mobriq spor la treburi.
Ma bucur sa aud ca sunteti ok.
Gabriela ms.
Fain citatul.
Bufi spor la slabit.
Cristina ms.
Boti uff bunicile astea. Pupici la printesa papacioasa.
Eu apa nu o incalzesc deloc o las la temp camerei, o fierb in fierbator cu filtru o las sa se racesca sterlizez bibele le umplu cu apa pana la nivelul care trebuie si apoi le pun frumos in bucatarie cand am nevoie de laptic numai merg pun masurile de lapte si gata papa.
Anna orice bebe o mofturici cand sunt infofoliti nu le place deloc. Arianna de ex abia acuma mai suporta caciula ca nu ii place cand is reci urechile da pana acuma la 2 ani si nici nu vroia sa o vada nu zic ca geaca nu ii place sa fie inchisa pana sus ca tot trage de ea ca nu-i place cand e pana sus fular nu poarta manusi a vrut ea cu degete ca i-au placut da in rest nici din alea nu vrea de Ami nici nu mai zic.
Multumim.
Mai eu am o pasiune aia cu design-ul da na nu-s experta da imi place tare mult lucrurile sa fie asortate sa fie colorate am tot felul de ideii cand vine vb de design interior.![]()
Maitreyi tinem pumnii la vaccin.
Dranca ei nui asa grav trece le face cu pistolul si la Ari de ex i-am facut la 9 luni ca aici numai dupa 6 luni face dupa ce are toate injectiile facute si Ari era mereu bolnava si de aia i-am facut la 9 luni si i-au facut doua gagici deodata ambele urechi ca sa nu aiba timp s afaca tare urat a plans putin da a trecut repede.
Sibylle nu vb asa eu mereu urmaresc sa vad daca scrii si imi face placere sa citesc mesajele tale.
Super culorile aici sunt si brazi colorati, roz negru chiar pt astia cu design -uri super sleek si moderne in casa. Si eu is fan roz, mov auriu mai ales la globuri. La anul am zis ca schimbam strategia vreau sa iau in fiecare an cate un glob din asta de sticla deosebit sa fac o colectie din aia mare de globuri din astea si astea mai vechi sa le dam la charity.
AlinaM ufff multa sanatate speram sa nu mai aveti asa pb mari.
Ioana si aici pun tot din aia ca ii impusca si trebe 6 sapt tinuti si ni se da o solutie speciala pt urechi si in fiecare zi dim si seara sa torn la urechiuse solutia aia si sa invart cercelusii.
Violeta uff e tare greu da trece o sa le iasa primii dintisori si pe urma va fi mai usor. Din pacate asta e o alta parte din a fi mamica cand ii vezi ca sufera si mare lucru nu se poate face decat sa astepti sa functioneze tratamentul si sa treaca boala/probleme.
Multi pupici si be strong.
Turtu poa sa fie si de la gingii Amira acuma de cand o chinuie gingiile doarme prost noaptea tipa prin somn plange se trezeste adoarme iar si tot asa.
da na o sa treaca si isi revin la programul de somn in genere.
Anilansa am mai zis zeama de la lamaie pt calcar si pe sterlizator si pe fierbator pui apa fierbinte cu suc de la lamaie stors fresh si lasi peste noapte cu cat mai mult calcar cu atata mai multa lamaie si a doua zi speli cu detergent de vase si apa calda si e fara chimicale si rapid daca mai este mai repeti pana iese curat, se curata f bine sa stii.
Sibylle asta da otrtura de Craciun.
Eu nu as putea eu is ca pisicile super curioasa.
Diaruxule tare faza.
Mi te imaginez.
Mai cu zeama de la legume eu stiu ca si la steamer este apa aia care se poate folosi la subtiat piureul de legume.
Da si cu otet merge de scapat de calcar da eu nu suport mirosul deloc.![]()
Gata am terminat fug ca sunt solicitata si asa scriu de nu stiu cand la mesajul asta.
Pupici la bebelusi care se sarbatoresc azi in special la minunea mica pe nume Thea iubita mea nepotzica.

Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.
William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894