Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Doloress, pe proba pe care am primit-o de gris cu lapte (gris din orez si porumb) de la Milupa (cele mai scumpe) scrie ca e fara gluten si e din ala pt. bebei de 4 luni, nu ma bag la din ala care – sanchi – e pt. 6 luni, ca e prea devreme pt. noi, intr-adevar... Bafta si voua cu somnicul!

simonacip – zau ca nu vreau sa pun sare in rana, dar eu sunt dusmana medicamentelor si ma trec fiori pe sira spinarii cand aud cu cata usurinta experimenteaza doctorii din Romania cu sanatatea copiiilor. De cele mai multe ori habar nu au ce are copilul, merg pe ghicite si uneori se brodeste, alteori apar efecte adverse (pe care evident ei le neaga, ca doar ei sunt autoritatile in materie). Eu sunt pentru imunizare naturala sau prin alimente (portocale, broccoli pt. vitamina C). Nu m-am blonzit de tot, mi-a improspatat doar suvitele din crestet...

ca eric, m-am cutremurat citind lista de vaccinuri facute deja lui Eric. Mda, iar ma bucur ca traiesc in Germania... Aici mafia concernelor farmaceutice inca nu a ajuns asa puternica incat sa impuna vaccinuri obligatorii...
Adriana, m-am uitat pe lista de „componente“, nu au sare, aici sunt obligati sa precizeze daca ar contine sare... Eu zic asa: pentru bebei totul e variat, ei nu cunosteau decat gustul de lapte, la diversificare le putem amesteca morcovei cu dovlecel, morcovei cu cartofi, dovlecel cu broccoli, morcovei cu conopida si cu cartofi, dovlecel cu fenicul etc., apoi bagam carnita de pui/curcan, exista enspe variatiuni si eu am de gand sa-l tin cam 5-6 zile bune cu un singur aliment nou pana sa-i introduc altul... In conditiile astea nu are nevoie de sare.

Getutza, cunosc si eu prea bine zbaterile tale si dorinta arzatoare de a fi o mama perfecta. Eu m-am mai relaxat, incerc sa fiu doar o mama buna, o mama cum mi-as fi dorit si eu, consider ca e de ajuns. Si cand David rade cu gura pana la urechi si zambeste tot timpul, imi spun ca reusesc. Toate cate suntem aici reusim. Hai sa nu ne mai biciuim degeaba cu scenarii horror, shit happens si oricum nu-l vei putea feri de toate in viata. Eu cand eram mica am pus mana si pe plita incinsa, a facut AUA, am plans si dupa aia mi-am invatat lectia. Asa vor face si bebeii nostri, cu diverse chestii... Iubirea noastra e cel mai bun lucru pe care il putem oferi. Restul e istorie...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Gabitzam, Michaela, se plateste sa poti face un videoclip cu elfi sau cu mos???

ca m-am chinuit si eu cu elfi si la sf. scris ceva de 4,99euro; n-am stiut cum sa procedez si am pierdut tot ce facusem

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

miss, intr-un fel eu ma bucur ca ii da vaccin ca nu va face boli cand merge a gradi. pe de alta parte e bine sa faca bolile copiilor ca isi face anticorpi. de ex eu am facut multe vaccine cand am fost copil si pt asta nu am fost deloc bolnava, in afara de pojar.....da....stiu c daca fac acuma e jaleeeee.....asa erau vremurile acu 20 ani...
sa stii ca americanii mai ales copii nu prea fac boli. aici copii sunt invatati in alt mediu decat la noi. de ex temp optima pt ei e 65 F fie vara fie iarna.asta e cam 18 in celsius. noi suntem obisnuiti sa stam iarna undeva la 77-78 F, care cam 25 celsius. am fost la cineva iarna...noi cu subedai...groase...copilul descult pe gresie doar cu pampers si cu un bady cu maneca scurta....m-am crucit..asa ii invata.
de mici sunt invatati cu frigul pt ca vara oriunde intri merge aerul condit ca in frigider..noi de ex nu suntem obisnuiti cu asa frig ...eu imi iau vara tot timpul in masina o bluza cu maneca lunga.
aici la dr daca copilul are rosu in gat se recomanda sa manace gheata sau inghetata, la noi exact opusul cald, ceai fierbinte...
nu stiu e ff diferit sistemul de aici cu cel invatat de noi si in care suntem crescuti...
ma tot gandesc atat cat stau aici o sa imi invat copilul in sistemul de aici, el e cetatean american in primul rand si apoi e cetatean roamn, dca avom veni acasa in romania vreodata, si el va vrea sa vina inapoi macar sa fie ok cu sistemul...noi de ex nu suntem inca obisnuiti. vara daca merge condit in masinua ma doare capul...tre sa merg mai mult cu geamul deschis...e fff ciudat. de aia zis ca aici in state totul e rasturna cu ..in sus.

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adriana, se plateste daca vrei sa faci download la clipul cu elfii, sa-l poti avea offline. Altfel, dupa ce l-ai creat, ramane pe pagina aceea cred ca o luna, sau asa ceva, trebuie sa tii minte linkul.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Socrate,deci feciora-tu a fost... aha... a vazut-o mai mica si a invatat-o prostii
Acum nu stiu daca tot de la vreun copil de la intalnire a aflat dar de cateva zile imi doarme toata noaptea ceea ce doresc la toate mamicile.
Referitor la fundulet iritat la noi a fost legat de diversificare, eu am dat si cu pudra si cu bepanthen si cu crema trixera, de la una din ele a trecut...

Si noi avem gingia mai umflata in dreptul caninilor dar ne-au iesit intai incisivii ca eu eram super stresata sa nu ii iasa caninii primii, mai ales ca noi nu prea am luat vigantol. Ma gandesc ca ei cresc acolo dar ies mai greu.

Mihaser am vazut ca ai doi pui tare frumosi

Miss pupam Davidutzu cazator, ma uitam la pozele lui si nu imi venea sa cred ca el nu te lasa noaptea sa dormi, sigur nu mai ai si alt copil? Are o fatza de ingeras si niste ochi... mama, mama

Feteleor va invidiez cu perecerile de Craciun... la 'noi' e criza si nu pupam nici o petrecere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

missP, hai sa ne certam . Vreau sa te contrazic: . Sau nu eu, citez din ce mi-a zis pediatra, ea te contrazice.
Tu zici ca inca nu s-a impus in germania vaccinuri obligatorii. I-am dat exemplul germaniei pediatrei, si ea mi-a zis ca in germ. dupa ce s-au eradicat nu stiu cate boli, NU MAI SUNT obligatorii, pt ca nu mai au epidemii, ci doar cazuri izolate, care nu le afecteaza sist. medical f. bine pus la punct. Deci din ce am inteles de la ea, ca au fo candva obligatorii, da? si au functionat, si s-au scapat de bolile astea, deoarece dezvoltarea societatii, si stadiul sist. medical nu mai au nevoie de instrumente obligatorii - ca oamenii deja sunt constienti. Ati depasit nivelul...pe care romanii nici macar nu il accepta. Uite, poliomielita in europa nu au mai fo cazuri de 50 ani.
Asta e o treaba!
Zici si de medicamentele la Ro versus Germ. Da, multi medici dau antibiotice fara antibiograma. Deoarece dureaza destul de mult pana ai rezultatu la o analiza, cateva zile, dr-ii de pe stil vechi, sa le zicem comunishti, nici nu o baga in seama, o desconsidera, si dau ei un antibiotic de spectru larg, care din experientsa lor merge la mai multe. Inclusiv la la distrugerea imunitatii.
Iar vit. C din surse naturale, nu face imunitate, ci sprijina organismul, in intareshte, si ajuta la lupta cu virusi/bacterii/ciuperci ce o fi acolo paraziti adicalea, si isi face mai repede imunitate, fara simptome suparatoare sau de remarcat la cupil. Practic, asta facem noi. Intarim organismul in lupta cu dushmanu bacteriologic. Ii punem in mana un trident Neptunian, sau mai degraba un scut din filmele sf.

