Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Raspunsuri - Pagina 13
danangie spune:
LAURRAA eu ma gandesc mereu la voi, intru va citesc....dar nu reusesc sa scriu...uneori sunt atat de blocata si de gandurile mele negre pe care le mai am uneori si de durerea fetelor, a tuturor. Pup samburelul din burtik
MONICA
acum ma apuc sa te adaug pe lista.D-zeu sa te ocroteasca de rele si Sf. Stelian sa-ti dea pruncutul inapoi.
happymum spune:
buna fetele. ma simt cam singura. unde sunteti? va urez o zi senina.
sa aveti o zi cu mult "bun bun"
poate viitoare
, te
DD
poze
www.youtube.com/watch?v=1_-JzmI5ecs" target="_blank">pentru ingerasi
http://tt.lilypie.com/tMrhp2.png
ingeras26a spune:
Eu am suferit mult si inca sufar enorm.
Am suferit dupa pierderea primei sarcini, gemelara, cand am pierdut si o trompa pt ca, paradoxal, una a fost intra, alta extra...
Am suferit enorm, poate chiar mai mult, dupa pierderea celei de-a doua sarcini, cand nu-mi imaginam ca mai pot ramane insarcinata natural. Trecuse un an de la extirparea trompei, nu prea ovula, dar Dumnezeu mi-a demonstrat ca exista minuni si miracole. Si am avut II si m-am bucurat si am plans de fericire, am mai facut 7 teste, am facut eco, am facut beta si s-a dublat...pana intr-o zi, cand am inceput sa sangerez...si a fost inceputul sfarsitului. Astazi se implinesc 2 sapt de la chiuretaj si toata lumea din jur imi spune: "nu te mai gandi", sau "data viitoare o sa fie bine", "bucura-te ca ai un copil sanatos, daca nu-l aveai?", "asa a vrut Dumnezeu", "mai bine acum decat mai tarziu", "daca era bolnavior", "organismul stie ce face" si cate si mai cate....sunt lucruri spuse in putinele momente cand arat cu adevarat ce simt, cand nu stau sa ma ascund dupa masca vesela afisata destul de des, cand vorbesc despre problema mea cu cei apropiati, dar nimeni din jurul meu nu a trecut printr-o pierdere de sarcina, prin doua pierderi, prin "infertilitate inexplicabila", hsg, histeroscopie, laparo, inseminari, dezamagiri, cazut si ridicat, incercat, sperat, dezamagit si iar sperat...
Prietenele mele se gandesc "nu incerc luna asta, ca iese rac si nu vreau" si incearca luna urmatoare si raman si totul este bine...cum poate cineva care nu a trecut prin asa ceva sa-mi dea sfaturi? eu inteleg ca este vorba de bunavointa...dar e greu...
Si acum intrebarile mele: cu ce am gresit, sa-mi doresc 2 copii si sa ma chinui atat sa-i am? caci de avut voi avea cel putin inca un copil pe langa maya, sunt convinsa; de ce eu? de ce sarcina mea? de ce de 2 ori? de ce fara o trompa? de ce am ramas si am pierdut sarcina iar? de ce eu? am gresit? cand voi ramane iar? ce se va intampla? va fi bine? si altele, multe...
Daca incerc sa-mi dau raspunsuri, da, incerc, dar nu reusesc intotdeauna...poate ca fiecare are drumul lui scris undeva si pe acela il urmam, cu bune si cu rele, ii multumesc lui Dumnezeu ca am un copil, il rog sa-mi mai trimita unul macar si sa mi-l lase...il rog sa ne tina sanatosti pe toti...incerc sa nu fiu suparata pe Dumnezeu pentru ca am pierdut sarcinile, ci sa ii fiu recunoscatoare pentru ca am un copil sanatos si ma gandesc (este cumplit de greu, dar incerc) ca a stiut El ce a facut, exista totusi un motiv pentru care s-a intamplat asa...incerc sa ma gandesc ca pierderile mele sunt mai mici, poate mai usor de acceptat decat ale altor mamici...
si incerc din rasputeri sa stau pe linia de plutire pana imi revin, incerc sa mai fac macar un copil, prin orice mijloc...si sa ma bucur de maya si de cata, care sunt minunati si sa ii multumesc lui Dumnezeu ca am o familie frumoasa.
Este greu sa trec peste, inca nu am trecut, dar pot spune ca ma chinui. Am momente de depresie...dar cuy multa vointa voi trece peste ele...
De ce oare toata lumea trateaza asa ciudat sarcina extrauterine si nimeni nu vorbeste si despre acei bebei ca fiind tot ingerasi? eu nu inteleg, pentru ca sarcina mea extrauterina, se dezvolta foarte frumos in/pe trompa, pana mi-a pleznit trompa, sarcina crestea, deci bebe se dezvolta si poate ca a avut si puls, i-a batut inimioara...
Pupicei, Ingeras
de 
Maya Maria (16.12.2006)
happymum spune:
draga ingeras26a,
la mine e o luna si 5 zile de cand...
iti inteleg zbuciumul. si aici ne ajutam si ne intelegem caci am trecut fiecare prin asa ceva, o data sau mai mult chiar. si eu ma gandesc ca poate altor mamice le e si mai greu decat imi este mie. stii cum sunt? cateodata imi spun ca eu l-am pierdut la 4 luni, dar alte mamici l-au nascut si l-au avut un timp. si zic ca e mai mare durerea lor decat a mea. altadata imi spun ca nu e drept, ele au avut sansa sa se bucure macar un timp fie el si scurt de bebelus, pe cand eu? sa ma ierte mamicile ca spun asta, dar de suparare nu mai gandim si furia ne incetoseaza mintile.
si mie imi spuneau la fel, exact la fel. doctorita de familie chiar mi-a spus ca daca la urma urmei nu o sa am un copil nu e un capat de tara, ca ce, doar nu as fi singura. ma crezi ca am vrut s-o strang de gat? sa-si inghita prostiile pe care le scotea din gura.
eu si acum , la o luna de cand pupiutul meu s-a dus pe alt cer, cum spunea o mamica, mint. sunt persoane care ma intreaba ce face bebe, si eu spun ca e bine, creste. evit sa intalnesc oamenii fata in fata ca sa nu ma vada ca nu mai am burtica. nu stiu de ce, dar mi-e mai usor sa spun in continuare ca am bebe, decat sa povestesc ce s-a intamplat. voi ati patit asa? am o prietena la iasi care s-a bucurat si a plans cu mine mereu de cand ne stim, acum e bolnava cu scleroza in placi. credeti-ma, nu am suflet sa ii spun adevarul. ma gandesc mereu ca as face-o sa planga si din cauza mea, si biata de ea, ii ajunge propria durere.
si apoi NU SUPORT sa vad cum cineva se uita cu mila la mine. mai ales ca nu au trecut prin ce am trecut eu ( si voi), si NU INTELEGE.
uneori zic ca imi revin, ma simt mai bine, dar...
sa iti traiasca copila si sa fiti fericiti toti mereu, si BB2 sa vina repede, sanatos, frumos si destept. Doamne ajuta!
te imbratisez cu caldura.
poate viitoare
, te
DD
poze
unducthable spune:
va inteleg pe toate si va imbratisez ...
Michelle , ne gandim la tine
.
diana
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
http://diana74.webs.com/index.htm
ingeras26a spune:
eu cand am pierdut sarcinile am trimis mesaj tuturor celor care stiau si le-am spus, mi-a fost mai usor asa, tocmai pentru a evita intrebarile de genul"ce faci? esti fericita? bebe creste? ce simptome
ai...."
si mi-e mai usor asa pt ca le-am spus ca asa a fost sa fie, sa nu ma compatimeasca, ca nu am nevoie, o sa trec si peste asta...
Pupicei, Ingeras
de 
Maya Maria (16.12.2006)
ramonagabri spune:
Ingeras26a ,cata suferinta ,cata durere ,eu tot ce pot sa ati spun e sa te bucuri de cei pe care ai ai langa tine ,de familia ta ,si ai sa vezi ca o sa vine si bb2 ,Dumnezeu nu ne da numai suferinta si antuneric o sa ne de la momentul potrivit cand va dori el ,si bucurie si lumina an sufletele noastre .Eu ieri facea curat prin sertare si am dat peste dosarul cu toate anlizele mele ,dar acolo nu erau numai analizele era si prima ecografie a bebelusului meu cel pe care DUMNEZEU mi la luat la el ,era acea ecografie an care eu ai auzisem inimioara pt prima data ,fetelor nu va spun cat am plans si cat m-am antrebat de ce doamne eu ,vazand ca nu gasesc nici un raspuns dupa vreo 2 ore de plans m-am dus la bai m-am spalat pe fata,si am spus gata cu plansul ,stiu ca nu o sa uit niciodata aceasta pierdere dar totusi trebuie sa merg mai departe ,asta va spun si va doresc si voua haideti fetelor sa fim tari sa anvingem toata aceast suferinta dupa cum v-am mai spus DOMNUL DUMNEZEU nu nea uita el si angerasi nostri ne vegheaza mereu de acolo de sus .VA PUP SI AVETI GRIJA DE VOI
monica_dicut spune:
Doamne ariananu am stiut de povestea ta. Doamne inca un ingeras, inca un Andrei... mi se rupe sufletul in milioane de bucati cand citesc, cand aud... nu am cuvinte sincer ca sa-ti pot alina durerea pentru ca stiu ce inseamna. Of. Pur si simplu nu stiu ce sa-ti scriu. Atata iti spun, ca daca ai nevoie de o prietena si simti nevoia sa vorbesti cu cineva care a trecut prin chinul asta, eu sunt mereu aici si te voi asculta. Mie imi face bine sa vorbesc, eu vorbesc destul de mult, atat cat ne permite timpul, cu camysi pe mess si la telefon, si vorbim de parca ne-am cunoaste de o viata.
Eu ma consider, si sunt convinsa ca sunt destul de tare si am trecut relativ bine peste tragedie. Atat cat se poate. Daca ai nevoie de o incurajare... id-ul de mess este acelasi ca id-ul de pe dc...
Si nu numai tu, oricine, daca vrea si simte nevoia sa vorbeasca. Nu ma intelegeti gresit, dar cred ca impreuna putem razbate si incurajandu-ne una pe cealalta vom reusi. Durerea va ramane vesnic, dar vom gasi putere sa mergem mai departe.
ingeras26,
te urmaream la zmeurici, adica urmaream odiseea in sine, in speranta ca poate poate... ma alatur. Iti doresc multa putere si imi place de tine ca esti curajoasa si vrei sa o iei de la capat. EU dupa ce am iesit din spital, la doua saptamani de la nastere incepusem sa numar saptamanile si zilele pana am voie sa incerc din nou. Si cum am avut unda verde am incercat. Nu s-a prins, asta este... exista intotdeauna luna viitoare. Iti doresc din suflet sa-i faci o surioara sau un fratior Mayei 
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Mamica de INGERAS in ceruri 
Visand la o minune 
Ticker2 
happymum spune:
nopate buna dragele mele.
va
.
poate viitoare
, te
DD
poze
happymum spune:
s_alinutza, ce mai faci? da un semn de viata te rog. sa stiu ca esti bine. te pup. spor la treaba si sa nu te obosesti prea tare, mai ales fizic.
eu am inceput sa iau acid folic. si astept primul CM. apoi alte 4 luni de asteptat. e greu si mult timp, dar trebuie sa rezist.
poate viitoare
, te
DD
poze