Pepenasi de iulie-august 2008 (43)
Raspunsuri - Pagina 18
moni_or spune:
Gata, am facut vaccinul, acum doarme Luca, sper sa nu-l doara piciorusul cand se trezeste, ca data trecuta. La 4 luni si aproape o sapt. avem 6.690 kg si 68 cm. Nu suntem prea grasi da suntem luuungi.
Ma enerveaza doctorita asta de imi vine s-o dau cu capul de pereti. 
Pe langa ca a zis ca vine ieri si n-a venit, a amanat pe azi, "candva intre 10-14" si a ajuns la 15.15, am intrebat-o de Prevenar, ca as vrea sa-i fac lui bebe si zice ca ea n=a auzit de el si n-are timp sa "citeasca aiureli pe internet".
Adica Prevenarul e o aiureala pe care am citit-o eu pe internet, ca am prea mult timp liber. Ma enerveaza doctorii astia care cred ca daca or terminat o facultate detin toata stiinta din lume, sunt scutiti de a mai pune mana pe o carte, de parca medicina n-a mai evoluat de acum 50 de ani.
Asa, si am ajuns la diversificare. Si desi eu ii mai dau 60-70% san, a zis sa incepem la 4 1/2 luni diversificarea, cu mar ras, iar mai apoi sa il amestecam cu biscuite. La faza asta iar mi-a venit sa fac ca trenul, ca eu am ce am cand aud de biscuite. Ma intreb daca in strainatate se mai da biscuite, ca mie personal mi se pare o porcarie care n-are nimic hranitor, doar gluten care e alergenic si doar umfla asa, ca sa nu zici ca are stomacul gol. Voi chiar dati biscuiti la bebei? V-au spus si voua medicii asa? Oricum, mie mi se pare prea devreme sa incep la 4 luni jumate diversificarea din moment ce ii mai dau si san, cred ca o sa o incep cel mai devreme la 5 luni.
Da in schimb de ecografia aia la sold tot la 5 1/2 luni mi-a zis sa o fac, pana atunci nu pot nici sa ridic nivelul la carucior, nimic.
Off, ce nervi am, ma interesez serios de alt medic si o schimb cat mai repede.
Voi ati facut Prevenarul sau vi se pare si voua "o aiureala de pe internet"? Ca eu tare as vrea sa-l fac, cred ca-l fac deodata cu vaccinul de 6 luni, ca sa nu-i tot fac in fiecare luna cate un vaccin.
Hai ca m-am descarcat putin. ![]()
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
narcisa.s spune:
Madalina, LA MULTI MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!Sa fii sanatoasa, sa fii fericita, sa te bucuri de printzesele pe care le ai acasa si de sotul tau!!!!
Sa te distrezi tare azi si sa faci poze cu Mos Craciunnnnn
Pupam
Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5
narcisa.s spune:
Tecky si eu zic sa nu comentezi nimic, de fapt asta si vor, sa ne incite...Noi stim ca Anaxena trebuia sa ia primul loc si gata.
Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5
narcisa.s spune:
Xena...nici la mine nu ninge si probabil nici n-o sa ninga v reodata.Bah...sa nu va mai aud cu zapada, cu ninsori, cu povesti si cu din astea.Gata...N-am vazut zapada de doi ani
Codrin, La multi ani, sa fii fericit bb scump, sa iti asculti si sa iti bucuri parintii si fratiorul, sa fii sanatos si cuminte.Te pupam tare si o pupam si pe Mona
Nati spune:
didi81, ce frumos rade Aida, o pup dulce pe printesa.
Ma uitam la filmuletul pe care l-ai pus si Matei era langa mine in patut, si il apucase si pe el rasul cand o auzea pe Aida.
Mirare si alta nu, el nu prea rade asa cu zgomot,doar sa-l gadil de numa poate el, altfel e doar un zambet din asta lung
.
pup zambitoarea zgomotoasa!
Eu is ocupata acu la greu, am cumparat niste jigsaw puzzle cu desene si ii dau zor sa termin, e cam marisor pt prima incercare, e 51 x73.5.
Sper sa-l termin curand.
Am fugit ca plange Matei!
Mamii de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
Carmenela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monalac CARMENELA,imi place ceea ce ai scris.ai in mare parte dreptate,dar ,din pct meu de vedere,nu numai parintii sunt vinovati atunci cand un copil are probleme grave,ca cele pe care le ai mentionat mai sus-alcool,droguri. eu personal cunosc copii care provin din familii destramate,cu parinti alcoolici,violenti,iar copiii au ales sa nu faca ca acestia ci sa fie poate exact contrariul parintilor. asa cum se poate si invers-parintii sa si dea toata silinta si totusi,copilul,sau ma rog,adolescentul,sa faca tot cum vrea el. nasa copiilor mei provine dintr o familie f saraca,cu parinti onesti,dar nu f culti.tin minte ca in liceu era marginalizata pt ca nu avea bani sa se imbrace si pt ca invata mult era considerata tocilara.mai are 2 surori si 1 frate,fratele mai mare,surorile mai mici. din toata familia ea a fost sg care a avut ambitie si a reusit sa fie azi o profesoara apreciata la una dintre scolile bucurestene.si a ales un sot pe masura,f ambitios,care e seful biroului de pasapoarte .fratele ei a si acum,la 35 de ani un pierde vara,care n a lucrat decat cateva luni ,desi are sotie si copil,care a furat de la locul de munca ,caruia ii place alcoolul si care a fugit de acasa cand era copil. una din surori a ales o cale mai usoara de a castiga bani,ma rog,nu vreau sa detaliez ca poate mai citeste si altcineva pe aici.pe sora mijlocie o ajuta ea sa se ridice,pt ca are 30 de ani si inca nu lucreaza,traieste pe spatele parintilor,care si asa o duc f rau cu banii. cand vb cu ea,mereu imi spune''oare de ce nu sunt si ceilalti frati ca mine?ca parintii ne au crescut pe toti la fel'' morala o trageti voi. |
Va pup fetele din nou. Nu as vrea sa creada Mona ca i-am ignorat mesajul, pentru ca nu e asa. Asa ca mai scriu un pic despre subiectul asta.. Mona, si eu cred ca ai dreptate intr-o oarecare masura. Adica ar fi stupid sa cred si sa spun ca un copil este un produs 100% al educatie mamei lui. Desigur ca exista factori genetici, erediatri, psihologici, sociali, financiari si chiar legati de sanatate care vor influenta dezvoltarea unui copil... Binenteles ca exuberanta unui copil extrovert va fi mai usor de exploatat in socializare decat timiditatea unui introvert....Ne nastem cu o personalitate clara, avem deja programati niste parametrii in care vom vietui.. DAR, caracterul SE FORMEAZA. Caracterul nu ne este dat din nastere. Ne nastem cu o platforma cu bune si cu rele. Depinde de nenumarati factori ca acel aluat sa iasa bun, dar unul din factorii externi, cel mai important dupa parerea mea...sunt parintii, in special mama, pentru ca ea sta cel mai mult cu copilul. De mama depinde, asa cum bine spunea Andreea, sa descopere ce il intereseaza pe copil, cum sa il stimuleze, ce defecte are (pentru ca da, oricat de mult ii adoram, copii nostri au defecte, ca si noi) si cum se pot estompa ele...si mai ales, intr-o nota pozitiva, ce calitati are si cum pot fi ele stimulate si exploatate... Este imposibil ca un copil sa nu aiba preocupari de nici un fel, cand creierul lui creste si invata. Este o nevoie atat fizica (pentru consumarea energiei) cat si psihica si spirituala. Daca se intampla insa asa ceva, atunci mama trebuie sa fi gresit undeva, pentru ca nu i-a dezvoltat la momentul oportun creativitarea, rabdarea si curiozitatea. NU a stiut sa le stimuleze. Sa nu ai senzatia ca eu vorbesc despre tine. Eu vorbesc in general, asta mi se poate intampla mie, dar sper sa nu ajung acolo...
Am o cunostinta care are un baiat de 14 ani. Femeia a facut masteratul la Sorbona. Stiinte politice. Daca o intrebi ORICE DESPRE ORICE....stie...E o enciclopedie ambulanta. Copilul ei la 14 ani fumeaza, a fost exmatriculat de la o scoala si e foarte aproape de a fi dat afara si de la a doua, abia trece clasa, chiuleste, minte, manipuleaza, e obraznic, agresiv, nu are hobby-uri, samd... Il cunosc pe acest copil de la 6 ani, cand era un ingeras care se cuibarea in brate ca sa fie iubit. Acum imi spune sa fiu atenta cum vorbesc cu el, daca nu vreau sa mi-o iau (asta daca imi permit sa ii fac observatie)... Eu te intreb....el e de vina? Sau mama lui? Ca nu l-a invatat ce inseamna respectul pentru oameni? Ca nu l-a invatat sa fie civilizat? Ca nu i-a spus cand era mic ce inseamna "te rog", sau "multumesc"...? Eu una mi-am dat raspunsul. Din pacate insa....nu ea...ci el va avea de suferit, pentru ca este respins de toata lumea, pentru ca nici un parinte nu isi lasa copii sa se joace cu el....si nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi ca adult....
Despre asta vorbesc. Despre faptul ca, desi atatia factori influenteaza destinul nostru, si in primul rand Dumnezeu, totusi, datoria si obligatia nostra ca mame este sa facem tot ce e posibil sa scoatem ce e mai bun din copii nostri.
Nu demult am citit un articol cred ca pe DC, in care spunea ca s-a facut un studiu conform caruia copii in jurul carora se rosteste mai des cuvantul "da" sunt mai receptvi, creativi, veseli, fericiti, sociabili, decat cei care au ascultat mai mult cuvantul "nu"..De ce sa ii spui "nu e voie sa faci asta", cand e mai bine sa spui " mai bine sa faci asta" si sa ii stimulezi binele din el si nu incapatanarea...Este incredibil cum poate influenta UN CUVANT o viata. Bibila este plina de binecuvantari si nu de blesteme. Viata este mai buna cand vezi lucrurile (chiar atunci cand nu par a fi) mai bune. Sigur ca suntem oameni si nu roboti, sa radem idiotizati cand se intampla ceva rau. Eu vorbesc de felul cum privim viata in general.
Ma uitam la linkul pe care l-ai trimis cu gradinitele si copii care regreseaza... Ei bine da, sunt asemenea copii, dar de ce nu te uiti la ceilalti, care PROgreseaza? De ce sa aleg ca eu sau copilul meu sa fie o victima, cand poate fi un invingator? De ce daca din 100 de oameni, 99 cad in groapa, sa nu fie al meu copil acel unul care o ocoleste? Daca citesti subiectele de la parintii intreaba, sunt sute de intrebari pentru copii care au probleme. Te iei cu mainile de cap, saracii copii si parinti. Sigur ca se poate intampla oricand ca si copilul meu sa aiba o problema (si crede-ma.....eu chiar stiu ce spun)...dar de ce sa aleg sa CRED ca va avea toate problemele? E drept ca UNII copii regreseaza cand merg la gradinita. Dar de ce al meu ar face asta? De ce sa nu cred ca va progresa, asa cum fac majoritatea copiilor? Daca privesc viata negativ, binenteles ca orice se pooate intampla oricand. Pot muri maine si sa las fata mea de 3 luni pe strazi. Dar de ce sa cred asa ceva? De ce sa nu ma aranjez, ingrijesc si sa ma simt bine daca asta imi da o stare de bine mie si celor din jurul meu? Si din nou iti zic, crede-ma ca stiu ce zic. Copilul meu are o malforatie. Este foarte urata. Numai unul din 700-800 de copii se nasc asa. Totusi sunt convinsa ca ea nu va fi o victima, nu ma bazez pe nimic, am incredere in Isus, in ea si...foarte putin in mine. Refuz sa cred ca va fi o victima, desi ea chiar ar putea fi. Uneori ma apuca disperarea si o iau razna si atunci le vad pe toate negre, dar revin, pentru ca asa trebuie, asa o pot ajuta pe ea. Ma rog, aici nu e vorba despre mine sau despre altcineva. NU vreau sa fac un subiect din asta..
In final tot ce vreau sa spun este ca viata noastra este oglinda gandurilor noastre intr-o oarecare masura (binenteles ca se pot intampla nenorociri, dar nu vorbesc de ele in acest moment) si ca ai nostri copii vor invata sa traiasca si sa gandeasca asa cum le aratam noi...
Io va cer scuze DIN NOU pentru o postare atat de lunga. NU stiu ce e cu mine de am un chef de scris in halul asta.
Si da, Anka...iaca nu scriu des...dar si cand scriu, va luati cu mainile de cap...

Dianami, am fost impresionata de viata ta si te admir inca si mai mult decat pana acum. Dupa respectul care ti-l poarta fetele cu care te conversezi pe mess (chiar noi de ce nu o facem, sa stii ca si eu am o droaie de pitici de cumintit..

No, va pup pe toate din nou si revin in cateva zile cred.
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
Carmenela spune:
moni-or, noi am facut prevenarul, la 2 luni, il mai facem la 4 si la 6 luni. MIe mi l-a recomandat neo nato a mea ca fiind foarte bun. Am zis ca mai bine ii fac 20 de vaccine pe luna decat sa risc ceva...
VREAU SA UREZ PUBLIIIIIIIIIIC IUBITEI MELE NEBUNE IRLANEAZA LA MULTI ANI SI MUUUUULTA BUCURIE. SA II TRAIASCA JUCARIILE SI SA FIE SANATOASE, CA SA NU INTRI TU LA BALAMUC...![]()
![]()
![]()
In rest pe mess, ca na...suntem intime...![]()
![]()
Tzuki-v-as
PS.Xena......i'm one of the pittbulls....Can I show it?![]()
![]()

Adica nu as spune multe....decat cam asa...

![]()
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
anaxena spune:
am fost la plimbareala si acum ne bagam la un film,punem kinderul pe jos la joaca si noi ne lafaim in pat!!!
ash manca ceva...si imi e un somn de nu mai pot!!oi fi gravida!!
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
dia_filipas spune:
ARIADNA LA MULTI ANI FERICITI PLINI DE IUBIRE SI ARMONIE IN FAMILIE!!!
La multe lunite pentru Codrin, Theodor si Miruna!!!
Diana esti o fiinta exceptionala! Ma bucur ca ai reusit sa-ti indeplinesti visul si sa ai o familie asa reusita! Restul va veni de la sine, cu timpul, sanatata sa fie doar. Ce chestie cu infertilitatea...chiar asa, a fost pus diagnosticul gresit, sau ai facut tratament?
Narcisa
fetitza suava! Sper sa recuperati cu greutatea! Ce faceti, ii veti da completare, sau asteptati sa vedeti cum evolueaza?
Schimbat pediatrul eu stiam ca oricand poti cere fisa aia data din maternitate...nu stiam ca nu se poate mai repede de 6 luni...
Irda sper sa treaca raceala cat mai repede...ca de amu' o stat prea mult la voi...
Sanatate si sotului marait, asa face si al meu cand e bolnav...
sursula
sa treceti cat mai repede peste puseu!!
Moni felicitari pt. lunganul vaccinat!
piciorusul sa treaca repede! Of ce doctorita scarnava ai!! Si mai e si limitata in gandire pe deasupra!! 
Didi ce frumos si molipsitor rade Aida!! 
Nati spor la puzzle! Have fun!
Ile si fetele interesate am trimis pe mailul comun regimul disociat.
Apropo de teste de sarcina...eu cateodata simt ca se misca ceva in burta, da' nu cred ca e cazul de ingrijorare...nuu??...oricum acu' cateva sapt. am facut un test si era negativ, da' tot m-au trecut trei perechi de transpiratii...
Ce ma enerveaza ca tre sa astept menstruatia pt. sterilet, si ea nici vorba sa apara...
Intrebare: Cojitele alea de se fac in cap se duc de la sine sau tre' riciite? Ca Miruna are par lungutz dejasi nu se mai vad bine sa le "rezolv"...
Si la noi o viscolit acu e un friiig brrrr...
Dia
mami de
Miruna 15.07.2008
poze
poze burtika
moni_or spune:
Flori, ca sa-ti pui semnatura trebuie sa fii logata, mergi la Profil personal - Editare profil - Optiuni profil - semnatura.
Carmenela
ce frumos le spui tu si cata dreptate ai...
Monica, mami de
Luca 17.07.2008