ca_eric, si la noi sunt cam acelasi vaccinuri.
1. TBC - o injectie in maternitate - in umar
2. Difterie, pertussis, tetanos, hepatita B, poliomielita . Astea se fac intr-o sngura intepatura, dar pe linia producatorilor de pe piatza (is vreo 3, cel mai eftin e gratis de la stat, celelalte se platesc, cam cu 100$ doza, cica ar fi mai fara efecte secundare), ei,deci la astea 5 nevoie 4 ori administrate, la 2 luni, 4 luni 6 luni, 12 luni.
3. rotavirusu, se da pe guritsa- ala oral, nu e obliatoriu, e cu bani. 2 doze. Cam 100$ fiecare
4. prevenar, tot cu bani, tot 100$ doza, asta cu stafilococi si pneumococi - is mai multe scheme; dr mi-a recomandat mie sa ii fac doar la intrarea in comunitate; imi dau cu parerea ca la voi in Americania voastra se merge repede la cresha, de la 2-3 luni - cred ca de aia se face obliagtoriu si gratuit.
5. Ror. La 1 an. acu e obligatoriu shji in ro. E rubeola, oreion, rujeola. Pojaru de alta data, cred.
6.la mancare,dr mea cam la fel ne-a dat. Cu mici schimbari, functie de fructele/legumele de sezon,s i mai ales functie de ce gaseshti in zona de unde esti. Dar ceva mai tarziu, nu se mai pune accentu: de la 4 luni, asha o mai gasim in ro pe la dr comunishti.
Deci sist. romanesc modern, actual e aproape identic cu cel din SUA. Au copiat si redat sist. vestice f. bine.
Si sa stii ca mai nou, dr moderni, di ro, nu mai zic: fierbinte la roshu in gat. Din contra, calduts, nu fierbinte, ca fierbintele irita mai rau. Si inghetsata, ca -cui pe cui se scoate . Cocolosheala de care zici, in ro, e la soacra mea, babele de pe strada, dr care io le tot zic comunishti, crizate, frustrate, acrite, tzatze barfitoare etc. Cu care imi vine sa ma . Cum am gasit io replica de a scapa de superstitii aia cu "la noi la biserica ortodoxa, nu se accepta superstitiile, sutn ramashitze pagane", oi gasi si o replica pt pers. care se iau de cupilu meu prea dezbracat!

Voiam sa va intreb, pe voi, fetele de afara, daca in germ., Sua, Canada sau belgia, fiecare de pe unde e (mai aveam si o mamica din fr care a disparut....), se face obligatoriu vaccinu anti HPV, ala cu canceru de col uterin? pt ca in ro l-au bagat obligatoriu la fetele de 11 ani, a inceput scandalul in presa, si acu e gratuit, dar daca nu vor parintii, tre sa dea hartie scrisa (asta io o consider o magarie, mai bine bagau PapaNicolau gratuis si obliagtoriu anual, la toate femeile, ieshea sist.medical si mai eftin, ca e 10$ pe an, si se adresa tuturor femeilor, nu numai fetitselor).

adriana, tu ai fo la Medicover la dr Bogdan raluca. ce parere ai despre ea? noi nu am fo la ea; dar in caz ca dr noastra nu este, ne primeshte la primu dr disponibil, intre 2 programari -baga cupiii abonatsi -ca sistem de urgentsa.

vorbiti de rahitism. Asta e o boala care evolueaza in timp. Nu apare intr-o luna, peste noapte. Si dr o poate detecta la controalele periodice, din palparea fontanelei, din tonusu cupilului, din examinarea cupilului in c*ru gol etc. Deci nu mai bagatsi babele in seama, ca ele au crescut dupa radio shantz, si le vedea dr o data cu popa. La nashtere, casatorie, si deces. OLE!!

