Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

am culcat fata si m-am uitat la dalmatieni

adriana, nu, n-a intrat in contact cu alti copilasi. fata mea face rosu in gat de la 3 luni in fiecare luna. nu stiu de ce. asta vara imi facea ca-i dadeam ceiucul si lapticul cu apa la temp camerei, care totusi era rece pt ea. acu nu stiu exact de la ce a facut. n-am scos-o pe vant afara, imbracata bine,toata papica calda...banuiesc totusi ca de la tipat. cu cateva zile inainte sa tuseasca, a avut 2 zile aiurea in care nu-i mai tacea ciocul..tipa domne de ziceai ca-i arsa! chiraituri, tipaturi, plansete, ragusise la un moment dat..si mai are un fix..cand se bucura de ceva, deschide gurita si respira des, asa, si se agita. sa vad cum o protejez de-acu incolo

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena

Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Iulia, e greu sa-i pazim de toti microbii. sanatate multa oricum!
Ma intreb cum ar fi viata daca n-ar fi niciodata bolnavi, tristi, loviti ....

Fetelor, apropo ceaiuri interzi in timp alaptatului (menta, salvie), voi mai stiti si altele??

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Adriana, asa e(am editat, incurcasem fetele ). Nici eu nu-s pt multe medicamente si puternice, dar dupa bronsiolita prin care a trecut, cind ti se spune ca la 4 astfel de bronsiolite se poate considera suspect de astm bronsic, o iei razna.
De aceea cum il aud tusind vreau sa-l tratez cit mai eficient sa nu mai ajungem unde-am fost.
De David nu am cum sa-l feresc. Pur si simplu nu-i pot izola.

Adriana, felicitari pentru noaptea buna. Ce cuminte e ANika.. Auzi, tie Lara nu-ti raceste??Ca merge si e ala gradi, nu??Sau ANikai nu-i transmite virusi?

Cleo, nu stiu pina la urma ce i-a oprit tusea asa brusc. Sa fie aerosolii sau unul dintre siropuri?? Nici nu stiu.Suna super negresa ta. Dar nu fac c-o maninc eu.
AM facut o placinta cu mere joia trecuta si am basculat singura, david a mincat o feliuta si atit
SIs, sper sa manince Matei dupa prevenar dc i-l fac sapt viitoare, altfel cum ne punem pe picioare dupa enterocolita asta sau ce e.. Bine ca a avut d eund eda jos

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Raportam o noapte proasta, dar o mamica mai linistita. Am mai tras o raza de speranta la petrecere, unde am vorbit cu alte mamici si mi-am luat un pont pe care voi incerca sa-l aplic: o jumate de portie de gris cu lapte seara inainte de bibe, sa vedem daca doarme mai mult, 2 mamici cu bebei de 8 si 9 luni s-au jurat ca la ele asta a ajutat din luna a 5-a. Am venit acasa la ora 0:30, am adormit la 1:30, la 3 deja Bogdan mi-l aducea pe David. L-am alaptat si a dormit pana la 5:15, cand i-am basculat 100ml de bibe intr-o juma de ora si am mai dormit amandoi dupa aceea pana la 8:30, deci cat de cat ok... azi la pranz ma culc si eu 2 ore, am vazut ca de cand ii dau morcovel la pranz doarme dupa aceea butuc min. 2 ore, tb. sa profit si eu azi...

La petrecere n-a fost cine stie ce, am stat mult in picioare (pe tocuri pt. prima data de un an) si asta m-a terminat, mutantii de avocati mi s-au parut mai straini ca oricand, atmosfera a fost fortat vesela, singurul moment mai deosebit a fost un cor gospel african foarte frumos, dar nu am avut linistea necesara sa-l ascult cum trebuie, ca aveam de recuperat discutii cu colege pe care nu le mai vazusem din septembrie... Am vorbit cu 5 proaspete mamici, am mancat rata in sos de portocale, desertul m-a dezamagit (creme brulee cu gust de lapte stricat, in rest fructe banale si cascaval, nu tu un mousse au chocolat sau trufe inecate in ciocolata ca pe vremuri)... Cand ma gandesc ca alea 5 ore le-as fi putut dormi dar asta e, a trebuit sa ma duc, sa nu ma uite lumea... Cu Tini m-am intretinut in taxi pe drumul de intoarcere, bine si-atat...

