S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Cum ce se intampla?! Merg in iad, n-ai inteles pana acum?
Ca si toate milioanele de oameni care au axistat PANA la crestinism, care - nu?- au mers in iad pentru ca paatosii de ei nu au fost botezati intru ceva ce nu exista si nu au crezut in cineva(Isus) care nu era nici maca in stadiu de proiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Si cu cei nebotezati din lumea asta mare,ce se intimpla?Inteleg ca toata treaba cu mantuirea sau iertarea sta in botez.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

Nu vorbim despre cei care au alta credinta, ci de cei care din familii crestine raman nebotezati. Cu cei de alte religii, are Dumnezeu o judecata aparte, ei pot fi buni si nu au neaparat vreo vina ca s-au nascut intr-o alta religie sau nu au avut cum sa-L cunoasca pe Hristos Mantuitorul.
Pana la urma judecata este a lui Dumnezeu nu a oamenilor, nu noi stabilim pe ce criterii decide Domnul sa ia in rai pe unii sau sa trimita la osanda pe altii. Poate ca unul are fapte mantuitoare pe care numai el si Dumnezeu le cunosc, cum ar fi sa vin eu cu judecata mea cand habar nu am de nevointa lui?
Nu ma bag peste alte religii.
Despre Sf. Botez in crestinism stim ca a fost instituit de Mantuitorul Hristos cand a poruncit Sfintilor Apostoli, ca, mergand in toata lumea, sa invete pe oameni si sa-i boteze in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh (Matei 28,19).
La fel, Mantuitorul spune in Evanghelie : Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui, iar cel ce nu va crede, se va osandi; adica nu are parte cu Hristos, nu intra in Imparatia lui Dumnezeu.
Si mai spune Apostolul: "Ioan a botezat cu apa dar voi va veti boteza cu Duhul Sfant" (Fapte 1,5), asta ca sa nu compare cineva botezul savarsit de catre Sf. Ioan Botezatorul cu Botezul prin care omul se uneste cu Hristos devenind crestin. Chiar Sf.Ioan spune: "Eu va botez cu apa...iar Cel ce vine dupa mine va va boteza cu Duh Sfant si cu foc" (Matei 3,11)
Mai spune Mantuitorul: "de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in Imparatia cerurilor" (Ioan 3,5). La Efeseni 4,5 scrie: "un Domn, o credinta, un botez" Botezul deschide crestinului usa catre celelalte Taine, care sunt instituite tot de Hristos, ca mijloace de impartasire a harului divin in Biserica Sa. Sf. Taine sunt absolut necesare pentru mantuire.
Este mult de scris pe marginea acestui subiect...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Cum ce se intampla?! Merg in iad, n-ai inteles pana acum?
Ca si toate milioanele de oameni care au axistat PANA la crestinism, care - nu?- au mers in iad pentru ca paatosii de ei nu au fost botezati intru ceva ce nu exista si nu au crezut in cineva(Isus) care nu era nici maca in stadiu de proiect

Dar tu de unde ai inteles asta Alexia? Ai citit pe undeva, te-ai documentat? Stii ca in Scriptura scrie ca cei din alta lege (adica alta religie) vor fi judecati in legea lor? Asta numai Dumnezeu, Caruia ii apartine judecata, stie ce presupune. Toate popoarele au fost pregatite pentru venirea Mantuitorului sau Mesia. Poporul evreu, ales special prin stramosul Avraam a fost pregatit prin fagaduintele divine repetate facute patriarhilor evrei, prin profetiile mesianice, prin cunostinta starii de pacat, etc. Chiar si popoarele pagane au fost pregatite prin legea morala naturala prin constiinta sau sentimentul vinovatiei, etc. Aici ma refer la jertfele existente cam la toate popoarele, la mituri, legende prin care li se anunta venirea unui salvator care va mantui lumea (citeste din mitologia greaca ce i se spune lui Prometeu, cartile sibiline ale romanilor, filozofii greci care vorbeau despre Logosul divin, etc)
Ti-as mai spune mai multe despre felul in care Mantuitorul Hristos S-a descoperit popoarelor pagane, ti-as spune si de spre Revelatie supranaturala sau naturala, din pacate e foarte mult de spus, si nici timp nu mai am.
Tot ce te rog este sa nu mai fii atat de vehementa pentru ca si tu poti sa te documentezi daca doresti...iar ironia, chiar nu isi are sensul, mai ales daca nu cunosti.
Despre cei rai, da! Sunt de acord cu tine: fara pocainta si indreptare, merg la iad, indiferent de religie!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

De unde stiu?! Pai vezi ca este un subiect despre rai si iad mai la vale cu cateva pagini. Ia citeste pe acolo ce se spune. Ca s-a discutat fix despre asta.
Iar ironia, da, este, pentru ca mie una mi se pare absurda treaba cu esti crestin -mergi in rai, esti de alta religie-nu, indiferent de cum ai trait. Si iar mi se pare absurd ca ccc crestinii sa se bata cu pumnul in piept ca asta e religia a buna, cand musulmanii sau evreii pot si fac acelasi lucru, bineinteles, fiecare cu argumentele lui la fel de valabile. Tare mi-e mie ca treaba asta e mult mai complexa (sau poate mult mai simpla) decat o facem noi sa fie.

edit: scuze, pe la Apocalipsa s-a discutat aspectul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Poporul evreu, ales special prin stramosul Avraam a fost pregatit prin fagaduintele divine repetate facute patriarhilor evrei, prin profetiile mesianice, prin cunostinta starii de pacat, etc. Chiar si popoarele pagane au fost pregatite prin legea morala naturala prin constiinta sau sentimentul vinovatiei, etc. Aici ma refer la jertfele existente cam la toate popoarele, la mituri, legende prin care li se anunta venirea unui salvator care va mantui lumea (citeste din mitologia greaca ce i se spune lui Prometeu, cartile sibiline ale romanilor, filozofii greci care vorbeau despre Logosul divin, etc)
Ti-as mai spune mai multe despre felul in care Mantuitorul Hristos S-a descoperit popoarelor pagane, ti-as spune si de spre Revelatie supranaturala sau naturala, din pacate e foarte mult de spus, si nici timp nu mai am.
Marilena
Blogul meu

Dar despre cei care se trag din primul fiu al lui avraam ce zici?Ei n-au meritat nika de Dumnezeu,numai evreii?
cit despre popoarele pagine si sentimentele lor de vinovatie,hmmm!cum au fost pregatiti cind stim ca unii sunt plini de superstitii,au o multitudine de zeitati ,fac inca sacrificii umane (as da` nu pot)

Eu (si nu numai) cred ca tocmai din miturile si legendele popoarelor pagine s-a inspirat crestinismul si a ajuns la ceea ce este astazi!

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ham

BeLuc

Despre embrionii avortati, considerati cu suflet:

Dupa ce ca muma-sa-i killareste, Dumnezeu ii mai si pedepseste?
Pentru ce, pentru vina mamei?
Foarte dragut si crestineasca gandire!

Pai de unde ai scos-o dupa atata amar de discutie, ca ii pedepseste Dumnezeu? Citeste si tu tot, ca de cand a picat Lady cu confuzia asta v-a confuzat pe toti. Nu ii pedepseste Dumnezeu, ca nu au ei nici o vina bietii! Dar noi consideram ca nefiind botezati, ei se mantuiesc prin pocainta parintilor. Eu am spus mereu: are Dumnezeu si cu ei un plan bun, daca se indura El de noi, astia pacatosi, apoi cum sa nu se indure de acei mititei care nu au primit o sansa (macar o gura de aer), nici macar de la mama care era datoare sa-i creasca...

Marilena
Blogul meu

Hai s-o luam altfel:

Copiii morti nebotezati merg in rai?
NU!
Niste fiinte neprihanite NU merg in rai din vine care nu tin de ei; asta e o rautate-cretinoida si Dumnezeu nu-i nici rau nici prost!

Marinela12, din ce scrii tu, daca vrei s-ajungi in rai si nu vrei sa cotizezi la popii vre-unei religii ai o varianta super:
NU te botezi in nici-o religie dar ai grija sa duci o viata corecta!
Booon!
Asta am rezolvat-o!
Dar atunci de ce nebotezatii, care se asimileaza paganilor, daca mor, NU merg in rai?
Fiindca sunt nascuti din parinti crestini?
Deci sa fi crestin e un handicap?
Un copil de pagan care moare nebotezat mere in rai, unu' de crestin, in aceeasi situatie, NU??? STUPID!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Lady, nu as fi zis-o mai bine intr-o mie de existente...cu alte cuvinte subscriu celor spuse de tine.
merci de raspuns

Uite mie, spiritismul, mi-a dat raspunsurile cele mai logice .
Sotul meu este brazilian, si ..poate unii dintre voi ati auzit, stiti, brazilienii , chiar si cei mai inversunati catolici, tind sa creada in doctrina spiritista.
Nu exclud teoria reancarnarii, chiar daca biblia nu vb direct despre asta, am inteles ca sunt pasaje care ar conduce spre credinta ca dincolo de aceasta existenta, ar exista ...o alta,paralela, f asemanatoare planului terestru, si acolo mergem in perioada imediat decesului.In functie de evolutia spirituala a fiecaruia, unii raman in acelasi plan ptr ore, sapt, ani...unii se "ridica", altii nu realizeaza ca sunt "morti" si raman atasati acestei lumi, cu alte cuvinte nu isi gasesc linistea...

in fine, e f complex si mult de spus, deja suntem ff offtopic, poate nici nu intereseaza pe multa lume.

ies ca plange albastrel...

"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Eu traiesc in Brazilia.Si nu e chiar asa.Scuze ca intervin si ca sunt off topic

Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Poporul evreu, ales special prin stramosul Avraam a fost pregatit prin fagaduintele divine repetate facute patriarhilor evrei, prin profetiile mesianice, prin cunostinta starii de pacat, etc. Chiar si popoarele pagane au fost pregatite prin legea morala naturala prin constiinta sau sentimentul vinovatiei, etc. Aici ma refer la jertfele existente cam la toate popoarele, la mituri, legende prin care li se anunta venirea unui salvator care va mantui lumea (citeste din mitologia greaca ce i se spune lui Prometeu, cartile sibiline ale romanilor, filozofii greci care vorbeau despre Logosul divin, etc)
Marilena
Blogul meu

Dar despre cei care se trag din primul fiu al lui avraam ce zici?Ei n-au meritat nika de Dumnezeu,numai evreii?
cit despre popoarele pagine si sentimentele lor de vinovatie,hmmm!cum au fost pregatiti cind stim ca unii sunt plini de superstitii,au o multitudine de zeitati ,fac inca sacrificii umane (as da` nu pot)

Eu (si nu numai) cred ca tocmai din miturile si legendele popoarelor pagine s-a inspirat crestinismul si a ajuns la ceea ce este astazi!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Eu nu consider ca s-a inspirat crestinismul din altceva decat Evanghelia propovaduita de Mantuitorul Hristos. Si faptul ca multe popoare sunt inca idolatre are pentru mine explicatii multiple, care depind in mare masura de mediul in care traiesc, cultura si tipurile de cultura cu care au venit in contact, cat si nu in cele din urma, faptul ca au avut nesansa sa nu aiba parte de o propovaduire precum cea a Sf. Ap. Pavel sau a Sf. Ap. Andrei, etc. Si mai cred ca Dumnezeu a randuit ca pamantul sa fie impartit in neamuri diferite in atatea moduri, inclusiv diferite in credinta.
Cat despre poporul ales de Dumnezeu la vremea aceea, adica poporul evreu, daca ai citi Scriptura, ai intelege acolo o intreaga istorie si ai mai intelege un lucru: ca voia lui Dumnezeu nu se discuta! Nu toate spitele/neamurile au fost alese de Dumnezeu ca sa primeasca darul Lui. Si n-as vrea sa mai insist.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Marilena
Blogul meu

Eu nu consider ca s-a inspirat crestinismul din altceva decat Evanghelia propovaduita de Mantuitorul Hristos. Si faptul ca multe popoare sunt inca idolatre are pentru mine explicatii multiple, care depind in mare masura de mediul in care traiesc, cultura si tipurile de cultura cu care au venit in contact, cat si nu in cele din urma, faptul ca au avut nesansa sa nu aiba parte de o propovaduire precum cea a Sf. Ap. Pavel sau a Sf. Ap. Andrei, etc. Si mai cred ca Dumnezeu a randuit ca pamantul sa fie impartit in neamuri diferite in atatea moduri, inclusiv diferite in credinta.
Cat despre poporul ales de Dumnezeu la vremea aceea, adica poporul evreu, daca ai citi Scriptura, ai intelege acolo o intreaga istorie si ai mai intelege un lucru: ca voia lui Dumnezeu nu se discuta! Nu toate spitele/neamurile au fost alese de Dumnezeu ca sa primeasca darul Lui. Si n-as vrea sa mai insist.

Marilena
Blogul meu

ĶDOL, idoli, s.m. Divinitate pagāna; (concr.) chip, figura, statuie, fiinta, lucru reprezentand o asemenea divinitate si constituind, īn religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Fiinta sau lucru care reprezinta obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolu.

IDOLATRĶE s.f. (Īn religiile politeiste) Adorare a idolilor, īnchinare la idoli. Fig. Adoratie, cult, iubire exagerata. – Din fr. idolātrie.

Sursa: DEX '98

Deci moastele, cruce, icoanele, etc sunt IDOLI!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

De unde stiu?! Pai vezi ca este un subiect despre rai si iad mai la vale cu cateva pagini. Ia citeste pe acolo ce se spune. Ca s-a discutat fix despre asta.
Iar ironia, da, este, pentru ca mie una mi se pare absurda treaba cu esti crestin -mergi in rai, esti de alta religie-nu, indiferent de cum ai trait. Si iar mi se pare absurd ca ccc crestinii sa se bata cu pumnul in piept ca asta e religia a buna, cand musulmanii sau evreii pot si fac acelasi lucru, bineinteles, fiecare cu argumentele lui la fel de valabile. Tare mi-e mie ca treaba asta e mult mai complexa (sau poate mult mai simpla) decat o facem noi sa fie.

edit: scuze, pe la Apocalipsa s-a discutat aspectul

Pai de ce ai tu impresia ca numai crestinii isi considera religia ca fiind cea mai buna? In realitate, fiecare adept al unei religii crede ca religia lui este cea care ii va aduce mantuirea. Ar fi absurd sa fie altfel. Ce nu am inteles este de ce e absurd cand se bat crestinii cu pumnul in piept, dar nu este absurd cand musulmanii sau evreii, cum spui tu, fac acelasi lucru...Hmm, chestie de exprimare cred...
Mie mi se pare absurd sa facem comparatii. In fond, fiecare e liber sa creada ce vrea; inclusiv ca religia lui este cea mai minunata.
Si la chestia cu mersul in rai sau iad...vorbim aiureli. Este atat de usor de dat verdicte declarative! In timp ce raiul este atat de greu de dobandit! Se chinuie unii dintre cei buni amar de viata cu darul rugaciunii cu virtutile poruncite de Dumnezeu, iubirea de semeni, milostenia, fecioria, saracia de buna voie, ascultarea si smerenia, pentru a se mantui si noi avem indrazneala a ne socoti la fel de buni precum acestia si a nazui sa fim destinati vietii vesnice in rai alaturi de ei .
Raiul sau iadul le da Hristos fiecaruia la judecata. Nu scapa nimeni, sa n-avem nici o grija.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput