Pepenasi de iulie - august 2008 (53)
Raspunsuri - Pagina 12
Dianami spune:
Salutare! ![]()
Ma iertati ca n-am mai scris deloc, dar ma urnesc taaare greu. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si Andrei, am trecut cu bine peste alergie, leziuni de dermatita nu mai avem si...a revenit lapticul cu brio. Cateva zile a fost tare greu, mai greu ca la puseu. Si am luat 2 zile Metoclopramid (si-asa ma simteam rau) si am rezolvat
.
Acum continui cu Galactogil, ceaiuri si restul.
Daca m-ati intrebat ceva anume, va rog mult sa mai scrieti o data, nu mai pot relua atatea capitole
.
Site-ul de unde voi lua borcanele, cereale si altele este www. babypoint.ro (scoateti voi spatiul). Au cam de toate, preturi bune la alimentare, tot felul de formule (Nestle e Alete in Germania), transportul e gratis in Bucuresti, Timisoara si cred ca si alte orase mari. Eu le-am primit mereu la usa, in maxim 8 zile.
De asemenea, mai am un nene de la care iau Pampers cu 40 lei pachetul jumbo (am gasit si eu anuntul pe net, de mult...vara trecuta avea si servetele umede). Daca sunteti interesate, va dau nr. pe PM.
Miercuri este intalnire Superbebe, tema este "Nasterea si alaptarea". Daca va intereseaza, pe superbebe.ro va puteti inscrie.
Oferta primita de la Miniblu: pana pe 31 decembrie, la cumparaturi in valoare de 200 lei primiti un card cadou de 50 lei, sa-l folositi in aceeasi zi. Poate gasiti ceva accesibil si frumos pt. copilasi.
Oferta Editura Cartea Copiilor: pana pe 15 dec, la 3 carti cumparate aveti transport gratuit si 15% reducere (detalii pe carteacopiilor.ro). Aici gasiti cartile cu Miffy, daca stiti personajul. ![]()
Si s-a deschis radio www.itsybitsy.ro/Articole/Despre-itsy-bitsy/Radio-itsy-bitsy-bebe/190.html" target="_blank">Itsy Bitsy Bebe.
Va puteti delecta si cu muzica de Craciun la Radio Christmas. 
Iar la Sensiblu au aparut iarasi gentile Sanosan si Nivea, la 98 resp. 78 lei (au produse in ele).
Mai intru dupa ce culc copiii, sper ca nu v-am plictisit
.
Diana, mami de Iulia si Andrei
ileanna spune:
anka io cre' ca singura chestie pe care o obtii daca ii pui barbatului pauza de sex este sa-si gaseasca pe fo' una. Nu cre' ca rabda de foame, ci numa' skimba blidu'.
serbanica ce faci? De ce nu ai mai dat pe aici?? Nu stiu ce sa-ti zic de constipatie. De cate zile e asa? Eu bag termometru si sup cu glicerina si nu ma tine mai mult de 2 zile constipatia.
sibylle ma bucur ca au aparut cateva raze de soare 

Vladimir are destinul lui. Daca DD fereste va avea totusi acel handicap invizibil ... sunt convinsa ca asta ii va dezvolta de 1000 de ori toate celelalte calitati de care vb tu. Cred ca asa se nasc oamenii absolut deosebiti. Eu zic sa ai incredere in destinul lui, chiar daca nu pare a fi unul comun si sa-i oferi tot sprijinul si toata dragostea. Stiu ... e usor de zis, oricum nu imi imaginez prin ce treci ... nici nu stiu daca ce ti-am spus suna bine sau nu. Am senzatia ca eu asa as gandi ...
Multumim de felicitari!!! Nici nu-mi vine sa cred ca am bebel de 5 luni. Wowwww! Ce departe mi se parea ...
Si eu vreau sa stiu ce-i cu serenity. Sigur are net pt ca e online pe mess. I-am dat si buzz-uri da' nu zice nik ... ![]()
ooka spune:
salutare
multumim de urari, am facut si noi patru luni
Gallyb buletinul parca trebuie sa il schimbi in 30 zile ca dupaia te amendeaza, oricum cert e ca nu il mai poti folosi oficial, cu sau fara amenda iar 200 euro, poti sa mergi chiar si a doua zi dupa casatorie insa e musai amandoi.
revin cu conspectul mai tarziu, pupici
mami de Sofi
Caprioara spune:
Dianami, wooow cate informatii!
dulce.