Ah, poze (neclare, facute cu mobilul, deh) cu noua tunsoare sunt AICI

Alysh, si iti doresc sa nu afli niciodata ce inseamna sa nu poti dormi 4 ore legate timp de luni de zile, e cumplit, ti se face creierul piure, crede-ma!
Cleo – am notat si eu reteta la negresa, suna prea apetisant... Poate ma risc, daca sta si Bogdan acasa saptamanile astea... Stii ce ma enerveaza la babycook? Ca are cutitul ala prea jos si cand ii dau impulsurile sa blenduiasca imi azvarle bucati intregi pe sus si tre’ sa deschid mereu, sa le dau inapoi in jos ca sa le marunteasca... Ma tenteaza sa-l folosesc doar pentru fiert la abur, decongelat si incalzit, iar la blenduit sa bag Braun-ul smecher luat de Bogdan de ziua mea (am ajuns sa ma bucur de ziua mea pentru obiecte de uz casnic ). Cat despre David la fete, tu stii ca Mara este febletea noastra numarul unu, asa ca ... Ah, despre vaccinuri si mafia concernelor farmaceutice, in sfarsit se trezesc nemtii!!! Chiar acum 3 zile a fost pe ZDF (programul de stat, deci serios) un documentar cu titlul „Cartelul farma“, unde pentru prima data se vorbeste deschis despre inselaciunea si minciunile raspandite de concernele farmaceutice pentru a m-a-n-i-p-u-l-a prin frica (aceeasi tactica prin care a justificat si Bush razboiul din Iraq), pentru a-si vinde medicamentele si a face profit... Am vazut primele minute pe fuga si mi-am spus ca trebuie sa ma uit cu atentie, eventual sa scot si sa si traduc cateva idei, sa va zic si voua... Da, te sunasem din tren, dar apoi am primit alt apel si nu am mai putut sa revin. In 30’ am rezolvat 5 convorbiri, asa eficienta n-am fost in viata mea

gabitzam, am ras cu lacrimi de elfii vostri, you made my day Evident ca imi fac si eu
andreap, asa stiam si eu, ca nu are voie sa verse sau sa devina apatic dupa o cadere, dar el e neschimbat, tot zambilici, slava Domnului!! Si dastept evident ca va fi, ca doar de-aia ma tine noptile treaza, ca i se dezvolta creierul de profesor doctor docent Despre observatiile pediatrei, ia-le in serios fara insa a-ti face reprosuri, ai sa vezi ca vei observa apoi si singura daca are dreptate in anumite aspecte. Mie personal mi se pare normal ca o mamica de 2 copii sa se poarte diferit cu fiecare...
alra, felicitari si toate cele bune cu printesele tale! Asteptam povestea nasterii pe larg, dar ce bine ca a mers totul easy... M-am bucurat sa citesc si sa stii ca totul e destin in viata!
socrate, asa sunt bebeii, cad, bine ca nu a patit nimic nici unul din ai nostri de la clubul asta... avem noroc de copii frumosi, destepti si norocosi... Ah, vezi ca i-am aratat si lui Bogdan pozele cu Craciuneii si el a zis ca la unele nu se putea concentra pe bebei fiindca ii fugeau ochii la decolteul tau si al lui Nicole Tare sexy ati fost!
simonacip, vai, Doamne, dar la voi e catastrofa mare, mai fata draga!! Sper sa va treaca repede-repede, of...
Ylari, tu pe unde umbli?
mihaser, bravo pentru mica programatoare, hihihi!
Doloress, l-am vizionat cu mare incantare si pe micul Mozart canadian
Simonix – tu ai un talent deosebit si ai carlig la copii, ce sa mai!
Daria Ioana, felicitari pentru cetatenia sotului, hai ca mult a fost, putin a ramas si apoi ne vei scrie din SUA si vei avea alt tonus
iulia83, sanatate tatalui tau, da Doamne sa nu fie nimic grav!
Andrada, si saru’mana pt. linkul cu desene, l-am si salvat!
Magnetico, intri cam rar!! Nu se poate sa intri si de la servici? Mama, la mine la servici era parfum, aveam perioade cand transpiram sange si altele cand stateam zilnic cate 1 ora pe forum...
elenuca, tu pe unde mai esti?
Adriana, in Germania nu e sare in borcanele, m-am uitat si e 100% fara sare... slava Domnului! Pai incepem sa le infundam arterele de pe acum? Cat despre raceli si alte imbolnaviri mai putin grave, eu zic ca e bine, abia se imunizeaza si organismul invata sa se apere.