edit: mi-am dat seama ca am gasit replica de dat pisaloagelor: ati crescut dupa radio shantz, si v-a vazut dorctorii o data cu popa. La nashtere, casatorie, si deces.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Cine mergea la ora 20.30 pe ploaia asta sa caute ceva ptr.fund rosu???IO!noroc ca am masina...plangea fata mea si eu ziceam ca-i..cand colo facuse KK si o ustura asa de tare ca urladoar la KK face asa,la pipi se pare ca nu.
am luat Reviken,la indicatiile farmacistei si ale Mi_bebelinei..sper sa treaca.spun sper ptr.ca nu stiu ce este.si ptr.ca Mariuca a avut ceva asemanator care a inceput ca un eritem fesier si a evoluat in niste bubite care au trecut numai dupa vizita la dermatolog si care au lasat niste semne vizibile si acum.ma gandesc de la ce...dinti,dupa cum zice MissP?ca in macare nu am introdus nimic nou de ceva timp.iar antibioticul nu a fost pe guritza,deci nu cred ca de la el..ma rog,vad pana maine,sper ca e OK.
Am notat diferite denumiri date de voi ptr.imunizare.o sa intreb medicul de la Gr.alexandrescu sau eventual si altii sa vad ce naiba fac.
Bineinteles ca dupa ce s-a terminat tratamentul Sara mananca la fel de prost ca inainte..drept ptr.care maine o rog sa-i mai bage pe vena ceva medicamnete din cand in cand...plus dimineata a vomitat fructele,exact cum le-a mancat,parca le-ar fi tinut ca pelicanul in gusa!
hai ca scriu o gramada,sa recuperez zilele cu pauza

BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara mamici de pitici

Vad ca din ce in ce mai multe mamici cad in aceasi problema: lipsa acuta de somn ce duce la epuizare. Din pacate stiu atat de bine ce inseamna, chiar nu doresc la nimeni asa ceva. Din pacate, chiar nu avem ce sa facem. Se pare ca face parte din procesul lor de crestere.

MissP imi pare tare rau sa aud ca Davidutz al tau e copia fidela a piticului meu. Si tzin sa te avertizez ca daca va continua sa fie la fel atunci nici la 6 luni nu vei avea pace. Noi deja suntem la pamant cu moralul, obositi morti, plus ca la servici avem amandoi deadline-uri in 3 zile si nu am facut nimic...
La ora 8 maxim noi ne culcam iar la 5 dimineatza suntem in picioare sa ne jucam cu piticania...Nici ziua nu putem dormi ca deh piticul vrea sa se joace, vrea sa pape, vrea sa stea in funduletz, in picioare, sa umble peste tot...in fine, ce face un bebelus in general.
Unicul meu sfat e sa rezisti: atunci cand simti ca nu mai poti, da-l pe David lui Bogdan. Fa ceva in timpul ala, curat, orice iti convine, numai sa te relaxezi. Stiu cum e sa iti pierzi mintile de oboseala, de nervi...Tare mult as vrea sa te sun, sa iti sustin moralul, insa timpul meu e tare tare limitat si chiar uneori nu mai am chef nici sa ies din casa...cred ca intelegi ce vreau sa spun.

Alysh imi pare tare tare rau ca Vladutz al tau face faze d-astea. Si sincer o sa iti mai dau o veste proasta. Cel putin la noi a durat 2 saptamani cu un maximum de treziri si urlari de vreo 2-3 zile.Atunci chiar il lasam sa urle, nu mai stiam si nici nu mai puteam sa reactionez. Bafta multa si tine-ne la curent!

Simonacip. Dragutza ce are Mateiutz asa a facut si piticul meu. Ai mare mare grija. La noi intr-o saptamana deja devenise letargic, nu mai facea pipilica...era destul de aiuurea. Exact aceasi combinatie cretina intre gastro-enterita si o gripa sau ce o fi fost aia de nu mai manca absolut nimic, insa facea diaree in continuu. Fii atenta cu el. Vezi daca are la farmacie solutii orale de rehidratare (SOR) pentru pitici. Eu stiu ca in cazurile astea cel mai bine e sa ii dai aceste solutii. In prima zi de tratament e bine sa ii dai timp de 6 ore/ din ora in ora cate 70ml/kg corp de astfel de solutii. Daca in timpul asta bebe face diaree sau vomita mai prelungesti perioada de "infometare" cu inca o ora timp in care ii dai SOR.Dupa ce nu mai are diaree sau nu mai vomita poti sa reincepi alimentarea. Astfel de tratament se continua numai prima zi. Dupa, se da SOR in loc de papica numai daca vomita sau face diareeIn mod normal in urma tratamentului in minim 3 zile totul ar trebui sa revina la normal. Cum Mateiutz are exact aceasi combinatie ca si Bitzu meu e foarte posibil sa ii treaca in 10 zile.Daca are nasucul infundat rau vezi daca aveti Xylometazoline pentru bebei. Dat de 3 ori pe zi timp de maxim 7 zile il ajuta enorm sa respire si in concluzie si sa se hraneasca. Acum vezi daca poti sa ii dai piticului tau ceea ce ti-am zis. Daca refuza total sa mai manance, sfatul meu e sa te duci de urgentza cu el la spital. Nu e de gluma cu asa ceva. La noi scaparea a fost faptul ca a fost internat si intubat. Numai asa a reusit sa se faca bine. Iti doresc multa bafta si sanatate puiului tau