Sibylle, pai asta face si Jasmine acolo, baza de date cu cei care nu vor sa comande pe redutu romanesc, ci vor sa ia tot din Franta. Si ele cauta solutii ca sa se continue livrarile la Romanika. Baga un ochi acolo si vezi. Io le-am trimis datele mele si am semnat si petitia catre UE cu drepturile egale ale cumparatorilor.
Eu vreau sa cumpar de pe .fr, clar, nu de pe .ro
. La fel si Anka. Deci ma intereseaza subectu, si de aia mai arunc un ochi pe acolo sa vad daca au copt ele o solutie, daca au rezolvat ceva. Daca gesesti tu una independent de ele, sunt interesata
.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
Tecky spune:
Sibylle imi pare rau ca ai probleme.Doamne ajuta sa fie totul bine.
Diana super utile toate informatiile pe care ni le-ai dat.
ankalaura spune:
GABI - intentionam sa fac "aranjamentul" cu curatenia cu o firma, dar am pus asa de bine hartiile, incat nu le-am mai gasit decat dupa ce am gasit actuala menajera.
Exista doua variante - iti pot da pt sora ta datele de contact de la firma respectiva, sau sa o intreb pe fata care vine la mine daca mai are timp liber (la mine vine o data pe saptamana)
Cu firma:
Avantaje:
- nu dai bani tipei care vine, ci reprezentantului firmei, tipei nimic;
- vin ei cu produsele, dupa ce iti fac o "evaluare" a spatiului;
- tipa se misca ultrarapid ca firma ii face graficul, nu e de capul ei, si tre' sa faca 3 apartamente pe zi, cam asa.
Dezavantaje:
- e putin mai scump decat sa colaborezi cu o persoana care e pe cont propriu. Costul se fixeaza in fctie de suprafata, specific (parchet, mobila multa sau nu, etc..) sau pachet abonament (un anumit nr de vizite, etc...)
- nu prea lucreaza sambata decat daca nu au contractat deja curatenie la firme (ceea ce de obicei au)
- poate depinde si de zona in care locuieste.
Noi avem 3 camere (fost 4 camere confort II) si suprafata mica (65 mp) dar geamuri multe (7), nu am gresie, ci doar mochete, mobila putina. Ar fi costat 70 de lei pt cca 3 ore. Pretul asta l-am discutat in mai sau asa ceva, si ramasese sa ne auzim dupa ce intram eu in concediu - pentru ca eu puteam doar in weekend pe cand lucram, iar ei nu. Intre timp am pierdut contactele si le-am regasit saptamana trecuta.
Cu fata care vine la mine dureaza mai mult (mai fumeaza o tigara, mai un relax,...) si ii dau 60. Nu vine in aceeasi zi, pentru ca lucreaza in ture, dar nu ma deranjeaza asta. E serioasa si face bine.
Oricum, eu sunt multumita, e un pret cinstit iar faptul ca eu castig atata timp pentru copii in schimb, plus relaxare (si nah, nu ma mai stresez ca am atatea de facut...) este de nepretuit!
GALLY - si eu stiam ca ai o luna la dispozitie pentru buletin. Cand mi-am facut eu, a durat 3 saptamani (in 2004), dar in 2005 deja dura numai 2 saptamani, e posibil ca acum sa fie si mai rapid. Spun asta pentru ca pasapoartele ne-au iesit acum intr-o saptamana, fata de anul trecut cand a durat 3 saptamani. Daca te misti repede, te incadrezi lejer in cele 30 de zile pentru aia 200 de euro, indiferent ce buletin ti-ar cere.
SIBY - am citit azi ce povesteai si la "ceanlant" subiect. Vladi e sociabil, e inteligent, o sa recupereze rapid iar tu chiar ca trebuie sa fii optimista! O sa treaca repede timpul pana "la primavara".
Si eu am un fumator in casa, dar e pe calea cea buna... Mai fumeaza numa' juma' de pachet pe zi (de la 1,5) si iese 3 sferturi pe geam ![]()
Cu Redoutele - eu luam pe mai tot parcursul anului, dar mai ales cand era varful de reduceri. Insa ce am apreciat era ca roteau produsele, si daca urmareai, cred ca numai vreo 2-3 luni pe an nu aveai ce sa cumperi. Regret profund masinatiunea cu site-ul romanesc...
Si eu ma gandeam sa imi ia o prietena din Franta si sa mi le trimita cu Atlassibul... Dar na, nu as fi frecat-o la ridiche luna de luna...
ILE - asa crezi tu? Eu zic ca gresesti. Al meu stie prea bine ca l-as prinde categoric, si si-ar gasi si valiza la usa.
In afara de asta... daca e baiat "simptitor", ar prefera sa se indrepte decat sa te oblige sa faci pauza de secs pana sa ii vina sa isi gaseasca alta. Tu crezi ca e asa usor de gasit alta? Ia incearca sa vezi! Nu fac misto! Daca vrei sa te distrezi, fa-ti un cont de barbat pe orice site si sa vedem ce succes ai! 
ileanna spune:
moni eu cam pricep tot ce zici. Si eu is "plictisitoare" daca asa vrei sa-i zici. Placerea vietii mele este sa dorm si cred ca am fost pisica intr-o alta viata. Cat despre nopti pierdute ... in afara de momentele cand am fost indragostita ... NU EXISTA DISTRACTIE suficient de mare pt mine ca sa renunt la somn. Asa is de la 17 ani deci nu pot zice ca e din cauza ca m-am babit. Aveam un iubit care de cate ori ieseam undeva ma intreba disperat dupa vreo ora: "ti-e somn, nu-i asa??!!!" Era de-a dreptul sechelizat. Si am multumit lui DD ca mi-am luat barbat caruia nu-i place sa piarda noptile pt ca dezinteresul meu pt asa ceva devenise motiv de discordie in cele cateva cupluri pe care le-am format.
Bebelul - bucura-te ca macar tace cand ii dai atentie. Eu am avut perioada aia horror cu Vladut ca nici macar la mine in brate nu se linistea si pe langa denaturata ma simteam si inutila si etc. Eu m-am resemnat la faza asta. Daca el are nevoie de mine in felul asta ... atunci PUNCT si asta e. Asta ii dau. Imi iau gandul de la orice alta treaba "superurgenta" si nu ma mai enervez: ma focusez pe el si gata. Pana la urma el e tot ce este mai de pretz si nu conteaza de ce are nevoie, atata timp cat pot sa ii ofer. Acuma ... dc eu vb asha ... sa nu iti imaginezi ca nu am avut tot felul de momente absolut indoielnice si f putin laudabile. Am trecut prin ele, da.
Faptul ca tu esti agitata. Ajusesem pe pielea mea la concluzia ca DA, are legatura starea mea cu a lui. Si nu asha ... la suprafatza. Adica degeaba eram eu calma la suprafata si ii zambeam cand in sinea mea clocoteam, sufeream si eram frustrata si nemultumita.
Pana cand nu m-am calmat la interior ... degeaba. Si am reusit sa ma calmez cand am avut constiinta clara ca ARE LEGATURA CU EL. Atunci am zis "ei, fir-ar, imi bag io picioarele in toate starile mele dc astea ii fac rau lui. Nu exista nemultumire personala suficient de importanta ca sa ii distrug lui momentele astea de bebel, agitandu-l si bulversandu-l". A functionat. Nu inseamna ca a devenit un copil cum e Thea lui Sun sa stea sa se joace cu orele, dar ... este mult mai bine. Mult.
Berbantu'. Dupa cum stii si eu aveam pb cu al meu (si inca mai am din cand in cand). Pb mea majora nu era ca nu ma ajuta, asta era doar de sprafata. Ci ca eu eram in mijlocul celui mai important timp din viata mea, el a fost mereu alaturi de mine in orice dar in asta ... era undeva departe mental, se detasa voit si eu eram absolut singura si speriata. Nu aveam cu cine sa impartasesc si ma asteptasem ca totul sa fie mega important pt amandoi ... sa respiram impreuna. Zilele trecute mi-a zis ceva ce m-a pus pe ganduri: "eu nu pot sa ma apropii de copil daca nu ma reapropii de tine. legatura mea cu el esti TU". Ma rog ... cu unii barbati e mai simplu si de la sine ... cu ai nostri e ceva mai complicat dar ... sper ca in final sa faca toti banii
.
Nu am nici o reteta miraculoasa aici. Comunicarea ... Sa reusesti sa-l faci sa inteleaga prin ce treci ... ce simti ...
Culcatul tarziu. Si aici te inteleg. Pana acum Vladut se culca la maxim 22:30. Cu cantec ... leganat in brate, pe perna, etc etc. Da' la 10:30 eram free of charge. Si mai faceam si io una alta pana pe la max 12 si ma culcam. Ei de 1 saptamana si-a decalat culcarea cu 1 ora, adica 23:30. Bai nene, vreau sa zic ca mi-a dat viata peste cap ora aia si alta nu. Cand vedeam ca e 11 si, si io inca hatzan copchilu' ... imi venea sa ma deprim oleak. Ca sa nu mai zic ca rezultatul era ca eu ma bagam la somn pe la 1 jumate. Deci chiar ora aia m-a za-pa-cit. Acu' parca revine ushor ushor catre 22:30. In ultimele 2 zile am scos un 22:45
.
ileanna spune:
anka nu zic ca n-ai si tu dreptate. Da' eu ma feresc sa las liber in natura un berbant cu oo-lele umflate
. Astia oricum judeca cu creierul mic ... d'apoi ...
Am vb cu cineva pe id-ul de mess al lui serenity. Probabil Fat Frumos. Ideea e ca Denisa si bb sunt ok dar probabil ca bb are un mega-puseu ceva pt ca ea pur si simplu nu mai poate intra pe net. Copilul este suuuuper agitat.
michellab spune:
Moni or scuze ca nu am raspuns mai devreme, am fost ocupata si nu am intrat.
Deci... eu fac laptele cu cereale asa: la un bibe de 180ml pun 4 masuri de cereale (aceeasi masura cu care pui laptele).La 120 pun 3 masuri.Iti vei da tu seama pe masura ce mananca daca trebuie mai grosut sau mai subtire.Si eu folosesc cele de la Nestle cereale de orez cu aroma de vanilie.Chiar daca arata ca trebuie facute in castronel cu lapte.Tu fa asa cum ti-am explicat.
si sa-mi spui daca te-ai descurcat
Gabriela82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura GABI - intentionam sa fac "aranjamentul" cu curatenia cu o firma, dar am pus asa de bine hartiile, incat nu le-am mai gasit decat dupa ce am gasit actuala menajera. Cu firma: Avantaje: - nu dai bani tipei care vine, ci reprezentantului firmei, tipei nimic; - vin ei cu produsele, dupa ce iti fac o "evaluare" a spatiului; - tipa se misca ultrarapid ca firma ii face graficul, nu e de capul ei, si tre' sa faca 3 apartamente pe zi, cam asa. Dezavantaje: - e putin mai scump decat sa colaborezi cu o persoana care e pe cont propriu. Costul se fixeaza in fctie de suprafata, specific (parchet, mobila multa sau nu, etc..) sau pachet abonament (un anumit nr de vizite, etc...) - nu prea lucreaza sambata decat daca nu au contractat deja curatenie la firme (ceea ce de obicei au) - poate depinde si de zona in care locuieste. Noi avem 3 camere (fost 4 camere confort II) si suprafata mica (65 mp) dar geamuri multe (7), nu am gresie, ci doar mochete, mobila putina. Ar fi costat 70 de lei pt cca 3 ore. Pretul asta l-am discutat in mai sau asa ceva, si ramasese sa ne auzim dupa ce intram eu in concediu - pentru ca eu puteam doar in weekend pe cand lucram, iar ei nu. Intre timp am pierdut contactele si le-am regasit saptamana trecuta. Cu fata care vine la mine dureaza mai mult (mai fumeaza o tigara, mai un relax,...) si ii dau 60. Nu vine in aceeasi zi, pentru ca lucreaza in ture, dar nu ma deranjeaza asta. E serioasa si face bine. Oricum, eu sunt multumita, e un pret cinstit iar faptul ca eu castig atata timp pentru copii in schimb, plus relaxare (si nah, nu ma mai stresez ca am atatea de facut...) este de nepretuit! |
cand ai timp imi poti da datele firmei, o sa o intreb daca vrea fata independent dar zicea ceva ca nu prea ar avea incredere, si ea e doar in wk acasa. foarte utile informatiile, multumesc mult

Gabi
de printesa