Si nu uitati sa bagati suc de portocale pentru vitamina C!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si fiica mea sta numai cu gura deschisa. Ce sa ii fac?
oricum, sunt mai multe tipuri de asha numitele de noi 'raceli'
-cauzate de infectiile bacteriene -aici nu avem ce face, dam cu antibiotice. Astea se iau de la alti cupii, parinti bolnavi, parinti purtatori
-viroze - astea is si ai molipsitoare, cica si vantul le poarta, iar cupiii care nu au sist. imunitar, le fac mai repede decat noi parintii care suntem obisnuiti. Tratamentele sunt doar simptomatice: ceva pt febra...
-raceli/ragusheli etc. Astea... is de la inghetsataa, de la aer rece, transpirat si prins aeru rece... etc. Se creaza insa un mediu propice pt celelalte. tratamente: doar locale... mai nou sunt spray-uri antiseptice (pt oameni mari, da?) care calmeaza jena in gat/nas, etc, si care ajuta sa nu se extrainfecteze

No, marea mea problema, este ce putem face sa le prevenim, si totusi sa nu izolam cupilu, sa faca si anticorpi (astia se fac NUMAI prin contactu cu cauzatoru de boala: virus, bacterie; intr-o forma mai light sau mai dura, nu stiu cum sa zic; aici vin si vaccinurile care expun organismu la unii virusi mortsi, de ex;) ei cat alaptam, mai primeshte anticopri de la mama, de aceea unele boli ale copilariei nu se fac in timpul alaptarii; doar unele insa.... de aia insist io sa alaptez ŕ la long pot; si totusi tre sa se imunizeze cumva fifi, nu?
Dar pana unde e punctul normal si punctul critic, unde tre sa intervenim?

Uite fetelor, o lista de discutii.Larga!!

mai ales ca pana pe la 4-6 ani toti cupiii trec prin x boli. Nu le fac atunci, le fac mai tarziu; forme mai grave, mai urate.... UOF. UOF!!!!

ce am inteles io pana acu, in ro sunt 2 tipuri de medici: unii f. rigurosi, comunist de implicati, care dau antibiotice, zic io prea repede. Altii, care lasa 1-2 zile pana sa intervina medicamentos. No, acu, fiecare mama decide cand si cum sa se sparie. De aceea consider f. util forumul, si legatura cu voi. Pt ca, am desocperit si alte pareri, si mai ales experientse de la mamicile la bb2; si mai ales, parerile vest europene si nord americane, care le consider f. pertinente!!!