Adriana_78 stii nu prea sunt de acord cu teoria ta: iei medicamente si virusii se adapteaza la ele. Uneori ai nevoie de acesti adjuvanti sa treci peste o anumita perioada mai dificila. Copii nostri au un sistem imunitar destul de fragil si nu pot lupta in totalitate cu virusii. Asta nu inseamna ca ar trebui sa ii dai medicamente dupa primul stranut. Eu cred ca fiecare mama isi cunoaste foarte bine puiul si stie cum sa reactioneze adecvat fiecarei situatii in parte.

MissP
nu vreau sa te demoralizez insa grisul cu lapte e fix pix. La noi nu a avut nici cea mai mica influentza. Din contra a avut nopti cand s-a trezit la fiecare ora!!!Cu tot grisul sau cerealele din lume. Acum depinde si de copil...insa tare ma tem ca piticul tau va reactiona ca piticul meu.
Singura mea explicatie pentru toate noptile agitate e ca ei cresc si asta e destul de dureros pentru ei. Stupid sau nu e singura explicatie care ma tine pe mine in picioare.

Getutza tare ma minunez cand scrii de puiul tau..Sa speram si ca baloshila al meu in curand va face la fel

Scuze de ditamai carnatul... nu am mai facut de mult un asa conspectzel

Si ca sa ma mandresc si eu cu piticul meu, am pus noi pozici de undeva de pe aici.

Gata am fugit si eu la somnic, e deja tarziu. Va si o noapte cat mai usoara tuturor mamicilor...o sa vina si zile mai bune...., nu?

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Getutza..imi pare rau ca te-ai certat cu tati...mama mea mereu spune:sa vezi de cate ori o sa va tot certati din cauza copilului.bine,nu din motivul spus de tine.dar vor fi momente cand o sa ti se para ca sotul e prea dur cu el,sau lui ca tu esti,etc.cate despre mame bune...eu cred ca toate suntem.ii iubim,rasfatam,incercam sa le oferim ce-i mai bun.Sarei i s elumineaza ochisorii si chiuie cand ma vede.la varsta asta ei ne iubesc neconditionat...reguli..eu respect cateva..la Mariuca am respectat mult mai multe,acum le mai 'fentez'.dar fara sare pana la 1an,fara gluten pana la 6 luni,fara miere..reguli de baza.
Mariuca a mers in premergator;eram singura in Buc cu ea si nu puteam face nimic,ea voia sa o plimb prin casa.aveam servici,piata de facut,curat....asa ca o puneam in el si mai afceam cate ceva prin casa.si la 11 luni mergea singura si foarte corect.cred ca depinde de copil..televizor..recunosc ca o las sa se uite la desene..uneori mai mult timp..alteori TV-ul merge dar ea nici macar nu se uita....
hai ca si eu m-am intins....

BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

intrebare - fetelor cate mese da-ti bebeilor vostrii pe zi, ma refer la mancarea solida si la copii de cam 6 luni? le da-ti doar masa de fructe si leg sau a-ti bagat si pe cea de cereale cu lingurita? eu ii dau fructe , leg si cereale pun 2 masuri in bibe la una din mese (seara - tine mai mult). ma gandeam ca daca ii bag cereale cu lingurita mai scot o masa de lapte si ar fi prea putin lapte pe zi.

imi pare rau sa aud de bebei bolnaviori. insanatosire grabnica!

sa aveti o noapte cu mult somn. ma retrag....

pozeBiancuta

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput