Pepenasi de iulie-august 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!!!

La Multe Lunitze sarbatoritilor de azi si un extra pupic de la Miruna pt. Matei!!!

La Multi ani lui Filip de ziua numelui!

Si pt. ca nu stiu daca te-am urat la vremea respectiva...GINI, La Multi Ani fericiti alaturi de familie!!

Ile cu disociatul...acu incerc sa fac rost de el sau daca nu, sa-l rescriu, pt. ca sunt multe de spus. Referitor la prajeli, shpilul e ca nu se fac cu faina...ca nu se amesteca faina cu carnea, si nu se mananca cu paine sau cartofi. O sa incerc sa-l trimit pe mailul comun cat mai repede, poate mai sunt interesate si alte fete. Oricum eu am slabit cam 6-7 kg in 2 luni cu el...si am balotat la greu...Ceva de genul ca aveam pantaloni care nu intrau pe mine de la solduri si apoi intrau si se si inchideau, asa, largutz...Trebuie rabdare, ca rezultatele apar mai tarziu, cam dupa o luna.

atb si fratele meu avea problema cu urechea, da' mami i-a lipit-o cu leocoplast si acu e dreapta. Cred ca functioneaza...

Ana adresa mea de YM e la fel ca si username-ul de pe forun: dia_filipas . Si lui Mirunica ii place tare de Matei, a.k.a. "seriful somnorici"

ella ce stii de dieta lu' Nicoleta Luciu? Unde ai gasit-o?

Andreea felicitari pt. reusita Biancai!

AnnaBaby m-ai distrat cu sotzul tau si papa de bebe Si ce scumpa e Ioana cum se distreaza cu prosopul!

Sun ce dulce e Thea, si ce zi plina are ! Tare as vrea s-o vad cum se trage de limba, cred ca face un specacooool ! Sper sa fie bine la dermatolog si sa scapati repede si bine de problemutze!

Caprioara nu stiu ce sa-ti zic cu diversificarea... daca totusi creste, nu e graba, da' poate e bine sa se si familiarizeze cu gustul de papa, eu stiu...sper sa iei cea mai buna decizie pt. voi! Felicitari pt. rezultatul negativ!!

Camy iti ofer si eu o pt. sufletelui lui Darius, iar tie un !

Bujo felicitari pt. laptic!!

Alina Maria ma bucur ca sunteti bine! Sper sa scapati repede si de tuse!

Mona ce s-a intamplat cu Alina Alexandra?

Mina Mirunica a fost dragalasa azi...ca ieri ai auzit-o si tu ce poate .

Bufi imi pare rau ca ai probleme cu mana! Sper sa nu ajungi la chirurgie! Un pt. inncurajare!

Eu scriu mesajul asta de la ora 8 da' nu ma lasa mutza...abia acu e in patut si e semi adormita...Inca putin si nu mai erau valabile urarile de la inceput...

Fug sa-mi beau ceaiurile (de stimulare). Noapte buna si linistita !

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna seara fetelor!

Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu Matei...4 zile a fost ok si acum iarasi tuseste. De la 10 de cand a adormit tuseste intruna....stranuta, tuseste, tuseste stranuta si tot asa... Am fost luni cu el la un cabinet particular si dr ne-a dat ketof, salbutamol si un siropel de tuse. Si parca tot mai rau tuseste....
Mucisorii sau limpezit ca erau galbeni sambata insa tusea asta ma omoara...Dr zice ca nu are nimic la plamani.

Azi nu sunt eu intr-o dispozitie buna...ma deprimat tusea asta a copilului...oare mai scapam de muci si tuse pana la vara??