Despre asta am discutat si cu pediatra, mi=a placut cum mi-a zis ca ea poa sa ia nishte decizii, dar cele mai multe le ia functie de parinte, pt ca MAMA seziseaza si se implica cel mai mult in viatsa cupilului; dupa o varsta cupilu trece de pe mana pediatrului la dr de famelie caruia nu ii mai pasa si nici nu il priveste ce vaccinuri a facut, ce tratamente a facut, ia in vedere 3-5 boli ale copilului si a familiei si gata. Parintele insa ramane parinte.

edit: missP, cand o sa mareshti cantitatea de legume fierte pt supica, si asta in curand, nu o sa te mai jeneze cutitul pus asha. Io oricum fac intodeauna mai mult. Mai imi da fata peste mana, si scap juma de vas cu mancare; mai gust si io, ce ramane papa cleo;
Si ce fain canta negrii astia - ce au, au , muzica si ritmul e in sangele lor!
cat despre sare, si borcanele pe care scrie/nu scrie - in ro mari indoieli avem! Mari mari! si stiu si io, sarea cat o afecta arterele.. mie mi=e de rinichi cel mai mult.
Sa stii ca am incercat sa analizez sist. medical din europa. Cred ca cel mai echilibrat mi se pare in Germ. Si te lasa pe tine sa alegi, lucru f. important.
Cat despre vaccinuri, e recunoscuta problema: multe se vand ca profit; sa iti dau un ex.: in ro, cu gripa aviara s-au vandutr catre stat 100 mii de vaccinuri antigripa aviara, cu un singur importator in Ro, cu un prets usturator; o cunoshtintsa de la firma importatoare a luat prima 10 (ZECE) salarii!!!!, si woama era o simpla economista angajata de juma de an cu un salariu de 500 euro (acu cred ca 4-5 ani) ); ei bine societarea europameana a trecut de stadiul inc are se produceau cu scop clar: eradicarea unei boli; cele grave deja au cam disparut din europa, probabil se vaccineaza in continuare poliomielita de frtica contacrtului cu africa/china/ mai stiu io ce tsara babaniera. Si in ro, cand vrei viza pt Congo, de ex. , ti se da o fisha medicala cu care te duci la spitalu de boli infectioase si tropicale, primesti nishte vaccinuri, si la intoarcere (in momente de epidemie de la ei, etc.) esti obligat in 24 de ore sa mai treci pe la ei sa te evalueze/reanalizeze daca nu ai adus si altceva ca amintiri
de acolo. Dar asta e, sist. medical romanesc e la pamant, nu risca o epidemie nici de o boala inofensiva, a copilariei, ca daca vin cu 10% mai multi cupii, nu au unde sa ii interneze, medici nu mai sunt, ca au plecat in Fr/Canada/Suedia, asistentele in It sa spele batranii la fund, banii de la stat se duc pe licitatzii aranjate, etc. Stiti voi cum e.
MissP, ti-am zis ca ma apuc de germana? gata, emigrez. In fiecare luna schimb tsara de destinatsie (undeva intre noptile nedormite.,,,ma razgandesc)

