Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 19
iulia83 spune:
ai dreptate miss si tu inca n-ai inceput serios diversificarea...sa vezi mirosuri atunci. chiar si eu care nu sunt scarboasa de fel am icnit de vreo 2-3 ori ![]()
Mami de Mufitza Ariana Elena 
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

iulia83 spune:
stiam eu ca citisem in una din reviste despre somn. deci, conspect:
- nou nascut: 18-20h
- 2 luni: 17-18 h, noaptea 5-6 h fara oprire
- 3 luni: 16-17 h, una sau 2 treziri/noapte
- 4 luni: 12 h noaptea si inca 2 reprize de somn ziua
- 5 luni: idem luna 4
- 6 luni: 12 h noaptea, 3-4 h in timpul zilei in 2 reprize
- 7 luni: toata noaptea, posibile treziri datorita aparitiei dentitiei
- 8 luni: 11-12 h noaptea, 2.30-3 h ziua. Noaptea poate avea inca tulburari de somn
- 9 luni: 10-12 h noaptea. ziua intre una si 3 reprize de somn
- 10 luni: de seara de la h 21-22 pana dim la h 8-9. si siesta din timpul zilei
- 11 luni: nr de h de somn -noapte si zi- intre 12-13
- 12 luni: nu se mai trezeste noaptea
cine are revista mami, nr din oct, gaseste la pag 66 totul despre somnul bebeilor.
Principalele motive ale trezitului noaptea:
- foamea
- mediu plin de discomfort (prea cald/frig, hainuta care-l strange,saltea prea tare, invelit cu ceva prea gros)
Putina teorie despre somn
un bebelus care se trezeste mai des are o activitate cerebrala mult mai intensa decat unul care doarme profund si dpdv neurologic, se poate dezvolta mult mai bine in comparatie cu un bebe care doarme profund intreaga noapte. ca si adultii, bebelusii tranziteaza cele 2 faze ale somnului: REM (somn usor sau activ) si nonREM (somn profund, adanc). aceste cicluri alternante intre cele 2 tipuri de somn se reiau la fiecare cateva ore in toiul noptii atat in cazul copiilor cat si al adultilor. unii micuti au nevoie de ajutorul adultilor pt a adormi, altii adorm singurei. explicatie: spre deosebire de adulti, care pot intra destul de repede in somnul adanc, bebeii incep cu perioada de somn usor timp de vreo 20 min si abia dupa aceea ajung sa doarma profund
CE SA NU FACI:
- NU-L INFASA MAI BINE -creezi discomfort (nu se sperie de manutele lui cum zic bunicile
)
- NU-I DA SEARA SA MANANCE MAI MULT DECAT VREA - stomacelul trebuie sa se odihneasca in timpul somnului
- LASA-L SA DOARMA LA AMIAZA - daca nu, va fi nervos
- BEBELUSUL PERCEPE TENSIUNEA DIN FAMILIE -deci, calm, fetelor, calm...
- NU-L DUCE LA TOATE PETRECERILE, SAU SA TII MUSAFIRI PREA MULTI SI PREA MULT IN CASA
- NU DA SEDATIVE - in timp, dezv psihica va avea de suferit
unele studii despre somnul celor miciarata ca sculatul noaptea are efecte pozitive asupra dezv acestora. se pare ca bebelusii au un somn mult mai inteligent decat al adultilor. aceasta alternanta intre somnul activ si cel profund ajuta la dezvoltarea creierului, acesta neodihnindu-se pe perioada REM. circulatia sangelui spre creier se dubleaza in acest stagiu al somnului si creste de asemenea productia de proteine nervoase. peste noapte, creierul micutilor prelucreaza toate informatiile dobandite peste zi, definitivand procesul lor de invatare. unii cercetatori, concluzioneaza ca existenta somnului activ promoveaza insasi dezvoltarea mentala a copilului; si sa nu uitam un aspect: creierul unei persoane creste in proportie de 70% in primii 2 ani din viata
GATA!!!!!!!!!!

MI S-A LUAT CAT AM SCRIS..PFIU...
Mami de Mufitza Ariana Elena 
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Reallaura spune:
inseamna ca Mirci e geniu
se trezeste intr-una noaptea si ziua doarme cam 15 min o jumatate de ora legat!!!!!
sa vedem si partea pozitiva
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
bratafel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada79 La multi ani!!!!! Pup toti mihaisorii sitoate gabrielutele! Ne-a adus si nouatati laptopulde la serviciu si am putut sa va citesc si eu din urma.Calculatorul tot la reparat sta! Fecian O sa vezi ca va fi bine!Uf cred ca ce e in sufletul tau nu mai tu stii dar important este ca va reveniti! Te inteleg pt ca am trait si eu niste clipe ca ale tale cu finutul meu cand avea 2 luni dar la el a fost mai grav, mult mai grav! Sa aveti grija de voi si asteptam vesti in continuare!!! Vorbeati de batista bebelusului, ca cu cat tragimai mult cu atat vin mai multi mucisori. Nu stiu ce sa zic dar noi de 3 saptamani chiar 4 tot asa o tinem. De cand am inceput sa o folosesc parca nu se mai termina. Nu stiu deloc ce sa fac! Doctora a zis saptamana trecuta ca e ok nu avea rosu in gat, nimic. Mi- a zis sa ii mai pun picaturi de ser fiziologic in nas (mai mult chiar 5 ml) si sa nu mai ii trag cu batistuta, insa se infundase rau si tot am apelat la batistuta. Nu stiu ce sa zic, in rest e sanatos se joaca nu pare sa fie racit dar sforaie! Legat de mancare de cand l-am trecut mai mult pe biberon si nu ii mai dau san ca inainte, a luat in greutate! Dimineata acepta biberonul cu cereale. Asta pe la 08.oo depinde de ora la care ne trezim. Pe urma nu mai vrea la masa de 11 12 nimic decat san si fff putin (60 ml) si nu mereu,daca ii dau biberonul urla numai cand il vede. Abia pe la 15.00 i se face foame si la fel uneori imi ia biberonul dupa ce il pacalesc cu sanul si tot asa. Apoi pe la 18.00 papa putin piure de fructe, el care manca si 200 grame. Seara iar lapte cu cereale. I-am dat si dupaamiaza lapte cu cereale si a vrut mai bine dar nu pot sa ii dau asa numai cu cerealeasa ca i-am scos dupa amiaza cerealele si bineneteles ca abia il bea. Nu stiu dar ma termina cu mancatul! De ieri am reinceput cu legumele cateva lingurite. L-am lasat o sapatamana si acum am revenit sa speram ca vom avea noroc de data asta! Am vazut ca si tu Bratafel te lupti cu pofta de mancare!!!! |
Da intr-adevar. E un calvar. Nu stiu ce sa mai fac!! toata ziua e bazaita, maraita, abia adoarme de mancat nici nu mai zic. Nu stiu cum s-o mai pacalesc. Noaptea macar mananca prin somn si n-am probleme, dar ziua e un chin. Incerc sa ii fac voia si ii dau cat vrea, apoi mai incerc peste 10 - 15 min si daca vrea bine daca nu asta e - dar imi cam deregleaza tot programul ca i se face foame mai repede...
pozeBiancuta
http://lilypie.com/birthday.php?r=41584
Nicole1980 spune:

La multi ani tuturor puiutilor, mamicilor si tatacilor care isi serbeaza astazi ziua de nume – Mihail si Gavriil (plus derivate).

Si un pupic special
pentru ursuletul pufarina Gabriel – sa se faca bine repede si sa ii bucure pe mami si pe tati.
Astazi ma serbez si eu cu al doilea nume al meu Mihaela, asa k avem si noi petrecere in familie.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Doloress spune:
LA MULTI ANI
Gabitam, Mihaser, Micaela, Buburuzi, Leeloo
Gabriel-Pufarina, Amelia-Gabriela, Gabriel de Ina si Gabriel de Denisa
Sa aveti parte numai de bucurii si sanatate
Sper ca nu am uitat pe nimeni. Multumim de urari, caci si sotu din dotare e Gabriel, azi il sarbatoresc cum nu se poate mai placut pentru el, mergem la o vanzare de produse l'Oreal, Lancome, Vichy, Ralf Laurent et comp. Se face de doua ori pe an aici, e pe baza de invitatie, se dau la firme un numar limitat si ai si limita de cumparare ca sunt niste preturi
jenant de mici, adevarata lichidare de stocuri. Asa imi fac eu aprovizionarea de cosmetice pe un an plus cadouri pentru Romania. Si sotu e mare amator de cosmetice, mai ales ca sunt si multe produse de par, din alea de salon. Vanzarea trecuta am ratat-o ca era in aprilie si planuisem sa mergem exact cand am nascut, asa ca am ramas fara crema de fata. Mie imi plac mult produsele Bioterm. Si aici le gasesc la jumate de pret, ma tine o crema cate un an. Anul asta cred ca ma infig si la creme anti-celulita.
Iulia merci mult de info legate de somn! Stiam eu ca ar trebui sa doarma mai mult bulina asta a mea. Cam 16 ore stiam si eu. Azi de exemplui m-a sculat la 5.30!
Si al meu se trezeste noaptea ceva de speriat in ultima vreme. Dar, cum zicea si Laura sa privim partea buna a lucrurilor, i se dezvolta mai bine creierasul, dupa cum zice in articol.
bratafel spune:
LA MULTI ANI!!! pentru toti cei sarbatoriti astazi.
Iulia 83 - m-ai facut sa-mi apara zambetul pe buze cu povestea ta. A fost durere. Sotul meu nu se baga la schimbat copilul. E cam gretos. I-am zis ca am sa-l las intr-o zi cu Bianca si ma duc sa ma plimb , sa vad atunci - ce face?
FECIAN - sa-i dea Dumnezeu sanatate bebelului tau. Am sa ma rog pentru el.
Legat de mucisori - eu am tot timpul pe calorifer o cana cu apa si cateodata cand mi se pare aerul cam uscat inmoi un prosop in apa si il pun pe marginea patutului noaptea. Vad ca nu mai am mari probleme cu nasucul Biancai. Eu folosesc Sterimar si nu e nevoie tot timpul sa scot mucisorii.
pozeBiancuta
http://lilypie.com/birthday.php?r=41584
Doloress spune:
Bratafel, Andrada si al meu e mare mofturos! Ieri dupa-amiaza deloc nu a vrut sa pape mancarica solida. Marul dimineata l-a papat ceva mai bine, insa pe dupa-amiaza piure-ul de legume l-a scuipat, sa nu-l vada. S-a si inecat ca eu ca o mama natanga i-am indesat in gurita si si-a facut greata si s-a inecat urat de tot, am tras o sperietura! L-am intors cu picioarele in sus si capul in jos, nici nu mai stiam ce sa-i fac. Pana la urma a scuipat tot. Doar nu era mult, dar daca-si gace greata... Of, greu cu diversificarea asta. Nu i-am mai dat deloc, mai incercam si azi insa nu-l mai fortez cu nimic.
Lorich spune:
La multi ani si numai ganduri bune tuturor Gabrielelor, Gabrielilor, Mihaelelor si Mihailor, mici si mari!!!
Fecian un pupic special pentru tine si pufarinul mic si sarbatori, m-am gandit cu groaza cand am citit prin ce ai trecut, prin ce a trecut el, Doamne, sper sa ai jucausul repede in forma cum era inainte!!! Si sa nu mai treci nici tu, nici altcineva prin asa ceva!
Iulia multumim de info despre somn, le-am citit cu sete, inseamna ca, ca si Mirci al Laurei am un geniu in ograda ![]()
Nu mai stiu ce voiam sa spun, au venit lucrusoarele de la minimode, inclusiv salopetica de Craciun si sunt le-si-na-ta!!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
gabitzam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Nu mai stiu ce voiam sa spun, au venit lucrusoarele de la minimode, inclusiv salopetica de Craciun si sunt le-si-na-ta!!! |
Si eu, si eu...
Piggy, stai linistita, ca vin pachetele de la babystuff, azi mi-a venit mie+Lorich, 2 in 1, ca am comandat impreuna. De-abia astept sa-l imbrac cu salopetica de Craciun
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla