Cirese de mai-iunie 2006 (72)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Salutare!
Raportam primul tratament cu antibiotice. Razacila a luat cea mai urata gripa din cate exista si a facut amigdalita. Mi-a dat si mie viruselul. Nu am avut NICIODATA amigdalita! Ei bine, a fost groaznic. Am mers la servici mai mult tarandu-ma, cand dadeam de frig aveam niste dureri in gat care se prelungeau, generos, pana in urechi. Tuse pana la lacrimi, imposibilitate de a inghiti ceva(nici macar saliva), febra... Eu am luat amoxiclav, piticul augmentin...abia acum, in a 4-a zi de antibiotic, incepem sa ne revenim.
Sa stiti ca vom lua in serios de acum tratamentele de imunizare. De unde o fi luat virusul, nu stiu, cred ca l-a dus bona in parc, pe langa alti copii.
Ca noutate suplimentara, avem si platfus, i-am comandat ghetute speciale...

Va dorim sanatate maxima, feriti-va de virusi

Cami, Alec va imbratiseaza pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Sanatate la Razacila
Nu e devreme diagnostic de platfus? Stiam ca mai tarziu se poate diagnostica precis...
Nici Paul nu prea are bolta, insa pediatra noastra zicea ca mai asteptam pana dupa 3 ani...

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

va salut si eu in noul an!!

de sarbatori a fost ok, am incercat sa ne relaxan si sa petrecem in familie. mos craciun a inceput sa-i aduca la alex jucarii cu vreo 2 sapt inainte de craciun....ca-l cautau pe la toti prietenii si rudele si asa pana prin 10 ian tot in cadouri a fost....motiv pt care am facut o selectie ff severa printre jucariile care le avea deja si am dus la socrii 4 saci plini(jumate plusuri cu care nu s-a niciodata).

doamne ajuta ca suntem sanatosi toti, alex se simte extraordinar de cand i-am scos polipi...diferenta e semnificativ vizibila.chiar daca nu a fost placut nici pt noi dar in special pt el, acum e super...adiB, faza cca numai dupa 4 anie bine sa0i operezi parerea mea e cam babism....nu merita sa chinui copilul daca are polipi mari si tot face otite si raceli tot timpul.

de sapt viitoare va merge din nou la gradi, adica din 2 feb....luna asta am tras chiuliul ca am stat si pe la oradea mult deoarece mi-am mai lucrat la doctorat. de luni intru in sesiune...deja imi prajesc creierii invatand.

http://flickr.com/photos/49551753@N00/ poze recente cu noi...asa sa nu ne uitati

a promis ca va pun filmulet de la serbare.....next time

la toata lumea si sanatate multa va doresc...

de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut livada!cam pustiu in zona...asteptati mugurasii stiu eu..

Virgi fetele fac bine.. nebunii toata ziua. Nu am alt ajutor dar nu ma plang ba mai mult din vara intentionez sa merg si la scoala.. sper sa ne descurcam.

Lacra multa sanatate va dorim si un mare pentru Alec.

Arleena ma bucur a sunteti bine si am vazut si pozele.. ce baiat mare..si frumusel - vezi ca te asteptam cu filmuletul

Sa mai zic vreo doua vorbe si despre noi: fetele mele cresc..si la fel si cantitatea si mai ales calitatea nebuniilor pe minut si metru patrat!!Sabina are trei dintoci cu al patrulea gata sa se iveasca si nu se sfieste sa ii foloseasca mai ales noaptea pe mami Merge foarte bine in 4 labute si pare aproape sa se desprinda si in picioare asa ca cea mai mare distractie e atunci cand ma tine de deget si ma trage dupa ea sa se plimbe de la un capat la altul al casei. ne bombane si tipa cand nu ii convine ceva. Altfel papa binisor( putin dar des) si nu suge neam decat noapeta tzitzi altfel zice pas la biberon sau altceva. apa bea ca rata toata ziua daca as lasa-o din canita cu pai.A si se tine dupa sora-sa si face cam tot ce face si Sofia.
Sofia e .... hmm si aici nu gasesc cuvantul..o nebunie! mai nou ii place sa cante si toata ziua imi lalaie: "Abadi caaaaaat!!"("everybody wants to be a cat" din pisicile aristocrate) si altele asemenea.Stie ceva povesti si mi le spune( la mare cinste e in ultima vreme Punguta cu doi bani), si nu ii plac poeziile, baga tot felul de replici de ma lasa cu gura cascata:
ieri la parc vedem o cucoana cu un catel dar mic tare si care daca nu te uitai bine jurai ca-i pisica:
Sofia: mami, mami Cat!! Miau( catre pisica cu care ea crede ca se poate conversa)
eu: mami nu-i pisica, e un catel mai mic!
Sofia hotarata si pe un ton care nu lasa dreptul la replica: no!ata(asta) cat! I know!!
si altele asemenea

ma duc sa pun susnumitele mandre la culcare si poate reusesc sa revin cu ceva poze.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Nu se poate!!!!!