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Simona,off..scapati de tuse,dati de diaree,voma...dar parca e mai bine o diaree decat o bronsiolita,nu?...ce siropuri de tuse i-ai dat?ai grija totusi,si Sara a avut 4 zile fara muci si tuse apoi direct tuse nasoala...Prevenarul il faci acum?si ii dai si Singulaire?sa inteleg ca i-a iesit ceva la exudatul nazal?Sarei nu.Mie mi-a zis sa nu-i fac vaccinul de 6 luni acum cand abia am terminat antibioticul..deci in ianuarie.
MIssP,e super tunsoarea si culoarea.ce bine ca ai mai iesit si tu..la noi,cu criza asta,cucu petrecere de Craciun..si oricum la cat de zgarciti erau patronii(greci..) cred ca pe mine care stau acasa ma 'sareau'.
Laura,sa inteleg ca dupa vaccin a fost ceva schimbat in comportament?cat timp?dar ai observat si o schimbare in bine dpdv al imunitatii?
Eu una eram 100%contra vaccinuri,antibiotic,in conditiile in care Mariuca a fost un copil extem de sanatos.Tin minte chiar ca undeva la inceputul anului 2006 era in RO o epidemie de varicela si eu nu apucasem sa fac ROR-ul..toata lumea tinea copilasii in casa,eu am plecat cu ea la Mall,la locul de joaca..atata incredere aveam in imunitatea ei.Se pare insa ca Sara e altfel..de aceea caut alternative de ai creste imunitatea.Vb Simonei,bronsiolite repetate =astm bronsic(mama mea este un astfel de caz...)si cum Mariuca va mai aduce de la gradi diverse 'chestii'....
Aseara i-am facut baita Sarei dupa 2 saptamani(numai la funduletz o mai spalam intre timp..)in camera,caldura ca la balamuc,nimeni nu intra/iese pana cand copilu'nu-i imbracat.dimineata stranuta..sper sa nu regret....
Chiar asa,Sara e cam rosie la fundulet..degeaba ii dau cu Bepanthen...altceva?????nu inteleg de ce..oare s-a schimbat ceva in urina/KK decand cu diversificarea?sau...?ca habar nu am
Cat despre comportament fata de Maria sau Sara..nu stiu ce sa zic.stiu ca pe Maria o las mai mult timp singura;se descurca,merge la baie singura,mananca,se imbraca chiar,se joaca in camera ei sau se uita la desene.Sara in schimb mi se pare dependenta momentan de mine si de aceea ii acord atentie/timp mai mult.Incerc sa ma implic si-n jocurile Mariei..dar uneori nu am cum..nu pot sa o las pe cea mica plangand ca eu sa fac puzzle cu Maria..sper sa creasca Sara si in curand sa o iau pe covor cu noi in camera,sa ne jucam toate trei....altceva nu stiu ce as putea face sa le impac pe amadoua.
hai ca iar m-am lungiiiiiit
o seara placuta
PS:maine pleaca soacra...gata cu huzureala

BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Buna fetele !

Vam promis ca o sa intru sa va spunem ce mai facem noi... pai acum sunt baiat mare, dupa cum ati inteles, ma rusinez si sunt foarte dependent de mami.... ma ridic in picioruse si imi place tare mult... ma plimb cu rotobilul si ajung unde vreau eu, dar mami nu prea ma lasa ca a observat ca calc strambut ca ma duc pe lateral.... ajung la masuta din bucatarie si imi place sa fac curat pe ea, daca e ceva acolo bineinteles ca le arunc pe jos pe toate... imi place sa analizez tot ce vad, fiecare firisor... imi plac tare tare mult hartiile si cred ca am si papat o bucatica cand na fost mami pe faza... fac figuri la mancarica si numi mai plac decat fructele cu biscuiti sau iaurtel.... imi place mancarica ceo papa mami, dar si la aia fac mofturi... mami mai imi da amestecat cateodata ca zice ca mai bine sa mananc putin sa am ceva in burtica decat deloc.... dupa cateva lingurite ma enervez si plang, si in felul asta reusesc sa ma inec si atunci e mai rau... si mami se enerveaza tare si nu mai afcem nimic, sa dus de rapa totul.... cateodata ma mai ia buni sa se calmeze mami... noaptea ma trezesc din ce in ce mai des si spre dimineata nu mai dorm deloc... adica e un soi de dormit cu fasaieli sau treaz cu ochii inchisi, mami nusi da seama ce e ca e foarte obosita si nici sa se uite la mine nu mai are putere... ieri sa certat cu tati si buni ma dus in camera sa nu aud... azi mami sa calmat... azi am stat prima data pe olita si o sa va arat... imi place sa stau pe olita, dar mai mult sa ma joc cu ea, desi stiu ca nu e voie ca ce o sa fac cand va fi si ceva in olita ???.... imi place tare tare mult sa cand la pianul verisoarei mele pe care i la adus mos nicolae... o sa va arat si asta.. Imi curg mucisorii, ca apa... tusesc putin si stranut mult... am fost la dr dar a zis ca nu e raceala si ca o sa ne iasa dintisorii jos peste 2-3 sapt maxim, cred ca asta i fac cadou de mos craciun la mami...

