Pepenasi de iulie - august 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

ANNABABY a pus poze, ca mie mi-a furay cineva butonul de upload pe piasa de a ras ANKALAURA de mine, iar io ...am comentat fiecare pozulica....
enjoy

si io i-am scris mai demult lui SERENITY pe mess dar nu mi-a raspuns ever..

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Ankule ma remontezi pisihic cu postarile tale chiar daca al meu e din categoria aia rara de eu stau pe forum sau la tv si el gateste in bucatarie, e bine de stiut metode de dresaj

Kamelia sa-ti zic eu cit de des folosesc storcatorul: niciodata! am luat ditai hardughia ca cica fac la copil si pt noi sucuri fresh, si uite ca s-a facut anul si l-am incercat o data, sucul sa zic a iesit ok, da apoi sa stau o ora sa demontez si sa spal dracia asa ca ...uite Anka in schimb zice ca i-a folosit.

Moni
ti-au zis fetele destule, ce sa mai adaug si eu...

Singura chestie pe care nu o inteleg la niciunul din bbii cu ora de somn atit e tirzie e cum Dumnezeu nu mor de oboseala pina la 11 noaptea? aici pediatrii zic de pilda ca un copil care se scoala devreme inseamna ca e sleep deprived si prea obosit. cu cit se culca mai devreme cu atit doarme mai mult si mai bine.
eu credeam si eu invers si cu Anna incercam sa o culc mai tirziu ca sa se scoale dimineata la ore mai omenesti. Ei bine, gresit, se pare Am citit si am zis sa probez teoria, si minune: doarme mai mult. la noi era cam asa - culcat pe la 9, sculat la 6 jumate . acum doarme dusa la 8, mai devreme poate, dar mai tirziu in nici un caz, si se scoala pe la 7.30- 8 deci e adevarat!
Deci eu sincer ma intreb cum de nu dorm copii vostrii la ora aia? ce fac? nu pot sa cred ca pe la 6-7-8 nu dau semne de oboseala. daca ii aminati cumva in ideea ca e prea devreme pt culcare, NU o mai faceti! schimbati de proba programul de seara si o sa vedeti ca da rezultate. baia pe la 7, apoi program soft ii zic eu cu leganat, pupat, penumbra, fara zgomote, fara jucarii sau stimuli de orice fel si vor dormi. de asta sunt sigura. ca dureaza un pic sa le faceti programul, e adevarat, dar merita!

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Asha Moni. Hai sa iti iesplic. E doishpe noaptea, al meu a mancat la 22:30 ... pana la 11 l-am lasat in pace ... si de la 11 la 12 m-am chinuit de mi-au venit dracii ca sa il adorm. Shurub era frate ... Am crezut ca ori dau cu el de peretzi ... ori cu capu' meu. Da cu ceva eniuei.

Biri mama, io l-as culca si la 5 fata mea. Da' chiar are importanta ce as face eu??? Iar io p'asta cu programu' n-o pricep frate. Care program de seara sa il schimb? Ca a mancat la 6 jumate ... la 8 a facut baie ... a dormit 1 ora pana pe la 9 ... dupa aia s-a distrat pana la 10 jumate cand a mancat iar. A adormit mancand ... l-am pus la el in pat cu lumina stinsa ... a dormit 15 min si a dat scularea. Moment din care io m-am dat de ceasu' mortii ca sa adoarma. Pana la 12
Si da, dimineata face oki la 7 - 8 - 9 ... depinde.

Ca sa nu mai zic de programul soft. Ca daca-i asha, la mine in casa are numa' program soft: pupat / leganat / nu zgomote.
In fine, o sa ma mai gandesc la ce ai zis. Poate e ceva ce nu vad eu. Ca in nici un caz nu e fantezia mea perversa sa steie copilu' miorlaind in capu meu pana la 12 noaptea in loc sa doarma de la 8 . Neeeee

Ori poate e pb ca doarme prea mult in timpul zilei. Ar trebui sa nu il las???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

fetelor multumesc de ajutor, sper ioana sa se linisteasca si sa nu mai planga cand nu ma mai vede in viziorul ei...o tine asa de cateva zile si nu este chiar ok

noapte buna
bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Ile al tau e mai dificilutz, ce sa zic... de ce se scoala frate asa de repede dupa baie? eu crek el n-a inteles mesajul ca de acolo incepind e ora de dormir nu te astepta la nus ce minuni din ce zic eu dar cumva va trebui sa-l faci sa priceapa ca acolo incepe noaptea. al meu ce sa zic, s-a hotarit singur ca vrea somn de la 7.30-8. si apoi cind se scoala nu mai primeste nici un alt fel de atentie decit papa si inapoi la somn. si se scoala des da' adoarme repede apoi. ca il hranesc pe intuneric, nu zic nici pis si deja el stie treaba asta. ca si el s-ar juca daca ar avea alternativa asta, cred. cit doarme vladut in timpul zilei?

bufi eu dimpotriva cred ca e chiar f normal comportamentul ioanei. cam acum incepe sa se profileze anxietatea de separare, care va atinge culmi un pic mai incolo pe la 8-10 luni, dar deja incepe. e momentul cind ei constientizeaza ca mama e o persoana separata de ei si ca poate sa plece. si pt prima oara se simt singuri si le e frica. e f importanta si delicata perioada asta, tine-o cit mai aproape sa vada ca nu are de ce sa se teama si se va dezvolta armonios si frica va disparea. eu de ex il car cu mine peste tot pe unde am treaba - baie, bucatarie etc. si el e fericit doar sa ma vada acolo, altfel se joaca linistit. e un pret mic de platit care insa iti asigura mai tirziu un copil increzator in el si independent .

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Diana ma bucur ca Andrei este bine acum , eu as vrea schema ta de diversificare cand ai tu timp, poti sa o trimiti dorect pe mailul meu, sau cum iti vine tie mai usor again.
multumim si de info.

Gabi de printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

buna dimineata!

pana nu se trezeste Matei.

Biri, eu sper din tot sufletul sa fie asa cum spui tu - "e un pret mic de platit care insa iti asigura mai tirziu un copil increzator in el si independent" pentru ca de exemplu pe Stefan l-am purtat peste tot cu mine, na stat singur decat uneori dimineatza cand era bine dispus si se juca, deci el na plans niciodata, de altfel, la fel si cu Matei, insa Stefan acum, la 4,5 ani NU MAI STA SINGUR nici o secunda...nici la baie, nici la joaca, nici la masa, nicaieri....pe motiv ca ii este frica sau nu vrea...eu sper sa-i treaca, sa nu fie ceva grav si sa fie asa cum ai spus tu mai devreme insa poate va mai trece 1-2 anisori....

Ile, nu stiu cat doarme Vladut peste zi insa iti pot spune din experienta mea cu Stefan. El a fost si este genul somnoros, adica a dormit la amiaza pana pe la 3 ani cate 3 uneori chiar si 4 ceasuri legate. Cand era bebelus nici nu stiai ca este in casa...peste zi. Insa noaptea a durat ceva vreme pana a dormit-o toata! Exact cum spui tu, pe la 12 uneori il leganam, dupa baita dormea fix 20 de minute, apoi incepea o tura de plans si de leganat si de plimbat.
Nu stiu daca are legatura sau nu cu somnul de peste zi insa Matei este diferit. El deocamdata doarme peste zi in 3 reprize maxim 25 de minute pe repriza. undeva pe la 11 dimineatza, apoi pe la 2 dupamasa apoi undeva pe la 5 dupamasa. Dupa care pe la 8 seara facem baita si la 9 maxim doarme. Se mai trezeste dimineatza pe la 6 si mai nou pe la 7, papa san si mai doarme pana pe la 9.

sibylle, ma bucur ca te-ai mai linistit! dulce pentru Vladimir!Si cu cat esti tu mai optimista si increzatoare cu atat va fi mai bine!

si o zi superba tuturor!
Ieri nu am iesit din casa pe motiv de lene si timp urat, astazi parca m-as incumeta sa-mi scot nasul la plimbare...sper sa iasa si soarele.

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Fetelo mersi de raspunsuri nu prea pot sa tin pasul cu voi ca Serban e un copil super agitat si acum e in perioada cind trebuie sa descoperim totul asa ca ne place numai in brate.Serban doarme de la 8-9 si se trezeste la 5-6 mai mult nici sa te rogi nu doarme.Asa ca nu e o regula ca daca il culci devreme doarme mult.la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

neata

LA MULTE LUNITE

MATEI (NATI)

ALEXANDRA ( ADELAIS)

XENIA ( GALLYB)

gallyb dupa cununia civila buletinul tre schimbat in 2 saptamani si intr-o saptamana il ai ; ptr cei 200 E poti depune cererea si pe numele de fata

Anka ,Biri multumesc pana la urma o sa cumpar si storcator

Diana vreau si eu schema ta de diversificare

Sibylle incearca sa fi optimista

ma duc sa admir si eu poze

buburuza mea

de Daria 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Hai sa va povestesc cu ce se mai joaca baietii mei, ca in ultima vreme treburile sunt CLAR impartite, adica tati cu Stefan si mami cu Matei...nu stiu de ce, nu noi parintii le-am impartit ci copii in special Stefan care daca nu ma poate avea 100% nu prea il incanta sa ma imparta cu Matei asa ca sa focusat pe tat'su ...
Paul este la joaca cu Stefan dupamasa si in ultima vreme joaca un joc inventat de ei si interesant
Au o insula din lego cu niste pirati, un delfin, un "om batran - intelept" si unul este Pana de Vultur(Stefan), altul Lup de Mare(Paul). Eu ii aud asa pe bucatele insa joaca ceva de genul joc de rol, un fel de teatru ca Paul trebuie sa vorbeasca "ca batranii" cand vorbeste in numele inteleptului si Stefan este Pana de Vultur un fel de nu stiu ce pirat cu bile magice (are o colectie de bile de la supermarket - bancomate de bile ) Asa, si Stefan trebuie sa-si ia cate o bila magica care il ajuta sa lupte cu nu stiu ce fiinte rele si pentru ca sa-si ia bila de la delfin acesta ii pune o intrebare si daca stie raspunsul primeste bila Aici este partea haioasa, ca de fiecare data dupa ce delfinul - adica tati - ii pune intrebarea Stefan il intreaba in soapta pe Paul "care este raspunsul?" tot in soapta Paul trebuie sa-i raspunda, da asa sunt de simpatici, adica cumva susotesc sa nu auda delfinul
Sper ca nu v-am plictisit.

Ieri am facut ingerasi si rechini din hartie dupa www.robertsabuda.com/popmakesimple.asp" target="_blank">aceste modele impreuna cu Stefan, eu le-am listat, el le-a colorat, apoi le-am decupat si lipit, insa sa plictisit destul de repde, nu are suficienta desteritate sa faca impreuna cu mine....asa ca trebuind sa-l lasam liber pe Paul ca era satul de insule cu pirati si bile magice(de vreo saptamana zi de zi joaca jocul asta) - am fost la un spatiu de joaca cu amandoi copii plus sora mea cu baietelul ei. A fost OK. A venit Paul cu noi pana sus la etaj, ma "instalat" cu cosuletul lui Matei, la dezbracat pe Stefan si a comandat un suc Tedi apoi a plecat si noi ne-am intors cu taxi pe la ora 9 plecati de la 7. Nu a fost asa de greu cum am crezut, poate o sa mai experimentez, insa tot asa, cu sora mea ca singura nu ma descurc la plecare

Eu nu stiu de ce am asa o fobie sa ies cu amandoi undeva...ma apuca spaima cand este de plecare...daca nu era sora mea aseara nu stiu ce ma faceam ca la un moment dat Matei a inceput sa scranceasca si Stefan vroia musai pe un trenulet cu fise defect si eu am intrat in panica - am transmis brusc starea mea ambilor copii si sa lasat cu un pic de plansete dar am scos-o la capat pana la urma. Stefan daca vede ca Matei plange imediat vrea si el ceva, de regula ceva ce nu se poate, ca sa aiba si el motiv de plans

O zi buna va doresc!Si sa auzim de bine!

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput