Colectia de toamna-iarna 2005 (218)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

cristinaN poate totusi isi va reveni firma. Doamne ajuta!

Madutza hai ca nu e chiar asa ingrozitor dagnosticul de boala celiaca, se poate trai cu asta daca tii regim. Nici usor nu e, asa-i. Dar nu trebuie sa disperi. Doamne ajuta cu biopsia!

alinus vreau si eu reteta ta de chou a la creme, mi-e super pofta de asa ceva. M-am amuzat copios de ce s-a minunat soacra-ta...

Noki poate ma confunzi. Eu tocmai am scris pe paginile precedente ca si ale mele se dezvelesc dar in casa e cald, inchid usa la camera lor peste noapte ca sa fie si mai cald si asta e.

melku chiar ca funny.

Text de la Nati: "Eu mi-am facut toate lectiile la gradinita. Alti copii nu le-au facut. Nu-i corect!"

Azi s-a apucat de pozne la gradi. Dupa ce a spalat-o educatoarea pe manute inainte de masa s-a mai dus inca o data sa se spele singura si a reusit sa-si ude manecile pana la cot. Au schimbat-o in bluzita de rezerva. La masa si-a varsat ciorba pe ea si pe jos. "Singura s-a varsat" zice Nati.

De unde deduc ca s-a adaptat.

Au facut azi modelaj - mere din plastilina. Nataliei i-a iesit ceva lunguiet si subtire si a zis ca-i morcov.

Copilasi. Tare dulci sunt ei.

Mergi la inceput

catutza multumesc de intrebare. E bine Silvia la scoala, azi a invatat si o propozitie la engleza "I eat my breakfast".
Au facut literele a, m, n si u. Fac deja dictari scurte 1-2 randuri cu cuvinte formate din literele pe care le-au invatat. M-am linistit cu scoala, s-a adaptat.

Noki de serbarea de Craciun de la scoala au zis ca vine un Mos Craciun de la o firma de animatie si daca vrem sa vina si o Craciunita. Am avut o viziune...

Ripley am vazut pozele de la petrecerea Anei! Ai doua minuni de fetite si petrecerea a fost foarte vesela si reusita.
De pe unde ti-ai achizitionat proaspatul avertisment ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor va scriu reteta dar acum sunt invitata de sotior la film...la TV
Trebuie sa o traduc din FR.

CristinaN sper sa nu dureze mult perioada asta nasoala....si e bine sa ramanem optimisti nu?

Madutza of ce vesti nasoale! Sa inteleg ca are intoleranta la gluten? Sanatate multa!

Lavi, tare constiincioasa Nati!

O intreb azi pe miss cati ani are, si ea foarte hotarata imi raspunde: " In curand 4!"

Aseara eram cu niste prieteni ( mai in varsta) si discutam:
"Amalia cine e presedintele Fr?"
Raspuns: "Sarkozy"
Rad si zic ca si nepotica lor stie asta!
Continuam:
Amalia cine e nenea asta?
Raspuns: O-B-A-M-A ( da asa in stil publicitar american)
Si al carei tari e presedinte?
Raspuns: al lui Mickey!
Rasete....
Miss devine serioasa si adauga: de fapt e presedintele Americii si locuieste la Casa Alba....
Amicii sa lesine de surpriza, si ca sa le puna capac miss adauga: de fapt inca nu e la Casa alba, da se muta in ianuarie!
No, sa va spun ca i-a impresionat de nu mai aveau grai

Si o ultima faza: ne jucam cu miss cu un puzell cu harta Europei, ea pune piesele cu tari, nu prea le stie decat dupa culori insa ne arata una si zice: tara asta verde e Bulgaria, stii papa, ca iaurtul meu! Mi-a trebuit ceva sa imi dau seama ca se referea la iaurtul bulgar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Madutza, urat diagnostic! Bafta multa la biopie! Doamne ajuta sa va reveniti cat mai repede! Tie iti doresc putere sa iti revii din socul stresului din ultimele saptamani!

Alinush, super tare Amalia! Dulce!

Si Nati a fost de milioane ..."nu-i corect!" - are dreptate fata!

Cristina N., tinem pumnii pentru voi! Sa speram ca vom depasi perioada asta de criza cat mai usor!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

La multi ani Valdut!

Madutza, nu e o veste prea grozava, insa fata de alternativele de care v-ati speriat e bine. Ia partea ok a lucrurilor, boala celiaca e destul de raspandita, in timp veti invata care sunt alimentele tolerate, le va invata si el, cu rabdare si multe explicatii va intelege ca nu are voie pentru ca-i face rau. Biopsia e clar ultima confirmare ca nu e altceva, e strict de siguranta.

Cristina, nasol da' nu fara speranta! Eu cred ca e fte prost momentul la cate investitii ati facut in casa si la salariul tau nemarit (inca), dar nu disperati, e loc de mai bine poate in alta parte.

Lavi, mersi de laude, sunt intr-adevar doi copii extrem de reusiti, daca sunt santoase, de nimic altceva nu imi pasa. In ultima vreme aud tot vesti neplacute despre copii asa ca am dat naibii orice temeri si psihologii performante pentru calm, intelegere, rabdare si fericire pt. ceea ce am. Nu imi doresc absolut nimic in plus. Ma rog, vo 20 de kile in minus, da' asta e strict vointa mea (lipsa!).

Ma bucur ca Silviuca se descurca bine, era firesc, ca ii umbla mintea de rupe.

Alina, e tare de tot Amalia.... vezi ca vin alegeri in Ro, poate o mai inflitrezi de-un uninominal multinational. Pup.

Si eu sunt mandra de Ana, de 2 zile vine acasa cu un punct rozaliu pe mana dreapta (prima oara m-am speriat ca arata ca o arsura :)) A primit bulina rosie pt ca nu stiu ce versuri a cantat prima, si-a fost cuminte.... Are niste replici pe-acasa de ne rupe, rad pe infundate la greu, are si un simt al umorului tare de tot, face glume, rade de ea insasi, gaseste ceva hazliu in combinatii de cuvinte... s-a maturizat, nu mai face nevricale si e tot mai dulce si afectuoasa. La un momentat dat eram trista ca nu isi manifesta sentimentele de iubire, ma intrebam chiar daca tine la noi cu adevarat, ei acum fuge si ma pupa pe unde nimereste... ajunge cam pe la buzunarul de la trening, la coapsa, la buca stanga :)) Se cearta cu Iris ca nu sta in tarc la fix s-o pupe pe obraz, in final cedeaza si e buna si mana sau un cot, la ce ajunge.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Alina , ce le are fata ta cu politica felicitari!!!
Astept reteta

Lavi , ce bine ca s-au adaptat fetele tale la gradi&scoala

Camy , tu ce faci, de Daria nu ne mai spui nimic? Ai mai fost la interviu la Bucuresti?

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Bon, deci scriu reteta aici ca sa nu uit pe cineva pe PM:

Choux a la creme ( traducere proprie neautorizata ):

Pt aluatul de gogosele:
- 80g unt
- 125g faina
- 1/4 l lapte
- 3 oua
- 1 lingurita de zahar
- putina sare

Se incalzeste cuptorul la 180-200grade
Se incalzeste intr-o oala untul, laptele, zaharul si sarea. Cand totul s-a topit se adauga faina toata deodata si se mesteca vartos - tot pe foc- cu o lingura de lemn, pana cand aluatul nu se mai lipeste de lingura. Practic eu am mestecat max 2 min, timp in care mai luam oala de pe foc din cand in cand. Apoi se adauga unul cate unul ouale ( focul stins, insa compozitia calda adica a nu se lasa sa se raceasca).
Gata cu gogoselele: se ia o seringa de facut biscuiti daca aveti si se fac gramajoare mici in tava in care am pus hartie sulfurizata, sau unsa sau cum stiti voi. Se tine la cuptor cam 15-20 min, pana se rumenesc.
Ies cam 20 de gogosele mici din compozitia asta - asa ca eu am triplat cantitatile

Crema:
- 1/2 l lapte
- 1 zahar vanilat
- 100g zahar
- 2 galbenusuri + 1 ou intreg
- 50g faina
- putina sare

Se incalzeste laptele cu zaharul vanilat si cu sarea.
Se bat galbenusurile si oul intreg cu zaharul pana ce crema devine alba ( eu am pus mixerul si a fost tare rapid). Se adauga faina si apoi putin cate putin laptele fierbinte. Se amesteca - cam 5 min maxi- pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca.

Cu aceeasi seringa cu care am facut gogoselele am introdus crema!

Voila, asta e!

Si eu am fost zilele astea tare implicata in ale gatitului, nu stiu ce am avut. Dar gata, cred ca mi s-a cam taiat.
Am facut aseara -de ziua missei- un osso bucco tare bun de i-am dat gata pe musafiri! Recunosc ca si eu am fost impresionata
Dar gata, cred ca ma opresc aici ca am pus deja 2 kile si simt ca nu mai controlez situatia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Vlady de Xandra, ginerica de Noki, LA MULTI ANI! si numai fericire!!

CristinaN, sa-ti traiasca sotul (da’ multe v-ati maritat cu scorpioni). Imi pare rau de cadoul primit, dar e bine ca ramane optimist. Sper sa treaca repede perioada asta.

Ioana, multa sanatate Mariei si sper sa-l ocoleasca tusea asta pe Stefan.

Madutza, nasol cu diagnosticul lui Andreas. Incearca sa nu te ingrijorezi inca pe termen lung.

Noki, felicitari pentru creativitate.

Anda, cum esti? Vad ca suntem colege de suferinta cu operatiile astea la dinti. Sper sa-ti revii repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Alina, super tare Amalia. Da de unde stie de toate astea? AI invatat-o tu sau pur si simplu a auzit la televizor?

Madutza, imi pare rau de diagnostic, dar incerc sa te incurajez spunindu-ti ca aici sint multi copii cu aceasta intoleranta si o duc foarte bine. S-ar putea ca in Romania sa fie un pic mai greu, mai ales cind se va duce la gradi, dar cred ca daca le explici atit educatoarelor, cit si lui Andreas ca el nu are voie sa manince decit anumite lucruri toti vor intelege.
Dupa cum probabil stii, aici sint o groaza de copii cu tot felul de alergii si restrictii alimentare. Asa ca lumea e foarte precauta cind ofera de mincare copiilor si intotdeauna intreaba parintii. Cred ca si in Romania incepe sa fie asa, mai ales ca numarul persoanelor alergice sau cu anumite intolerante alimentare creste si acolo foarte mult. Cred ca va trebui doar sa faci un exatr efort sa le spui tuturor celor din jur.

Referitor la proiecte, noi facem asa: play doh (plastilina - Feli o sa postez citeva retete de plastilina facuta in casa, ca e destul de scumpa din oras.), puzzle, desenat/colorat (nu prea interesata), lipit. In plus ii cumpara ta-su de la librarie niste caiete cu proiecte de arta si le fac ei impreuna. De obcei e pe tema lipit niste bucatele de hirtie pe o alta bucatica de hirtie. A mai cumparat unul de facut umbre pe perete si asta a fost f. fun.
Dar cel mai amuzant pina acum pentru noi a fost cind am lansat un mic zmeu la plaja si am lasat-o pe ea sa fuga cu el. Ne-am distrat toti trei colosal.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Alina beton Amalia!
Si crema nu ai fiert-o deloc la bain marine? Doar ce ai pus laptele fierbinte peste?
ai triplat cantitatile si la crema?

Ripley esti tare ca nu-ti doresti nimic in plus, ba chiar in minus .

Si Silvia vine de pe la scoala cu buline, inimioare scrise pe maini... Mi-o lauda diversele profesoare de pe la semiinternat ca e receptiva si retine imediat. Am vazut si eu ca am intrat sa o iau mai repede de la semiinternat si avea lectia de informatica iar Silviuk (fosta) habauk se agita cu mana pe sus. Asa ca m-am razgandit si n-am mai luat-o mai repede. [:-)] Le tinea profa lectia cu retroproiector, copiii exersau cu calculatoarele in fata, mi-a placut.

Bic ma impresionezi negativ cu faptul ca tot mai multi copii si adulti au alergii si intolerante, probabil de la toate prostiile astea care se mananca. Dar tu faci parte dintr-o comunitate care mananca mai mult BIO, inteleg. Asa ca ma mir negativ si trist, si mai mult.

Apropo de plastilina: mie cea Play Doh mi s-a parut foarte proasta (cea in borcanase). Se usuca si se face sfaramicioasa in timp, se cristalizeaza cumva si mai e si scumpa. Mult mai buna e plastilina de la librarie, la noi este una de import, scrie "Modeling clay" pe ea, la gradi din aia ne-au cerut.

Mergi la inceput