Si acum preiau eu controlul, ca nici eu nu am mai scirs de o buna bucata de vreme... cum ziceam problema noastra e mancarea, cred ca nea fost cu deochi de la voi, ca prea bine manca... apoi sper sa fie doar o faza, ca nu stiu ce ma fac cami pierd controlul uneori... si nici eu nus deloc deacord cu sarea la bebei, dar altfel dc nu pun deloc numi mananca nik nik.... si pun doar oleaca, cred ca sa scarbit de mancarea ce iodadeam, cei drept si cam aceeasi zilnic.... dar pe cat pot, mai combin, mai nu, si iaca trec zilele, nu vreau nici sa se scarbeasca cu totul de legume si sa am probl mai incolo, ca ios pe conceptia cat mai mult fructe si legume si dale n colo de chipsuri, dulciuri, etc.... eu zic acu ca nu o sai dau nik dinastea, asa la zi de saprbatoare, mai bine fac eu in casa una alta, dar tot asa am zis si de bibi, apoi de mancarea gatita pt noi, ca nu o sai dau pana la cel putin un an, dar uitema ca ma contrazic singura.... ofofofofof, simt ca clachez uneori...acu tati sa dus in oras si eu ramas singura co copchii.... neam certat urat de tot aseara, am zis cal las singur cu copilu un weekend, ca ma duc si sa stea el cu piticu, sal vad, ca prea ma critica in ultima vreme, ca tre sa si faca el sandviciurile, ca tre sa spele el, ca tre sa puna el la loc, etc... iam spsu de mii de ori ca nu asta am nevoie, am nevoie sa stea el cu copilu si sa le fac eu pe restu, si se incapataneaza si nici atat nu mai sta cu el... a zis, ca oricum si el pleaca deacas, ca ce cred eu ca sta el in casa ? el nici o zi nu sta, da eu ce sa zic de atatea luni ??? iam zis ca oricum nu ma intere ce face , dar sa nu cerada ca la soacramea se duce cu copilu, ca iam interzis.... a zis ca unde cred ca se duce dc nu acolo... in fine.... am lecuito si pe aia, nu mam mai dus la ei de o luna, dc vrea sal vada sa vina.... a venit doar de niculas, nu am schimbat vorbe cu ea deloc, doar am intrebato dc vrea cafa si atat!... si am si ramas singura cu ea vreo 10 min.... da nici na mai zis deatunci sa mergem, doar acuma.... oricum doar de craciun mai calc peacolo, si deacolo incolo iar nu ma duc.... sa lecuit, vad ca sa potolit de toate.... pai dc cu frumosul na inteles... in fine.... mam lungit acu....
Miss, imi pare tare rau de cazatura lui daviducu ... stiu ce inseamna.... mie mia picat din cauza lu tatcsu, i lam dat sa aibe grija de el si el la trantit in carucior, bineinteles ca cupilu a vazut el ceva pe jos si atat a trebuit sa pice pe gresie... a mai fo o data, stateam langa el pe coltar, si vb cu maicamea, el hodorosc tronc sa intins si numa cat a atins covoru cu fruntea ca lam prins de picioare... astea tot o sa mai fie, mie mie groaza de cum o fi cu degetelele pe la usi, mor de groaza !!! brrrrrrrrr.... si pe nepoatamea nu o pierdeam din ochi cand era pe langa usi.... si am oroare de colturi... pixuri, i place la nebunie pixurile si cateodata cand nu vrea nik nik, mai i dau pixurile, dar mie frica tare sa nu se dezechilibreze sa pice in fata si sa aibe un pix in mana sa sil bage direct in ochi, am scenarii si scenarii in cap.... ofofof, nu mi le pot scoate... dar nu stiu cum scapa intotdeauna de dinastea, e acolo sus cineva si are grija de ei, ca eu tot ma gandesc cate si cate nu se pot intampla si totusi uite ca nu se intampla.... acu nepotica mea are ce are sal ia in brate, ma trezesc cu el in brate la ea, sii spun ca poate sa pice sau ceva cu el, peste el, sa i rupa vreo manuta, piciorus....doamne fereste !!! si cum ziceam, uite ca scapa ca prin urechile acului...
In rest, e un scump, imi vine sal mananc.... a invatat sa faca cateva chestii.... imi baga bibi in gura, il muta de la mine la tatcsu, intro zi ba chiar a vrut sami puna cordeluta in cap, ca eu tot cu cordeluta pe cap sta si el o fi vazuto la mine pe cap si dimineata a gasito si sa intins cu ea la capul meu... apoi spre disperarea mea, zice incontinuu tatatata si babababa.... numa mama nu ....mai nou se agata de mine si se ridica in picioruse...il vad ca incepe sa inteleaga unele lucruri... si de azi il pun pe olita.... deabea astept perioada cand va arata cu degetelele, cand va incepe sa vorbeasca.... si sal vad dea busilea, mor de dragul lor... desi cred ca al meu nu o va lua dea busilea ca isi impinge picioarele si se intinde cu mainile unde vrea sa ajunga, nul pot face sa stea in 4 labe nicicum....
Gata, ca mam intins, va pup pe toate si sa aveti un weekend placut dc nu mai apuc sa intru ! va
A, edit: vazut elfi dansatori, intalneala de craciunei, mosi dansatori, toti sunteti superbi dea dreptul !!!!!!! mai ales craciuneii, mor de ciuda ca eu nu pot participa la asa ceva, asteas clipe unice in viata !!!
A, si alra, felicitari pt bebeluna sanatoasa !!!!!! sa te bucure innmiit ca tare mult ai asteptato !!!

