Cirese de mai-iunie 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

buna dimineata, cirese!

uite ca, deja, nu mai intru zilnic..

multumesc si eu pentru muzichie!!

voiam sa va spun ca, dupa ce in ultimele doua-trei luni ma tot impulsionam sa caut gradinite, m-am apucat. pe mine ma interesau cele de stat, strict. particularele nu intra in optiunile noastre, din doua motive. primul, nu am incredere. am vorbit cu multe persoane care lucreaza in invatamant, care au copii de gradinita etc. si concluzia mea a fost ca, de cele mai multe ori, ti se ofera mai putin decat la stat, doar ca ambalat mai frumos. nu ma intereseaza ambalajul. trebuie sa spun ca, evident, exista si exceptii, gradinite particulare jos palaria! aici, insa, intervine motivul doi, banii. din pacate nu ne putem permite (mai ales acum, cu mine pe bara). daca as fi putut opta pentru educatie particulara, m-as fi dus, fara doar si poate, la mark twain. mi-a placut mult ce-am citit/auzit.
anyway, mi-am amintit cu bucurie un gand cu care cochetam inca de cand hora era in burtica. sistemul waldorf!
am citit ce-am gasit si pe aici, m-am mai documentat. stiu ca magghy imi spunea, cand eram cu burta, ca pe langa avantajele evidente oferite de un asemenea sistem (ma rog, evidente pentru mine, un adult cu o anume configuratie, poate pentru un parinte f ambitios nu e adecvat, nu stiu), so, pe langa avantaje e si o chestie de noroc. conteaza enorm ce educatoare ai. poate fi un om extrem de potrivit cu sistemul, poate fi o educatoare comunista, fara aptitudini.
am vorbit la gradinita din popa nan, au fost extrem de draguti la telefon (nemaiasteptandu-ma la politeturi in romania asta frumoasa, am fost placut uimita!). a ramas sa merg next week, sa schimbam o vorba, o impresie. abia astept.
voi? stiti ceva despre asta? orice informatie mi-ar ajuta!

nu radeti, ma simt tare, tare fericita daca am putea-o lua in directia asta. invatamantul de stat pe mine ma oripileaza. nu-mi doresc un copil bataios, ambitios, dur si realizat profesional. vreau un copil fericit. si pentru asta trebuie, in primul rand, sa fie liber! si sa se cunoasca, sa se iubeasca, sa se accepte asa cum e, nu sa-si traseze toata existenta ca pe o cursa, pe unul din multele culoare inguste si rigide pe care ii impinge societatea actuala. prefer sa picteze fluturi decat sa fie manager intr-o companie de top. evident, va conta ce isi va dori ea, eu ii pot da numai paleta de pe care sa-si aleaga propriile culori.

Inaioana, daca ai mai acumulat ceva date despre waldorf (am citit ca o dusesei pe Katja in romana si ai retras-o), m-ai ajuta mult.
stiu ca treci printr-o perioada urat colorata si mi-a parut tare rau cand am aflat. oricum, mai stiu ca vei iesi la liman si o sa fie bine!bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Cu maaare placere pentru cantecele! Orice lucru frumos e mult mai frumos cand te bucuri impreuna cu altii de el! Daca pot, eu mai pun, pana in Craciun, niste cantece pentru copii - tot asa, iubite de copilul mic de la noi din casa.

Luana, tare frumos vorbesti despre ce-ti doresti tu pentru copilul tau! Gand la gand! Cu Waldorf-ul, ca si cu orice, in viata asta, e chestie de noroc: poate fi bine sau poate fi mai putin bine.

Viiiiineee Mooosuuuu'! Iuuu-huuuu! Si acum am aceeasi senzatie de asteptare bucuroasa, desi imi pun singura in ghete cadoul! Sa fii Mos este, parca, o bucurie mai mare decat doar sa primesti!

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

Nikolett, eu crema aia chinezeasca o leg, in mod iremediabil, de genunchii bunicii mele materne (pe care o iubesc!) Seara, Mamaia Anica se dadea cu crema aia pe genunchii chinuiti de reumatism, cand eram eu copil. In rest, nu am experienta cu ea. Teoretic, ar trebui sa usureze un pic respiratia, macar prin uleiul esential de eucalipt pe care il contine. Ai numa' grija sa nu se alergizeze David cand ii pui pe piele chestia aia. Pe mine ma ustura rau pielea de la ea! Amigdalele se umfla repede la copilasi, sunt un "paznic" al organismului si lupta cu microbii. De obicei, daca e viroza, azi-maine se umfla si a doua, iar in cateva zile trece. Poti sa-i dai Nurofen la 6 ore, dupa mancare, si macar nu o sa mai simta asa durerea. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

EllaX, multumim pentru cantece! Daca mai poti pune... ce bine-ai face! Noi n-avem decat cateva, si-i plac si lui Andrei.

De bine ce-l laudam pe pui c-a stat aproape 3 saptamani fara boala, de ieri noapte imi face febra destul de mare. Nu tuseste si alte prostii de-astea. Are doar nasul infundat.
Si-si baga mainile pana la cot in gurita. Ii erup caninii de jos, poate si-o masea... mai avem de dat 4 masele si caninii de jos.

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Ellax-multumim de cintece!
Voi cum descarcati cintecele.Toate odata sau pe rind.Eu am reusit doar varianta pe rind, una cite una...Exista o modalitate de a le descarca pe toate odata?

Luana-nu prea stiu mare lucru despre aceste gradinite dar iti pot spune ca verisoara sotului a fost data la o scoala waldorf pina in clasa a 8-a.Toate neamurile rideau de ea ca vesnic nu are teme (ei le faceau la scoala).Sora ei mai mare cu un an tocea toata ziulica si facea teme.Aceasta mica mergea cu scoala la schii toata iarna si la tot felul de activitati extrascolare.Asa cum am zis vesnic era fara teme.Scoala era mult mai lejera(programa si regulile).
Si uite ca a venit treapta intai si spre uimirea tuturor a intra la un liceu bun, profil uman.Acum e aici.Cam asta e ceea ce stiu despre aceste scoli.

Neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Neda, pe rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

La multi ani de Sfantul Nicolae!

Neda, pe rand am descarcat si eu.Trebuie sa platesti pentru o descarcare rapida.

Luana, la Waldorf depinde de profesor tare mult.Vrei sa vorbesti cu o profesoara care preda de multi ani la Waldorf din Cluj?

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Luana, am fost dascal (la liceu) 8 ani, si-s tare trista cand ma gandesc ca-i trimit la scoala pe amandoi... dar ma gandesc la scoala plina de demagogie comunista pe care am facut-o noi si am scapat cu bine (asa cred eu ) asa ca imi pun speranta in ceea ce-i invatam acasa.
Pana la urma, intr-un mediu perfect toata lumea ar tb sa fie perfecta..... Asa ca incerc sa privesc toate provocarile cu aroganta ca le vom depasi cu bine asa cum reuseste Fat-Frumos sa-i capaceasca pe toti zmeii

Daca statul tau pe bara iti da un pic de timp pentru livada, atunci eu sunt tare egoista si ma bucur, tare-mi place mie cum scrii si acuma in loc sa fac mancare, iaca forumesc un pic ca am vrut sa te salut de cand ai postat prima data

Ei... ce ma bucura ca a inceput cu sarbatoarea de iarna
Paul moshcolit cu ciocolata la prima ora a diminetii(am inceput sa-i dam... deja nu-l mai putem feri de tentatie...), Ana plina de bostan copt cateva ore mai tarziu... chiar ca e decembrie si ma bucur ca un copil chiar daca am dormit tot pe scurtatura (asta e ceva obisnuit, ce mai conteaza)

livada

... pentru cine vrea, pot sa strang pozici de sarbatori cu cirese, sa le montam in ianuarie Cirese si frati/surioare mai proaspete sau mai "vechi", eventual cu un mic comentariu

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Sa traiti cu numele, Nicoletelor si Nicolailor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

sarumana de raspunsuri. da, Arabela, da, da, vreau! multumesc mult!

sunt usor nervoasa. pentru ca venea mos niculae, evident ca ne-am pregatit si noi, si mama. cand am fost la socrii, acum o saptamana, i-am sugerat soacra-mi sa ii ia o masinuta din acelea cu turta dulce, de care v-am spus si voua. dupa o discutie de aproape o ora, ca ce ii trebuie copilului cadouri, ca prea multe, ca daca primeste de la noi (ceea ce oricum nu era normal, va repet, ce atatea cadouri!) ce sens are sa ii mai ia si ei ceva, e o educatie proasta bla bla, ma rog, m-am abtinut, am incercat sa nu fiu critica/agresiva. intr-un final i-au luat, da asaaa, ma-ntelegeti... si a vrut sa mi-o dea mie, pentru pus in botosi. eu am insistat sa o pastreze acolo, sa i-o dea personal, de la mosu, cand ne-om vedea. bun. end of story.
astazi, zic io "hai sa nu fiu o nora cu deficiente, hai sa le fac o bucurie" si sun si le spun ca vom trece sa vedem de mos niculae (asta e o mare bucurie in sine, barbatu-meu insista sa nu ne vedem mai des de trei saptamani, sa nu-i invatam prost). boon. si ne ducem. ei bine, copilu meu era intr-o criza de "tantrum". totu pute, nimic nu-i bun, nu vrea cu masina, nu vrea la bunici, nu vrea la petacol (spectacol), nu, nu, nu, ea vrea "in vizzita la horia"!
si cand am ajuns era inlacramata toata, ca ea nu vrea nimic. nici bunici, nici cadou, nici mama, nici tata. io n-am dat atentie, de regula dupa zece minute rade cu gura pana la urechi, dau ignore si sunt binevoitoare, ca si cum n-as remarca nimic. eeee, ei nu! au pus un bot pana la cer, s-au asezat pe scaune in stanga si in dreapta ei (ea in brate la mine) si au inceput s-o toace marunt. ca nu-i normal, ca numai un copil lipsit de educatie poate sa faca asa, ca nu mai vor s-o vada niciodata. can you see the picture? io, oala sub presiune. p'orma m-au luat pe mine, ca asta nu e educatie, ca trebuie sa pun piciorul in prag, ca ce-i aia sa nu vrea la bunici, ca e urat..
ce sa spun, nu-i asa ca io trebuia sa-mi iau, eventual, copilu la omor "ca adica de ce nu vrei la bunici, froso?!!"
in mod clar si evident si de bun simt ca i-am dat cu tifla. ceea ce m-a stupefiat, insa, a fost urmarea! pentru ca fiica-mea era cu bot, am vrut sa ma intind sa iau cizmulita, sa i-o arat, poate trece botu'. soacra-mea s-a ridicat brusc, a ajuns inaintea mea la masinuta din cizma, a scos-o, a plecat cu ea si a dus-o in sifonier! n-am suficiente semne de exclamare. si a zis ca ea nu considera normal sa i-o mai dea. poate altadata.
n-am cuvinte. n-am.
va reamintesc, am un copil de doi ani si jumatate. a carui bunica a considerat ca nu mai merita cadoul de la mos niculae, ca nu s-a bucurat suficient cand a vazut-o.
ha? ce parere aveti, fun, nu?!
am plecat un urmatorul minut, doar n-avea sens sa mai stau cu copilul ala, care nu le facea pe plac, nu?

Mergi la inceput