Ana - mami de Stefan si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Anka, pupici pt. nora-mea pe urechiusa ei dreapta!
Turtu, Tecky, am pus 2 poze pe picasa cu noua mea culoare la par, la baza e aluna, in rest e un talmes-balmes, asta datorita faptului ca inainte aveam 2 tipuri de suvite pe parul meu natural, ciocolatii si blonde. Asa ca, ce a fost vopsit dinainte a iesit tare ciudat, iar naturalul e aluna. Dar pana la blondul "din tinerete" mai e cale luuuunga...
Ma scuzati ca nu scriu mai mult, maine ma trezesc de dimineata, incep cursurile la facultate, am de la 8 dimineata la 4 dupamasa. Asta e! daca n-am facut scoala cand a trebuit...

Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

A, uitasem, Ana_a, Dia, cum sa-i pun cupilului leucoplast pe urechi maica? Si el de ce se mai prinde cand ii e foame? Ca la noi asa e, cand ii e foame se prinde de urechi, si chiar in momentul in care ii bag tzitzi sau biberonul in gura, zici ca si le smulge din cap de atata agitatie si pofta, ar rupe camesa de pe el dac-ar putea! porcusoru' mamii
Ana_a, imi pare rau sa aud ca Matei e iar bolnavior, sanatate multa!
Capri, si noi la aproape 4 luni avem 5,800 kg, sunt curioasa ce va zice "tanti" doctor marti cand mergem la vaccin.

Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008

Mergi la inceput

Mona, dupa mintea mea...as mai lasa naibii treburile din casa si as sta mai multisor cu Cris! Adica chiar daca stai 15 minute alea sa fie pline! Si eu am zile in care nu mai am rabdare cu Stefan si nici timp...dar daca ma joc cu el 15 minute atunci am garantia ca macar 2 ceasuri se joaca linistit si ma lasa in pace, adica continua jocul care l-am inceput singurel.
Si noi avem astfel de animalute, dinozauri si alte oratanii, sunt preferatele lui cand ne jucam de-a gradina zoologica sau mai nou le face gard si ferma si le pune sa manance etc...
si cu rabdare eu zic ca puteti sa o scoateti la capat, insa numai daca tu si sotul tau va doriti cu adevarat. Nu este usor insa rezultatul final este o splendoare de copil! Joaca activa este cel mai important lucru!Uite, acum Codrin este mai mare, poti sta cu amandoi, eventual, fratele mai mare il invata ceva pe cel mic, la noi functioneaza de minune! Ex: "Uite Matei, Stefan a construit o casuta!Ai vazut tu ce casuta superba? Minunata! wowww are si geamuri?si pasaj secret ! Matei, tu cand o sa faci asa ceva?" etc...si uite asa, cu unul in brate si cu celalalt pe jos noi ne jucam ore in sir si trece timpul fara TV. Insa dupa astfel de momente recunosc si eu ca sunt sfarsita! Daca vrei eu te ajut cu placere la idei de joaca pt ca eu cu Stefan ne jucam in toate felurile posibile si imposibile!Si mai nou ne jucam toti 3 sau chiar toti 4 cand este si tati acasa.Sper ca nu am plictisit....

Mergi la inceput

Madaaaaa voi cum sunteti? Vad ca v-au trecut mucisorii si ati ramas si voi cu tuse...Ce luati pt tuse?? Eu dupa ce am consultat inca un medic am zis sa-i dau tratamentul prescris, adica ketoful si salbutamolul desi nu stiu daca am facut bine sau nu....ca in prospect nu scrie nimic ca s=ar da la bebei asa de mici...dr ne-a zis ca trebuie sa aiba peste 6 kile ca sa poata lua...Offf am nevoie de sustinere ca nu mai rezist! Asa de micut si atat tuse pe el...Ma si mir cum doarme linistit in timp ce tuseste....
Fug si eu la nani sper sa pot dormi ca daca continua cu tusea nu pot sa dorm.I-am pus o oala cu ceai fierbinte langa patut sa-i faca aburi si sper ca asta sa-l mai linisteasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Buna seara! Fetelor credeti ca mai aveti loc pe listuta voastra si pentru noi? M-am hotarat acu' in miez de noapte, ca dupa vreo 10 luni de citit sa va scriu si eu. O sa scriu fragmentat ca sa scap mai repede de moderare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!!

Sunt prezenta cu [citit] pentru doritoare...

Camy, pentru micutul Darius!!!

Moni, si mie imi cade rau parul de vreo 2 saptamani....Eu nu ma panichez inca , am parul foarte des si il mai am si tuns scurt...Stiu ca e un sampon bun, am uitat cum se numeste insa....il poti gasi la farmaciile Helpnet...Aaa...am vazut pozele si filmuletul cu pepenasul Luca..Un scump si jumatete si pare un copil cuminte. SI nici mami lui nu e mai prejos..

Irolf, bun venit!!!Daca ne poti datele despre tine sa te trecem in listuta..A...si scrie repede 11-12 mesaje ca sa scapi de moderare.

Sun, felicitari pt noile " achizitii " ale Theei. Vad ca si Thea e tot pe Humana, ca si Mihaita al meu. AM si eu o intrebare...Voi ati trecut deja la Humana 2 sau tot la 1 sunteti?? AM inteles ca mai nou se da Humana 1 pana la 6 luni, dar este aceeasi Humana 1 sau au schimbat compozitia...

Anna, ce scumpa e Ioana cum papa prosopelul!!!

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Atb, spor la scoala! Si eu merg la cursuri azi, acum imi beau cafeaua ... macar 20 de minute in liniste. La ce te-ai inscris ?

Caprioara, NOI ! NOI ! Noi aveam 5.500 la 4 luni jumate. Primul pediatru mi-a spus sa dau completare si nu am vrut, am continuat fara. Dar dupa 2 saptamani a csazut din greutate ( era si bolnavioara) si al doilea pediatru a spus si el sa dau completare. Pt ca nu vrea biberon aminceput sa-i dau cereale de orez cu seringa si a inceput sa ia bine in greutate. Fiind bebei alaptati ii putem diversifica dupa 6 luni. Oricum eu nu inteleg de ce se recomanda sucurile astea acide la inceputul diversificarii ? Nu au timp toata viata pt asta ? Si pt ca am si eu o parere as spune ca Vicky : nu o diversifica inca, stie doar de tzitzi deocamdata. Incearca eventual completare cu niste lapte sau lapte cu cereale ... macar inca o luna,pt ca e prea micutza.

Cristina_26, mersi pt complimentele la adresa lui Vladimir.

Eu sper sa va mai scriu in week-end ca in rest sunt ocupata cu copii, cursuri, campania Soniei ... in plus ne-am pus noi si am daramat tot in baie ... si acu ne-a pierit entuziasmul ca e zidul putrezit si tre sa facem o gaura maaaare ... pe care apoi tre sa o astupam ... Nu stim cum ... nu stim cu ce .... si nu stim cine ne-o pus !!!!

Sibylle

Nasterea ariciului junior VLADIMIR

Cum a intrat Anna in viata mea ANNA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare!
MONI - am vazut pozele cu Luca. Ce obrajei dolofanei are! E un dragalas de nota 10!

ANA - mi-a placut ce scrii de baietii tai. Cam asa facem si noi... Chiar daca o tin pe Erika in brate, stam pe jos la Eliza in camera si jucam un joc sau construim un castel... Totusi incerc sa ii acord si Elizei timpul ei exclusiv. Aseara am modelat vreo 2 ore in plastelina, am profitat ca Erika a adormit devreme.
ANA / MONA / si restul cu doua maimutici acasa - Oricat nu ni se pare noua, aparitia celui de-al doilea copil il influenteaza (sau chiar afecteaza) pe primul. Desi Eliza o iubeste extraordinar pe Erika, sta cu ea, se joaca, ii arata jucarii si carti, ii vorbeste, vrea sa o spele si ea.... are momente cand ma vede ca ma ocup de cea mica si fix atunci o pocneste nevoia de lucrul cutare, sau fix atunci incepe sa spuna nu stiu ce (dar eu poate nu o aud cum trebuie ca maraie Erika....) sau fix atunci termina de facut kk si vrea sa ma duc sa o spal... Daca ma ocup de Erika, nu ii pot acorda toata atentia Elizei, la fel si invers, si i-am explicat Elizei lucrul asta.
La noi nu merge treaba cu statul 15 minute si scapat pentru urmatoarele 2 ore, asa ca incerc sa mentin un echibibru... Avem o doza de timp la comun, si cate o doza de timp individual...
Daca nu as fi mers cu Eliza la psiholog pentru niste chestiuni care ma preocupa, nu m-as fi exprimat... Dar cand vezi ca o persoana practic straina, dupa 2 minute de privit copilul sau discutat cu el, pare sa il cunoasca mai bine decat tine, si iti spune in doua fraze o concluzie care te lasa absolut masca... credeti-ma ca te furnica pe sira spinarii...

MONA - stiu ca la Cris nu est ADHD, cel putin nu asa pare din ce povestesti tu. Ala era un exemplu, si de-aia spusesem ca sunt atat de multe sindroame, noi nici nu avem habar... Desigur, nu toti copiii sunt predispusi, dar uite ca eu am unul, si se pare ca ai si tu unul. Opozitionismul de care spunea Biri este una dintre cele mai raspandite manifestari. Nu am avut nici eu timp sa ma uit in detaliu pe site, dar o voi face.

CAPRI - cu diversificarea, fa ASA CUM SIMTI TU! Daca vrei sa mai astepti, asteapta. Daca simti ca nu ar trebui sa ii dai portocala, nu ii da. Eu nu ii dau portocala. Si la mar s-a strambat ingrozitor. Dar morcovul ii place. Initial ma gandisem sa astept 6 luni, in ideea ca o voi alapta, cand am vazut ca lapticul se termina, am regandit termenul, l-am facut 5 luni. Pana la urma ne-am apucat la 4 luni jumate (asta daca nu se pun "testele" de vreo 3 zile de la 4 luni)

Gata, chitaie Erika. Si-a pierdut rabdarea sa ma priveasca pe mine butonand

Edit ca sa mai spun ceva - si noi am fost intrebati cat se uita Eliza la teve si ce anume vede. Ea nu exagereaza, dar sunt zile cand se uita mai multisor, de exemplu daca nu putem iesi in parc. La fel, la calculator. Nici cu asta nu exagereaza, dar daca nu o las intr-o seara, cam face scandal. Trebuie sa eliminam cat mai mult teveul si calculatorul, insa sa ne axam mult mai mult pe activitati creative.... in care sa isi consume energia imaginativa. Sa facem colaje cu frunze uscate. Sa pictam, sa desenam cu carbune, cu creioane cerate, sa pliem hartie. Sunt multe multe lucruri pe care le putem face. La fel, sa aiba diverse activitati, sport, diverse.
Sigur ca ar fi grozav sa am timpul necesar, ca nu il am, dar m-am decis sa il gasesc.
Asa ca - intai de toate am luat taurul de coarne si am batut palma cu o menajera, sa vina o data pe saptamana sa ma ajute cu curatenia. Apoi, am inceput sa imi organizez restul de treburi in orele cand Eliza este la balet sau inot (de exemplu, calcatul), iar de saptamana viitoare, la gradinita (ca nu a mai fost in astea 2 saptamani cat a tusit). Cand fac mancare, Eliza sta cu mine la bucatarie si ne jucam ceva (avem noi jocul cu fazanul, mai avem unul cu "indicii"...)
Desigur, intotdeauna sunt in urma cu cate ceva, dar nu le mai vad si gata!
In weekend incerc sa facem lucruri in 2, in 3 sau in 4. Azi vrem sa mergem la Antipa, e o expozitie de cristale si bijuterii din pietre (semi)pretioase. Maine la 3 o sa mergem la circ - adica eu o sa ma plimb cu Erika in parcul circului iar Ovidiu intra cu ea la spectacol.

Mergi la inceput