Pepenasi de iulie-august 2008 (43)
Raspunsuri - Pagina 19
maitreyi spune:
'na seara 
io intru repede cu o intrebare da' nu inainte sa le felicit pe ana si pe ileana si sa ii dau un
mare lui camy
fetili...stateam eu asa si ma gandeam...dandu-i supa in fiecare zi lu' baby oare nu ii dau prea mut morcov? nu e prea multa vitamina a? nu se face portocalie? eu ii fierb la supa 2 morcovi, un patrunjel, un cartof si o ceapa. dau la tocat morcovul, jumate din patrunjel si zeama in care au fiert si gata supa. de saptamana viitoare voi baga si dovlecel. totusi nu e prea mult morcov?
si la noi a venit iarna ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
a.cicel spune:
Moni_or noi nu am primit nici o fisa de la maternitate, doar biletul de iesire din spital. Cand am scris de schimbarea medicului nu am avut timp sa precizez ca e l-am schimbat, nu pt copii, dar cred ca e aceeasi treaba. Adica tot mergi la noul medic cu carnetelu, te ia inn evidenta si pur si simplu mergi la vechiul medic si ceri fisa copilului.
Maitreyi eu spun sa ai grija cu morcovul. De fapt in general trebuie avut grija cu morcovul pentru ca el constipa. Asta in primul rand. Apoi, cele care dati bebeilor suc de morcov, sa nu il dati concentrat ci diluat cu apa plata, sau fiarta si racita, pt ca ataca fierea. E foarte periculos. Eu la Binaca dupa ce am inceput supele si pireurile de legume, intr-o zi ii faceam din 2-3, alta zi ii faceam alta combinatie, apoi alta... Si nu ii puneam morcov de fiecare data. Acum am incercat o tentativa de pireu de legume dar Denisa nu vrea, asa ca o mai las. Azi a mancat putin mar si ceva banana. Asta ar mai fi mancat, dar si banana constipa, asa ca nu vreau sa exagerez.
maitreyi spune:
andreea multumesc de raspuns
constipata nu e. face si de 4-5 ori pe zi de cand am diversificat. insa nu stiu ce alte legume sa ii dau... cartof inca nu i-am introdus...si fructe ii dau ca si gustare intre doua biberoane dimineata iar supa intre 2 biberoane la pranz.
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
irolf1 spune:
Moni
ca io nu vedeam
, am gasit
Eu stiu de cand era Alex mic mi-a zis dr ca sucul de morcov (crud) il face sa iasa afara iar cel fiert il constipa. La el am inceput cu suculete, acum mai stau sa vad ce mai zice si dr, adica poate a mai citit ceva intre timp
dana81 spune:
Seara buna!!!
V-am tot citit dar nu am avut chef de scris...vremea asta e cumplita si eu m-am saturat de stat in casa...
ANAXENA felicitari!!! Tzatzele alea sa-si vada de ficatii lor...care intr-o zi le vor pocni de invidie si prostie...
Maytrei mi-ai adus aminte de mama finutzului meu care dupa ce i-a spus dr ca poate incepe diversificarea si sa-i dea copilului suc de morcov, insa nu credea ca va manca mai mult de o linguritza....vine asta acasa si se ambitioneaza si dai si numara linguritzele...dupa 18 se declara multumita ca a contrato pe dr....iar finutzu a 2 zi era portocaliu
, dar nu a patit nik..
Carmenela imi plac la nebunie postarile tale...sa vezi ce o sa ma enervezi daca nu ma regasesc in urmatorul tau mesaj
, si asa pe mine nu ma enervase nimeni pana acum...
Mie cica mi-a venit CM o zi, defapt cateva ore, o picatura...ce o fi insemnand asta?
Bai si voua va cade parul asa tare? ce remedii aveti?
MADALINA, sa fii fericita si iubita!!!!
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
a.cicel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maitreyi andreea multumesc de raspuns constipata nu e. face si de 4-5 ori pe zi de cand am diversificat. insa nu stiu ce alte legume sa ii dau... cartof inca nu i-am introdus...si fructe ii dau ca si gustare intre doua biberoane dimineata iar supa intre 2 biberoane la pranz. |
La inceput se introduc radacinoasele (morcov, telina, albitura in general), apoi cartof, dovlecel, ardei, ceapa, pastarnac, mai tarziu cateva frunze de spanac sau salata verde, putin praz.
Pun pe mailul comun mai multe scheme de diversificare. Le am de cand eram cu Bianca la piersicute de iulie-august 2006. Nu le-am respectat intr-u totul ci am ales ce mi-a convenit de acolo. Cum am spus, sunt mai multe variante. Si retete pt bebei.
maitreyi spune:
am citit acu in nea capraru ca...supa se poate da zilnic la unii copii (care copii?
) de aici trag concluzia ca nu e obligatoriu sa ii dau zilnic si ca in prima saptamana sa fie formata din morcov + cartof, apoi morcov + cartof + ou, apoi morcov + cartof + ou + carne. de aici mai inteleg iara ca e ok morcov zilnic...
eu nu vreau sa ii dau inca ou si carne...asta dupa 6 luni...pana atunci vreau doar "supa" de legume. voi pune si cartof si dovlecel si poate ma mai calmez...ca e portocaliu tare pasarica mea de pe creier
. si ma gandeam sa ii alternez cu cereale (1 zi supa, 1 zi cereale) avand in vedere ca nu mai apuc sa ii dau cerealele seara pt ca ea se culca pe la 5-6 exact cand ar fi masa si atunci ii dau la biberon doar lapte.
merci again andreea 
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Carmenela spune:

Danaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cum mai mama mai sa nu iti scriu o voarba - doo si tie, pacatele mele..... Ca daca am aparut si io...
tre' sa las o "dara" pe forum vorba lu' Basescu. Deci, mesaj pentru Danutza, scumpa de ea, pe care rar am pupat-o desi de atatea ori merita....Ma ierti??? Si....asa cu mesajul asta..inca detii recordul ca nu te-a-nervat nima', nu?![]()
![]()
Hai ca uite...iti trimit o floricea si un pipic mare-asa...Na..![]()

Si o pup si pe moni_or.
Pupici
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
maitreyi spune:
pi mini nu?
pi mini nimeni nu ma pupa...n-oi fi si io interesanta si mirobolanta
?
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
MissJJ spune:
Helau!
Did anyone missed me today? ![]()
Am fost azi singura singurea la shopping adik fara copii/barbat si am venit cu niste sacose pline de mi-au rupt mana asta pt ca erau oferte.
Am luat ce ne trebuie pt sarbatori pt masa ca e primul Craciun cand facem si noi masa si etc vine si tata, bine nu avem bani tare multi ca deh sezonul si criza da erau la oferta deci tot am luat mai ieftin decat de obicei. Bine erau tare multe faine in magazin da na le-am lasat acolo si mi-am vazut de treaba ca de luam tot ce as fi vrut sa decoram casa masa etc creca lasam acolo vreo 500 de lire care nu le am.
Citit din urma, retinut tot uitat rapid.
Glumesc.
Anaxena, Ileanna felicitari na si eu stiu cine trebuia sa ia locul unu si mi se pare fishy ce punctaj mare au luat altii da nah ce sa facem.
Mada
Happy Birthday! to youuu, Happy Birthday! to youuuuu, Happy Birthday dear Mada Happy Birthday to youuuuu.

Violeta ma bucur ca ti-a placut melodia 

mie imi place mult si status quo si scooter.
Noh cam asta e am sa fac maine poze sa va pun cu ce am luat daca va intereseaza.