Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (113)
Raspunsuri - Pagina 19
nma spune:
pentru toate mamicile de strumfi.
Violeta
.
Musso nu am apucat sa cumpar ceaiul ieri dar azi sigur imi fac timp. Pe fata nu are nimic. Doar pe burtica si spate pielea se exfoliaza. E foarte deshidratata. Vad ca merge mai bine cu trixera plus.
Cu fata eu am probleme. Din vara mi-au aparut pete rosii. Am incercat cu trixera si nu merge. Am fost la dermatolog la Elias si mi-a recomandat produse ivatherm (pt Andra tot el a recomandat trixera plus). Nu vad nici o schimbare, dar mi-a spus sa incerc 3 saptamani asa si apoi sa merg iar la control. O sa incerc si la mine cu ceai. 
Noi aveam in plan sa lasam copiii la socrii 2 saptamani dar nu cred ca am nici o sansa cu Andra. Sincer si eu preferam socrii si nu bona dar la noi distanta e prea mare si nu pot sa stau fara copii. Cu bona apare si partea financiara care nu e de neglijat.
Foloseste cineva olita cu succes? Domnisoara mea se irita foarte tare de la scutece desi am incercat mai multe marci in timp. Toti medicii la care am fost au recomandat sa o las fara scutec. Fata accepta olita dar normal ca imi spune dupa ce a facut ca are nevoie. Ieri peste zi a stat fara scutec si e mult mai bine. Cand ma vede cu scutecul se pune pe plans. Pe Alex l-am pus pe olita la 1 an si 8 luni si tot a facut de multe ori pe el.
Nico, mami de Andra si Alex
poze
housepocket480 spune:
Buna mamiilor
Dupa o noapte de somn dupa o zi de plans in continuu, parca vad si eu mai clar.
Am citit si parerile voastre si va multumesc mult ca ma sustineti.
E adevarat ca ar fi ideal daca bunica ar fi venit la Bucuresti sa aiba grija de Matei, numai ca ea a vrut, dar n-a lasat-o barbatusu. Va dati seama ce nervi am.
Eu am incercat 2 bone cu Matei, dar nimeni nu a reusit sa-i dea sa manance si practic bonele ne-au lasat pentru ca nu puteau sa-l hraneasca. La inceput m-am gandit ca e bine macar sa stea cu el si vin eu de la serv sa-i dau. Dar uitati-va si voi, vine iarna, trafic infernal si nu ma vedeam alergand printre masini RATB sa-i dau lu fiu miu sa manance. Si nu mi-a placut nici cum se purtau bonele cu el - genul stai mai sa te imbrac - bone super recomandate si cu 7-10 ani de experienta. Atunci am realizat ca nimeni strain nu se ocupa de el asa cum se ocupa unul din familie. Soacra mea stia cum e Matei ca a venit destul de des pe la noi si Matei se simte iubit acolo. Stiu ca nu-l bate, ca mananca (mai putin, dar mananca), dar bine sunt si nemultumiri - matei s-a schimbat ca si comportanment si asta e cel mai grav. Dar pana la urma ce am de ales? Intre a sta cu cineva strain (cresa sau bona) 8-10 ore pe zi, nemancat si stresat (ca oricum mama nu e langa el, vine tarziu cand el aproape se culca) si bunici?
Noi credem ca am ales bine, dar ramane de vazut daca ne si acomodam la o situatie de genul acesta...
Eu cred ca-si schimba comportamentul indiferent daca-l duceam la cresa sau ramanea cu bona pt ca timpul de seara cu el era destul de limitat. Zic eu ca stateam numai 6 ore la serv, dar 2 ore pe drum, plus trafic, si uite asa ajungeam sa stau seara numai o ora, 2 cu el seara. asa eu lucrez program full la serv de luni pana joi si vineri am liber si stau de joi seara pana luni dimineata cu el. Asa am gandit cand l-am dus acolo.
ramane de vazut daca ne descurcam. Pana atunci incerc sa ma intaresc pentru Matei.
Am inteles ca e si mai greu mai tarziu, pe la 2 ani sa-l lasi pt ca constientizeaza mult mai mult ca nu mai sunt parintii.
Multam de sfaturi si celor care m-au sunta aseara dupa forum. Va pup si va tin la curent
Mama lui Matei Alexandru
greierash spune:
Buna dimineata,
nma, multumim de cafea...
Housepocket, 

greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
musso17 spune:
nma,nici mihnea nu mai sta la pus scutec,o ia la fuga,masa de infasat nu o mai folosim de mult...asa ca scutecul i-l pun din mers sau il ia ta-su la gadilat.
housepocket,nu trebuie sa te explici,sunt convinsa ca ati facut ce era mai bine,asa e,treaba cu stat cateva zile departe de parinti e o situatie mai grea pentru el,dar voi stiti mai bine...complicat cu Bucurestiul asta,stiu ca e tare aglomerat.
mi-as dori sa pot sa-l las pe mihnea cu mama,dar nu se poate caci e in strainatate,iar soacra-mea nici nu se pune,asa ca singura solutie pe care o vad eu ca fiind cea mai santoasa e cresa...in ceea ce priveste bona,eu am facut o adevarata fobie.
o zi buna.
cafera spune:
Buna dimineata!
Sanatate tuturor si noua, ca iar suntem bolnavi. Eu criza de fiere, fetele viroza, respectiv laringita. Timi, or fi facut 20 de ani si eu nu stiu?![]()
Am si eu un stres: unde e Dana, cum se simte? Am si visat-o.
Luna, te rog sa mai scrii si sa iesi din starea aceea de ....
Mi_a, cum mai sunteti?
Fug...
mychydutza spune:
cafera, sanatate mult va doresc. incearca sa mananci multe grefe, ca mai taie greatza si lamaie daca poti
fianna, eu credeam ca insomniile sunt "produse" de matei......da tu esti cucuvea din alte motive. nasol ca nu poti dormi cum trebuie
eu sunt cu nervii prastie...ma maraie andrei de vreo 2 zile, ca mi-au iesit peri albi. cred ca ii ies si niste dinti, ca sta toata ziua cu degetu in gura , nu ma lasa sa vad e e pe acolo si e nervos si mofturos ca nu ma mai inteleg cu el.daca nu il las sa faca ce vrea(sa traga de prize, sa se spele in buda, sa chinuie scapariciul de la aragaz.........face ca toate alea. il apuca niste crize isterice de plans ca nu stiu ce sa ma fac cu el.....si mai mai "chinuie" o chestie: atunci cand face cate o prostie de genu spalat in buda, chiar daca ii zic pe un tot autoritar ca nu are voie acolo, il iau de o mana si-l scot din baie, in 2 secunde e inapoi facand acelasi lucru. oare e normal sa nu inteleaga deloc cand il cert? intreb si eu....................
***due to the current financial crisis facing the world at the moment, the light at the end of the tunnel will be switched off to save on electricity costs, until further notice. sincerely yours. God***
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
jadi spune:
Buna ziua si de la noi!
Nu am mai scris demult pe aici dar am incercat sa va citesc cat de cat. De altfel nici nu aveam prea multe de spus, sa ma plang iarasi de problemele mele, sunt convinsa ca toata lumea le are pe ale lui, nu are rost sa va stressez si pe voi. Oarecum as zice ca dupa incercari grele se vede si la noi un capat de tunel dupa care sa vedem de-a dreptul lumina zilei
.
Dodo e plecat la Braila, si-a luat sacosa si a zis ca nu mai vrea la noi
. Glumesc desigur, l-am dus noi in incercarea de a izola cat de cat anumite cauze a racelilor lui iar loc mai bun ca la mama2 nu exista. E cert ca de cand e acolo, a mai facut alte boacane dar azi e mult mai bine. Si ca informare generala, maine va merge la stomatolog pentru a degaja gingia, sufera de o eruptie dentara exploziva si cum in 3 luni maselele respective nu au reusit sa sparga membrana sa isi faca loc, trebuie ajutat. Bineinteles, coroborat cu multe alte probleme care ne indica sa facem asa ceva.
Madalina, am citit despre chinurile prin care treci. In mod clar este vorba de optiunile pe care le avem noi parinti si apoi problemele pe care le avem atunci cand luam o hotarare. Nu as zice ca sunt o mama cu experienta, oricum experientele mele au fost total diferite de la un copil la altul dar eu am avut ca model o mamica de septoct2005 de la care am primit destule sfaturi sanatoase.
In primul rand, intoarcerea la serviciu se intampla pentru toata lumea fie ca vrem sau nu vrem. Ferice de cele care pot sta acasa si isi pot vedea de educatia copiilor fara interventia altor persoane. Dar de obicei intoarcerea la serviciu se face din nevoie, se pun in balanta necesitatile si resursele si daca exista un decalaj semnificativ intre ele, nu ai incotro. Asta ar fi una din motivatia principala, daca e sa ai si un servici bun si sa iti placa de el, te hotarasti mai usor.
Insa reactiile copiilor vor fi traumatizante, as zice mai mult pentru noi decat pentru ei. Recunosc ca am avut parte de 2 copii care nu au avut probleme de acomodare atunci cand i-am lasat cu bunicii, Tudor e deja de 3 saptamani la Braila, vorbim zilnic la telefon (adica eu vorbesc, el asculta si rade) si imi este un dor ingrozitor de el si probabil ca si lui de mine si mai mult stiu ca ii este dor de fratele sau si invers. In principiu este greu cam 2 saptamani, stiu ca pare dur dar asta este adevarul. Daca totusi adaptarea nu se face, atunci trebuie cautata alta solutie si durata pentru care poti "chinui" copilul lasandu-l la socrii nu poate fi stabilita decat de tine.
Si nu in ultimul rand, fiecare procedeaza dupa cum crede ca e mai bine si dupa personalitatea fiecarui copil, nu poti sa ai vreo metoda generala pe care sa o aplici indiferent de copil. Eu am incercat sa ii am langa mine cu toata dragostea dar sa se si adapteze imediat daca este cazul sa ii trimit la bunici pe o perioada limitata.
Si asta nu va fi decat primul pas, urmatoarele perioada de jale vor fi cand ii vom da pentru prima data la gradinita. Si atunci am suferit tot vreo 2 saptamani, Vlad era mai agitat si mai nervos dar in a 3-a saptamana s-au terminat toate caznele si nici nu imi reproseaza nimic din aceea perioada in care a trebuit sa fiu un pic mai dura cu el.
Deni &
Vlad & Tudor
Luna1 spune:

Caferuta sunt mai bine, depresia mea e undeva in adancuri, ma mai sacaie din cand in cand dar nu sunt eu omul sa nu o dobor. 
Housepocket te inteleg nici nu vreau sa ma gandesc cum mi-ar fi fost daca eram impinsa de imprejurari sa incep munca, aproape plang cand merge la soacra-mea martea. Ce pot eu sa-ti zic e ca daca voi considerati ca e spre binele lui adica e cea mai buna solutie, capul sus si mergeti inainte. Insa daca esti asa daramata poate ar fi bine sa mai iei in consideratie si alte solutii, poate o cresa daca nu ai incredere in bone. Ma gandesc ca e foarte traumatizant si pentru el si pentru tine sa va despartiti mai ales ca el nu intelege la varsta asta ca tu te vei intoarce mereu, el traieste sentimentul despartirii de fiecare data. Dar cum spuneam daca voi credeti ca e solutia cea mai buna acum incearca sa iesi din depresie si sa fii vesela si pozitiva pentru bebele tau.
Violetan am vazut un bebe Laur frumos foc. Mai treci pe aici si mai povesteste-ne.
Eu am avut acum doua nopti o experienta extraordinara la 5 dimineata, Adelise si-a baut lapticul devreme si apoi pentru ca avea nasul infundat si plin de mucozitati cu care se ineca mi-a vomitat efectiv in cap, ( o luam cu noi in pat noaptea pe la 12 ca ne e drag sa dormim cu ea) m-am speriat am crezut ca iar are enterocolita dar nu era. Ieri pe zi a fost fresh la fel azi-noapte.
Si acum vroiam sa va dau o dedicatie muzicala pentru cele care va plangeti ca nu fac sotii nimic, uite ca se intampla peste tot. www.youtube.com/watch?v=DZJJEtJSiuM" target="_blank">Aici
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
brazuca25 spune:
Nu am mai apucat sa intru. De duminica seara ne luptam cu o febra din motive necunoscute la Deni. Nu trece de 39, dar tot face dupa ce trece efectul antitermicelor. Doctorita mi-a spus sa o tin sub supraveghere momentan, nu am ajuns inca sa o vada, mi-e frica de bolile din camera de garda. 
cafera sanatate multa!
housepocket nu am trecut prin situatia ta, dar am exemplul nasilor mei, care sunt nevoiti sa isi lase baietelul la parintii ei, departe de Bucuresti, inca de cand avea 1 an. Acum are 2 ani si 2 luni, si desi e greu pentru ei ca parinti, copilul s-a obisnuit cu situatia. Ei nu se duc saptamanal sa il vada si e foarte greu sa reziste fara el, dar asta e situatia. Daca asta ati hotarat ca este cea mai buna solutie, atunci ai incredere ca o sa fie totul bine. 
jadi ma bucur ca ne mai scrii. 
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
jadi spune:
Corina, sa stii ca ma gandesc mereu la voi cand ies cu masina din parcare dar nu v-am vazut niciodata
. Sanatatei tizei mele, nici nu stii cand vad scris Deni ce frumos mi se pare! Si nu in ultimul rand, am avut eu un discurs la alt topic, sa fiti fericite ca "beneficiati" de febra, mai rau e cand nu se face febra si te trezesti ca nu ai stiut sa tratezi boala la timp!
Deni &
Vlad & Tudor