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Pentru ca oamenii rai sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic (Edmund Purke)

Mergi la inceput

A, si legat de medicamente.... eu incerc sa le evit pe cat posibil.... un mucisor fara tuse si temperatura ? il las asa... se agreaveaza ? trec pe medicamente.... asa am fo eu dintotdeauna, o durere de cap, masele, burta.... o rabd, se agraveaza, pac medicamente.... cat despre scos, stau in casa, nu am rabadre numa in ce priveste imbracatu/dezbracatu, numa cand ma gandesc ma apuca ameteala si mai bine nu... ca altfel toata ziua mas plimba....i pun un fularel la gurita sa nu ia direct aer rece pe nasuc/gurita si imbracat in functie de vreme si gata, nu mie frica de nik....

===============

Micuta mea minune mare !

Pentru ca oamenii rai sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic (Edmund Purke)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Ia, acum se vad elfii dansatori?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

sunt super elfii dansatori!!

pozeBiancuta

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput

Da, am facut si amiaza, niste spaghete carbonara, si tre sa pun deo supica de pui da inainte mai am niste ganduri pe care as vrea sa le spun...ideea e urmatoarea: Am vrut si vreau sa fiu o mamica perfecta, sa le fac toate perfecte ca la carte ! Dar nu am reusit... am vrut ca copilul meu sa fie cel mai bine crescut, cel mai destept, cel mai iubit... dintre toate astea pana acum poate doar cel din urma este... ca mult mi lam dorit, stie toata lumea.... am zis ca nu o sai dau biberon, strica dintii.... dar noptile nedormite, stresul, necunostiinta in ce priveste plansul bebelului, mau determinat sa i dau.... si nimic nu sa comparat cand lam vazut linistit... da, stiu, bebelusii plang, asta fac ei, le e frica, nu stiu ce se intampla, sunt intro lume noua si doar atat stiu sasi exprime sentimentele prin plans.. dar asta nu inseamna ca eu stau lunistita, nui pot suporta plansul si fac orice sal vad linistit... apoi a urmat papica... mie mai mare dragul sal vad satul, linistit si fericit.... asta sa intamplat in a doua faza a diversificarii, ca la prima incercare sa lasat cu mari dureri de burtica (din cauza mea ca iam dat la 5 luni conopida si nu putina...)... a doua faza a fost cea mai ok... dar a inceput sa vada ca si noi bagam in gura si zabalea de cate ori ne vedea ca mancam.... iam dat si lui in gurita ca nul pot vedea cu ochisorii aia scumpi ai lui cum moare de pofta... si de atunci nui prea mai place mancarica lui... cum am mai spus, cam aceeasi in fiecare zi... lipsa de chef de cumparaturi, bani, timp....i dadeam acelasi lucru in fiecare zi, pana sa scarbit... acu ca trece printro perioada, ca chiar nui mai place, nam ce face decat sai mai amestec din cand in cand... bine macar cai plac fructele, si mandarinele le mananca cu o pofta de nedescris... apoi am zis ca nul voi pune niciodata in rotobil... iaca am incalcato si pe asta... dar cand vad toata casa intoarsa, de atatea luni, sotul nemultumit, nul spal, nul hranesc... deabea am asteptat sa se faca varsta sal pot pune... nul las mult, doar cat sa mai pot eu rasufla... dar am incalcat si legea asta a mea... acum am o vorba... daca pot fi pe jumatate ca in carti, pe jumatate sa fac cat zic doctorii eu zic ca e bine.... ca in carte nu o sa pot fi niciodata... dra imi dau toata silinta.... am vrut sa alaptez cat mai mult posibil... nam putut atat cat as fi vrut, si miam pierdut cumpatul.... la 3 luni am inceput sai dau lapte praf... multe as fi vrut, dar daca nu se poate... nu se poate... si multe mai vreau, dar trebuie sa accept, sal accept asa cum e el, el e altfel, nu va fi niciodata ca mine, si daca incerc sal schimb, sal fac ca mine, nu o sa reusesc niciodata.... el nu e eu sau tatal sau, e el, e unic, si cu cat accept asta mai repede cu atat mai bine, trebuie sal incurajez si daca mie nu mi se pare ca face bine, sa nul cert sal sustin, va fi greu, stiu dar imi voi da silinta... ata am vrut sa zic referitor la toate astea....

si mai vreau sa zic, andreeap.... eu fac diferenta intre copiii... zic asa ca si nepotica mea e ca propriul meu copil.... cel putin asa am zis pana sa nascut bogdi.... se vede foarte bine cum fac diferenta intre ei, pt ca: Bogdan e mic, nu intelege inca... roxy are 5 anisori, ea percepe lucrurile altfel, e mai intelegatoare.... cel putin asa cred eu... dar asta nu inseamna ca are mai putina nevoie de iubire, ci se simte data la o parte, vrea mai multa atentie... bine, ea e un caz special, nu a avut parintii langa ea aproape deloc, singura imagine de familie intreaga a vazuto la mine si acum si mai bine o vede ca am si un copil.... ea simte nevoia sa o iubesc la fel de mult ca pe bebe, ea nu a fost iubita asa niciodata, ea nu a avut parte de asa ceva niciodata.... acum singura asemanare intre cazul meu si al tau e ca este un copil mare si unul mic (mare in sensul ca inteleg unele chestii) si cel mare vede cata atentie primeste cel mic... si cat de iubit e.... dar nu vede ca si el e la fel de iubit pt ca nu i se arata(la fel de mult ca la cel mic).... e gelos.... e normal... si e normal sa te comporti diferit cu ei... dar asta nu inseamna ca cel mai mare intelege lucrurile astea... eu nu cred ca exista cineva care nu se comporta diferit cu un copil mai mare si unul mai mic... pentru cel mare timpul acordat celui mic si gingasia cu care te comporti cu el nu se aseamana, pt ca cu cel mare nu te vei comporta la fel ca si cu un bebelus... si doctora asta ar trebui sa stie lucrurile astea, probabil ca ea la asta se referea cand a zis ca nu te comporti la fel cu fetele, cu cea mica te comporti cu gingasie iar cu cea mare esti mai dura, te astepti sa inteleaga mai bine, nui arati la fel de multa gingasie...

Hai ca ma luat limbarnita, mia bine ma opresc, ca si asa nu stiu daca mam facut inteleasa, si poate una e in mintea mea si alta se intelege... sper ca mam facut cat mai bine inteleasa...

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput