Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (113)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Nico, de "trecut" am trecut zilnic, am citit tot si am vazut toate pozele, doar n-am mai scris dintr-un motiv pe care l-am trecut "pe hold", pentru moment... si pe tine si copilashii pe care ti i-am admirat chiar ieri

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://good-times.webshots.com/album/565597806AagfVt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Violeta, foarte frumoase pozele, mi-era dor de Laurash!
Housepocket, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Mie mi-e groaza ca nu stiu ce voi face cu Saby cand ma voi duce sa nasc, mai ales ca a stat numai cu noi pana acum. Ma gandesc ca cel mai putin traumatizant pentru ea ar fi sa vina cineva la noi sa stea cu ea, pentru ca, pe langa absenta noastra, sa nu o stresez cu schimbarea mediului.
Inteleg ca la voi nu se poate sa vina cineva sa stea cu Matei, chiar nu stiu ce sa-ti spun. Poate ar fi de luat in calcul si varianta de a renunta tu la serviciu pana il duceti la gradinita, dar voi stiti mai bine si o sa luati cea mai buna decizie.

Carla, s.10 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Housepocket , o sa treaca, de multe ori ne stresam noi mai mult decat ar trebui... Nu exista sfaturi pentru ce simti tu acum... asa ca iti voi impartasi din experienta proprie... eu am inceput serviciul cand Andrei avea 10 luni jumate... a fost greu, dar... m-am consolat cu gandul ca e cu cineva de incredere(mama sau soacra), decat cresa sau cineva strain...i-am spus pa, si i-am facut cu mana de cate ori era treaz, si eu trebuia sa plec..chiar daca plangea...acum imi face pa, si nu mai plange. Pot sa ies din casa chiar daca e singur, sa duc gunoiul(pe palier), ii spun ce fac, unde ma duc, si ca vin repede, el imi zice "da", si ma asteapta la usa, rade cand ma vede. Cand vin de la serviciu... si aude usa de la intrare, lasa tot , oriunde ar fi si orice ar face, si vine la mine. Nu ca sa ne luam in brate, ci ca sa ma caute in sacosa!! Aproape c ama ignora... dar e un smecher!!! Toti sunt... A! Si eu am chemat bunicile la mine, pe de o parte e mai safe, pe de alta nu pot sa il dau cu saptamana!! Deci te inteleg!
Nu cred ca e relevant ce am povestit eu aici, trebuie sa cuti si sa gasesti la tine puterea de a depasi momentul.... multi!

greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

violeta [hi] merci frumos!
Ce baiat mare s-a facut Laur!
Danagh mai e graviduta In rest ne-ai mentionat pe toate (mamicix2 sau viitoare)

Carla, o sa va descurcati voi cu Saby, oricum in spital nu stai mai mult de 2-3 zile...e si sotul tau, si mai aduceti pe cineva acolo, unul din parinti si pe urma vii tu inpoi.

Housepocket, capul sus, banuiesc ca e greu cand lasi puiul cu altcineva. Eu nu am inceput inca serviciul, intre timp am ramas insarcinata si am si nascut...deci eu o sa fac o pauza mai mare in campul muncii...
Eu uneori resimt reversul medaliei....stand acasa cu copiii, uneori am senzatia ca nu muncesc, si sunt la mila statului roman...ca noroc ca imi da el bani (aia putini care sunt, dar e acolo o oarecare suma).
Insa intr-adevar pt mine e o mare satisfactie sufleteasca ca pot sa stau cu copiii...asa ca inteleg ff bine situatia.
pupici

nma

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Monica, mersi, ca bine zici!
Ddanagh, felicitari si pt toate gravidutzele multa sanatate, sarcini super usoare si frumoase si nasteri si mai si plus bebici sanatosi, mancaciosi si norocosi ca frumosi sigur sunt!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://good-times.webshots.com/album/565597806AagfVt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

nma,da,ii pui ceaiul in apa in care-i face baie,dar iei cu un tampon de demachiat si ii dai pe fata,daca are si acolo,altfel ramai doar la baie.noi am avut si crema din trei frati patati,preparata la farmacie,dar nu a avut efect,era prea grasa,iar lor le trebuie creme pe baza de apa desi tendinta este sa le dai cu ceva gras..stiu ca am incercat la incepu cu crema de galbenele si mai rau i-am facut,apoi am citit ca pielea atopica este deshidratata.
eu n-am facut nici juma din ce mi-am propus pentru ziua de azi..maine mai e o zi
mai voiam sa zic ceva,dar am uitat...batranetile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui housepocket480

Ce faceti fetele?
Hai ca eu sunt demolata rau... M-am intors de o saptamana la serviciu si simt ca o iau razna... plang intruna de dorul lui Matei...Mai rau e ca si el s/a schimbat foarte mult....El, care era fff sociabil inainte, de mergea la toata lumea in parca si de mine uita complet, acum nu-mi mai da drumul nici la baie. ce sa mai zic ce-i face lui tati....! Cum pleaca din camera tipa dupa el si incepe sa planga...A devenit in 5 zile asa de sensibil ca nu-l mai recunoastem....Iar daca ii facem observatie cum ca nu e voie undeva, incepe sa planga cu niste lacrimi de nu inceteaza nici daca il luam in brate...
Doamne, nu pot sa cred cat sufera dupa noi!
iar eu sunt o epava, plang intruna..
La voi cum a fost cand v-ati lasat puiutii cu altcineva si ati inceput serviciul? Le intreb pe mamicile care au inceput deja.
Doamne, e asa de greu!

Mama lui Matei Alexandru

Housepocket imi pare foarte rau dar reactia lui Matei e foarte normala avand in vedere programul vostru. E pacat ca nu aveti alta solutie, de examplu sa-l dati la o cresa aproape de voi unde sa stea doar ziua. Conditiile actuale mi se par grele si traumatizante pentru amandoi. Pune-te in locul lui putin si ai sa intelegi de ce si-a schimbat comportamentul. Cum ar fi ca de joi pana luni sa dormi intr-un pat moale, la caldurica in bratele sotului si de luni pana joi sa dormi intr-o cutie de carton afara( comparatia e exagerata inadins). Care ar fi normalitatea, realul, pentru tine? noptile cu sotul in pat sau cele in cutia de carton de pe strada? Mie mi se pare ca e foarte rau asa si nu cred ca trebuie sa stati sa va adaptati si sa va treca ci sa incercati sa schimbati situatia. Nu poti sa-i ceri unui copil de 1,5 ani ca odata la cateva zile sa se readapteze la absenta ta. Acum te are acum nu! Nu am nimic cu tine, Doamne fereste, si te rog sa nu te superi dar eu nu cred ca el la 1,5 ani intelege ca mami munceste si sta cu el doar cateva zile, dar sa aiba incredere ca e iubit si nu ramane singur niciodata.

E adevarat ca o sa se obisnuiasca, sau o sa se resemneze, dar ce va stii el va fi ca nimic nu e sigur. Ca tre sa te agati de ce ai cand ai ca maine nu stii cum e. Asta e adevarat ca e o realitate a vietii dar e prea devreme pentru copii nostri sa o invete.

Poate am fost cam dura, dar e parerea mea, si te rog sa te gandesti si la alte posibilitati. Eu sincer nu stiu cum ai rezistat o saptamana, eu pot sa stau fara Mateiul meu vreo 2-3 ore, cat sa-mi incarc bateriile, dar si cand il vad imi dau seama ca in alea 2-3 ore mi-a lipsit cat pentru 100 de ani.

fianna cu printisorul Matei

Despre Minunea mea mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

eu cred ca niciuna dintre noi nu-si doreste sa-si lasa copilul nici macar 5 minute singur,dar daca nevoia de impinge atunci trebuie s-o faci,e adevarat ca trebuie sa alegi varianata cea mai buna pentru el,dar nu stiu daca exista vreuna care sa-ti dea posibilitatea sa lasi copilul acasa cu zambetul pe buze si sa se resemneze din prima cu situatia data,el se va obisnui in timp,caci asa suntem noi oamenii,adaptabili.ma gandesc ca housepocket are nevoie de sfaturile mamicilor care au trecut deja prin asta si de parerea celor care nu au facut-o.sunt convinsa ca ceea ce ai scris tu fianna,gandeste si ea,se simte disperarea din cuvintele ei .mai sunt convinsa ca i se rupe sufletl zilnic,dar ce sa faca?!ce bine ar fi sa nu fim pusi in pozitia de a alege,dar asa-i viata,din doua rele o alegi pe cea mai putin rea.

o seara buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

housepocket.
mie personal(pt ca pe andrei n-am cum sa*l intreb), nu mi se pare atat de traumatizant pt copil sa stea cu bunicii, care nu sunt parintii lui, ce-i drept, dar ii fac toate poftele si il rasfatza poate mai mult decat noi. eu chiar nu am atata putere si rabdare, insa bunica-sa cred ca ar sta si in cap pt nepot. alegerea lui housepocket chiar nu mi se pare iesita din comun, ba din contra. doar si-a incredintat copilul bunicilor nu lui Frankenstein. sincer, intre bona, cresa si bunici, as alege bunicii.

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Mychy, nu e vorba de a lasa copi la bunici. Si eu sunt de acord ca bunicii sunt o optiune mai buna decat bona sau cresa. Dar problema e ca ramane la bunici cateva zile. Apoi apare mama. A stat cu ea pana acum si dintr-o data nu mai e cu el nici dimineata, nici seara. Apoi apare iar. Apoi iar dispare. E ca o joaca de fata-ascunselea. Ce intelege copilul?

Musso sfaturile depind mult de situatia fiecaruia. Nu o critic pe Housepocket, doar imi dau cu parerea, ca toata lumea. Doar ca parerea mea nu e majoritara

Eu sper sa adorm azi mai devreme de 12. Ieri seara am luat un extraveral la 8 si de abia pe la 1.30 am adormit. Si Mateiul doarme asa frumos si linistit in timpul asta. Zau daca stiu ce se intampla cu mine, am renuntat pana si la cafea!

fianna cu printisorul Matei

Despre Minunea mea mica

Mergi la inceput