Pepenasi de iulie-august 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 17
ralirali spune:
Buna de dimineata.
Ma laud si eu cu una bucata bebe harait, care nu mai stie sa adoarma singur si care la cel mai mic zgomot se trezeste. Si toata frichinela asta e din auza oboselii
. Vrea numai in picioare si sa vorbeasca cu cineva, iar cand o vede/aude pe sora-sa i se lumineaza si urechile. Rade in hohote chiar daca strumfa il loveste din greseala.
Eu spun ca sunt la varsta cand incep sa exploreze si curiozitatea bate somnul. Sau vorba prietenei mele care are copiii cu varste apropiate de ai mei, "faaaaaaaze" .
Mada, si noi am trecut pe aici cu baia, intr-adevar faaaaaaze, dar a trecut teama dupa ce i-am cumparat Anastasiei palarioara din aia speciala si faceam baie impreuna. Bafta multa.
ileanna spune:
Nu se asorteaza mah Biri. Ala roshu se asorta da' pt el tre' sa mai muncesc
.
Da' na' ... merge un pic cu stelutzele ...
Pup fata!! Asha e, trece. Si eu am avut zile din astea cu Vladutz, de joia trecuta pana martzea asta. Acum e mai bine.
ralirali spune:
Si inca ceva. Va spun din experienta ca tinutul in brate nu duce la rasfat si ajuta foarte mult copilul sa capete incredere in el si sa fie independent. E greu acum pentru ca nu prea poti face mare lucru cu ei in brate, dar totul tine cateva luni pana cand incep ei sa se poata misca singuri.
Ii calmeaza foaaaaaarte mult tinutul in brate pur si simplu.
Kimmy spune:
Buna dimineata!
Multumim fetelor pentru laude la adresa palarioasei 
Laremi
ginerele scump.Lasa ca o s-o vezi si pe micuta crestina,ca nu scot pozele decat peste vreo saptamana 
Va scriu regulile diversificarii,date de dr nostru,si revin si cu ordinea diversificarii.Precizez,ca nu sunt 100% de acord cu toate,dar per ansamblu pana acuma am urmat schema.
REGULILE DIVERSIFICARII:
1.Se incepe de la 3 luni,cel mai devreme-iar de la 6 luni cel mai tarziu.
2.Noul aliment se introduce in cantitati progresiv crescande,pan ace inlocuieste complet laptele de la o masa.
3.Noul aliment se administreaza cu lingurita si se da primul,atunci cand este flamand si dupa aceea se completeaza cu lapte.
4.Nu se introduce doudata doua alimente in aceeasi zi.
5.Alimentul nou se propune,nu se impune!
6.Daca alimental nou este refuzat sistematic,atunci se intrerupe administrarea lui si se revine dupa un anumit timp.
7.In caz de diaree aceasta se trateaza si se sisteaza noul aliment,apoi se va reveni dupa vindecarea diareei cu noul aliment.
8.Se accepta preferintele copilului si traditia culinara a mamei,daca regimul este correct din punct de vedere medical.
Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008)
ileanna spune:
ralirali ce bine ca zice chestia asta cineva care deja are un bb maricel!!!!
Imi dai curaj k eu nu pot sa nu-l iau imediat ce chitzaie shi barbatu' imi mai zice "las' ca vezi tu!!!"
Kimmy spune:
ORDINEA DIVERSIFICARII:
• 6-8 saptamani-suc de fructe:portocale,piersici sau suc de morcovi.Se incepe cu 5 ml(o lingurita),se creste progresiv pana la 30-40 ml.Nu se administreaza odata cu laptele,ci intre mese.
• 3-4 luni – se administreaza la pranz : supa de zarzavat(un morcov+un cartof+o frunza de salata)
• 4 luni si jumatate – pireu de zarzavat : zarzavaturile care au fiert in supa se mixeaza sau se dau prin sita.
• 5-6 luni – se introduce carnea alba de pui,se fierbe cu supa apoi se mixeaza si se serveste cu pireul de legume.
• 5 luni si jumatate – se inlocuieste o masa de lapte cu un fainos in lapte(gris in lapte,biscuiti combinati cu pireul de fructe-mar,banana,piersica)
• 6-7 luni – se diversifica inca o masa de lapte cu galbenus de ou,care se fierbe tare,10 minute,se incepe cu 1/8,apoi ¼,apoi ½,pana se ajunge la un galbenus intreg.Se include in pireul de zarzavat,de 3 ori pe saptamana.Este interzis albusul,precum si oul moale cu zahar,pana dupa varsta de un an,pentru pericolul de alergie.
• Dupa 6-7 luni : nu se diversifica nici o masa,copilul ramane cu 2 mese de lapte-prima si ultima din zi,in schimb se introduce alte alimente in locul celor diversificare,esentiale pentru crestere,de exemplu:ficatul-la 6 luni,carnea de vital-6 luni,branza de vaci-6 luni,iaurtul-7 luni,mamaliga-8 luni.
• 9 luni in prima masa de lapte se pot pune cornuri,biscuiti,franzele alba daca au aparut dintii.
• 10 luni : sunca fiarte alternand cu oul sau ficatul
• 12 luni : se pot da ciorbe,pilaf de orez,papanas cu branza de vaci,budinci.
1 An – SE RENUNTA OBLIGATORIU LA BIBERON SI SUZETA!(pericol de carii dentare)
Alimente interzise: carne de porc,oaie,vanat,slanina,paine neagra,mezeluri,albus de ou,condimente,cacao,cafea,alcool,sucuri acidulate din comert.
De baut apa fiarta si racita sau ceai.
Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008)
SunSmile spune:
Neata,
Mami lui Nic cel mic la multi ani! Sa-ti fie comorile sanatoase si sa te bucuri o viata de ele! Si poate ne mai dai si noua un semn mic, sa ne povestesti despre bebelina si despre cum o accepta Nichita!
Cami te pup de 1 milion de ori pt ce ai scris! Aveam nevoie! Multumesc!
Cari ce scumpa esti tu!
Biri e mai bine, multumesc lui DD! E zmeul zmeilor ea asa si mama tuturor ranitilor si uita de ea! Dar eu sunt mai rea ca raia si mai nasoala decat orice...asa ca s-a ales cu prelegeri pe care i le tin zilnic, 40-50 minute la telefon:) Sa se invete minte. Iar tu nu mai plange, au si puiutii fazele lor...trec si, cum bine spui, o sa ne fie un dooor!
Ileana tu dormi vreodata?
Io vazui Maria mancacioasa la dublu:) de aseara. Si conversatia parintilor...![]()
Daca vreti sa vedeti un magarush care cearta jucaria,www.youtube.com/watch?v=qRp9heJKO8c" target="_blank">AICI.![]()
La multe lunite celor doua fetite sarbatorite astazi!
Pup, o zi frumoasa!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
M&M spune:
Neata!!!
Eu sunt tare fericita!!! Mihaita a dormit azi noapte 11 ore legate... de la 8 seara , pana azi dimineata la 7.00!!!
Rali, si eu stiu ca pana la 6 luni nu il rasfeti pe bebe daca il iei in brate, din contra ii oferi un sentiment de siguranta..
Iza, inteersanta schema de diversificare!!!Hmm..totusi eu o sa incep cu cereale de pe la 5 luni !!!...AI reusit sa te programezi la vreun doctor pt hemoroizi ???
Ile....tu nu ai somn???!!!!
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
M&M spune:
hehehehe...ce m-au amuzat filmuletele cu Maria care papa si cu Thea care se cearta cu mutulachii!!!
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
Marina_1609 spune:
hello
fetelor,
de 2 zile Sofia mananca cel mult 100 ml la o masa , inainte manca 150-170. acum parca si mai rar si mai putin. si astia 100 ml ii bag aproape cu forta ca plange si invarte capul in toate directiile. sa intru in panica sau nu? nu am schimbat nici laptele, nici apa, nici biberonul
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
Copil crescut din suc de morcovi