Voi chiar ati dat bir cu fugitii????

Tocmai pe a 3-a pagina a aterizat subiectu'

Noi suntem bine, sanatosi. Andrei a inceput sa nu se mai dea dus de la cresa... face un scandal monstru cand trebuie imbracat sa plecam.
Si ne mai si spune "veau ta iaman ia cheta" -vreau sa raman la cresa!

Alfel, are pasiuni mari pentru calculator, se joaca pe "poison rauge", de-abia il smulg de pe scaun.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare livada!

S-a terminat in sfarsit vacanta. De astazi, a inceput gradi si sper pana-n aprilie sa nu mai aud de nicio alta vacanta.
Andreea - trebuie sa fii fericita ca sta cu placere la cresa. Inseamna ca-i face placere si se simte bine.

Cami - hihihi...si noi suntem fun " pisicile aristocrate"...cred ca l-a vazut de cateva sute de ori...de la 1 an se uita la DVD-ul ala..si inca nu s-a plictisit. A invatat replicile pe dinafara!

Incep sa-ti dau dreptate. So, Sabina invata de la Sofia, nu trebuie sa te mai gandesti cum si unde trebuie s-o duci pentru socializare. Oricum, parca ieri ai nascut-o si acum vorbesti deja de mers..Nu pot sa cred ce repede a trecut timpul.

Vineri am iesit la dinner cu cateva prietene si apoi profitiand de buna dispozitie, a propus una ca de acolo sa ne mutam intr-un bar. Ce sa zic, era vreo 11 nopatea, nu prea aveam chef si ma gandeam si la sotul meu lasat acasa cu copilul....in fine am zis,,hai ca merg. Mi-am adus aminte de vremurile bune. Urmare acestui precedent, am hotarat sa angajam o bona pentru sambata noaptea....sa ne mai aducem si noi aminte de tinerete. In concluzie, mai stam putin sa ne mai distram..si apoi daca tine faza cu bona..si prind curaj s-o las cu un strain, ne gandim serios la bb2.

Lyly - multa sanatate lui Razacila!

Arleena - am vazut pozele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

buna ziua.
noi avem noutati. ne mai lipsea o otita pe care am facut-o. la ambele urechi ca sa stim o treaba. sintem in a 5-a zi de augmentin inceput dupa 3 zile de ospamox care nu a reusit sa scada febra sub 38.
acum e mai bine. consumam cite 1+1/2 pachete de servetele pe zi. mai si tusim, normal.
de gradi (cresa am uitat). ieri a zis ca ar fi cazul sa nu o mai ducem la gradi. sa stau eu cu ea acasa si mami sa mearga la servicii. cite avantaje imi propune fiica-mea!!!
filme?? am primit Marea aventura a porcusorului, cu ursuletul de plus. il vizionam de cite 3-4 ori pe zi.
in rest bine daca se poate spune.
Alec, sper ca acum esti bine sanatos.

numai bine va dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Iaca vin si eu dupa oareshce absenta.Nu mai stiu cand am scris ultima oara,nici ce am scris mai exact asa ca am sa incep sa va ma spun despre noi.

Stiu ca va anuntzasem ca ne mai vine un bebe...e inca in burtik...are 34 de sapt. si eu trebuie sa stau cuminte ca el sa mai stea acolo cat mai mult.A fost o sarcina mai grea decat cealalta...am avut probleme si in primul trimestru si acum iar stau in pat cu no-spa, scobutil gynipralul pregatit in caz de contractii care nu se opresc cu primele 2.

Depresia din trim. 1 mi-a trecut in trim. 2 si a revenit in trim. 3.Imi pare rau ca din cauza sarcinii asteia m-am cam indepartat de Ingrid. Tati ii face baie,tati picteaza cu ea,tati o ia in brate, tati o duce sa faca pipi, tati daseaza cu ea...mami..."sta in pat ca o doare burtik". Pare ca intelege, dar tot imi pare rau pt toate lucrurile pe care le faceam impreuna, mai ales ca si dupa ce aducem bebe acasa timpul petrecut cu ea se va imputina si mai mult.
Ingrid mergea la gradinita dar in decembrie a facut pneumonie asa ca am intrerupt pana la venirea primaverii.Asa ne-a recomandat doc. si asa am facut.O sa mearga din nou la gradi in aprilie la program lung de data asta (sper sa se acomodeze mai repede pt ca mi se rupea inima cand o lasam acolo plangand...si plangea cam pana venam s-o iau.Era mereu ragusita.).Dar ma gandesc eu ca asa va fi oarecum mai usor sa ma ocup de cel mic, pt. ca alt ajutor nu avem.

Undeva prin aprile-mai o sa ne si mutam intr-un apartament mai mare unde ea va avea camera ei.Ma tot gandesc sa nu fie prea mult pentru ea: fratzior, gradinitza si alta locuintza.

Bebe este baietzel...n-are nume momentan...nu ma atrage nici un nume de baiat...nu reusesc sa ma decid ca unul imi place.E destul de neastamparat si grabit dupa cum va spuneam.

Mi-ar prinde bine niste sfaturi de la fetele cu 2 bebici. Cum v-ati descurcat, cum ati facut ca cel mare sa nu fei gelos, cum reusiti sa va impartiti intre cei 2(mai ales cand amandoi sunt mici ) si treburile din casa? Sunt destule 24 de ore intr-o zi? Cum faceti sa nu clacati sa va si odihniti,sa fiti calme, sa aveti timp si de sot, sa va ingrijiti si voi cat de cat...Oh...numai cand le insir aici pe toate mi se par calitati de superwoman dar stiu ca nu e o utopie...este posibil odata ce ai gasit un echilibru, ai intrat intr-o rutina.Asa ca astept niste ponturi ...asa ...macar sa ma linistesc putin ca simt deja cum ma cuprinde panica.

Multa sanatate la bolnaviori, felicitari tuturor pt progrese si...ne mai "auzim".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut livada!!

Virgi io ti-am zis de multa vreme ca trebuie surioara/ fratior pentru Claudia, sa vezi atunci ce o sa fie de ele.. Sofia este super incantata de Sabina, bine ca atunci cand nu ii convine ceva o si pune la respect dar asta nu o sa dureze la nesfarsit..ca acus creste si Sabina. fete frumoase. la ce desene/ filmulete va mai uitati acum?

Adib multa sanatate Ralucutei.. si Sofia are momente in care il prefera pe daddy..

Vivighe nu stiu daca ti-am mai zis dar sarcina usoara si bebe sanatos! Imi pare rau ca nu te simti chiar grozav dar o sa treaca, in ceea ce priveste vinovatia te inteleg perfect, la a doua sarcina si la mine a fost mai greut mai ales ca dupa 20 de sapt am avut interdictie la efort din cauza placentei joase asa ca nu am mai putut sa o iau in barte pe Sofia, nici sa ma joc cu ea in parc si multe altele, toate le facea cu taticul. Ma simteam teribil mai ales ca era invatata numai cu mine si uneori plangea si off era urat tare dar faza asta nu dureaza la nesfarsit. partea buna daca pot sa zic asa a fost ca a format o legatura cu taticul ei care altfel nu stiu daca ar fi existat, si acum face multe lucruri cu el si nu a simtit asa o diferenta mare cand a aparut Sabina.
Eu iti spun sincer ca nu e dracul asa de negru cu doi copii. Si noi suntem singuri, fara nici un ajutor. E greut nu am timp prea mult liber, raman mereu cu lucruri nefacute si de mine ma ingrijesc mai rarut dar nu as schimba asta pentru nimic in lume. Primele luni au fost mai dificile dar acum e super. De fapt e mai greu daca Sofia nu e acasa ca Sabina se tine de capul meu, daca sunt amandoua reusesc sa fac mult mai multe ca se joaca impreuna sau macar se joaca fiecare dar in aceeasi camera si nu le trebuie alta companie. Ne-am pastrat anumite lucruri pe care le facem impreuna: seara la culcare sau la pranz ii citesc eu, facem "mancare" impreuna sau tot felul de proiecte, asa nu mereu dar avem momentele noastre de "fete mari".Si am implicat-o in cam tot ce facem cu "baby" ma ajuta sa schimbam pe Sabina imi aduce ce trebuie, ne anunta cand "baby" cere ceva sau se trezeste si tot asa. Dar cel mai important am invatat eu sa "let go": in majoritatea zilelor nu apuc sa fac tot ce mi-am propus dar am invatat sa fiu ok cu asta. daca nu "arde" un anume lucru atunci o sa fie facut maine sau poimaine si tot asa. Ok am scris muult prea mult, sper sa te ajute macar un pic toata polologhia mea.. mult succes si numai bine si ai sa vezi ca o sa fie ok, lucrurile au un fel de a se rezolva. si mai pune-ne si noua poze cu Ingriduta cu ochi frumosi

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresime!

Adib - sanatate multa Ralucai!

Vivi - felicitari pentru baietel! Sarcina usora in continuare. Mai ai putin si apoi te vei putea juca iarasi cu Ingrid.

Ce-i drept, nu stiu cand trece timpul..ma uit la domnisoara mea ce mult se schimba de la o zi la alta. Desi stau cu ea mereu, ne jucam, ne plimbam, mergem la tot felul de activitati impreuna, parca tot nu--mi ajunge. Nu ma pot obisnui cu gandul ca a inceput ea sa conduca jocul. Acum pot spune ca sunt doar spectatorul. Ideea de joc, e a ei, ea-mi spune cand si ce sa facem, ce carte sa citim, unde ar vrea sa mearga. Aseara a vrut sa fie teacher. Noi, doar am stat cuminti in banca. Ea a impartit materialele, ea a vorbit, aproape ca am ajuns sa stam ca doi elevi cu gura cascata si ne tot intrebam..de unde si cand a invatat atat de multe lucruri. Am senzatia uneori ca vorbesc cu un adult. Ieri, am intrat cu masina pe o alee destul de ingusta si deodata din sens opus o alta masina. ea: " Mami, ce faci acum?, spune-mi cum o sa iesi din situatia asta, ai grija mami, nu ai loc sa mergi mai departe"

Si apropo de dinti, dupa ce mi-am pus implantul..." mami, deschide gura sa vad ce ti-a facut nenea dentistul"...ea, "wow..mami, ce dinte urat ti-a pus". Ii explic, ca ala e un surub si ca domnul doctor va pune in final un dinte alb. ea" da, mami, vezi mami ce-ai patit daca nu te-ai spalat". Imi aminteste asta, zilnic!. Pe de alta parte, a fost o lectie extraordina pentru ea. Se spala singura pe dinti de cateva ori pe zi - sa nu pateasca ca mami.

Cami - la desene ne uitam din ce in ce mai putin. Mai mult in week-end. In rest, alscultam povesti audio si urmarim pe carte povestea. I-am cumparat o colectie de carti, cu CD audio. Mi se par interesante, pe de o parte asculta o voce nativa si nu trebuie sa-i mai citesc eu, cu accentul meu moldovenesc, iar pe de alta parte urmarim firul povestii pe cartea cu imagini. Eu, am grija sa nu treaca peste vreo fraza fara s-o inteleaga. Ii traduc, si-n limba romana, cuvintele noi. Ii place " The Three Little pigs", unde a invatat cuvinte ca: chimney,ladder, roof, fireplace si e tare mandra sa mi le spuna in ambele limbi. Ii mai place " The Ugly Duckling" si la fel.. povestim si aratam pe carte, cum au iesit ratustele din ou, invatam cuvintele noi....si multe altele. Mai rarut, imi cere cate un Barney, ii plac pisicile aristocrate, alba ca zapada, fata babei si fata mosului. Din pacate, nu prea mai am carti in limba romana. Ne-ar trebui o noua colectie, dar pana in vara, asta e..ne adaptam.

Vorbeste foarte frumos, in ambele limbi, insa are accent britanic, iar in romana suna cam ciudat uneori, dar asta e!. Sunt foarte mandra de ea, acum vremea s-a incalzit si iesim la plimbare unde povestim vrute si nevrute. La gradi este ok. Merge cu placere, are o educatoare noua cu ceva ani de experienta( japoneza) si fac tot felul de activitati. Merge si la cursurile extrascolare. Ma tine ocupata cam toata ziua, dar o fac cu placere. Daca ea este fericita, si noi suntem.

Mergi la inceput